The Adventures of Charlie! Verjaardag, 2 jaar oud!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" Bedankt voor de reacties allemaal, hier kan ik echt wat mee
 
Ik ben blij dat ik niet de enige ben die het idee heeft dat het te snel gaat op de cursus. Ik zou het geen slechte hondenschool willen noemen, maar het gaat me nu gewoon even te snel. Ik heb me meteen ingeschreven bij deze hondenschool omdat ik hier ook met Bruno heen ging, toen had ik hier geen last van omdat wij al verder waren. Nu erger ik me eraan dat wij dat tempo niet kunnen bijhouden en de trainster het niet lijkt te merken....
 
Ik wil heel graag dat Charlie stabiel word en blijft, en niet elke wandeling is met hun 2 samen. Ja, wel veel, omdat ik anders tijd tekort heb door school en huiswerk, leren...soms gaan ze apart mee en dan trainen we ook.
 
En ja, misschien leg ik de lat wel te hoog...maar ik vind het best lastig om gewoon te accepteren dat een uur hondentraining geen uur hondentraining is maar een uur lang achter haar aan gaan terwijl zij lol maakt met de andere pups of ze uit hun concentratie haalt.
 
En ja, tijdens de cursus is Charlie best wel wat momenten los, omdat dat nu eenmaal de opdracht is. De opdrachten zijn ook precies hetzelfde als toen ik daar met Bruno liep, alleen nu is de afstand van het blijven korter. Nog een reden waarom ik denk het eerst zelf te kunnen en daarna terug te komen: ik weet wat we doen (elke les t zelfde) en ken de handgebaren allemaal al. De manier van aanleren bedenk ik zelf wel, dat moet ik immers ook op de cursus doen!
 
 
Een andere hondenschool, wil ik wel, maar ik weet er geen in de buurt van Zwaagdijk...die me aanstaat dan "

 

maar is ze tijdens de cursus los dat ze achter andere pups aangaat?

dat zou ik namelijk ook niet accepteren!

en ik denk idd dat je de lat te hoog legt. het is nog maar een pup van 17 weken...

wij hoeven echt nog niet zoveel te doen op de cursus hoor :O dat komt allemaal wel! 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Andere hondenschool. Laat jezelf niet hierdoor uit het veld slaan!

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor ! 3 doggies

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Wow, wat naar dat je niet zo veel aandacht krijgt op je hondenschool met Char.

 

Bij ons was het juist precies andersom, echt te veel aandacht ik werd continu alles supervaak uitgelegd maar de vrouw was super aardig.

Maar goed, dit gaat niet over mij maar over jou.

Wat ik zou doen is ik zou echt nog even 1 lesje heeel positief doen, echt over positief.  En lekker vragen stellen aan de lesgever, want daar zijn ze toch voor? En spreek met jezelf af: als de lesgever geen zin meer heeft om je te helpen denk je: Prima, jammer dan en Charlie en ik zijn te goed voor jou pfff. (oke dit was een beetje bitchy)

 

Maar stel deze vraag ook nog even aan jezelf:

Vind ik het nog wel leuk om naar deze hondenschool te gaan?

Zo nee: Zoek alsjeblieft een ander, want hier is het tijdverspilling.

 

Succes, and don't give up the hope!!

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik zou absoluut niet stoppen met de hondenschool, misschien wel op zoek gaan naar een andere hondenschool waar meer persoonlijke aandacht wordt gegeven aan jouw en Charlie.

 

En als er een oefening komt waar je je hond los moet laten, kan je je hond gewoon aan de lijn houden of aan een lange lijn doen, de blijf oefeningen worden misschien wel los gedaan, maar je kan je riem ook gewoon op de grond leggen en erop gaan staan, zo kan Charlie in ieder geval niet weglopen en blijf jij gewoon wat dichter bij haar in de buurt ( zo voorkom je in ieder geval dat ze wegloopt en met andere honden gaat spelen )

 

Denk dat je gewoon een stapje terug moet doen, de ene pup is de andere niet, mijn aussie was juist het tegenovergestelde,  zij was te slim voor de puppy groep waar zij inzat, en werd na 6 lessen bij de pubers in de groep gezet ( jongste hond in die groep was 15 maanden, mijn aussie was nog geen 5 maanden ) , er werdt wel van haar verwacht dat zij dan ook alles deed wat de andere ook konden, dit kon zij nog lang niet, heb mijn 4 lessen die ik nog betaald had afgemaakt, en ben daarna op zoek gegaan naar een andere hondenschool.

 

De andere hondenschool had bijna zomerstop, heb 1 proefles meegedaan in de vervolg cursus van hun puppy groep, dit ging goed en heb ik haar toen ook voor opgegeven.

 

 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"  
maar is ze tijdens de cursus los dat ze achter andere pups aangaat?
dat zou ik namelijk ook niet accepteren!
en ik denk idd dat je de lat te hoog legt. het is nog maar een pup van 17 weken...
wij hoeven echt nog niet zoveel te doen op de cursus hoor :O dat komt allemaal wel!  "

 

Ja dan is ze los. Als we de blijf oefening doen moet je de riem loslaten en achteruit lopen, dan rent ze weg. Of als ik haar vooruit moet sturen naar de trainster om een koekje te halen (vind ik zelf wel een moeilijke opdracht voor zulke kleine pups, deze vond Bruun zelfs moeilijk!) of als ze hun knuffel moeten zoeken tussen alle andere uit...dan gaat ze er vandoor.

 

 

En ik had ook niet verwacht dat het zo snel zou gaan allemaal, als ik had geweten dat de puppy cursus hetzelfde is als de Basis 1 cursus, had ik me waarschijnlijk niet opgegeven...

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

"  
Ja dan is ze los. Als we de blijf oefening doen moet je de riem loslaten en achteruit lopen, dan rent ze weg. Of als ik haar vooruit moet sturen naar de trainster om een koekje te halen (vind ik zelf wel een moeilijke opdracht voor zulke kleine pups, deze vond Bruun zelfs moeilijk!) of als ze hun knuffel moeten zoeken tussen alle andere uit...dan gaat ze er vandoor.
 
 
En ik had ook niet verwacht dat het zo snel zou gaan allemaal, als ik had geweten dat de puppy cursus hetzelfde is als de Basis 1 cursus, had ik me waarschijnlijk niet opgegeven... "

 Dan ga je dus te snel als ze wegrent als jij achter uit loopt.!

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Met de blijf oefeningen dus niet meer weglopen, riem op de grond leggen en erop gaan staan, dan maar iets minder ver weglopen, als ze dit doorheeft kan je later steeds verder weglopen en blijft ze wel zitten/liggen.

 

met de oefening snoepje halen bij de trainster, zou je haar aan een lange lijn kunnen doen en deze gewoon vasthouden, zo kan ze in ieder geval niet al te ver weglopen en hoef je niet achter haar aan te rennen, maar kan je haar roepen en langzaam de riem inkorten, en zodra ze dan naar jouw toekomt goed belonen met je stem, koekje of speeltje.

 

ook het zoeken naar de knuffel zou je aan de lijn kunnen doen.

honden page profiel biancabianca 3 doggies

wat een mooie

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat je het jezelf echt te moeilijk maakt

en de mevr op de hondenschool helpt hier niet echt bij

 

ze is nog maar zo jong he! En ze ziet jou al de hele dag dus waarom zou de op decursus, als er allemaal andere leuke dingen zijn, ook op jou letten? ;) 

Gijs was ook bijna alleen maar bezig met stofzuigeren over de vloer en naar andere puppies kijken. Ik stond vaker naar de andere hondjes te kijken hoe die het deden dan dat ik zelf aan het oefenen was 

 

je hebt verder ook al heel veel tips gekregen waar je zeker wat mee kan :)

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna 3 doggies

honden foto van Mariska & Luna

Mijn pup is nu 17 weken en kan ook lekker ontdeugend zijn maar is wel heel erg op mij gericht schilt misschien, maar als ik met haar alleen train gaat alles goed ook op de training.

 

Ik heb ook nog een labrador en als ik daar samen met mij pup mee loop dan luistert mijn pup niet zo goed.

 

Dus wat ik je eigenlijk aan raad om lekker samen te oefenen zonder bruno zodat je een op een aandacht hebt en dat charlie ook leer dat ze alleen kan zijn.

 

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

"  Ik heb Minion juist aan de lijn gehouden, zodat hij niet weer wegloopt.
Ik ben vanaf dat punt weer aan het trainen, zodat hij los kan lopen.
Ik wacht tot half januari, zodat het vuurwerk echt is afgelopen, en daarna ga ik weer trainen met los lopen.
Hij kan wel altijd in het bos lopen, als dat mag van de gemeente.
In de woonwijk kan hij niet los lopen.
  "

 

Maar je bent niet gestopt met wandelen toch? Hier precies het zelfde: cursus werkt niet zoals het nu gaat? Dan pas je de cursus aan. Maar stoppen met cursus in zijn geheel gaat je niet verder helpen. 

 

Ik snap je probleem wel een beetje hoor. Ik vind puppycursus ook doodsaai. Maar het is voor je hondje echt zo ontzettend goed. Doe de oefeneningetjes en werk tussendoor aan de aandacht. Veel samen spelen, spelenderwijs oefeningetjes doen, en als ze echt altijd weg loopt bij de blijf. Leg haar dan aan de lange lijn. Dan kan ze niet wegrennen en kun je haar een goed getimede correctie geven, en weer belonen voor het terugkomen. 

 

Als ik jou was zou ik dit niet eens in "overleg" doen met de instructrice. Ik zou het gewoon melden: Ik doe Charlie voortaan aan de lange lijn ipv. los. En dan voet bij stuk houden. 

 

Als ik kijk naar het gros van de instructrices die puppycursus geven zitten er veel stagiaires enzo bij die eigenlijk nog niet genoeg ervaring hebben. Dus als jij van mensen met meer ervaring hoort hoe het ook kan, en daar meer logica in ziet, dan mag je dat best doorzetten. En dat hoeft niet eens te zijn wat ik zeg hoor ;) Maar er zijn zat mensen hier op HP die meer ervaring hebben dan de theoretische kennis van de puppycursus

honden page profiel Ayinda & Yip Ayinda & Yip 3 doggies

honden foto van Ayinda & Yip

"  
Maar je bent niet gestopt met wandelen toch? Hier precies het zelfde: cursus werkt niet zoals het nu gaat? Dan pas je de cursus aan. Maar stoppen met cursus in zijn geheel gaat je niet verder helpen. 
 
Ik snap je probleem wel een beetje hoor. Ik vind puppycursus ook doodsaai. Maar het is voor je hondje echt zo ontzettend goed. Doe de oefeneningetjes en werk tussendoor aan de aandacht. Veel samen spelen, spelenderwijs oefeningetjes doen, en als ze echt altijd weg loopt bij de blijf. Leg haar dan aan de lange lijn. Dan kan ze niet wegrennen en kun je haar een goed getimede correctie geven, en weer belonen voor het terugkomen. 
 
Als ik jou was zou ik dit niet eens in "overleg" doen met de instructrice. Ik zou het gewoon melden: Ik doe Charlie voortaan aan de lange lijn ipv. los. En dan voet bij stuk houden. 
 
Als ik kijk naar het gros van de instructrices die puppycursus geven zitten er veel stagiaires enzo bij die eigenlijk nog niet genoeg ervaring hebben. Dus als jij van mensen met meer ervaring hoort hoe het ook kan, en daar meer logica in ziet, dan mag je dat best doorzetten. En dat hoeft niet eens te zijn wat ik zeg hoor ;-) Maar er zijn zat mensen hier op HP die meer ervaring hebben dan de theoretische kennis van de puppycursus "

 

Maar waarom is de puppycursus dan zo saai? Ik vond het super leuk om te doen, ook de samenwerking met m'n hond en de gezelligheid van allemaal pups bij elkaar, en dan nog wat leren ook, helemaal super . Nou is Yip m'n eerste hond, en kan ik me voorstellen dat als je het al meerder keren hebt gedaan het niet erg interessant meer is, maar saai? Gewoon een vraag hoor, maar ik lees het eigenlijk van heel veel mensen :) 

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

"  
Maar waarom is de puppycursus dan zo saai? Ik vond het super leuk om te doen, ook de samenwerking met m'n hond en de gezelligheid van allemaal pups bij elkaar, en dan nog wat leren ook, helemaal super . Nou is Yip m'n eerste hond, en kan ik me voorstellen dat als je het al meerder keren hebt gedaan het niet erg interessant meer is, maar saai? Gewoon een vraag hoor, maar ik lees het eigenlijk van heel veel mensen :-)  "

 

Met mijn tweede border vond ik het persoonlijk al saai. Ze leerden snel, konden het meeste al en in het uurtje les zat een hoop wachten. Maar ik ben met alle drie mijn honden geweest (Lennon wat later door omstandigheden maar toch op cursus gegaan). Ik heb de wachttijden tussendoor gewoon zelf ingevuld en ben andere dingen gaan oefenen. Het ging er om dat we samen in de groep stonden en aan het werk waren. 

 

Als je al een hond hebt gehad dan hoef je alle uitleg niet meer, je weet veel tot alles wat er gezegd wordt al, en je hebt thuis al veel geoefend waardoor je hondje voor gaat lopen op de rest en je dus alleen maar langer staat te wachten. Het ligt er aan hoe de instructeurs er mee om gaan natuurlijk en hoe de lessen zijn ingedeeld, maar in de meeste gevallen is het lopende band werk en gestandaardiseerde oefeningetjes die altijd het zelfde zijn. Dus ja dan wordt het voor veel mensen saai ;)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Weet je Angelique.. ik denk dat je al heel blij mag zijn dat hij thuis wel af en toe luistert en hij doet wat je van hem vraag! Er zijn genoeg honden van die leeftijd die het én thuis niet doen én niet op de hondenschool 

 

Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik kan me voorstellen dat je het moeilijk vindt om tegen de instructrice te zeggen dat je daar voor jezelf en je eigen hond bent. Je moet voor jezelf en jouw hond kiezen en dus ook op jullie tempo. Iedere hond is anders en iedere dag is bij een pup ook weer anders. Vergeet niet dat je daar voor jullie zelf bent hè? Lekker belangrijk wat de instructrice vindt; of ze nou vindt of je het goed doet of niet, het gaat erom wat JIJ vindt. 

 

Ik heb de hondenschool nooit gezien als een plek waar ik moet presteren. Van mij hoeft mijn hond ook niet alles op commando te doen, ik vind het belangrijker dat ze stabiel zijn en met alle situaties om leren gaan. En daarom ging ik naar de hondenschool; dat is een mooie plek om te leren dat ze zich ook respectvol hebben te gedragen in een omgeving vol prikkels en leuke dingen. En je bent daar gewoon om te oefenen en niet om te presteren. En de ene keer gaat het heel goed (krijg jij bijvoorbeeld twee keer de aandacht in plaats van de andere honden) en de andere keer zal het minder goed gaan (en geeft hij alleen maar de aandacht aan andere honden en dingen). Het is een kind dat de wereld aan het ontdekken is, het lijkt me niet meer dan normaal dat hij dit doet. Zie het gewoon als een uitdaging en wees blij als het een keer lukt. En dat het die andere keren niet lukt? Dat lijkt me niet meer dan natuurlijk gedrag :) 

 

Wij hebben thuis ook meerdere honden, onze oudjes waren 8 en 9 toen Finch erbij kwam. En thuis deed Finch het prima; luisterde goed en deed goed mee in de roedel (hij deed hun gewoon na en leerde op die manier heel veel). Maar op de hondenschool was het een heel ander verhaal. Maar dat vind ik helemaal niet erg; hij kan maar liever thuis goed luisteren en niet op de hondenschool, dan andersom  Maar thuis heb ik de roedel overigens nooit uit elkaar gehaald, omdat ik wil dat Finch ook alleen zou luisteren; ze zijn immers een roedel en wat maakt het uit wanneer hij luisterde? Hij leert het op die manier heel natuurlijk. Gewoon geen druk achter leggen en zelf ontspannen zijn, dat lijkt het aller belangrijkste. Ga naar de hondenschool voor de lol en het plezier. Je hond voelt ook als jij gespannen raakt en de lol er niet meer in ziet, en daar zal hij misbruik van gaan maken. Want zo slim en gevoelig zijn ze vaak wel. 

 

Dus kop op en geef niet op! Sterker nog; het gaat nog veel erger worden, straks gaat ze puberen. Dus laat echt een hoop van je afglijden en weest trots op de kleine dingen die wél lukken, de rest komt vanzelf. Als je dat niet doet, krijg je het zelf alleen maar moeilijker als ze in de puberteit komt. En hoe moeilijker jij het gaat vinden, hoe sterker zij in haar schoenen zal gaan staan, want zij zal dat van jou voelen. Je hebt ook een kruising die daar wat pittiger in is dan andere honden. Dus trek je dingen dus ook niet persoonlijk aan en blijf realistisch denken. 

 

En misschien is het een idee om je ouders een keer mee naar de hondenschool te nemen? Dat zij aan kunnen geven waar je af en toe tegenaan loopt? 

 

Ik vind dat je heel trots op jezelf mag wezen wat je al hebt bereikt met beide honden! Je bent een super baasje en onderneemt al heel veel met hen. En ik denk ook dat je daar al heel ver in bent. En wat maakt het dan uit als hij z'n eigen speeltje niet uitkiest tussen allerlei speeltjes? Maakt dat nou uit, ik zou er om lachen en denken; die schat vindt alles leuk!!  Finch maakte daar ook z'n eigen spel van en had heel andere spelregels dat de instructrice had bedacht; "Hoeveel speeltjes kan ik in mijn bek doen en mee naar huis nemen?". Sja, dat dat niet de bedoeling was.. daar maakte ik me absoluut niet druk om. Kon er alleen maar om lachen! Ik vond het heel slim bedacht van hem  Het gaat erom dat het stabiele honden worden, en dan vindt ik het juiste speeltje uitkiezen niet heel relevant. Ik hemelde hem helemaal op als hij daarna met al dat speelgoed naar mij toe kwam, want dat vind ik wél belangrijk bij een stabiele hond; dat hij mij daarna weer opzocht. Hij had er ook voor kunnen kiezen naar de andere honden te gaan en dat deed hij mooi niet! Dus het is maar net hoe je het zelf bekijkt. De instructrice vond de opdracht fout gaan, maar ik was er heel blij mee! En het is en blijft mijn hond en ik kies zelf m'n regels uit als het op de opvoeding met m'n honden aankomt. 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Nou, het lijkt dus vooral aan mij te liggen  ik ben nu eenmaal iemand met vrij weinig geduld, en thuis gaat dat nog wel: als we dan oefenen en t gaat niet helemaal lekker, dan stoppen we en gaan we iets anders doen. Als ik op de hondenschool ben en een opdracht krijg, moet ik die wel doen, ik kan dan niet zomaar weg lopen of een stukje gaan rennen om weer even rustig te worden en daarna weer overnieuw te beginnen  

 

Ik ga een mailtje sturen naar de instructrice om te melden dat ik het wat anders aan wil pakken en of ze het daar mee eens is, zo niet, ga ik toch opzoek naar iets anders...

 

En inderdaad Maaike, ik ben niet echt iemand die dat makkelijk zegt tegen een volwassenen, ik ben immers pas 14 jaar en de jongste cursist  dus dan zal zij misschien wel denken ''die denkt ook dat alles beter weet hoor''

 

 

 

Ik zal jullie op de hoogte houden

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Nou, het lijkt dus vooral aan mij te liggen  ik ben nu eenmaal iemand met vrij weinig geduld, en thuis gaat dat nog wel: als we dan oefenen en t gaat niet helemaal lekker, dan stoppen we en gaan we iets anders doen. Als ik op de hondenschool ben en een opdracht krijg, moet ik die wel doen, ik kan dan niet zomaar weg lopen of een stukje gaan rennen om weer even rustig te worden en daarna weer overnieuw te beginnen  
 
Ik ga een mailtje sturen naar de instructrice om te melden dat ik het wat anders aan wil pakken en of ze het daar mee eens is, zo niet, ga ik toch opzoek naar iets anders...
 
En inderdaad Maaike, ik ben niet echt iemand die dat makkelijk zegt tegen een volwassenen, ik ben immers pas 14 jaar en de jongste cursist  dus dan zal zij misschien wel denken ''die denkt ook dat alles beter weet hoor''
 
 
 
Ik zal jullie op de hoogte houden "

 

Oke die vetgedrukte zin he..

ik zou JUIST doorgaat als het niet zo lukt.

Als jij met haar aan het trainen bent, en ze heeft er eigenlijk niet zo aandacht voor en ze loopt maar wat te klieren, dan stop jij. Wat leert ze: ohhh dus ik mag gewoon klooien en doorgaan waar ik mee bezig ben, dan zijn we klaar!

Zo werkt het gewoon niet.

Je MOET nou eenmaal geduld hebben met pups en in ieder geval doorgaan tot ze het goed doet en dan stoppen. (wees dan ook zo wijs om te stoppen als het een keer goed gaat, sluit het dan positief af).

Als jij het geduld niet op kan brengen zou je toch wat meer aan iemand anders over moeten laten die het geduld wel heeft, dat is nou eenmaal HET sleutelwoord.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik snap wel wat je bedoelt hoor, dat je thuis dan even stopt met oefenen. Ik herken dat ook wel

als het niet lukt en word ik alleen naar efrustreerder en raak je in een negatieve piraal

 

maar ik ben het er ook wel mee eens dat je dan JUIST moet doorgaan

misschien kun je op zulke momenten samen even een stukje te rennen of een trekspelletje te doen, beide even lol samen en dan opnieuw serieus doen

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor ! 3 doggies

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Wat je ook mag vragen aan de instructrice is, als het even niet werkt of ze kijkt naar andere honden of whatever, kan je een klein rondje op het veld met haar lopen, maar ik weet niet hoe groot het bij jullie is , wij hebben een supermega groot grasveld , daar kan je makkelijk even heen en terug lopen en het opnieuw proberen. Niet stoppen, maar gewoon even je hersen laten stoppen en weer opnieuw beginnen.  Dit mag bij ons wel :)

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Naja ik bedoel niet dat ik er dan meteen mee stop, maar even iets anders doen en dan weer overnieuw proberen ;-)

Ik heb gisteren een nieuwe hondenschool gevonden en daar nu even mailcontact mee :-) ze lijken me heel goed en veel minder serieus maar meer speels!


Ojaa, Vera, wij trainen nu in de paardenbak, dus die is niet zo groot waardoor even weglopen niet echt een optie is helaas. Het is al lastig als je even ruimte wilt om te oefenen O:-)

Anoniem (Gast)

Als ik zo lees moet jij vooral leren om haar aandacht beter vast te houden in een drukke omgeving. Die commando's komen later wel. Ik vind zelf ook dat daar op puppytrainingen vaak te weinig aandacht voor is. Zelf ben ik destijds gaan trainen met iemand die veel ervaring heeft met werkhondjes en dat hielp ontzettend. De oefeningen waren wat afwisselender waardoor mijn hond meer aandacht had en mijn timing van belonen werd beter.  Pas vanaf 6 maanden ben ik strakker op de commando's gaan trainen. 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Zo, een kleine update!

 

Ik heb contact gehad met een andere hondenschool in Hoorn en dat was zeker heel positief! Ik ben er erg over te spreken  

 

Ze trainen maar een half uurtje per les, dat lijkt me veel beter voor de concentratie. Ook doen ze de eerste les(sen) 1 op 1 om te kijken wat je al kan en waar gewerkt aan kan worden. Kleine groepjes. Daarbij is ie ook nog eens veel goedkoper! Ipv. 150 euro voor 15 lessen, maar 50 euro voor 10 lessen!

 

En dan het beste...als we zouden willen, mogen we morgen al beginnen!

 

 

 

 

We hebben er zin in

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Wat fijn dat je ergens anders les heb gevonden. Als je daar een beter gevoel voor heb moet je er zeker naartoe. En wat word Charlie knap.

honden page profiel EmilyEmily 3 doggies

honden foto van Emily

klinkt goed.

Heel veel plezier, erg leuk om zo alles te volgen! 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Dat klnitk goed, veel plezier daar!

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Wat fijn dat jullie wat gevonden hebben wat beter bij jullie aansluit.

En die laatste foto vond ik erg mooi van Charlie.

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia 3 doggies

honden foto van Sterre en baasje Julia

Echt super fijn dat jullie iets nieuws hebben gevonden Angelique!

chalie wordt trouwens met de dag knapper :)

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia 3 doggies

honden foto van Sterre en baasje Julia

Echt super fijn dat jullie iets nieuws hebben gevonden Angelique!

chalie wordt trouwens met de dag knapper :)

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia 1 doggies

honden foto van Sterre en baasje Julia

Oeps dubbel 

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia 1 doggies

honden foto van Sterre en baasje Julia

Oeps dubbel 

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia 1 doggies

honden foto van Sterre en baasje Julia

Oeps dubbel 

pagina 11 van 26 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Volgende forumvraag: Puppy 9 weken en erg veel bijten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^