blaffen afleren door blaffen aanleren en stil aanleren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ik snap dat blaffen aanleren en dan weer afleren dmv van commando stil aanleren niet zo goed. Bacchus blaft niet bij de deurbel / telefoon of als er geklopt wordt, maar vooral als hij van achter uit de straat buiten een ander hond hoort blaffen, of als er op tv een hond blaft in de film. Als de rolcontainer door de straat gaat dan doet dat hem helemaal niks. Ik schrik me ieder keer weer rot als hij aanslaat bij het horen van een hond 1 straat verderop, want we zitten dan meestal tv te kijken of wat te lezen.  

 

Hier komt de onzeker IK weer opduiken, wat als het nu alleen maar erger gaat worden....?.....?.....? en het niet bij 1 blafje blijft maar hij langer gaat blaffen.

 

Moet ik dat nu negeren, er iets van zeggen, hem afleiden of is het iets dat overgaat als hij meer bij ons gewend is (hij is hier bij ons nog maar net natuurlijk, maar in de opvang waar hij zat was een andere wat oudere onzekere en bange hond en die blafte werkelijk naar alles en iedereen).  Of blaffen aanleren op commando en dan ook weer commando stil aanleren. Man en ik verschillen van mening hierover, manlief zegt negeren gaat wel over.

 

Vaak hebben ze het dan over aanleren met de deurbel en dan weer afleren dmv aanleren van stil.  Moet ik hem nu gaan aanleren bij de deurbel te gaan blaffen (iets wat hij nu niet doet). Ik weet zeker dat ik hem dat in no time heb aangeleerd en heb iets van dan heeft hij er een blafmoment bij. Want dat aanleren van stil lijkt me zo lastig stel dat dat niet lukt.....

Onze vorige hond blafte bij de deurbel, iedere tikje op het raam en de telefoon, zij was als pup bij mijn moeder opgeroeid en mijn moeder is wat dovig dus die vond het wel handig als de hond aangaf dat er iemand aan de deur stond of telefoon ging.

honden page profiel RVSRVS 2 doggies

honden foto van RVS

Het hoeft niet de deurbel te zijn. Het kan ook een hondenblaf die je afspeelt, zijn.

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Herkenbaar probleem! Alleen Lukie heeft precies het tegenover gestelde 

Blaffende honden doen hem totaal niks.. Maar postbodes, kinderen, deurbellen enz.. Wordt hij helemaal gek. 

Dan rent hij naar het raam, springt op de bank en blijft blaffen totdat de persoon uit zicht is of tot wij hem laten stoppen..

 

Bij hem begon het ook met 1 blafje denk ik.. Maar dat kan ik me niet meer herinneren. 

Het is nu wel minder geworden, iedere keer als hij blaft halen we hem van de bank en moet hij liggen.

 

Bij ons is het ook nog zo dat Macy mee gaat blaffen. Als Lukie dan is gestopt en Macy geeft nog een blafje begint het weer opnieuw, ze steken elkaar aan.. 

 

 

Ik weet eigenlijk niet echt hoe je dit kunt tegenhouden.. Is mij ook nooit gelukt 

 

 

 

Ik ben het ondertussen gewend, en merk aan zijn signalen ook dat hij gaat blaffen, dus ik schrik niet meer.. Maar als hier bezoek is schrikken ze vaak wel heeel erg!

 

Terwijl ik dit typ zit ik boven en hoor ik hem beneden blaffen.. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Nu net ook weer, hij ligt lekker te slapen en dan opeens rechtop zitten en blaffen, ik hoor niks buiten.  Toch maar even gezegd na wat blafjes: nu is het klaar. Hij is dan stiller maar blijft wat napruttelen, binnensmonds blaffen zeg maar.

Radio staat aan, maar daar was ook geen geblaf op dit moment (zou natuurlijk kunnen). 

Lastig inschatten hoor.

honden page profiel jaimjaim 3 doggies

honden foto van jaim

Geeft hij geen signalen af als ie gaat blaffen?

onze hond doet ook veel blaffen om kleine dingen. Dan bv als ie mensen ziet lopen buiten of als ie ergens een hond hoort. Ook reageert ie erg op de tv! Hij rent dan ook blaffend naar de tv toe.

en inderdaad , ook ineens. Dan zitten we diep in een film en ineens ziet ie wat, blaft ie en rent naar de tv. Ik schrik me dood steeds Pff..

ik merk wel dat ie eerst iets ziet. En daar probeer ik hem nu al te waarschuwen. Dus bv op tv. Dan gaat ie vaak al met zijn kopje omhoog en dan blaft ie en dan probeer ik hem al te waarschuwen. Dan zeg ik zijn naam of roep ik nee! Dan kijkt ie ook naar me . 

 

Bij ons werkt het op zich goed. Misschien bij jou ook? Et is bij onze hond dan wel erg duidelijk te zien wanneer hij gaat blaffen.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Natuurlijk als er op tv een hond blaft hoor ik het ook en zou dan snel kunnen reageren. Maar hond buiten vind ik lastig. Maar ik zal eens opletten, gewoon met een schuin oog naar hem kijken s'avonds en op tijd proberen te reageren.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jenna blafte eerst op heel veel toen ze net bij ons was.

 

Ik heb haar altijd bij me geroepen en gekalmeerd, zei dan zoiets als: ja goed gehoord, dat was een hond/de buurman/de paardjes/een gillend kind, etc. op kalme toon, ze kreeg in het begin dan ook altijd wat lekkers of we gingen een klein spelletje doen. In huis blaft ze nu helemaal niet meer.

 

Laatst kwam ik bijna thuis (Jenna was alleen thuis) en er kwamen 3 paardenkoetjses langs, en ik wilde gelijk even uittesten of ze ook niet blaft als ik er niet bij ben. Ze blafte 1x en hield toen meteen op.

 

Buiten blaft ze nog wel andere honden aan, daarvoor ben ik aan het oefenen met de methode van Turid Rugaas, beschreven in haar boekje Help mijn hond trekt, wat een stap voor stap methode is om rust te brengen in de wandelingen en je te leren de aandacht van je hond te vragen.

Odette (Gast)

Ja daar hoop ik dus ook op, dat het met het wennen te maken heeft. 

Bea (Gast)

Mijn mechelaar van bijna 8 maanden blaft sinds kort bij volle maan. Ze houdt het echt waar de hele nacht vol! Buren klagen ondertussen steen en been, en voor ons is het ook niet aangenaam, zeker als je om 5:30u uit je nest moet, elke dag. Ik heb geen idee hoe we dit moeten afleren... maar ik sta open voor tips en ideeën.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Bea misschien even een eigen topic aanmaken?

 

Ik zou de hond bij me nemen op de slaapkamer of op de bank gaan slapen en de hond kalmeren. Misschien even checken ook of er in de ogen van de hond iets engs te zien is wat hij anders niet ziet?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hoe ik het doe,ze hebben gewoon hun hoofd te houden,dus ik zeg nee of stil.

De ene keer gaat het vlotter dan de andere keer.

Binnen dan he.

 

Het jonkie vind alles spannend buiten,blaft,loopt op achterbenen of achterstevoren.

Het irrirantste vind ik het geblaf,ik probeer zn aandacht te krijgen door wat lekkers,voor mij heeft hij geen aandacht of ik nu op mn kop ga staan of niet.

 

Buiten is het wat lastiger dan binnen.

Gewoon volhouden dat het niet mag als je het niet wil.

 

honden page profiel CelineCeline

" Hoe ik het doe,ze hebben gewoon hun hoofd te houden,dus ik zeg nee of stil.
De ene keer gaat het vlotter dan de andere keer.
Binnen dan he.
 
 
Buiten is het wat lastiger dan binnen.
Gewoon volhouden dat het niet mag als je het niet wil.
  "

 

 

+1

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Een hond blaft niet voor niets, hij probeert je wat duidelijk te maken. Neem het eens op op video en deel het hier, dan kunnen we mee analyseren wat er aan de hand is. Belangrijk is te weten te komen of het 'aangeleerd' is. Als hij een paar keer blaft en dan naar jullie gaat kijken dan heeft hem dit voorheen aandacht gegeven en doet hij het daarom (negatieve aandacht is ook aandacht). Als dit niet het geval is dan probeert hij echt wel wat te zeggen.

Je kan hem in dat geval gaan leren dat er niets ernstigs aan de hand is en dat hij niet hoeft te reageren. Je zegt niks, wordt niet boos maar gaat tussen je hond en het 'blaf object' in staan met je rug en handpalmen richting je hond. Zo gaat hij vanzelf leren dat jij de wakende taak dan overneemt en er geen actie van hem verwacht wordt.

Volgende forumvraag: plots soms in huis poepen?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^