Waarmee vervangen, indien mogelijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo allemaal,

 

Ik loop altijd met een akita, deze loopt met ons mee gewoon in het bos. Maar aan een lijn van 10 m die over de grond meesleept. Dit omdat hij niet met elke hond kan( niet met bruine labrador reuen) en ik dan gemakkelijk de lijn kan pakken indien nodig. Hij weet ook dat als hij aan die lijn zit eigenlijk gewoon losloopt, hij is het gewend. Wanneer hij aan de lijn zit kan hij hier gelukkig nog alles mee! door de bosjes struinen en rennen, en over het zand rennen en met andere honden spelen. 

Maar nu is er afgelopen zaterdag een ongeluk gebeurt.. Ik liep met nog wat mensen, en honden. waar ik elke zaterdag en woensdag mee loop. en die weten dan hij aan die lijn zit, en we kijken altijd redelijk uit, maar dat doet de hond zelf ook. Maar zaterdag stapte deze mevrouw per ongeluk op zijn riem, waarbij haar voet wss dubbel is geklapt. en uiteindelijk wel gewoon door gelopen. Gister belde ze me op, dat ze niet lekker kon lopen, en vandaag naar het ziekenhuis gegaan, gebroken enkel!

Nu is mijn vraag, zou ik die lijn ergens anders mee kunnen vervangen? waardoor ik hem nog wel makkelijk kan pakken, maar toch niet 100 % los hoef te laten.

Hier een foto (de enige die ik kon plaatsen..) van hoe deze lijn eruit, aangezien ik niet weet hoe hij heet.

De lijn is hier groen.. in het groene gras, rechts onderin zichtbaar. Normaal is het een zwarte lijn, voor andere mensen ook beter zichtbaar!

 

 

Hem niet aangelijnd loslaten is opzich een optie, hij heeft het vroeger ook gekund, maar mijn vertrouwen is nog niet 1000% in hem hersteld sinds hij een bruine labrador aanviel.
En ik bij sommige honden ook denk, ik geloof dat ik jou liever ontwijk, daartoe nu betere mogelijlkheid heb.

Hem contant aangelijnd houden, heb ik ook een tijd gedaan, maar eigenlijk niet ideaal voor geen van beide, hij kan helemaal geen contact met andere honden meer zoeken, en hij wil vrij graag spelen.. 

 

Lavina

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik zou eerlijk gezegd als ik mijn hond bij verschillende honden niet vertrouw hem gewoon kort aangelijnd uitlaten, dit doe ik zelf overigens ook. Je kan eventueel voor op "veilige"plekken de lange lijn meenemen en dat hij dan met zijn maatjes kan spelen, waarmee hij wel door één deur kan. Misschien zelfs los? Ik weet niet in hoeverre je de controle over hem hebt, mocht je bv een bruine lab zien naderen, dat je hem bij je kan roepen. Maar zolang je twijfels hebt over zijn reactie bij bepaalde honden, zou ik hem toch echt kort houden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

O dat is een spijtig toeval. Kon jij ook niet voorzien vgs mij. Misschien best opvallende kleur koord nemen ? Ik begrijp dat je je hond ook meer vrijheid wilt geven dan een korte leiband. 

 

Denk er maar niet teveel aan. Ik hoop dat die mevrouw niet boos is nu ? 

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hannah, dit heb ik inderdaad ook een tijdlang gedaan, en mijn vertrouwen in hem is ook een stuk groter. Als een bruine lab. nadert roep ik hem idd bij me, of ga zelf naar hem toe. En pak de riem, waardoor ik altijd alle mogelijlkheid heb om de lab te ontwijken, ookal komt hij naar mij toe. Geen probleem. Is ook al eens gebeurt, kan ik prima oplossen, en de akita luistert dan ook gewoon goed naar me. Het is ook niet zo, dat hij naar elke hond gaat die hij ziet, hij gaat er meestal juist helemaal niet naar toe. 

En de honden die ik bedoelde met ontwijken, zijn honden waarvan ik weet dat ze niet altijd even vriendelijk zijn, en ik hem geen extra slechte ervaring wil bezorgen. En duitse en mechelse herder (sorry bazen hiervan) maar dat doe ik omdat ik die zelf gewoon niet kan lezen! Dus veiligheid gaat bij mij zoiezo altijd voor! het is ook niet meer fout gegaan sinds die lijn er aan zit!

 

Anny, ja dat is wel een goed idee! Normaal is hij trouwens zwart, dit is al een oude, maar kreeg geen nieuwere foto hier geplaatst.. 
Ja wil hem inderdaad meer vrijheid geven, we wandelen met meerdere mensen, honden reuen en teven.. van alles wat. dus is het ook voor hem fijn (vind ik) om een beetje vrijheid te hebben. Er zijn meestal ook niet super veel honden in het bos.

 

Die mevrouw is gelukkig niet boos, vind het haar eigen fout en zegt ik had net zo goed over een takje kunnen struikelen.. Ik loop nu ook met haar hond zolang zei dit zelf niet kan. Dat vind ik dan ook wel weer netjes!

honden page profiel Noa&SjenkNoa&Sjenk 3 doggies

honden foto van Noa&Sjenk

En andere kleur lijn geen optie? of aan de buitenkant lopen met je hond
Ik heb zelf deze 15 meter

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oei gebroken enkel. Dat is pijnlijk ;-)
Eerlijk gezegt weet je nooit precies wanneer er een bruine labrador kan lopen.
Zolang hij er niet mee overweg kan en de lab zelfs aan kan vallen zou ik mijn hond helemaal niet meer loslaten.
Ik zou zelf het risico niet willen nemen dat er een keer wél een bruine lab loopt.

Maar waarom juist die hond eigenlijk?
Heeft ie daar een nare ervaring mee?
Als hij goed luisterd zou je evt ergens met hem "aangelijnd" kunnen lopen waar wél een bruine lab loopt.
En net zovaak tot hij weet dat die honden ook niet per see kwaad doen.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Dat is zeker een mooie, felle lijn. Heb je misschien de volledige naam ervan? zodat ik hem zelf kan opzoeken.

 

Hij is meerdere keren aangevallen door verschillende bruine labrador reuen. Een daarvan heeft hij terug gepakt (ik herkende hem niet) was gelijk de eerste keer dat hij ooit een hond had aangevallen, dus voor mij ook redelijk onverwacht.
Daarna heeft hij nog 1 bruine lab reu gepakt, nja.. gepakt,, hij duikt erop zeg maar, maar heeft geen van beide keren een hond verwond,maar toch! Deze 2de keer was omdat ik nog een teefje bij me had, vriendin van hem, en die vind die bruine lab verschrikkelijk eng omdat ze zo druk zijn! Het waren toen trouwens 2 labs, en 1 daarvan gepakt. Sindsdien probeer ik ze een beetje te ontwijken.

 

Hij heeft zaterdag nog wel met een blonde lab teef gespeeld, dus het is ook niet dat ik het helemaal niet vertrouw. Maar ik gewoon de honden uitkies waar hij wel en niet mee om mag gaan.
En met trainen kan hij alles! Dat is zeker, alleen ben ik, met de bruine labs, nog niet klaar om daarvoor te gaan..
Er loopt ook een briard reu hier in het bos namelijk, de eerste keer dat hij daarheen ging om te snuffelen, wou die briard m pakken en grommen etc, en hij ontweek het gewoon. Daarna lang niet gezien, omdat die briard meerdere honden (reuen) pakt. en die man dus mij ontweek omdat die van mij zeg maar ook doelwit was.. Nu zijn we uiteindelijk bevriend geraakt en de honden langzaam aan elkaar leren wennen. Die van mij net acefie met de labs gehad, dus aan de llijn. Die van hem ook, en die werd milder. Nu kunnen ze beide prima los meelopen in de groep, niet eens ruzie toen er een intactie net loops geweeste teef meeliep. Akita is gecastreerd en Briard niet. Beide wouden erop, beide mochten niet, en toen beide met dezelfde teeef gaan spelen, doen ze nog! Terwijl de briard dat van elke andere reu niet toe staat. (wat trouwens ook neit helemaal oke is maar goed..)

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Heb je hier wat aan of moet het echt achter de akita aan slepen?

http://www.ruffwear.com/Quick-Draw-Leash-Dog-Leash?sc=2&category=15

 

Ruffwear heeft wel fel gekleurde lijnen maar die zijn niet lang

 

je zou naar een klimkoord kunnen kijken; niet duur per meter, fel gekleurd 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Persoonlijk zou ik 'm ook aangelijnd houden als je hem niet 100% vertrouwd.

Je kunt nooit alles in de gaten houden, er hoeft maar net achter een struikje ineens een bruine Lab vandaan te komen. Of een hond die er op lijkt. Of hij gaat naar een aangelijnde hond toe die daar niet van gediend is.

 

Zelf heb ik DEZE lange lijn (20 meter), je kunt de handlus ook loshalen, zodat ie niet om takjes komt te zitten. Valt door de kleur goed op, is alleen best een ellendige lijn, snijdt enorm in je handen 

Ik gebruik 'm alleen op groot open veld, aangezien Mellow niet los loopt. Gaan we gewoon het bos in, dan zit ze lekker aan de Flexi.

 

DEZE heeft goede beoordelingen, volgens mij kun je de handlus er ook gewoon afknippen (komt ie ook niet om takjes heen).

Of DEZE, heeft geen lus, maar ook geen beoordelingen 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Allemaal heel erg bedankt voor alle suggesties. Heb ze allemaal al eens bekeken, maar ga er nog even over nadenken welke het gaat worden. Zijn wel goede, niet te missen lijnen!

Wakkere husky, ik heb toch liever iets dat erachteraan sleept.

 

Verder snap ik jullie best dat jullie de hond helemaal aangelijnd zouden houden! Heb ik in het begin ook gedaan, ik kan helaas niet goed genoeg verwoorden hoeveel ik hem wel of niet vertrouw. (meer wel dan niet..) En hoe onze wandeling in elkaar steekt. Om jullie te laten weten, dat het eigenlijk wel goed gaat. 

Volgende forumvraag: Grap ofwat?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^