Pups

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel tritri

Hoi

ik heb een teefje en een reutje en aangezien het reutje best vaak achter op mijn teefje zit vroeg ik me af wat er kan gebeuren als ze in het eerste jaar zwanger word.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ten eerste is een teef dan nog te jond. Hetzelfde dat als je een jonge tiener een kind laat krijgen soms gaat het goed maar vaak ook niet. 

De teef is mentaal en fysiek niet klaar om pups te krijgen.

 

Verder om verantwoord te fokken moet je uw ouderdieren laten testen op erfelijke afwijkingen die voor komen in het ras ik denk aan HD bv. Uw hond moet min 12 maanden zijn als je volgens de regels van de fci wil testen op HD bv. 

 

 

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik zou er gewoon voor zorgen dat je ze gescheiden houdt als ze loops is. Haar vruchtbare periode is eigenlijk nadat ze loops geworden is, dus meteen als ze loops is apart zetten. En opletten dat je reu niet ontsnapt, want op zo'n momenten heb je echte houdini's.

 

Ik weet niet of het de bedoeling is dat je reu je teefje dekt, maar ik zou me alleszins wel goed inlezen in het fokgebeuren. Onverantwoorde fokkers lopen er al genoeg rond, we hebben meer verantwoorde fokkers nodig die hun honden testen. Als je daar meer info over wilt kan er hier ook altijd geholpen worden, we hebben hier een hoop stamboomfokkers op dit forum. 

Volgende forumvraag: Hond vangt muizen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^