Wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel theotheo

Hallo ik heb een hond van bijna 7 maanden. Ik zit met een probleem met wandelen. Als ik met hem alleen ga wandelen is er niks aan de hand. Maar zodra er iemand bij is blaft die na alles trek die wie een gek , en reageert helemaal nergens op. Hij is dan ook bijna niet te houden. Hoe kan k dat zo spoedig mogelijk afleren??!

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Wie is die andere persoon? En hoe gedraagt die zich? En hoe voel jij je tijdens het wandelen met die andere persoon erbij? Het kan zijn dat als iemand zich niet op zijn gemak voelt, dat de hond dit gaat overnemen.

honden page profiel --

honden foto van -

Dit probleem komt me bekend voor... Dan wel niet in zo'n erge vorm, maar wanneer ik alleen loop met mijn hond luistert hij nagenoeg perfect... Als hij los is loopt hij netjes mee, blijft lekker bij me in de buurt en komt wanneer ik hem roep. Wanneer ik met iemand erbij loop, dan denkt hij eerst 30sec na of hij wel of niet komt, maakt sprinten en rent uit het zicht, en loopt daar heen waar hij heen wil i.p.v. andersom...

Ik heb nog niet ontdekt hoe ik dit eruit krijg, dus ik volg dit topic even voor eventuele handige tips!

honden page profiel theotheo

Ik voel me gewoon op me gemak en die andere persoon had een andere pup bij van 8 maanden. Misschien een andere riem een oplossing , op dit  moment heeft die een tuigje. Maar het probleem vormt zicht echt alleen als er andere bij komen. Kan dit bescherming zijn? 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Ik denk dat je je hond op zo'n moment even af moet leiden met een snoepje of een speeltje. Op die manier kun je je hond leren om andere honden te negeren als jij dat wil. In het begin zul je misschien wel een heeeel lekkere beloning mee moeten nemen, zodat het krijgen van de beloning belangrijker wordt dan het blaffen en trekken naar andere honden. Als het niet lukt moet je misschien iets meer ruimte nemen. Probeer het gedrag te voorkomen door al te beginnen met afleiden voordat je hond begint te blaffen.
Ik denk dat corrigeren op zo'n moment niet helpt, dus dat zou ik in ieder geval niet doen.

Ik weet niet of het bescherming is, het zou ook angst of enthousiasme kunnen zijn. Dat hangt een beetje van zijn lichaamstaal en  de manier waarop hij blaft af.
Waarom loop je met een tuigje? Is daar een speciale reden voor?
Tuigjes zijn gemaakt om in te trekken. Ik gebruik ze alleen in de auto of als ik ga fietsen met de hond.

Ik hoop dat je er wat aan hebt ;)

honden page profiel theotheo

Als die blaft gaan zijn haren overeind staan en ze staart staat te kwispelen . Voor het ruige heb ik geen speciale reden. Ga het zeker is proberen, bedankt voor je tips. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^