Wie red je, je hond of een vreemdeling?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Reken maar dat mijn honden meegaan... en als die goed blijven drijven nemen we de vreemde op sleeptouw 

Family first 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Off topic: ik denk dat in t geval vanBamse , die dan zelf alletwee de mensen nog uit het water haalt..... "

 



zou Bamse een keuze maken ? tussen haar baasje en iemand anders ? denk het wel, ze zou voor mij gaan.
dat is natuurlijk de vraag niet.

en het is niet zwart wit natuurlijk ,denk dat ik eerst zal kijken of Bamse zich zelf kan redden, en als er iemand bewusteloos in het water ligt, red ik die echt wel.

mijn beroep was zwemonderwijzeres, polozwemster, wedstrijdzwemster, ik kan er wel een paar op sleeptouw nemen, vandaar als men een keuze gemaakt heeft dan niet op afrekenen, als er echt wat gebeurd weet men op dat moment niet welke keuze je maakt. je handelt echt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

aan zulke dingen moet je niet denken vind ik

 

wie zou je redden als je twee kinderen hebt, of je ouders, je vader of je moeder, je broer of je zus...

 

een geliefd dier, of een mens waar je niets van weet, wiens leven is meer waard? Stel je kiest voor de mens en achteraf was het een seriemoordenaar oid, dan heb je daar je hond voor opgeofferd, of stel je red je hond en je laat de vader, de zoon, de man van mensen verdrinken...

 

je wordt gek als je daarover na moet denken

 

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Nu wordt er wel erg afgerekend op de keuze die men maakt, als het zover zou zijn, is het in een tel gebeurd, denken is er dan niet bij, denk dat je handelt uit instinct en niet uit een keuze maken. "

 Ja...nee... ik ben om door jouw argument. Ik weet nu wat ik moet doen. ik zou de vreemdeling nog opzij duwen om Sunny te kunnen grijpen

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

En dan denk ik he, stel je red heel bewust je hond en laat die onbekende doodvallen, en dan dus heel letterlijk, wat je dan later zegt tegen de kinderen, partner, ouders van die persoon.... Sorry maar ik vond het leven van mijn hond vele malen belangrijker dan van jouw geliefde mens die, met alle respect voor honden, toch een iets andere plaats inneemt in betekenis voor zijn omgeving dan de hond.

 

En dan ook maar hopen dat al die mensen die een ander mens dood laten vallen om hun hond wel te redden, nooit in hun leven afhankelijk zijn van een voor hen onbekende (hulpverlener)

 

Ik hou van mijn hond, intens en volledig, maar nogmaals...dat zou bij mij onder geschikt zijn aan het leven van een medemens, hoe een ongelofelijke pijn het me ook zou doen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb een tweelingzusje, ik ben een een eiege tweeling, zou ik een keuze moeten maken tussen mijn zusje en de hond ? niet moeilijk, ik zou voor mijn zusje gaan, waarom ? een eeneiege tweeling kan niet met elkaar maar ook niet zonder elkaar, Bamse zou ik dan toch laten gaan.

wel vind ik als ik een keuze moet maken als iemand in het water ligt... en zich zelf niet kan redden, dan neem ik die mee op sleeptouw. beiden dan. hond en vreemdeling. we gaan nu wel heel erg ver he. mijn zusje heeft een orgaan nodig, maar ook de hond, voor wie kies ik dan ? dan kies ik voor mijn zusje. allemaal dingen die eigenlijk nergens op slaan. voor wie kies je ? hoop dat ik nimmer voor die keuze komt te staan.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

vreemdeling. Mijn hond betekend alles voor mij. Hij is soms letterlijk de reden waarom ik me weer uit bed kan hijsen. Ik zou er alles aan doen hem veilig te houden.

Maar.. ik zou het egoistisch vinden om dan voor mezelf (hond dus) te kiezen. Een hond is binnen een x aantal jaar dood, een mens heeft een veel langere levensverwachting. En een mens wordt simpel gezegd meer gemist dan een hond.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Misschien is het beter af te vragen wat medemensen elkaar hebben aangedaan dat ze hun hond zouden redden ipv de mens. "

 Wat gij niet wilt dat u geschiet....

ik hoop dat een vreemde mijn familie of vrienden red, en zou dat zelf ook doen. Want ik zou toch heeeeeeeeel nijdig worden als mijn vader oid verdronken is omdat een ander zijn hond boven hem koos. Daarom, ik red liever beide en dat ik mezelf maar moet zien te redden

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ben alleen, toch een andere wending .

ik heb wel eens gedacht als ik aan het wandelen was, aan het winschoten diep, veronderstel nou dat er een auto te water raakt wat dan ?

schiet ik te hulp ? ja, direkt. mijn werk heeft dat meegebracht dat ik handel.... en Bamse ? want daar wandel ik mee, die zet ik vast aan een boom, wat als er geen boom is ? wat dan ? laat je je hond dan los ?

die leg ik af op de grond vlakbij het water, de kans dat ze de weg dan opschiet is klein, maar wel wezenlijk. toch maak ik dan die keuze wel.

gek maar denk ik wel eens aan hoor, ik loop iedere dag aan het winschoten diep, er hoef maar een auto te water te gaan, wat gebeuren kan, dan zal je een keuze moeten maken, helpen of niet.

Anoniem (Gast)

Absoluut mijn hond!

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Zonder enige twijfel, mijn hond!

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik geloof niet dat ik op dat moment na zou kunnen denken, als ik mijn hond in nood zie dan raak ik in paniek en wil ik 'm koste wat kost redden. 

 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Sophia's choice :-)

Mijn verstand zegt - de vreemdeling. Echter ben ik net een mama leeuw als het over mijn honden gaat, dus uit impuls zou ik best eens naar mijn hond kunnen grijpen..

Overigens, als Punk er nog was, zou ik Punk redden, absoluut zonder twijfel. Ik hou onwijs veel van Mik en Wis, maar het is toch anders dan dat het met Punk was. Punk was een soort.. extra zintuig. Haar verliezen zou vergelijkbaar zijn met een ledemaat verliezen. Uhm, is vergelijkbaar..

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

mijn honden .

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Pas op het moment dat het daar is, kan je de beste beslissing nemen.

Mijn hond weegt 44kg...als de vreemde al snel 150 kilo zou wegen, zou ik voor mijn hond kiezen.

150kg is gewoon teveel voor mij, maar in geval van nood word je altijd berensterk.

Maar het kan net zo goed zijn dat je compleet verlamd ben van angst en ze alle twee te pletter gaan.(vreemdeling EN hond)

 

En wie weet kan je zelfs de actie ondernemen om ze alletwee te redden.

Ik heb al in diverse noodsituaties moeten ingrijpen.

Broertje door het ijs gezakt toen ik 10 was...kon hem er net op tijd uittrekken waarbij alleen zijn broek goed nat geworden is.

Hond uit sloot moeten vissen terwijl die echt vast zat.

Vader moeten reanimeren 4/5 jaar geleden.

 

Je kan jezelf nog zo goed voorbereiden, maar op het moment daar reageer je compleet instinktief en probeer je het beste te doen.

Wat je wel kan doen...en ik vind dit topic eigenlijk daarom heel leerzaam.....is er over nadenken.
En als het nodig is, volg een curses want die informatie word direct gebruikt in een noodsitutie....daar hoef je niet bij stil te staan want dit gebeurd compleet automatisch.

Je handeld op instinct en die is op dat moment zeer krachtig.

 

Dus er over nadenken en diverse senarios in je hoofd naspelen is juist een goed iets.
Maar ga niet zover nadenken dat je compleet gek word.

 

 

honden page profiel NymeriaNymeria 3 doggies

honden foto van Nymeria

Tja mijn hond. Sorry maar ik vind iets ( of iemand) wat mij dierbaar is belangrijker dan een ander zeker een vreemdeling. Bovendien vind ik mensenleven helemaal niet meer waard dan dat van een dier, ik kies degene waar ik het meest van houd, als het een onbekend dier en onbekend mens was zou  die kiezen die  ik het makkelijkst redden.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

De mens is van nature egoïstisch ingesteld. Logisch dat veel mensen als eerst kiezen voor degene die hun dierbaar is, in dit geval de hond. 

 

Ik denk eerlijk gezegd ook dat ik voor de hond zou gaan, maar dat weet ik natuurlijk niet zeker tot het moment daar is... en ik ga er voor het gemak vanuit dat ik nooit voor die keuze kom te staan. Als je überhaupt van een keuze kunt spreken, want zoals eerder al is gezegd, gaat het hier eerder om instinctief handelen dan een bewuste keuze maken. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de beste stuurlui staan aan wal, hoe vaak gebeurt het niet als er een ongeval is, mensen te water of wat dan ook , ijs doorgezakt, dat vele mensen staan te kijken en niets uitvoeren, bewust ? nee zeker niet.

mensen staan verlamd van schrik, en reageren niet, het is hier dat men reageerd als er niets aan de hand is, dat heet denken, en geen handelen.

hoe vaak ik in mijn werk dit niet hebt meegemaakt, er wordt bijna niet gehandeld, men is verlamd van schrik en wacht af ... op een ander.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zelf vind ik een mens helemaal niet egoistisch.

er zijn altijd mensen bij die alleen maar aan zich zelve denken, maar de meeste zijn echt niet egoistisch. integendeel.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Ik denk dat je op dat moment geen tijd heb om na te denken, mijn honden zijn altijd bij me dus dichtbij en die zal ik ook proberen te redden.

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

" Een vreemdeling cq medemens zou bij mij ook boven de hond gaan.
Dat is iemands kind, zoon, dochter, pappa, mamma, opa oma etc....
 
Zo'n topic is er ooit eerder geweest en toen heb ik me ooknal mateloos verbaast.
Ligt vast aan mij  "

 

 

Dat topic herinner ik me nog goed. De situatie was toen iets als: jouw huis en dat van de buren staat in brand. Ga je het kind van de buren redden of je hond. Ik vond het toen zo bizar en triest  dat mensen dus een kind zouden laten verbranden. Ik vond en vind dat echt onbegrijpelijk. 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

" zelf vind ik een mens helemaal niet egoistisch.

er zijn altijd mensen bij die alleen maar aan zich zelve denken, maar de meeste zijn echt niet egoistisch. integendeel. "

 Misschien vinden de meeste mensen zichzelf niet egoïstisch. Maar altruïsme is in de meeste gevallen toch echt alleen een optie als je er zelf niet slechter van wordt. Dat is een onbewuste afweging die gemaakt wordt uit zelfbehoud. Tenminste, als ik mijn sociologie en psychologie boeken mag geloven.  

 

Dat is hoe ik het kan verklaren dat veel mensen zouden kiezen voor hun hond, met andere woorden, voor zichzelf. 

 

Hoeven andere mensen het niet met me eens te zijn natuurlijk. 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

 

 

Dit is nog eens een vraag: Moeilijk omdat je niet in de situatie zit maar voor nu zou ik, sorry voor de vreemdeling, maar mijn hond kiezen. Mijn trouwe maatje, beste vriend en liefste viervoeter. Want wie is die vreemdeling? misschien niet eens een beste medemens.. Nee sorry dan ga ik voor mijn trouwe viervoeter.

Ook al is vreemdeling iemands kind, broer, zus, ouder ect. En ook al hoop ik dat die vreemdeling in de zelfde situatie wel mijn broer bijvoorbeeld zou redden.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je die beelden voor je ziet van Bandar Atjeh...

 

Principieel zou ik zeggen, ik ga voor de mens. Reddingstechnisch kan die zich, als hij/zij weer houvast heeft ook beter redden.

 

Maar mijn hond is lichter dan een mens, dus daarom misschien meer kans op succesvolle redding. En ik vrees dat ik makkelijker zou kunnen leven met een vreemdeling laten vallen, dan mijn hond. En ik vrees dat dat ook een overweging zou zijn, op zo'n moment.

honden page profiel NymeriaNymeria 3 doggies

honden foto van Nymeria

"  
 
Dat topic herinner ik me nog goed. De situatie was toen iets als: jouw huis en dat van de buren staat in brand. Ga je het kind van de buren redden of je hond. Ik vond het toen zo bizar en triest  dat mensen dus een kind zouden laten verbranden. Ik vond en vind dat echt onbegrijpelijk. 
  "

 

En een dier laten verbranden is niet erg? Ik vind het onbegrijpelijk dat jij mensenleven zó veel meer waard vind.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




wie red wie ? :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is wel heel erg zwart en wit hier .

vele mensen zijn op dit moment op de vlucht, asielzoekers in nederland die hulp nodig hebben, een onderdak, wat doen wij mensen ? wij gaan een dier uit het buitenland halen. waarom ? staat dat dier dichterbij ons ?

nee denk het niet, vind dat het te veel zwart en wit is, mensen zijn niet egoistisch... kijk in de zorg, hoeveel mensen die helpen, mantelzorg enz. vrijwilligers, egoistisch ? nee denk het niet.

op het moment dat men er over praat is er niets aan de hand, het is een denken wat zullen we doen, geen handelen. denk dat dat twee verschillende dingen zijn.

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

"  
En een dier laten verbranden is niet erg? Ik vind het onbegrijpelijk dat jij mensenleven zó veel meer waard vind. "

 Mijn gedachte 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

"  
En een dier laten verbranden is niet erg? Ik vind het onbegrijpelijk dat jij mensenleven zó veel meer waard vind. "

 Ja het is voor degene met wie het gebeurd net zo erg of het mens of dier is. Maar sorry ik kijk naar de omgeving. Mijn hond breekt het hart van mij en mijn gezin, het kind breekt het hart van zijn gezin, diens families, zijn vriendjes, vriendinnetjes etc. Dus ik kijk naar het erna, niet tijdens.

 

moet eerlijk zeggen dat ik echt geschokt ben door de meeste antwoorden hier, en vind het ook echt wel extreem. Toont wel hoe egocentrisch de samenleving wordt, ik en mijn gezin gaan voor alle anderen (oh dit komt waarschijnlijk harder over dan bedoeld, dit is oprechte teleurstelling van mij dus kan het niet zo goed verwoorden)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"  
En een dier laten verbranden is niet erg? Ik vind het onbegrijpelijk dat jij mensenleven zó veel meer waard vind. "

 

 

Ik niet. Ik eet wel kip geen kind. Dus dat leven van die kip is mij eigenlijk maar heel weinig waard.  Ik zet wel een muizenval geen kinderval, ik zou wel vol remmen voor een kind maar op een drukke weg niet voor een overstekende eekhoorn. Tsja...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 20 12 34 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Volgende forumvraag: Owney jassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^