BARF/KVV-menu's, hoe ziet jullie menu eruit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik heb de zoekfunctie gebruikt, want zo'n topic moet er al zijn, toch? Ik krijg hem alleen niet gevonden.. Mocht ie er al wel zijn, excuus!

Ik was heel benieuwd hoe jullie menu eruit ziet! Of je nu BARF of KVV voert, hoeveel en wat eet je hond? Waarom? Heb je je menu zelf samengesteld? Heb je daar hulp bij gekregen? Wat zijn dingen die je dusdanig goed bevallen dat je het anderen ook aan raad?

Ik zal allereerst mijn menu met jullie delen, vervolgens schrijf ik er mijn redenatie onder :-)

MA
WIS 200 gr konijnkarkas + 150 gr paardensnijsels + 40 gr groente
MIK 125 gr konijnkarkas + 100 gr paardensnijsels + 25 gr groente
EXTRA: haring

DI
WIS 200 gr eendenvleugels + 200 gr runderpens/fytomix + 40 gr groente
MIK 125 gr eendenvleugels + 125 gr runderpens/fytomix + 25 gr groente
EXTRA: gemalen noten

WO
WIS 200 gr kippenrug + 150 gr kalkoenfilet + 40 gr groente
MIK 125 gr kippenrug + 100 gr kalkoenfilet + 25 gr groente
EXTRA: kokosolie en zadenmix/chia zaadjes

DO
WIS 200 gr fazantkarkas + 200 gr konijnenorgaan + 40 gr groente
MIK 125 gr fazantkarkas + 125 gr konijnenorgaan + 25 gr groente
EXTRA: haring

VR
WIS 200 gr eendennek + 150 gr lamsvlees + 40 gr groente
MIK 125 gr konijnkarkas + 100 gr rundvlees + 25 gr groente
EXTRA: ei (mik om de week)

ZA
WIS 200 gr kalkoennek + 150 gr lamsvlees + 40 gr groente
MIK 125 gr kalkoennek + 100 gr rundvlees + 25 gr groente
EXTRA: haring

ZO
WIS 200 gr lamsribben + 150 gr hertenvlees + 40 gr groente
MIK 125 gr kippenrug + 100 gr hertenvlees + 25 gr groente
EXTRA: yoghurt (mik om de week)

Cosmic (Mik) eet 250 gram per dag. Ze weegt 11 kg en eet dus 2-2,5% van haar lichaamsgewicht. Ze is momenteel op goed gewicht. Cosmic heeft last gehad van calciumoxalaatkristallen waardoor ik voorzichtig ben met calcium en fosfor. Ik vermijd bijvoorbeeld lam (hoge fosforwaardes) en eieren/zuivel, grotendeels. Voorheen kreeg ze ook een hoger spiervlees percentage en een lager bot percentage, maar dit ben ik terug omhoog aan het krikken omdat ze regelmatig last had van dunne ontlasting. Eens in het half jaar laat ik haar urine controleren, dus eens kijken of ze het hierop beter doet.

Wispa (WIS) is wat te mager. En aankomen doet ze op de één of andere manier niet. Ze is gelukkig niet angstvallig mager, ze is ontwormt, vrolijk en actief, dus vooralsnog ga ik er maar vanuit dat ze een snelle stofwisseling heeft. Wispa weegt 12 kg maar ik zou haar graag op 13 kg zien. Ze eet ruim 3% van haar lichaamsgewicht per dag. Wispa voer ik graag wat vettere diersoorten zoals lam en eend.

Het fazantkarkas ga ik mogelijk uit het menu halen, omdat ze dit erg slecht eten. Blijkbaar is fazant enorm vies, want ze laten eigenlijk nooit iets liggen, maar dit eten ze echt niet van harte. Waarschijnlijk wordt het vervangen door bosduifkarkas of patrijskarkas. Wel iets "wilds" in ieder geval.

De gemalen noten die ik aan het menu toevoeg zijn rauwe noten die ik zelf plet in een schone theedoek met een hamer. De kokosolie die ik gebruik is onbewerkt en biologisch.

De groentemix varieert. Een aantal verschillende groentes met een scheutje yoghurt en wat water (anders denkt mijn blender, doe het zelf maar). Momenteel heb ik een lading liggen wat bestaat uit pompoen, sperzieboontjes, alfalfa, taugé en broccoli. Mijn dames zijn helaas geen fan van groente, ik zet hun maaltijd er dan ook op tijd uit, zodat het op kamertemperatuur kan komen en zodat de smaken lekker samen in kunnen trekken. Dan gaat het er meestal wel in.

Qua pens geef ik een mix van runderpenslappen en fytomix, gemalen boekmaag met een boel kruiden die goed zijn voor de weerstand en de darmflora.

Qua orgaan voer ik óf konijnenorgaantjes (lever, nier, maag en hart), óf orgaanmix (konijnennier, eendenlever, kippenmaag en runderhart), óf runderhartblokjes.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

tja bij mij gaat het uit de losse pols

4 dagen kvv shaweca paard/konijn rund/konijn

of haaksbarf  geit ,rund,paard ,zalm 

soms naturis of tamminga of iets anders wat enkelvoudig is

3 dagen barf (baby geit ,konijnen schouder,ossen of kalfsstaart kalkoen nek zalmlijf

jonge herten/geiten rib

spiervlees :zwaan haas hert paard kalkoen rund lama 

orgaan 

hert:long hart nier lever

Geit bio: pens, lever hart

Rund hart  nier  lever pens boekmaag.

Kalkoen lever en hart

Haas  compleet orgaan

 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Okeee ff uitt men hoofd we hebben geen menu alles ligt in porties in zakjes in de vriezer voor 1 maand en daar trek ik elke dag 1 zakje uit :p

Lola staat op kvv en dat blijft ze ook.
Die eet dego, tinlo en naturis.

Dips krijgt volledig barf en liz nu nog een combi kvv en barf maar zal snel over gaan :-)

Die krijgen qua barf

Bot:

Kippenruggen
Konijnkarkas
Lamsribben
Kippenpoten
Eendennekken
Kippen en eenden vleugels

Spiervlees

konijn
Kalkoen
Gans
Lama
Haas
Kangoeroe
Paard
rund

Orgaan

Konijnorgaantjes
Kippenhartjes
Kippenmaagjes
Lamslong
Konijnenniertjes

En natuurlijk vis!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Hier geen menu's... Het is maar net wat we uit de vriezer vissen.

 

Max krijgt KVV van TinloBARFMENU, CarniBest en Tammenga heel soms wat Smuldier pens.

Hii krijgt eens per week ook een barfhapje, dit alleen op de zondag omdat ik dan genoeg tijd heb om dat allemaal te doen.

 

Max krijgt 400gram per dag. Heel soms 500gram ligt eraan hoeveel hij beweegt en wat we doen. Op vakantie bijv krijgt hij 500gram omdat hij dan heel de dagen aan het strand loopt (los) en dus veel meer verbruikt...

 

En 1 dag in de week krijgt hij koolvis met makreel.... 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Die tijd is herkenbaar r&m ..hier ook vrije dag barfer

konijnen niertjes was ik ook vergeten

Manfred (Gast)

Wow, Team Podenco, mooi doordacht.

Je zou een bedrijfje moeten beginnen, waar je weekmenu's samenstelt aangepast op de individuele hond en deze komt bezorgen.

 

Vooralsnog houd ik het op KVV. Op dit moment geef ik Hugo (6 maanden) 360 g DARF met af en toe een eitje en regelmatig een kleine portie yoghurt. Hij doet het daar goed op.

Onlangs was de DARF op en heb ik Tinlo BarfMenu Natuurlijk, Konijn en Eend gekocht. Eend en Konijn at hij met lange tanden (ongebruikelijk voor Hugo) en had hij, bij alle smaken, dunnere ontlasting. Ik ben blij dat ik weer een voorraadje DARF heb.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Wow, Team Podenco, mooi doordacht.

Je zou een bedrijfje moeten beginnen, waar je weekmenu's samenstelt aangepast op de individuele hond en deze komt bezorgen.

 

Vooralsnog houd ik het op KVV. Op dit moment geef ik Hugo (6 maanden) 360 g DARF met af en toe een eitje en regelmatig een kleine portie yoghurt. Hij doet het daar goed op.

Onlangs was de DARF op en heb ik Tinlo BarfMenu Natuurlijk, Konijn en Eend gekocht. Eend en Konijn at hij met lange tanden (ongebruikelijk voor Hugo) en had hij, bij alle smaken, dunnere ontlasting. Ik ben blij dat ik weer een voorraadje DARF heb. "

 



Haha, ik werk al (vrijwillig) bij zo'n bedrijf, Manfred! ;-)

DARF vind ik ook een fijn merk, Wel bijzonder dat Hugo juist slappe ontlasting kreeg van TinLo. Ik vind het botpercentage wat hoog van TinLo, je hoort zo nu en dan dat honden er juist van verstoppen.

Vraagje aan Janine - waarom BARFt Lola niet lekker mee? :-)

Mooi spiervlees hebben jullie er allemaal bij. Ik heb wel eens wat afwisseling, maar houd het grotendeels bij kalkoen, paard en rund. Spiervlees is stiekem ernstig duur, vooral als je iets bijzonders wil, zoals lama of kangoeroe.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Qua tijd.. tja, het kost inderdaad een hoop tijd. Ik heb de luxe dat ik zo nu en dan een ochtendje/middagje bij m'n werkgever terecht kan. Dan kan ik ze vleeszaag een paar uurtjes lenen, en dan is het zo gedaan. Ik hou ook rekening met mijn porties, ik snijd liever geen porties van minder dan 125 gram, want dat is me toch een werk.. Soms houdt dat in dat ze twee dagen hetzelfde eten, maar goed, daar gaan ze gelukkig ook niet dood van :-)

Alles met de hand portioneren zou ik niet zo zien zitten geloof ik.. Deed ik normaal wel gewoon, dus ik ben verwend geraakt. Bot vind ik niet zo erg om te verdelen, nekken, rugstukken, e.d. wip je als de ergste vrieskou eraf is zo uit elkaar, en grotere stukken zoals konijnkarkassen knip je relatief makkelijk door met een heggenschaartje. Maar die grote bonken spiervlees en orgaan van een kilo, pff, da's écht niet leuk om zo met de hand te snijden..

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Interessant topic om te volgen! 

 

Per 10 dagen krijgt yara:

1kilo tinlo barfmenu premium paard

1kilo tinlo barfmenu premium lam

1kilo degomeat nrv kalkoen of haas (afgewisseld per 10 dagen)

200 gram degomeat nrv geit

200 gram schapenpens

400 gram hele haring

 

Dit is een nieuw menu dus ben nog zoekende wat voor yara het beste werkt. Deze heb ik zelf samen gesteld, maar wel adhv de menu's die ik eerder heb gekregen van mensen hier van t forum en naturalpaws. 

En misschien heb jij wel porties voor ons gesneden want ik heb het besteld bij naturalpaws 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Qua tijd.. tja, het kost inderdaad een hoop tijd. Ik heb de luxe dat ik zo nu en dan een ochtendje/middagje bij m'n werkgever terecht kan. Dan kan ik ze vleeszaag een paar uurtjes lenen, en dan is het zo gedaan. Ik hou ook rekening met mijn porties, ik snijd liever geen porties van minder dan 125 gram, want dat is me toch een werk.. Soms houdt dat in dat ze twee dagen hetzelfde eten, maar goed, daar gaan ze gelukkig ook niet dood van :-)

Alles met de hand portioneren zou ik niet zo zien zitten geloof ik.. Deed ik normaal wel gewoon, dus ik ben verwend geraakt. Bot vind ik niet zo erg om te verdelen, nekken, rugstukken, e.d. wip je als de ergste vrieskou eraf is zo uit elkaar, en grotere stukken zoals konijnkarkassen knip je relatief makkelijk door met een heggenschaartje. Maar die grote bonken spiervlees en orgaan van een kilo, pff, da's écht niet leuk om zo met de hand te snijden.. "

 moet je eens een doos orgaan  of spiervlees  proberen te ontleden een klomp van 15 kg

De ijzerzaag is mijn beste vriend

Hier zijn porties kleiner dan 125 gram ook te veel moeite

alleen sommig orgaan heb ik in deelblokjes in gevroren

 

Ik vind het zo knap dat mensen een heel menu hebben

ik heb zoveel in de vriezer...ik duik in de vriezer en graai wat bij elkaar

Ik zorg wel dat ik alles goed afwissel maar zo kan ik het ook het handigst aanpassen aan het weer of jeuk bij Jeff (bij jeuk of warm weer voer ik geen verwarmende diersoorten)

Er wordt hier meestal 2 dagen het zelfde gegeten dat maakt totaal niet uit

 

hertenvlees is in het seizoen wel te betalen de zwaan was ook maar 2.75 per kg

lama is wel wat duurder maar geef ik bij veel jeuk ipv geit

De  meeste vogelsoorten velen vissen en lam vallen hier af dus qua diersoorten zit ik redelijk vast

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Qua tijd.. tja, het kost inderdaad een hoop tijd. Ik heb de luxe dat ik zo nu en dan een ochtendje/middagje bij m'n werkgever terecht kan. Dan kan ik ze vleeszaag een paar uurtjes lenen, en dan is het zo gedaan. Ik hou ook rekening met mijn porties, ik snijd liever geen porties van minder dan 125 gram, want dat is me toch een werk.. Soms houdt dat in dat ze twee dagen hetzelfde eten, maar goed, daar gaan ze gelukkig ook niet dood van :-)

Alles met de hand portioneren zou ik niet zo zien zitten geloof ik.. Deed ik normaal wel gewoon, dus ik ben verwend geraakt. Bot vind ik niet zo erg om te verdelen, nekken, rugstukken, e.d. wip je als de ergste vrieskou eraf is zo uit elkaar, en grotere stukken zoals konijnkarkassen knip je relatief makkelijk door met een heggenschaartje. Maar die grote bonken spiervlees en orgaan van een kilo, pff, da's écht niet leuk om zo met de hand te snijden.. "

 
Als ik de tijd ervoor had, dan had ik het zeker gedaan! Ik zie aan Max hoeveel leuker hij het vind om te eten zondags, gewoon omdat hij lekker kan knagen en een lange tijd verzadigd is...  KVV is hap slik weg...

Maar ik ga 5 dagen per week naar school en werk ook 1 weekenddag (vrijwillig wel hoor). En heel af en toe dan pas ik op bij mijn stage een heel weekend of een dag en tja, dan kan ik het sowieso al niet doen. Dus 1 BARF dag is de oplossing haha!

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

"  

Haha, ik werk al (vrijwillig) bij zo'n bedrijf, Manfred! ;-)

DARF vind ik ook een fijn merk, Wel bijzonder dat Hugo juist slappe ontlasting kreeg van TinLo. Ik vind het botpercentage wat hoog van TinLo, je hoort zo nu en dan dat honden er juist van verstoppen.

Vraagje aan Janine - waarom BARFt Lola niet lekker mee? :-)

Mooi spiervlees hebben jullie er allemaal bij. Ik heb wel eens wat afwisseling, maar houd het grotendeels bij kalkoen, paard en rund. Spiervlees is stiekem ernstig duur, vooral als je iets bijzonders wil, zoals lama of kangoeroe. "

 

omdat lola dan niet eet.. 

ze laat het gewoon liggen :P 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  
omdat lola dan niet eet.. 
ze laat het gewoon liggen :P  "

 
Liever lui dan moe op dat gebied?

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

"  Liever lui dan moe op dat gebied? "

 

 

jep :P whaha 

een kippennekje gaat nog wel maar grotere dingen hahaha 

honden page profiel Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu 3 doggies

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Jairo's menu:
Een reu van 20,5 kg.

Maandag:
De ene week 500 g penslap (lams-, geiten- of runderpenslap)
De andere week 500 g vis. meestal in kvv vorm want anders gaat het er niet in

Dinsdag:
250 g vleesbot
200 g spiervlees
100 g hart

Woensdag:
250 g vleesbot
200 g spiervlees
100 g lever

Donderdag:
250 g vleesbot
200 g spiervlees
100 g nier

Vrijdag:
500 g KVV, merk en diersoort is wisselend
100 g groente

Zaterdag:
250 g vleesbot
200 g spiervlees
om de week 100 g overig orgaan (long, testikels enz)

Zondag:
250 g vleesbot
200 g spiervlees

De producten die ik gebruik zijn heel wisselend maar bestaat ongeveer uit:
Vleesbot: kippennekken, eendennekken, kalkoennekken, kipvleugels, eendenvleugels, eendenkarkas, haaskarkas, konijnenkarkas, konijnenkoppen, lamsribben, parelhoenkarkas
Spiervlees: kalkoenfilet, lamsvlees, geitenvlees, paardenvlees, rundvlees, eendenvlees, hertenvlees, konijnenvlees, bosduifvlees, ganzenvlees


Nova, teefje van ongeveer 15 kg
woont bij mijn vriend en krijgt momenteel 4 dagen in de week 300 g rodi granenvrij en 3 dagen in de week 333 g een ander KVV merk meestal Haaksbarf of Tinlo
Af en toe eet ze een BARF hapje van Jairo mee.

Ze krijgen één keer per dag eten, 's avonds.
's morgens krijgen ze of een eitje of geitenyoghurt.
Hier en daar maak ik ook wel eens gebruik van verschillende supplementen zoals bijvoorbeeld chlorella.

Ik heb het menu zelf samengesteld met behulp van informatie van verschillende websites en mijn eigen bevindingen.
De bedoeling is dat Nova uiteindelijk ook een door mij zelf samengesteld menu krijgt.

Beide honden doen het er heel erg goed op en ik ben er daarom ook zeer tevreden over. Met veel plezier zet ik de menuutjes in elkaar.

honden page profiel LiekeLieke 3 doggies

Ik lees dat je honden de groente niet graag eten: heel herkenbaar! Wat ik nu af en toe doe is een theelepeltje kokosolie verwarmen tot het vloeibaar wordt en dan de groente erdoorheen roeren. Bakken worden grondig schoongelikt sindsdien. 

 

Mijn menu bestaat uit 50% vleesbot, 20% spiervlees, 20% orgaan en 10% groente. Ik wissel de soorten die ik koop steeds af. Heb deze week bijvoorbeeld konijnkarkas, eendennek en parelhoenkarkas als vleesbot. Voor volgende week heb ik fazant, konijn en kipkarkas liggen. Het basismenu als hieronder blijft hetzelfde maar door steeds te wisselen van diersoorten krijgen ze meer afwisseling dan te zien is in mijn weekmenu. 

 

Vleesbot krijgen ze twee dagen achter elkaar hetzelfde puur voor het gemak, in twee dagen gaat precies een kilo op en dat scheelt portioneren. Orgaanmix maak ik zelf door lever, hart en niertjes van verschillende dieren te mixen. Groentemix maak ik ook zelf met behulp van de blender, neem zoveel mogelijk groente en mix gelijk wat noten en zaden mee.

 

Ik heb drie honden die samen ongeveer een kg aan barf eten ieder dag. Heel makkelijk portioneren dus, alles word bij elkaar verpakt en na ontdooien maak ik er 3 porties van. 

 

Op dit moment:

 

Maandag: konijnkarkas met runderstoofvlees en groente.

Dinsdag: konijnkarkas met orgaanmix en groente

Woensdag: zalmlijf met restant spiervlees/orgaanmix/pens en groente

Donderdag: eendennek met kalkoenfilet en groente

Vrijdag: eendennek met lamspens en groente

Zaterdag: parelhoenkarkas met hertenvlees

Zondag: parelhoenkarkas met orgaanmix of lamspens (om en om) en groente

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Pff ik zie me een grote getallen voorbij komen haha. Kom ik aan met het kleine menuutje van mijn 3,5 kilo wegende Puck:

 

Week1
Ma - 70 gr vis
Di - 70 gr pens
Woe - 50 gr vleesbot, 30 gr orgaan
Do - 20 gr vleesbot, 40 gr spiervlees
Vrij - 80 gr spiervlees
Za - 70 gr pens
Zo - 40 gr spiervlees, 30 gr vleesbot

Week2
Ma- 70 gr vis
Di - 50 gr vleesbot, 30 gr orgaan
Woe - 60 gr spiervlees
Do - 20 gr vleesbot, 30 gr orgaan, 20 gr spier
Vrij - 70 gr pens
Za - 75 gr spiervlees
Zo - 20 gr vleesbot, 50 gr spiervlees

Week 3
Ma - 70 gr pens
Di - 30 gr vleesbot, 50 gr spiervlees
Woe - 30 vleesbot, 30 orgaan, 10 spiervlees
Do - 70 gr spiervlees
Vrij - 70 gr vis
Za - 20 gr vleesbot, 50 gr spier
Zo - 20 gr vleesbot, 30 gr orgaan, 20 gr spier

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Ma

300 jonge geitenribben

250 pens/boekmaag

 

di

250 konijnkarkas

200 rundvlees

100 groente

 

woe

300 eendenrugstuk

200 paardenvlees

75 lamslever

 

do

350 zalmlijf

200 ree vlees

 

vrij

500 lamsmix

100 groente

 

zat

250 konijnkarkas

200 hertenvlees

75 eendenhart

 

zon

250 haaskarkas of 250 ree ribben

200 paardenvlees

75 konijnennier

 

en daarnaast regelmatig onze restjes groente.

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Mooi menuutje, Kim!

En da's een fijne tip, Lieke, die ga ik zeker eens uit proberen!

Ik heb eigenlijk sinds kort pas een uitgestippeld menu. Normaal gaf ik geen groente of supplementen, en had ik een menu van bot, spier, orgaan, pens en vis, wat ik ook gewoon "random" bij elkaar scharrelde. Ook nu wissel ik echt nog wel af met diersoorten en soorten vleesbot, maar ik ben nu toch iets nauwkeuriger. Mijn dames hebben tot twee keer toe giardia opgelopen, wat gelukkig na een hoop gepoets, gewas en een stripje Panacur over was, maar vooral Cosmic heeft er nogal een tik van gekregen. Ze heeft regelmatig slappe ontlasting en poept dan ook binnen. Ik vermoed dat ze wat problemen met haar darmwand heeft, en ik hoop dat met dit menu haar darmflora weer wat hersteld wordt.

Demi, in welke vorm geef jij chlorella? Ik heb tabletjes voor mezelf, kan ik die veilig aan mijn hondjes voeren? Ik hoorde laatst ergens dat er ook poedervorm bestaat?

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Enneh, dat zit er dik in, Yara! Had je toevallig recentelijk nog besteld? Ik geloof dat ik dinsdag twee bestellingen heb geschreven voor iemand met dezelfde naam als jij. Ik herinner het me omdat er verwarring was vanwege het hebben van dezelfde voornaam, hihi.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Mijn eigen topic weer gevonden, toch wel knap vind ik zelf :P

 

Na een tijdje KVV gevoerd te hebben, ga ik toch weer BARFen. Of nou ja, de hondjes dan hé. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn menuutje vinden.

 

Ik maak het menu per vier weken en bestel ook per vier weken. Naast vleesbot en spiervlees/pens zit er ook iedere dag gemalen organenmix en een zelfgemaakte groentemix bij.

 

Maandag: kip drumsticks, gemalen hazenvlees, sprotje

Dinsdag: eendenvleugels, kalkoenvlees (MDM), rauwe gemalen noten

Woensdag: konijnenkop, runderpenslap, rauw eitje

Donderdag: kippenvleugels, gemalen hertenvlees, sprotje

Vrijdag: bosduifkarkas, paardensnijsels, kokosolie met chiazaad

Zaterdag: eendennek, geitenvlees, sprotje

Zondag: kwartelkarkas, runderpenslap, scheutje yoghurt

 

Maandag: kip drumsticks, gemalen hazenvlees, sprotje

Dinsdag: eendenvleugels, fazantenvlees (MDM), rauwe gemalen noten

Woensdag: konijnenkop, runderpenslap, rauw eitje

Donderdag: kippenvleugels, runderstoofvlees, sprotje

Vrijdag: lamsribben, kalkoenvlees (MDM), kokosolie met chiazaad

Zaterdag: eendennek, gemalen hertenvlees, sprotje

Zondag: kalkoennek, runderpenslap, scheutje yoghurt

 

Maandag: kip drumsticks, gemalen hazenvlees, sprotje

Dinsdag: eendenvleugels, runderstoofvlees, rauwe gemalen noten

Woensdag: konijnenkop, runderpenslap, rauw eitje

Donderdag: kippenvleugels, geitenvlees, sprotje

Vrijdag: bosduifkarkas, paardensnijsels, kokosolie met chiazaad

Zaterdag: eendennek, kalkoenvlees (MDM), sprotje
Zondag: kwartelkarkas, runderpenslap, scheutje yoghurt

 

Maandag: kip drumsticks, paardensnijsels, sprotje

Dinsdag: eendenvleugels, geitenvlees, rauwe gemalen noten

Woensdag: konijnenkop, runderpenslap, rauw eitje

Donderdag: kippenvleugels, runderstoofvlees, sprotje

Vrijdag: lamsribben, fazantenvlees (MDM), kokosolie met chiazaad

Zaterdag: eendennek, gemalen hertenvlees, sprotje
Zondag: kalkoennek, runderpenslap, scheutje yoghurt

 

Qua hoeveelheden..

Wispa (13 kg) eet 200 gram vleesbot, 135 gram spiervlees, 140 gram pens, 40 gram orgaan en 40 gram groentemix (dus 415/420 gram per dag)

Cosmic (11 kg) eet 175 gram vleesbot, 115 gram spiervlees, 115 gram pens, 35 gram orgaan en 35 gram groentemix (dus 360 gram per dag)

Luuk (7,5 kg) eet 125 gram vleesbot, 80 gram spiervlees, 75 gram pens, 25 gram orgaan en 25 gram groentemix (dus 250-255 gram per dag)

 

In het menu zit kip, haas, eend, kalkoen, konijn, hert, bosduif, paard, geit, kwartel, fazant, lam en rund. Ik heb er bewust voor te kopen om iedere week twee keer kip en twee keer eend in het menu te hebben, deels om de prijs te drukken, deels omdat het vettere diersoorten zijn, en deels omdat het makkelijk in porties te verdelen is. Ik krijg het vleesbot in halve kilo's aangeleverd en verdeel het na het ontdooien over de hondjes. Dat gaat met eendennekjes toch net iets makkelijker dan met lamsribben.. :P Verder heb ik bij het spiervlees ook rekening gehouden met mijn budget, stiekem wilde ik liever ganzenfilet, llama, kangoeroe.. Maar hey, goed is goed! ;)

 

Ben benieuwd wat jullie van mijn nieuwe menuutje vinden. Oh ja, de groentemix maak ik zelf door vier of vijf verschillende groentes te pureren en in te vriezen. Welke groentes dat zijn is afhankelijk van het seizoen en wat er in de bonus is, haha.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik vind het er mooi uit zien! Zie alleen nergens orgaan terug, of zit dat in de karkasjes die je geeft?

 

Ik heb namelijk ook wel eens karkasjes waar orgaan e.d. uit zijn gehaald (staat dan wel op de verpakking).

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Nee klopt, had ik er los boven gezet. Ze krijgen er een organenmix en groentemix bij standaard iedere dag :-)

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Wat een mooi menu heb je gemaakt Pauline!
Cloonet krijgt kvv van het merk Alaska en carnibest. Ik zou hem graag gedeeltelijk willen laten barfen, maar alles groter dan een kippennek, dat hoeft meneer niet helaas...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Nee klopt, had ik er los boven gezet. Ze krijgen er een organenmix en groentemix bij standaard iedere dag :-) "

 

Oke, over het hoofd gelezen. Sorry.

Kijk nog wel uit met diarree, als ik Puck elke dag orgaan geef dan gaat ze namelijk aan de race.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"  
Oke, over het hoofd gelezen. Sorry.
Kijk nog wel uit met diarree, als ik Puck elke dag orgaan geef dan gaat ze namelijk aan de race. "

 

Jaa even uitproberen inderdaad. Het scheelt wel dat de porties orgaan heel klein zijn (40, 35 en 25 gram) en ze ook iedere dag vleesbot eten (200, 175 en 125 gram) dus hopelijk "stopt" dat juist weer. Vooral de dagen dat ze óók nog eens pens krijgen moet ik even goed bekijken.

 

Een menu maken is leuk hoor, maar het daarna ook nog laten "werken". Ze moeten alles binnen krijgen, maar de porties moeten ook redelijk blijven, want een kilo orgaantjes in stukje van 25 gram snijden is écht niet gezellig.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Wat een mooi menu heb je gemaakt Pauline!
Cloonet krijgt kvv van het merk Alaska en carnibest. Ik zou hem graag gedeeltelijk willen laten barfen, maar alles groter dan een kippennek, dat hoeft meneer niet helaas... "

 

Hé getsie, wat flauw van Cloontje! Hier eten ze tot nu toe alles. Ik heb wel wát dingetjes in het menu dat ze niet zo lekker vinden (fazant, bosduifkarkas, parelhoen) dus ik ben benieuwd hoe dat gaat. Van Cosmic en Wispa weet ik dat ze er graag mee lopen te viezerikken.

 

Overigens heerst in het hele land een konijn-schaarste! Dat de konijnenruggen/karkassen niet beschikbaar waren wist ik, maar helaas waren ook de konijnenkoppen (getsie) niet meer beschikbaar. Extra kwartels en een parelhoen genomen dan maar.. Wel balen want konijn vinden ze hier lekkuuuuur en de karkasjes zijn altijd mooi bevleesd.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  
Jaa even uitproberen inderdaad. Het scheelt wel dat de porties orgaan heel klein zijn (40, 35 en 25 gram) en ze ook iedere dag vleesbot eten (200, 175 en 125 gram) dus hopelijk "stopt" dat juist weer. Vooral de dagen dat ze óók nog eens pens krijgen moet ik even goed bekijken.
 
Een menu maken is leuk hoor, maar het daarna ook nog laten "werken". Ze moeten alles binnen krijgen, maar de porties moeten ook redelijk blijven, want een kilo orgaantjes in stukje van 25 gram snijden is écht niet gezellig. "

 

Klopt, het is lastig om het dan ook nog te laten werken. In het begin is Puck een paar dagen aan de race geweest omdat ik de verhoudingen net niet goed genoeg had. Uiteindelijk ook weer een hele uitdaging om uit te zoeken waar ze het goed op gaan doen.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"  
Klopt, het is lastig om het dan ook nog te laten werken. In het begin is Puck een paar dagen aan de race geweest omdat ik de verhoudingen net niet goed genoeg had. Uiteindelijk ook weer een hele uitdaging om uit te zoeken waar ze het goed op gaan doen. "

 

Toen ik alleen Mik had, gaf ik de ene dag alleen bot, de andere dag alleen spier, een dag alleen pens, en een dag alleen vis. Ging op zich prima, maar ik vind het toch fijner als ze van alles wat binnen krijgt op een dag.

 

Nu met z'n drietjes is dat makkelijker. Samen eten ze 500 gram vleesbot, 330 gram spiervlees of pens, 100 gram orgaantjes en 100 gram groente op een dag. De orgaantjes snijd ik in porties van 200 gram, dus daar doen ze twee dagen mee. Nu hopen dat het zo goed blijft gaan :D

Anoniem (Gast)

Poeh hier altijd anders :p 

 

Liz 

 

maandag 

kipkarkas 375 gram, hert 400 gram, lamshart 150 gram groente 100 gram 

 

dinsdag 

 

1 patrijs+1 parelhoen, 200 gram konijnen vlees + 200 gram pens + 100 gram groente + 1 haring 

 

woensdag 

duifkarkas 300 gram + 150 gram runder nier + 450 gram paarden vlees + groente en gemalen noten! 

 

Donderdag 

visdag + haaskarkas ongeveer 1 kilo samen 

 

vrijdag 

400 gram eendkarkas 

+450 gram rundvlees + 50 gram pens 

 

zaterdag

 

300 gram konijn karkas + 200 gram kangoeroe vlees +150 gram pens + 100 gram orgaanmix + groente 

 

zondag 

400 fazant drumsticks + eendenvlees +150lamspens + 50orgaanmix 

 

 

dips eet hetzelfde maar in porties van 400 gram :p 

 

Lola eet KVV 

 

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: vraag ivm kvv
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^