Ervaringen 'Follow Me' riem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Je zou de halti moeten hebben die onder de kin vastgemaakt moet worden. Daar zit ook een ringetje aan. De riem klik je met de sluiting vast aan zowel dat ringetje als aan de ring die aan de halsband zit. Je hebt dus 1 riem die je vast moet houden of aan de heupriem verbind.

 

Even terzijde, een half-check is geen slipketting he. Het is een losse halsband die bij trekken strakker wordt zodat de hond zich er niet uit kan wurmen. Bij goed gebruik is een half-check ook niet schadelijk want de slip word als het ware gestopt door het leren tussenstuk, pas als je m veel te strak zou doen zou je een soort van slip krijgen maar dat is niet hoe het bedoeld word.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Dankjewel voor je tip. Ik ga erover nadenken en het overleggen met vriend en de Hondenschool! 

 

Hou jullie op de hoogte 

 

Weet ik maar bij pups kan dit door nieuwe eigenaren toch verkeerd gebruikt worden en daarom mogen ook die banden niet! 

 

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" En ik hou net zo veel van mijn hond als elke andere honden eigenaar..... Beetje erg rare reactie. Alsof ik haar mishandel door deze vraag hier te stellen.  "

 

 

Ja, dat dacht ik ook gelijk hoor voor jou.

En tuurlijk hou je van de hond, maar je zoekt een oplossing voor een lastig probleem op dit moment

En dan kan een hoofdhalster, mits juist gebruikt wel degelijk een oplossing zijn.

 

 

Ik hield intens van mijn vorige hond en toch droeg hij dagelijks rondom ons eigen huis (lees territorium) een halti die dan ook gekoppeld stond met een halfcheck. Ik durf te zeggen dat het zijn redding was. Ik moest zijn hoofd kunnen sturen.

 

Bizar om mensen af te serveren met een opmerking "daar hou ik teveel van mijn hond voor" 

Kwam bij mij ook heel onaardig over.

 

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Ik heb geen ervaring met een Follow Me riem, wel met een halti maar dat vond ik niks.

Voor een trekkende hond zou ik zelf een tuigje om doen vanwege de nek.

Misschien is het boekje 'Help mijn hond trekt!' van Turid Rugaas handig? Heb er goede dingen over gehoord.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Dat is wel iets goeds Alexandra, heeft qua principe wel wat weg van het Halti Harnas, die gebruikte ik. Zou nooit of tenimmer zo'n ding over de neus omdoen, zoals mijn DA zegde, men denkt dan dat het hondvriendelijk is, terwijl de neus van de hond het gevoeligst is, dus hoef je er toch geen tekening bij te maken.
 
Tibo was een echte trekhond, in het asiel wilden velen daarom niet met hem wandelen, toch nooit aan gedacht om zo'n onding te gebruiken, daarvoor houd ik teveel van mijn hond en het kan ook anders. En heel triest TS dat dit de oplossing is van een hondenschool notabene...het is een Labrador van 10 maand, leer hem op een hondvriendelijke manier om niet te trekken. En een hondenschool moet ook kunnen leren hoe dat moet, anders zouden ze er beter mee stoppen "

 

Het is niet de meest hondvriendelijke oplossing maar Spot trekt bij de front-ring harnassen toch door zijn poot over de lijn te zetten en zijn rug bol te trekken en daar heeft hij klachten aan over gehouden. Een halti harnas had ik ook maar dat blijft bij mijn mannen niet zitten, ik vond het een onding...

Nou is hij ook wel een hele hardleerse trekker, zelfs voor een husky...  maar er zijn verschillende mogelijkheden. De halfcheck die ik gebruik zit zodanig los dat hij zelfs op de 'sluit" stand minder strak zit dan zijn gewone halsband overigens. 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ik heb voor Loki af en toe de bunchee puppee gebruikt, als ik erg last had van mijn schouder. Als je wilt mag je m lenen. Hij ontlast behoorlijk. Ik gebruikte wel een tuigje, aan een halsband zou ik m niet doen.

 

http://www.natuur-voer.nl/c-1846846/bungee-pupee-lijnen/

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

" Ik heb geen ervaring met een Follow Me riem, wel met een halti maar dat vond ik niks.

Voor een trekkende hond zou ik zelf een tuigje om doen vanwege de nek.

Misschien is het boekje 'Help mijn hond trekt!' van Turid Rugaas handig? Heb er goede dingen over gehoord. "

 Dankjewel die ken ik inderdaad, heb ook andere boekjes van haar gelezen

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

"  
 
Ja, dat dacht ik ook gelijk hoor voor jou.
En tuurlijk hou je van de hond, maar je zoekt een oplossing voor een lastig probleem op dit moment
En dan kan een hoofdhalster, mits juist gebruikt wel degelijk een oplossing zijn.
 
 
Ik hield intens van mijn vorige hond en toch droeg hij dagelijks rondom ons eigen huis (lees territorium) een halti die dan ook gekoppeld stond met een halfcheck. Ik durf te zeggen dat het zijn redding was. Ik moest zijn hoofd kunnen sturen.
 
Bizar om mensen af te serveren met een opmerking "daar hou ik teveel van mijn hond voor" 
Kwam bij mij ook heel onaardig over.
  "

 Dankjewel, lief van je om het hier neer te zetten. Nogal een beledigende opmerking, niet alleen voor mij, voor iedereen die wel iets heeft gebruikt of nog gebruikt voor zijn hond. Maargoed als iemand dat wil denken moeten ze het vooral denken, ik weet wel beter. Maar moest er toch wat van zeggen omdat het zo raar was!

 

Helemaal mee eens, mits iets goed gebruikt wordt en er gewoon  getraind wordt met de hond is er weinig aan de hand. Bovendien is het ook iets tijdelijks meestal.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

" Ik heb voor Loki af en toe de bunchee puppee gebruikt, als ik erg last had van mijn schouder. Als je wilt mag je m lenen. Hij ontlast behoorlijk. Ik gebruikte wel een tuigje, aan een halsband zou ik m niet doen.
 
http://www.natuur-voer.nl/c-1846846/bungee-pupee-lijnen/ "

 Dankjewel voor je tip, lenen hoeft nog niet, wel erg lief van je!! Ik wacht het even af en overleg volgende week met de Hondenschool Ben wel erg blij met alle tips

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

"  Dankjewel voor je tip, lenen hoeft nog niet, wel erg lief van je!! Ik wacht het even af en overleg volgende week met de Hondenschool Ben wel erg blij met alle tips "

 Hij was best prijzig en ik gebruik m nu niet, vandaar dat ik m wel even kan missen. Zie maar.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

Ik keur dit soort hulpmiddelen als instructeur bitloos af bij de paarden en vanuit die visie ook bij de honden.

 

Het zijn hulpmiddelen die de oorzaak niet wegnemen maar verergeren.

 

Ik sluit me dan ook 100% aan bij Team Podenco en Alexandra & Mikey, daar is alles in gezegd.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Hi!

 

Het is hier alweer een tijdje stil en ik zit nog met een trekkende hond dus dacht zoek dit topic weer eens op.

Ik heb een follow me in huis maar hier nog nooit mee gelopen met haar. Ze lijkt het niks te vinden, probeert het neusbandje af te krijgen en gedraagt zich nerveuzig. Hierdoor vind ik het ook niks.

 

Helaas trekt ze echt wel erg. Niet altijd maar vaak wel, vooral in nieuwe omgevingen, bij de Hondenschool of naar het strand oid. Ze is dan zo enthousiast dat ze gewoon hijgend in de riem hangt en soms zelfs moet hoesten. We willen dit niet meer. Ik loop altijd met voertjes en dan loopt ze netjes mee maar hoe lekker de voertjes ook zijn ze blijft tussendoor trekken. 

 

Welke tuigjes zouden wij kunnnen overwegen die kunnen helpen? Natuurlijk blijven trainen maar soms is het echt niet meer prettig. 

 

Ze wil op elke hond af en wordt gewoon zo ontzettend enthousiast dt het echt niet meer te houden is bijna.. 

 

Alvast bedankt! Ik wil geen half checks of slipketttingen of iets over de neus. het liefst iets tegen trekken dat geen zeer bij haar doet en ook ontlastend is.. Alvast bedankt voor jullie reacties!  

honden page profiel --

Vervelend dat het nog niet echt beter gaat! Dit is dus niet prettig voor je hond en niet de oplossing voor jullie. Goed dat je dat ziet en dan niet verder gaat.

 

Misschien kun je hier iets tussen vinden wat voor jullie zou kunnen werken? Ik heb geen persoonlijke ervaringen ermee dus een simpel google linkje, maar je kan het eens rustig bekijken. Er staan wel beschrijvingen bij en gebruiksaanwijzing. 

 

 

https://www.google.nl/search?ie=UTF-8&source=android-browser&q=anti+trektuigje&gfe_rd=cr&ei=R3aJVPHoF4qxOoP7gNAL&rlz=1Y1XIUG_nlNL612NL611

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Als ik het zo lees, en dit klinkt een beetje vreemd misschien, wil jij eigenlijk een magische spreuk om je hond te stoppen.

 

Ze kent het zeg je, zoals je traint gaat het goed en je wilt geen corrigerende hulpmiddelen die reactie opwekken. Troost je, dat doen ze allemaal anders werkten ze niet.

 

Nou ik kan je vertellen die bestaat. Bibidibabidiboom, trek een grens!

 

Want waar zijn jullie in dit verhaal? Je vent heeft vreselijke last van z'n ribben gehad maar je hond wordt een beetje nerveus van een riempje om haar neus dus agossie nee dat kan niet hoor?

 

Begrijp me niet verkeerd, ik was precies jou. Faya heeft tijden mijn arm uit de kom getrokken en ging om alles code rood. En ik maar rekening houden met haar en haar achtergrond. Ja maar Faya dit, ja maar Faya dat... Tot ik dat meer dan zat was en Faya maar eens rekening moest gaan houden met mij. Grappig genoeg verdween toen zo goed als alle probleem gedrag heel snel. 

 

Ze trekt eigenlijk nooit meer, alleen met andere honden erbij want dan weet ze zich geen houding te geven  (maar liever zo als dat ze ze aanvliegt). En dat allemaal met een hele duidelijke grens. Tot hier en niet verder.

 

Hoe je dat doet is aan jou. Dat kan je niet fout doen naar mijn idee. Als t maar wel duidelijk is. (En omkopen is dat niet.)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Qua tuigen; heb je al eens een ulead geprobeerd?

 

en qua GL; vervelend vinden ze het hier ook, want ze merken heel duidelijk dat ik meer controle over ze heb. Aangezien ik op het moment - ook door een actie van de heren - met een vervelend en pijnlijk rugprobleem zit, moeten ze er toch aan geloven. 

 

Ook hier zijn nieuwe omgevingen trouwens heel moeilijk. Als je daar op wil trainen kun je nog het volgende proberen: ga naar een nieuwe plek, haal haar uit de auto, laat haar snuffelen en doen. bereid je erop voor dat je daar niet gaat wandelen, maar ga erheen om te trainen. Je traint dan niet alleen op niet trekken, nee je traint op zelfbeheersing. Dus elk rustig gedrag is beloning (stem of voer.) je loopt een klein stukje, misschien zelfs ee spelletje en je houdt haar onder die 'trekdrempel' en na een minuut of 5-10 misschien wel gewoon naar huis terug. En die tijd ga je langzaam uitbouwen. 

 

En blijf zelf kalm... Hier nog een paar tips: http://suzanneclothier.com/nederlands/richtlijnen-om-zelfbeheersing-aan-te-leren

 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Bedankt dames.. Het is gewoon dat ik de Follow Me echt zielig vind, ze went er niet aan en is eigenlijk haast een heel ander hondje.. Een tuigje lijkt me voor haar veel minder wennen dan een neusriem en daarmee kan ze ook niet d.m.v. kop op de grond schuren. Ik voel me niet goed bij de Follow Me, wellicht goed voor andere honden maar omdat ze zo anders is wil ik het niet gaan gebruiken. Ik denk dat ik straks misschien langs een dierenwinkel ga om me te laten adviseren qua tuigjes en dan rustig nadenken!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Bedankt dames.. Het is gewoon dat ik de Follow Me echt zielig vind, ze went er niet aan en is eigenlijk haast een heel ander hondje.. Een tuigje lijkt me voor haar veel minder wennen dan een neusriem en daarmee kan ze ook niet d.m.v. kop op de grond schuren. Ik voel me niet goed bij de Follow Me, wellicht goed voor andere honden maar omdat ze zo anders is wil ik het niet gaan gebruiken. Ik denk dat ik straks misschien langs een dierenwinkel ga om me te laten adviseren qua tuigjes en dan rustig nadenken! "

 

Snap ik hoor, dan moet je het ook vooral niet doen. Als je een tuig met een borstring zoekt, kijk dan vooral naar goede pasvorm. De ulead zit vrij strak en schui daarom weinig, het ruffwear tuig trekt Spot gewoon scheef en dan werkt het niet. Ik heb volgens mij nog een halti tuig liggen, ik vind het bij mijn smalle borstkas-honden niet fijn, maar je mag het zo proberen.

 

ik vind persoonljik ook dat je een GL niet lichtvaardig moetgebruiken, mijn mannen protesteren wel even bij het begin vd wandeling maar eenmaal onderweg lopen ze er frank en vrij mee rond, als ze dan ook met koppie omlaag sip liepen te zijn zou ik het ook niet gebruiken. 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

"   "

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

"  
Snap ik hoor, dan moet je het ook vooral niet doen. Als je een tuig met een borstring zoekt, kijk dan vooral naar goede pasvorm. De ulead zit vrij strak en schui daarom weinig, het ruffwear tuig trekt Spot gewoon scheef en dan werkt het niet. Ik heb volgens mij nog een halti tuig liggen, ik vind het bij mijn smalle borstkas-honden niet fijn, maar je mag het zo proberen.
 
ik vind persoonljik ook dat je een GL niet lichtvaardig moetgebruiken, mijn mannen protesteren wel even bij het begin vd wandeling maar eenmaal onderweg lopen ze er frank en vrij mee rond, als ze dan ook met koppie omlaag sip liepen te zijn zou ik het ook niet gebruiken.  "

 Dankjewel voor je reactie, zo is het! Ze luisterde niet eens meer als ik haar een snoepje wilde geven en ging heel vaak met haar koppie tegen de grond schuiven, met de pootjes proberen het riempje eraf te krijgen dat soort gedrag, ik voelde me er gewoon schuldig door kan je nagaan! M'n vriend vind dat ze gewoon moet wennen maar ik wil er dan wel achter staan, nu heb ik dat niet. Momenteel lopen we dus gewoon met een leren riem (2 m) en halsband.

 

Oh echt! Ik denk dat dat wel kan qua maat misschien, Faye is een wat slanke Labrador! Ik wil een halti tuig wel graag uitproberen! Lief van je!!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Moet dan wel even een waarschuwing geven voor de Ulead, als ie goed zit schoffelen ze zichzelf de eerste keer onderuit. Ik wist dat ook niet, ik probeerde hem gewoon uit bij mijn vorige hond onder het mom eens zien. Hij trok en boem, op z'n murf.

 

Vond dat stiekem wel erg grappig, daarna heeft ie nooit geen dag in z'n leven meer getrokken.

 

Maar goed, niet diervriendelijk ook dus. Een Ulead kan ook pijn doen. (En alles wat er op lijkt).

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Moet dan wel even een waarschuwing geven voor de Ulead, als ie goed zit schoffelen ze zichzelf de eerste keer onderuit. Ik wist dat ook niet, ik probeerde hem gewoon uit bij mijn vorige hond onder het mom eens zien. Hij trok en boem, op z'n murf.
 
Vond dat stiekem wel erg grappig, daarna heeft ie nooit geen dag in z'n leven meer getrokken.
 
Maar goed, niet diervriendelijk ook dus. Een Ulead kan ook pijn doen. (En alles wat er op lijkt). "

 

Oh? Dat hebben die twee van mij dan weer niet gepresteerd 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"  
Oh? Dat hebben die twee van mij dan weer niet gepresteerd  "

 

Hahaha nouja eigenlijk jammer, die val was zeer effectief!

 

Ik gooi mijn gewicht in de strijd want ik ga echt wel da *boem*... Oke laat maar zitten. :')

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: kwispelende staart= altijd blij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^