Vlooien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sigrid (Gast)

Wij passen al een aantal jaar regelmatig op een hond. Een paar weken geleden hebben wij hem teruggebracht nadat hij een aantal weken bij ons heeft gelogeerd. Na ongeveer een week kreeg ik last van vlooienbeten.  Heb het huis toen met een spray behandeld. En alles zo heet mogelijk gewassen. En ben nu een week iedere dag flink aan het stofzuigen. Intussen is hij nu weer bij ons. Heb hem gelijk gewassen met vlooienshampoo en na 2 dagen een pipetje toegediend. Ook heb ik het huis nog een keer met spray behandeld. Dit is nu een aantal dagen geleden. Nu vind ik bij het kammen af en toe een dode vlo en heb in huis geen vlooien meer gezien. De hond blijft nog een paar weken bij ons. Ik vraag me alleen af of de enkele dode vlo een teken is dat ook de spray z'n werk doet. Ben namelijk super bang dat als hij weer weg is ik weer besprongen word. Zit eerlijk gezegd met m'n handen in het haar. Hebben zelf geen huisdieren en hier helemaal geen ervaring mee. Ben ik op de goede weg of heeft iemand nog tips?

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Ik denk wel dat je op de goede weg zit hoor! Een shampoo dood namelijk niet altijd alle vlooien en bij een pipetje moet de vlo ook bijten om met het middel in contact te komen, volgens mij.

De omgevingsspray zou in ieder geval ook zijn werk moeten doen, om eitjes etc te bestrijden. Dus gewoon goed blijven stofzuigen en de hond regelmatig kammen.

Sigrid (Gast)

Goed om te horen! In onze slaapkamer hebben we tapijt. Helpt het als ik deze behandel met een stoomreiniger?

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Even tussendoor... Vertel zeker aan de eigenaren dat je hem een pipetje hebt gegeven. Dit om overdosis te vermijden.

 

Succes met de rest !

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Ik heb de tip eens gehoord om tapijt met azijn of afwasmiddel te schrobben met een sopje. Zelf denk ik dat de omgevingsspray voldoende moet zijn, maar in combinatie met een goede schoonmaakbeurt moet je helemaal goed zitten. En inderdaad wat Hein zegt, even goed overleggen met de baasjes van de hond dat je de hem behandeld hebt.

Sigrid (Gast)

Eigenaren zijn zeker op de hoogte!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer de baasjes van de hond hun huis niet ontsmetten blijft de hond vlooien houden.

wat je kan doen is inderdaad met azijn je vloerkleed behandelen, azijn ontvet de vlo dus dood de vlo.

wanneer de hond weg is kan je bolfo gebruiken voor de omgeving, maar alles moet er uit , jij ook, paar uurtjes je huis dicht houden en dan goed ontluchten.

stoomreiniger uitstekend door de warmte komen de liggende eitjes direkt uit als vlooien, dus eerst stoomreinigen en daarna je kleed behandelen met bolfo of azijn.

gebruik je bolfo goed de gebruiksaanwijzing ervan lezen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^