Hoe veel plezier je van een asielhond kan hebben.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****


Sophie 16 weken bij ons. Dus vier maanden. Wat is ons meisje gegroeid dan bedoel ik niet in de hoogte. Maar in haar doen en laten. Ik weet nog de vrijdag dat we bij het asiel waren. De asiel medewerkster ging haar halen. Er is daar een apart kamertje waar wij op Sophie stonden te wachten. Sophie was een angstig hondje haar staart zat onder haar buik ruggetje een beetje naar beneden zo bang was ze. Ik rustig op mijn knieën gaan zitten, en gewacht wat Sophie deed . Langzaam kwam ze aan mijn hand ruiken. In het asiel zeiden ze dat ze snel herstelde. Wij met de medewerker naar buiten en haar staart ging omhoog. Zaterdags haar opgehaald. Een stukje gelopen met haar en toen in de auto ik ben achter in gaan zitten. En haar op schoot genomen. Nu 16 weken verder wat is ze zeker geworden, niet angstig meer voor mensen paarden. Ze kent ons hele doen en laten als ik mijn boodschappen tas pakt , gaat zij al naar haar plaats voor iets lekkers. Waken kent ze ook goed, dat bleek vannacht wel weer. de over buurtjes waren druk met een bruiloft en hun zoon parkeerde zijn auto vannacht om een uur of twee op onze stoep Sophie hoorde dat en sloeg aan. Door twee keer te blaffen en was toen weer stil. Sophie groeit nog steeds. Wij zeggen nog steeds weet je nog toen we uit het asiel haalde toen deed ze dat of dit . Wat is ze dan veranderd hé, Het leven voor haar is een groot feest.Vandaag hebben we ons lekker drijf nat laten regenen in het bos. Sophie vond de regen nu ook niet meer erg. Wat ze eerst niet fijn vond.
Trouwens in de breedte is ze wel gegroeid ze was erg mager toen we haar uit het asiel haalde.
Sophie was 10 maanden toen ik haar uit het asiel haalde. Ik blijf wel zeggen. Dat je goed naar moet denken om een hond uit het asiel te halen. Je moet niet denken dat je het dan makkelijker hebt dan een pup. Ook aan een asiel hond heb je veel werk. Vaak wel een voordeel dat ze al zindelijk zijn .

Hier een paar foto's hoe ze geniet












honden page profiel TessaRanoTessaRano 3 doggies

honden foto van TessaRano

Een asielhond is inderdaad niet altijd even gemakkelijk.

Ook ik heb sinds 18 augustus een asielhond. Dus nog vrij kort maar kan inderdaad erkennen dat je de hond in positieve zin ziet groeien.

Ook Patch was heel angstig in het begin. Super snel geprikkeld en liep over van alle stress.

De eerste 2 weken heel veel met hem gelopen om de energie eruit te krijgen en tot een normaal niveau te brengen. Buiten slaat de stress nog steeds snel toe wanneer we andere honden tegen komen. Het trekken gaat steeds beter en we zijn vol goede hoop.

Afgelopen dierendag met Patch naar mijn DA (open dag) geweest waar ook een gedragstherapeut aanwezig was. Kreeg het advies om door te gaan zoals we nu bezig zijn maar dat het zeker nog wel een paar maanden zal duren voordat hij ook buiten op mij gefocust is en lekker los mee kan. Ik weet dat het goed komt en ben heel blij met hem.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sophietje, boft met je :-D

en heeft een gouden mandje, gaat goed met dr als ik dat zo lees. geduld met een asielhond is nodig, en die heb je getuigt haar daden, mooi.

wat is ze prachtig. :-D

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

@ TessaRano Wat goed om te lezen joh dat jullie ook zo blij zijn met jullie asiel hond.
Ja kleine stapjes nemen en zien wat er allemaal wel goed gaat.

Moet wel zeggen dat wij met Sophie erg geboft hebben. Ze luisterde al gelijk erg goed. En kon al veel commando's. Ondanks dat ze soms best wel er angstig was voor dingen. Had ze vertrouwen in ons. Dat angstige is bij haar nu bijna helemaal weg. Heel soms dat ze even ergens bang voor is. Ze loopt bij ons los en dat deden wij op een veilige plek al vrij snel. Ze blijft netjes bij os in de buurt en gaat er geen eind van door.

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

@ Dank je Willemijn ja ze gaat echt geweldig we zijn zo blij met haar.
Ja wat is ze mooi he ze is nu 4 kilo aan gekomen en op het juiste gewicht.
Het is echt elke dag weer genieten met haar.

Kelly (Gast)

Onze hond komt ook uit het asiel nu hebben we haar bijna 12 jaar en ze doet t geweldig. Ze blaft alleen naar alles en iedereen.. Dat is erg jammer niet af te leren ook. Ze heeft ook veel meegemaakt voor ons. Als ik met een stok gooide dook ze altijd eerst ingeklaard en dan ging ze pas er achter aanmaar nu is het een geweldige hond en we zijn ontzettend blij met der! Ik voelde gister knobbels bij een van der tepels dus ik vrees t ergste ze wordt namelijk bijna 14...

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Kelly wat fijn om te lezen dat jullie zo genieten van jullie asiel hond. 14 jaar is een hele leeftijd al zeg. Gauw met haar naar de da hoor het kunnen ook vet bultjes zijn he. Laat je het op het forum even weten als je naar de da geweest bent.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Wat een lieve naam 'Sophietje'!

En jullie hebben niet alleen met haar geboft… zij ook met jullie!

het blijft een wisselwerking hé!

Sophie is wel een retriever achtige zeker? Flatcoated retriever heeft ze wel in haar bloedlijn denk ik.

Wat heerlijk een dier zo te zien opbloeien. Jullie boffen niet alleen met haar,, jullie boffen met elkaar.

Match made in heaven.

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Dank je wel Suzan

Weet je toen wij naar het asiel gingen dachten we ook dat we naar een flat coat gingen kijken.
Ze hadden alleen een foto van haar kop er op gezet. Toen ze haar gingen halen van achter. Toen zeiden wij echt oeps wat is ze klein.

Maar ik was wel gelijk helemaal verkocht wij vinden er veel markies in zitten ze wilt graag werken voor je. En is erg aanhankelijk nu

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Laat je niet misleidden door formaat hoor!

Het aantal centimeters zegt lang niet alles over de genen poel.

In ieder geval oogt ze op en top als een retriever. Stokken en ballen uit het water slepen, ze wil graag werken!

Ik zie ook een heuse lach op haar snoet op de bovenste foto. Wat heerlijk om te zien. Ze lijkt het volledig uit te stralen: ''me happy!''

Wanneer je een vertrouwensband weet op te bouwen met een dier dat al het vertrouwen bijna kwijt was… dan ontstaat een onverwoestbare band voor het leven.

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Ja Suzan ze is inderdaad helemaal happy en zou inderdaad best wel wat van een retriever in zitten hoor.
Dank je wel voor je lieve bericht :-D

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Dat vergissen ik formaat komt me bekend voor. Toen wij naar Sasha gingen kijken had ik ook een formaat herder verwacht. Ze lijkt dan ook wel op een herder, alleen pocket formaat...

Onlangs vroeg er iemand naar foto's van toen en nu, doelende op puppyfoto's tegenover volwassen, maar die hebben we dus niet. Toch vind ik wel een groot verschil in Sasha de eerste weken na het asiel en hoe ze nu is. Kleur is veel voller en intenser geworden en haar pels glanst.

Denk dat je aan Sophietje een prachthond gaat hebben, ze is met haar gat in de boter gevallen en dat is ze nu aan het ondervinden.

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Ha ha ha Lachen Sara dat jij dat ook had bij Sascha. Ja veel mensen denken dat Sophie ook nog gaat groeien als ik ergens loop. En dat ze een flat coat word. Sophie haar vacht is twee keer zo dik geworden sinds ze hier is. En ze glanst ook heel mooi maar dat deed ze ook toen ik haar uit het asiel haalde.

En ja we hebben een pracht hond aan haar

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

Wat een ontzettend leuke en passende naam, Sophie. Bijzonder lief. 

Fijn ook dat het zo goed gaat, ik vind overigens ook dat ze wel heeeeel erg veeeel weg heeft van een markies. (helemaal zo achter op de fiets, dan is haar formaat goed in te schatten).

Heerlijk, zulke verhalen! 

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Wat is Sophie een knappe dame!!! En wat fantastisch dat het zo goed gaat met haar 

 

Ik denk soms zelfs dat een pup gemakkelijker is als een asielhond, al zal dat wel van hond tot hond afhangen. Hier ook twee lieverds uit het asiel en ik zou ze voor geen geld meer willen missen 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Heerlijke topic .  Ik zie een mooi ontspannen Sophie. 

 

Weet er niks meer aan toe te voegen dan dat jullie verhaal mijn hart verwarmt. Bravo

 

 

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Kat&co Gister kwamen wij in het bos een Markiesje tegen. Dat was een mannetje Sophie is een vrouwtje en zij is groter dan het mannetje. Dus eigenlijk te groot voor een markiesje haar vacht heeft heel veel slagen wat een markiesje ook niet heeft. En toch vinden wij en die mensen ook dat ze veel weg heeft van een markies.

@Yasmine, Perdie & Orga dank je wel ja dat denk ik ook wel is dat een pup makkelijker is. Maar aan Sophie hebben we eigenlijk niet veel werk gehad zij is en was erg makkelijk. Gewoon erg getroffen denk ik.


@Anny en Lance Dank je wel ja gelukkig is ze nu helemaal ontspannen ze doet het goed. En we zijn erg blij met haar

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

" Kat&co Gister kwamen wij in het bos een Markiesje tegen. Dat was een mannetje Sophie is een vrouwtje en zij is groter dan het mannetje. Dus eigenlijk te groot voor een markiesje haar vacht heeft heel veel slagen wat een markiesje ook niet heeft. En toch vinden wij en die mensen ook dat ze veel weg heeft van een markies.

 

Ja, als je dan een markies 'in het wild' tegenkomt, kan je de verschillen goed zien. 

Markiesje of niet, Sophie is een prachtig beestje! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

mooi geschreven Joke, en wat is Sophietje leuk zeg, fijn dat het zo goed gaat en jullie zoveel van elkaar genieten.

 

Nee het is niet altijd makkelijk, maar wat krijg je er veel voor terug, ze ziet er super uit!

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Sophietje ziet er heel gelukkig uit.

 

Wij hebben inmiddels onze 3e 'tweede hands' hond in huis en je moet gewoon ook tijd nemen.

Liefde, tijd, regelmaat en nog meer geduld en dan kan je iets heel moois zien gebeuren.

 

Ik denk zomaar dat ze net zo blij is met jullie als jullie met haar 

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

@Kat@co dank je wel

@ Dobry ja het gaat geweldig dank je wel.

@ Goja ja dit is bij ons ook onze derde asiel hond en weer hebben we het getroffen

honden page profiel geengeen 3 doggies

honden foto van geen

mooie sophie

geef haar maar een knuf van ons

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Bij deze gedaan Elly :-D

honden page profiel Hanne baasje van  Bonny Hanne baasje van Bonny 3 doggies

honden foto van Hanne baasje van  Bonny

Joke wat fijn voor jullie  dat het zo goed gaat met Sophietje !!!

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Dank je wel Hanne

honden page profiel geengeen 3 doggies

honden foto van geen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^