De avonturen van spanjaardje Bobby!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" gewoon hel goed opletten, en je gaat herkennen anneer ze gaan jagen, je hebt speel jagen en echt jagen, bij echt jagen zie je het echt wel.
En nooit te ver uit de buurt zijn.
Ik sta bijvoorbeeld wel eens te kletsen met andere hondeneigenaren, maar kijk altijd wat faro aan het doen is, zodat ik meteen hem bij me kan roepen, let ik niet op dan ben ik te laat. "

 zeker goed opletten

 

Het duurt sowieso zeker een jaar voor je je hond echt door en door kent.

(angst en onzekerheid voor iets of jagen)

 

Waldo jaagt graag een konijntje op met een sprintje of een duif

Dit eindigt na meter of tien met een blije blaf..zo he, kijk eens wat stoere ik heb geflikt

 

Ik heb geoefend met terugroepen met jagen in het begin

Het is 1x keer gebeurd tijdens de training in de avond

op de vaste ronde op wat verlaten veldjes met een rustige weg erachter dat hij dacht te mogen oversteken naar een ander favoriet landje

er was geen verkeer en kon hem met moeite met "wacht" halverwege de weg tot stilstand houden en hem daar aanlijnen

 

Ik oefende trouwens met egels eerst aan de lijn en nu ook los

ze mogen niet dichterbij komen dan een meter afstand

 

Vaak vind waldo het belangrijker om konijnen keutel te eten dan het konijn weg te jagen

egels vinden ze meestal niet eens interessant meer

op texel hebben ze aan een aangespoelde  zeehonden puber gesnuffeld

tot hij zijn staart bewoog

ze schrokken zich rot

 

 

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Wouw mooi om te lezen zeg! Hier ook net een spanjaard in huis vandaar dat ik jouw topic bekeek:-) pffff wat hebben die kleine beestjes al wat meegemaakt in hun korte leventje toch? 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Ja zijn angst is wel in mijn voordeel hier, wat heel lullig klinkt maar bij angst is het achter mijn benen verschuilen en hij heeft een houding van "ik kijk wel uit niet te luisteren"
 
Met deze pret zal hij snel zelfzekerder worden dus commandos oefenen is wel zaak. Dat hij niet straks denkt bekijk het maar Doei. "

 

Dat kon bij mijn vorige hond dus wel eens mis gaan met haar angst! Ze was echt mijn schaduw en kon eigenlijk overal los lopen. Ze liep nooit van de stoep af, katten en honden boeide haar niet. Meeste honden ontweek ze liever. En doet makkelijk wat dat betreft. Maar ze was doodsbang voor het geluid wat een specht maakt... Als ze die hoorde had ik 1 hooguit 2 seconde om haar vast te pakken. Anders rende ze gewoon echt weg! Dus echt ontspannen wandelen op de veluwe zat er niet bij... Zo jammer. Maar je leert idd je hond lezen en eigenlijk ging het altijd (net) goed. Maar wel heel erg prettig dus dat als bobby bang is dat hij bij jou steun zoekt en niet in paniek juist weg rent van het "gevaar"

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Als er nu andere honden aankomen, luistert hij dan nog Robyn ? 

Pas toch maar op hoor.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Hij ziet er heel gelukkig uit zo.
Je zal zien dat de kiloos eraf vliegen.

honden page profiel --

" Als er nu andere honden aankomen, luistert hij dan nog Robyn ? 
Pas toch maar op hoor. "

 

Ja we kwamen een DH tegen en hij ging er niet eens heen. Maar ik kijk heel goed uit hoor. Niet zomaal los en ga maar. Want ik vind het net zo eng. Dus als mn gevoel niet goed was had ik hem niet losgelaten!! Flink oefenen met commandos!

honden page profiel --

"  

Dat kon bij mijn vorige hond dus wel eens mis gaan met haar angst! Ze was echt mijn schaduw en kon eigenlijk overal los lopen. Ze liep nooit van de stoep af, katten en honden boeide haar niet. Meeste honden ontweek ze liever. En doet makkelijk wat dat betreft. Maar ze was doodsbang voor het geluid wat een specht maakt... Als ze die hoorde had ik 1 hooguit 2 seconde om haar vast te pakken. Anders rende ze gewoon echt weg! Dus echt ontspannen wandelen op de veluwe zat er niet bij... Zo jammer. Maar je leert idd je hond lezen en eigenlijk ging het altijd (net) goed.
Maar wel heel erg prettig dus dat als bobby bang is dat hij bij jou steun zoekt en niet in paniek juist weg rent van het "gevaar" "

 

Ook mijn grootste angst dat hij ipv naar mij juist een keer echt in paniek gaat en weg is.. of bananen in de oren en een straat op rent.. of jachtinstinct het wint en hij weg is..

 

We hebben onze buitenlandertjes niet van pup af aan dus niet helemaal vanaf blanco kunnen trainen. Ontzettend stuk opvoeding wat ze hebben gemist en ze kunnen héél veel leren maar toch blijft er een stukje verleden in zitten.. Bobby is wel altijd al afhankelijk geweest van mensenin het asiel en nooit gezworfen/ zichzelf moeten redden maar toch..

 

Dus in deze vertrouw ik op mijn vrouwen instinct, voelt het goed of voelt het niet goed.. En gezond verstand. Heb ik overzicht,  hoe goed luistert hij, zitten hier enorm veel konijnen of iets dergelijks nu... In het bos zelf of op de veluwe waar hij überhaupt de weg niet kent en waar veel wild is nee.. Had ik ook niet gedurfd/ga ik nooit durven hihi.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Het gaat hartstikke goed, en precies op je gevoel gaan, en nooit aan je gevoel twijfelen. Luisteren dus, voelt het niet goed, dan niet doen.

Faro is 3 jaar van een jager geweest en heeft moeten jagen, zwijnen , herten, hazen en fasanten, en dat gaat uiteindelijk ook goed.
En wat denk je als Faro niet goed had gejaagd, dan kreeg hij op zijn donder.
Faro was blij dat het niet meer MOET, maar hij jaagt nog wel als ze voor zijn neus gaan rennen, opsporen kan hij natuurlijk ook, daar begint het mee.
ik denk dat dat bij jou helemaal goed komt.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Wauww... kijk dat snoetje kreeg er kippenvel van. Kijk hem heerlijk genieten zeg! Dacht ook wel dat het moment daar was, heel goed dat je daar gebruik van gemaakt hebt. Zo veel meerwaarde voor een hond lekker los rennen, een stuk vrijheid. En daar is Bobby maar al te dankbaar voor!

 

Los rennen in zo'n gebied gaat hij heerlijk vinden. Dus hele positieve wandelingen, ipv van veel prikkels verkeer fietsers etc. Daar ga je zeker resultaat uit halen.

 

Hummie is ontzettend op mij gericht, liep ook constant aan mijn voet heeft een hele tijd geduurd voordat hij op ontdekking uitging. Nu rent en doet hij heerlijk, maar houdt mij altijd in het oog. Ook al zijn er enge dingen, vuurwerk etc. Dan komt hij naar mij toe ipv hij wegrent. Als ik het zo allemaal lees denk ik dat dat met Bobby ook het geval is... dat is het voordeel als een hond zeer gericht op de baas is.

 

En niet schrikken als tie toch een keertje op ontdekking uitgaat, belonen als hij weer terugkomt ook al duurt dat even. Hummie ging na een tijdje het spoor terug waar wij gelopen hadden, en kwam toen meteen weer naar mij toe gerent. Eerste keer schrok ik me het lazerus, zo reageerde ik ook, maar eigenlijk was er niets aan het handje.

 

Echt super voor jullie... geeft een super fijn gevoel lijkt me!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Pff ik vond het dood eng hoor. De gedachte zegmaar. Maar het moment was er gewoon en het voelde zo. En hij heeft er geen misbruik van gemaakt!!
 
Eerst commando hier wat hij met flexi super netjes deed, losgelaten en nog paar keer hier. Met blij hoofd hierkomen en toen heb ik ze laten raussen. Hij vond het echt he-le-maal geweldig en ligt nu te snurken als een bootwerker :-P "

 Gaaf  wat moeten jullie beiden genoten hebben. (ondanks de engheid van de eerste keer los)

honden page profiel --

Dank jullie!! Het is inderdaad echt een super gevoel!! Ik heb hem vandaag niet los gehad. Hij word echt steeds blijer en doller buiten haha vandaag lekker winteren

 

 

Maar hij krijgt echt steeds meer lef en "kom hier" gaat dan ookalweer ietsje moeilijker 

 

dus eerst nog even flink trainen op terugkomen. Was vandaag ook drukker met andere mensen en hondjes.

 

Ik geloof wel dat hij in een heel ander energie level zit als Bailey. Bailey vind het na een half uurtje echt leuk geweest en een paar keer in de week een echt lange wandeling is meer dan zat voor hem.. Bobby gaat daar eenmaal op conditie niet genoeg aan hebben denk ik.

 

Dus ik wil Bobby toch wel naast de fiets hebben zodat ik naast het uitlaten Bobby nog eens apart kan nemen om een stukje te gaan fietsen. Een podenco en een chi zijn qua energielevel ook wel anders natuurlijk. Dus daar was lekker over nagedacht

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

haha spuit 11 begint er al eigen ideeen op na te houden

 Tja ,weet hij veel dat je ook moet luisteren als je iets echt leuk vind

 

Goed dat je hem niet hebt losgelaten ivm drukker

dan is hij nog veel te snel afgeleid laat de regels van het loslopen eerst maar even inslijten

Er komen nog genoeg mooie buitenkansjes aan

 

Zo leuk om te lezen hoe Bobby steeds meer zelfvertrouwen en plezier krijgt!

 

schrik overigens niet van hier en daar momenten van terugval het hoort erbij ..we hebben allemaal wel eens een off day

de goede dingen gaan steeds meer overheersen

Waldo kon zeker af en toe een dag met verkeerde been uit bed stappen..maar herstelde weer net zo makkelijk naar zijn blije zelf een dag later

ze worden steeds weerbaarder door het plezier dat ze ervaren op andere momenten

 

 

 

honden page profiel --

Het gaat echt met zijn humeur zowel binnen als buiten zoo enorm goed!! Het enige wat hij ècht niet leuk vind is de terugweg weer terug door de wijk. Verder is alles geweldig. Mede denk ik ook door de bach bloesem. 

 

Vandaag sneeuw!! Nouja al half gesmolten dus natte zooi en wat sneeuw. Voor het eerst in zn leven sneeuw gezien! Helemaal niet meer te houden was hij hahaha. Als een wild konijntje aan het huppelen en Bailey vond het echt niet leuk. Die was het liefst binnen 5 minuten weer rechtsom keert naar huis gegaan whaha.

 

 

ennn weer gedraaid.

honden page profiel --

Ja een terugval kan weer gebeuren inderdaad. Hij heeft sowieso ook nog wel zijn bange momentjes.. Maar eenmaal de woonwijk uit in het uitgestrekte gebied, en hij vergeet alles en is een blij huppel konijntje. Ik denk dat hij daar echt op teert. Ik hoef de riem maar te pakken en hij gaat helemaal in de hyper houding. Zo leuk! 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

arme bailey..wie denkt die spanjaard wel niet te zijn ...

een beetje gaan doen of sneeuw leuk is??!

honden page profiel --

Het was echt een beetje sneu haha. Hij sjokte achter me aan met kop op standje chagrijnig. Vanmiddag maar even jasje aan want het is vooral dat hij alle natte derrie tegen zn buik aan krijgt.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ja een terugval kan weer gebeuren inderdaad. Hij heeft sowieso ook nog wel zijn bange momentjes.. Maar eenmaal de woonwijk uit in het uitgestrekte gebied, en hij vergeet alles en is een blij huppel konijntje. Ik denk dat hij daar echt op teert. Ik hoef de riem maar te pakken en hij gaat helemaal in de hyper houding. Zo leuk!  "

 hij is super blij.. de leuke dingen winnen van de angst

dat is een super resultaat

en de beste motivatie voor een hond om te veranderen 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Het was echt een beetje sneu haha. Hij sjokte achter me aan met kop op standje chagrijnig. Vanmiddag maar even jasje aan want het is vooral dat hij alle natte derrie tegen zn buik aan krijgt. "

 

haha herkenbaar..jasje werkt vast goed tegen de derrie

waldo wilde het eerste jaar geen stap verder meer en ging zitten op enige plekje waar geen sneeuw lag

 

 

honden page profiel --

Hahaha Bailey snapt waldo helemaal! Bailey was steeds aan het proberen dáarheen te trekken waar geen sneeuw was, en hij zit ook nog aan de korte lijn ivm klein beetje her opvoeding van hem. Dus uiteindelijk heel chagrijnig met een kop op protest achter me aan. En dan Bobby erbij als een blij konijntje aan het huppelen en rennen. Hahahaha oh het is maar goed dat het niet zo druk was. Zag er heel komisch uit denk ik.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Misschien steekt de kleine hem nog wel aan, maar tis wellicht dubbel wennen en alles wat nieuw is, is eng en t voelt zo koud aan de pootjes. 

honden page profiel rianne rianne 3 doggies

honden foto van rianne

Wat mooi om te zien hoe gelukkig Bobby bij jou is gaan worden.Dank je daarvoor.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" arme bailey..wie denkt die spanjaard wel niet te zijn ...
een beetje gaan doen of sneeuw leuk is??! "

 hahaha, daar moest ik echt even om lachen

 

zo moeilijk voor te stellen voor mij, met een hond die sneeuw regen en kou heerlijk vind, haha

ging met mama even weg met de auto, papa wou gaan wandelen met gijs, maar gijs ging uit protest plat in de sneeuw liggen! Hij wou ook met ons mee, haha

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  hahaha, daar moest ik echt even om lachen
 
zo moeilijk voor te stellen voor mij, met een hond die sneeuw regen en kou heerlijk vind, haha
ging met mama even weg met de auto, papa wou gaan wandelen met gijs, maar gijs ging uit protest plat in de sneeuw liggen! Hij wou ook met ons mee, haha "

 Ze kunnen zo heerlijk duidelijk zijn he 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)


  
Ik geloof wel dat hij in een heel ander energie level zit als Bailey. Bailey vind het na een half uurtje echt leuk geweest en een paar keer in de week een echt lange wandeling is meer dan zat voor hem.. Bobby gaat daar eenmaal op conditie niet genoeg aan hebben denk ik.
 
Dus ik wil Bobby toch wel naast de fiets hebben zodat ik naast het uitlaten Bobby nog eens apart kan nemen om een stukje te gaan fietsen. Een podenco en een chi zijn qua energielevel ook wel anders natuurlijk. Dus daar was lekker over nagedacht "

 Ja naast de fiets kan dan uitkomst zijn, desnoods de chi in mandje en de pod ernaast

honden page profiel --

Bobby is echt een extreem gevoellig hondje en als je hem onrecht aandoet of een 'fout' maakt word je ook genadeloos afgestraft. Niet erg vergevingsgezind..

 

Vanmorgen wou ik even een goeie lange wandeling maken en een 'we zien wel waarheen' wandeling. Hij kent de weg van onze dagelijkse grote wandeling op zn duimpje dus even links ipv rechts zodat hij ook op andere plekken leuk kan lopen. Daar ging het al een beetje fout want waar ik dacht een bospaadje op te lopen kwamen we toch in een woonwijk terecht. Klein rondje van gemaakt en weer terug langs onze normale route. Toen was het al half niet leuk meer dus rustig aan terug naar huis.

 

Eenmaal terug in onze straat was het he-le-maal niet leuk meer en wou hij ook niet meer aan mijn been lopen. Maarja heel smal stoepje en dan een weg met autos dus dan moet je voor de veiligheid wel even de hondjes bij je houden. Normaal gaat dat ook goed maar nu toch weer in de vluchtstand richting straat. Net op dat moment komt er een auto aan dus ik hijs bobby toch even met een "Nu hierkomen!" Bij me.

 

Oei oei dat heeft ie me niet meer vergeven kreeg geen knuffel meer met riem afdoen, geen springend hondje meer in de kamer terwijl ik hun eten maakte, geen likjes meer. Hij is BOOS..

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Het is dat het een mannetje is anders was het echt wel een little princes :)

honden page profiel --

Hij is echt zwaar beledigd.. ligt zo naast me. "Talk to the hand"

 

.

 

Vanmiddag maar even een poging twee met hopelijk weer een positieve wandeling. Hopelijk geen deuk in vertrouwen nu.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ohoh...gemene vrouw ben je toch

Het is meer talk to the behind

 

Trekt wel weer bij hoor

honden page profiel --

Ja ik ben verschrikkelijk. haha. Hij ligt alweer een dutje te doen. Laat hem maar even. Komt vast wel weer goed!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ja das wel heel vervelend even dan, maar ja veiligheid voor alles. Hoop mee, dat de volgende ronde genoeg positieve ervaringen geeft om het gelijk weer even te doorbreken en hoop dat ie snel een beetje bijdraait.

pagina 6 van 8 12 3 4 5 67 8
Volgende forumvraag: familiefoto ..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^