kan een hondje bij dit gezin?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Persoonlijk vind ik het helemaal niks om een hond bij afwezigheid in tuin en tuinhuis te zetten, zeker niet als de enige erfafscheiding een knullig draadje is.

Gevaar van er tóch doorheen rennen, pesten van buurtkinderen, diefstal...

 

Over de wandelingen ga ik niks zeggen, aangezien mijn eigen wandelingen waarschijnlijk ook véél te kort zijn 

 

De reactie van Hein vind ik dan ook érg kort door de bocht en behoorlijk bot te noemen, niet iedereen heeft de tijd om 4 uur per dag erop uit te trekken met de hond.

En om dan maar te zeggen dat mensen die 'maar' een uur lopen beter een betonnen hond kunnen nemen omdat ze te lui zijn... Nee, dat raakt kant noch wal...

 

Mijn streven is om elke middag een uur te lopen. Soms is het wel eens een half uur, maar soms (zoals afgelopen vrijdag) ook 2 uur.

Mijn wekker staat een kwartier eerder dan toen Mellow er nog niet was, dat is voldoende (omdat ik tóch al ruim op tijd opstond), zeker nu er geen rondje wordt gelopen, maar alleen een plas op de hoek.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik zou als ik je vriendin was even goed nadenken wat een hond nodig heeft, en of zij dit kan geven, een hond wil het liefst bij zijn mensen zijn.

Het kan heel goed zijn dat de hond helemaal alleen in die tuin angstig is en zich onveilig voelt als er niemand bij hem is. Misschien is een veilig plekje in huis beter? Lang alleen blijven is sowieso not done, en al helemaal niet voor een hond die er net is. Het alleen blijven moet heel goed opgebouwd worden.

Gelukkig dat ze niet voor die elektrische omheining gaan, dat gaat niet werken en de hond kan helemaal in paniek raken door de schok.

 

Goed dat ze voor een herplaatser gaan, maar dat is niet altijd even makkelijk. Laat ze niet afgaan op een beschrijving van hoe de hond zich in het asiel gedraagt, want hoe een hond zich gedraagt hangt van vele faktoren af en dat kan bij hen thuis weer heel anders zijn dan in het asiel of bij de vorige baasjes.

Het gaat erom dat een hond zich veilig en geliefd en begrepen voelt en aardgerecht behandeld wordt.

 

Het kan zijn dat de hond in het begin niet alleen kan zijn, dat de hond veel blaft, de hond misschien hapt, of voedselnijd heeft, trekt aan de lijn, uitvalt naar andere honden allergieen heeft etc.

 

Allemaal dingen om rekening mee te houden.

 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes 3 doggies

honden foto van DogsWithLoes

de discussie over hoelang een hond per dag moet lopen laat ik even achterwege.

 

dat elektrische hek vind ik ook niet zo'n goed idee. en het idee dat een hond onbeheerd in de tuin loopt ook niet.

 

Ik denk dat ze geschikt zijn voor een hond!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk hondje kan ik beter nemen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^