Owney jassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

Hallo allemaal,

 

Tijdens het uitlaten van Jack loop ik het liefst niet in mijn goede jas. De afgelopen tijd droeg ik altijd de regenjas van mijn man, maar nu het kouder en natter wordt wil hij die zelf graag aan. Dus tijd voor mij om een jas te kopen voor tijdens de wandelingen. Nu zien de owneyjassen er erg praktisch uit, maar ik kan geen reviews vinden. Is er dus iemand die zo'n jas heeft en kan vertellen wat hij/zij ervan vindt? 

 

Ik wil wel graag een goede jas meteen. Dus goed bestendig tegen regen en kou :)

 

Alvast bedankt!

honden page profiel VerwijderVerwijder 3 doggies

honden foto van Verwijder

Helaas maar ik volg even!

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

Dat mag! Hopelijk komen er nog reacties ;)

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ik heb een jas van Owney en ben er erg blij mee. Wind en waterdicht, lekker veel zakken waar over na gedacht is en ik heb gehoord dat ook de service goed is als er eens iets mis is met de jas. Kortom, een aanrader wat mij betreft. 

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

JAAAAAA helemaal fan ben ik. Ik heb de zomer variant en mijn vriendin heeft de zomer en winter variant. De winterjas heeft ze nu al 2 jaar en hij is nog helemaal top. Kijk eens op cato’s droom komt mijn jas ok vandaan. Goede service en ik weet dat ze alweer bezig is geweest met de jassen dus heb je ook de nieuwste kleuren en modellen. Er is ook een model die uit 2 delen bestaat die heeft haar dochter. 

Mijn zomer jas heeft 10 zakken echt aan alles is gedacht. Speciale dispenser voor de poepzakjes, oortjes gaan door een klein gaatje in de zak zodat alles binnen in je jas zit, apart zakje in je zak voor de voertjes, 2 borst zakken voor sleutels en mobiel en binnen in de jas ook nog diverse zakken. En als laatste nog een grote zak op je rug voor eventueel een fles drinken of een dummy. Als je de jas niet te klein koopt kun je er een fleece vest onder doen en kom je een heel eind de winter door. De zomerjassen waren in de aanbieding.

 

Suc6 met je speurtocht ik zou het wel weten 

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik volg! Ik draag momenteel dunne regenjasjes die totaal niet waterdicht zijn. In de winter draag ik een dikkere jas die wel waterdicht is maar die ik ook graag draag voor andere momenten. Dus een extra wandeljas is welkom 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik ga er toevallig binnenkort eentje van Owney kopen. Ik neem er eentje zonder voering en draag er dan gewoon mijn oude fleece vest/jas onder.

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

" Ik ga er toevallig binnenkort eentje van Owney kopen. Ik neem er eentje zonder voering en draag er dan gewoon mijn oude fleece vest/jas onder. "

 

Wat is de reden dat je voor één zonder voering kiest? Gewoon nieuwsgierig hoor :)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Iemand anders op het forum zei dat je de voering erin ritst en dan niet meer bij sommige praktische zakken kan. En mijn oude outdoorjas heb ik het afgelopen jaar zo gedragen en je krijgt minder koude lucht binnen als je een keer in je binnenzak moet zijn omdat je alleen de "buitenkant" open ritst, terwijl je fleece lekker dicht blijft.

 

Toevallig heb ik net een lichtblauwe besteld, net helemaal nat geregend en mijn oude jas was doorgeslagen.

 

Als je trouwens van alsa-nature hun FB pagina liked krijg je eenmalig 15% korting en dus was hij 102 euro ipv. tegen de 120.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik ben ook op zoek naar een goede nieuwe winterjas. Afgelopen jaren heb ik een winterjas in de 'gewone' winkel gekocht. Maar dat is vaak gewoon veel te koud! Ik wandel iedere dag langs een open weiland, dus er staat altijd veel wind. En die goedkope jassen (al vind ik het nog steeds veel geld, rond de €80), zijn al heel snel kapot. Ik neem altijd zakjes e.d. mee in m'n zakken en als het even kan nog een balletje. Dus die zakken zijn ook allemaal kapot. 

 

Ik keek naar een owney winterjas. Maar nu ik hoor dat je dan niet meer bij de binnenzakken kan, twijfel ik toch wel. Maar die andere jassen (wel water- en winddicht), lijken me toch te koud voor de winter. 

 

In welke jas ben jij geïnteresseerd? Ik zat te denken aan de 'kallu'. 

 

 

Ik vind hem niet heel mooi, maar hij lijkt me wel warm en praktisch. Maar ik twijfel toch wel.. gezien de prijs en dat ik hem niet super mooi vindt.. hehe 

 

Hebben anderen nog ideeën qua merk dat goed en warm is? 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  
Wat is de reden dat je voor één zonder voering kiest? Gewoon nieuwsgierig hoor :-) "

 

Owney heeft ook jassen met daarin een uitritsbaar fleecevest (die hebben mijn vriend en ik ook allebei) De mauwen kun je dan ook vast zetten. Als het echt kouder word hebben we ze er standaard in zomers standaard niet en in de herfst als het droog is lopen we ook wel in het fleecevest in plaats van de jas.

 

Wijzelf zijn zeer te spreken over de jassen alleen zou ikzelf bij een vervolg keuze voor een iets korter model omdat nu de jas met bukken en oprapen van de ontlasting, wel eens iets wat in de weg zit. Korter model geeft iets meer bewegingsvrijheid.

 

Wij hebben deze maar dan in Zwart met fel groen http://www.hondenspul.nl/N_frame.html?http://www.hondenspul.nl/Arnauti-Parka-Dames-Lange-jas-Light-green--N_art_14411.html

 

Edit: Deze spreekt me ook erg aan alleen jammer dat het ook weer een iets langer model is http://www.alsa-nature.nl/man-vrouw-heren-dames-unisex-thermo-jack-winterjack-thermojack-ownie-owney-thermojack-tarraq/p/360045xxs/owney_nl

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

Ik zit zelf naar de Sila te kijken. Ook omdat dit model inderdaad iets korter is volgens mij. Daarbij heeft die jas inderdaad een uitritsbare fleecevoering. Nu zag ik net op de cursus de trainster in deze jas lopen en zij was er positief over! Alhoewel ze wel aangaf dat geen enkele jas in de winter warm genoeg is. Maar dat is ook logisch als je de hele avond buiten cursussen staat te geven. Dus ik denk dat ik de knoop maar door moet gaan hakken en de Sila ga bestellen. Die parka's zijn me sowieso iets te lang. Blijft lastig voor dat geld!

 

deze dus:

 

http://www.owney.nl/N_frame.html?http://www.owney.nl/Sila-Dames-jack-met-fleece-jack--N_art_12184.html 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Tjaard en ik hebben allebei het herenmodel. Bevalt verder goed, water en winddicht. Nou ja was, Sadi heeft als pup zowel bij mij als Tjaard met haar scherpe tandjes een scheurtje veroorzaakt maar dat is met vlisoline (of hoe dat heet) behoorlijk dicht te strijken. Strijken? ja strijken deze jassen kunnen tot een behoorlijke warmte verdragen dacht iets van 295 graden dat ze zeiden toen ik informeerde of ik zo'n scheurtje kon herstellen en hoe ik dat het best kon doen. 

 

 

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ik heb de Sila, de blauwe. Ik draag hem met en zonder fleece en inderdaad de fleece draag ik ook vaak alleen. Als ik weer een jas nodig heb wordt het weer een Owney. 

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne. 3 doggies

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Diegene die hem met fleece hebben, klopt het dat je dan inderdaad niet meer bij de zakken kunt?

honden page profiel CharlieCharlie 3 doggies

honden foto van Charlie

Het lijken mij ook topjassen. Ik vind het alleen zo moeilijk in te schatten welke maat je moet bestellen. Hoe doen jullie dat ?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb mezelf opgemeten aan de hand van de maattabel. Alleen met kleren, zonder fleecejas zat ik net op de grens, dus heb ik de grote maat van de grens besteld. Ik wacht af en zal rapporteren of dat goed uitpakte.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Ik heb er ook al een paar jaar 1 ziet eruit als nieuw! Hij is nu alleen te klein geworden en ik wil dus een nieuwe :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik heb er net één van The north face besteld via zalando:

 

 

Stond met een korting van 260€ naar 99€! Hopen dat ie goed zit en anders kan ik hem altijd terugsturen. Ik ben benieuwd!! Als deze niet goed is ga ik waarschijnlijk wel naar een owney jas kijken 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Diegene die hem met fleece hebben, klopt het dat je dan inderdaad niet meer bij de zakken kunt? "

 Het klopt dat je de binnenzakken dan niet kun bereiken, maar ik doe dan gewoon de rist die de fleece aan de jas koppelt aan de goede kant open om gewoon bij de zak te komen die ik moet hebben. Maar dat is inderdaad een puntje waar ze met het maken van de jas gecombineerd met het fleece vest geen rekening mee hebben gehouden.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Hier ook een Sila...

 

je je kunt het fleecevest ook alleen met de drukknopen bij de mouwen en de kraag vastzetten, dat doe ik meestal, dan kun je gewoon bij al zakken... Van zowel de fleece als de jas...

 

geweldige jas...

 

nu moet ik alleen nog waterdichte warme laarzen of schoenen... (Zool van mijn kisten is na 20 jaar gebarsten... Dus tot zover de water dichtheid.... )

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb de laatste jaren sinds ik weet dat ik daar wel fatsoenlijk op kan lopen wandel/bergschoenen van Lowa, en geen natte voeten je kan alle kanten op ze hebben lichte modellen zware modellen, modellen met goedgevormde zool opgebouwde verhoging in de hak iets en voor de liefhebbers ook met wat plattere zool . Maar kost wel wat in aanschaf maar je doet er lang mee zelf vind ik het het absoluut waard, daarnaast op andere schoenen loop ik mijn voeten kapot.

 

Je kan opnieuw voor kisten kiezen.

Laarzen kan ook. Voordeel van bergschoenen vind ik die kunnen altijd, zomers ook geen probleem. 

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Hé Renate, bedankt voor de tip! ik ga eens even googlen!

 

Ik had ook al bij Zooadventure gekeken... alleen moeten laarzen niet te hoog zijn vanwege mijn...eh....euh...ballonkuiten... zeg maar.... en dan bedoel ik niet een bescheiden verjaardagsballon... maar meer formaat hete luchtballon... tis wat...

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

Ik heb de jas inmiddels besteld! Dus ik ben benieuwd of het wat is....

 

Ik wandel trouwens altijd gewoon op bergschoenen. Heerlijk om ook van de paden af te gaan. Plus je voeten blijven droog en warm! Het is alleen niet zo heel charmant. Maar ik zie er meestal niet zo heel charmant uit als ik Jack uitlaat haha! 

 

Ik laat het wel weten als ie binnen is!

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Oh nou weet ik het niet meer. Er is binnen kort een event en daar staat cato’s droom met de jassen dan kun je ze passen en voelen en kijken welke bevalt. Weet ik de naam van het event toch niet meer.

 

Ha weet het weer de huisdieren dagen in Assen 8 en 9 november mss een idee.

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

De mijne is intussen onderweg, dus die komt hopelijk deze week.

 

Bergschoenen, of beter gezegd, stevige wandelschoenen zijn echt ideaal. Hoe flexibeler, hoe minder degelijk, maar ik was toevallig vandaag bij de Bever outdoorwinkel en ik zag dat ze de Lowa Renegade nog steeds hebben. Deze schoen heb ik al meer dan 10 jaar en hij is nog steeds waterdicht.

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Wat zijn kisten? Klompen?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Van die halfhoge legerschoenen/laarzen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

En, hebben jullie hem al binnen? Hoe zijn ze?

 

Ik ben toch maar voor een andere jas gegaan. Ik wil echt een warme jas die goed tegen wind en regen kan. En dat fleece wat erin geritst/geknoopt zat, sprak me toch niet zo aan. Gezien je dan niet meer goed bij de zakken zou kunnen.

 

Ben voor een Didrikson gegaan, de "Greta".

Was nu in de aanbieding van €290 voor €170  En heerlijk warm!

 

 http://www.bever.nl/didriksons-1913-greta-parka-wms-31b3d30030?id_colour=4168

 

Laat die kou maar komen 

 

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

" Van die halfhoge legerschoenen/laarzen. "

 

Met stalen neus... Want met zware lompe doggen ook wel prettig is soms...

 

(afgelopen zomer een kleine teen gebroken gehad omdat Pooh even een etage te hoog ging staan...en ik stond op slippers)

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^