Jonge kinderen die de hond uitlaten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Een tijdje terug, een paar huizen verder werden de kinderen gebracht bij opa en oma en de hond.

Type ,groot zwart onduidelijk ras.

De auto gaat open de hond rent meteen grommend op de mijne af.

Ik gromde zovan ,als je het maar laat.

Zegt zn vrouwtje hij doet niks hoor,jaja.

Ze kwam hem wel halen .

Prisca is als de dood voor grote honden ,is ooit flink gepakt door een bouvier,en Jazz is nog zo jong dat ik dit hem wil besparen.

 

Vrijdag laat ik de honden uit, het hele spul is weer bij die pa en oma.

Ik loop naar huis loopt het kind van de hond (een jaar of 10.11. het meisje)hem uit te laten.

De hond ziet ons en begint te grommen,het kind zegt, zit,zit wat hij niet doet en ze loopt te gillen tegen haar hond.Ze houdt hem amper.

Jazz gromt tegen niet 1 hond maar deze staat vanaf nu op zijn haatlijstje.

 

Arm kind,oma en opa te bemietert om de hond uit te laten?

Ik vind dit heel gevaarlijk,ook zou je niet willen dat jou kind een trauma oploopt dat er wat met haar

hond of een andere hond zou kunnen gebeuren.

 

Zaterdag liep de oma ermee en bleef duidelijk uit mn buurt.

Deze hond zie ik wel vaker op afstand bij andere honden omdat hij gromt.

Hoop maar dat ze haar kleinkind gehoord heeft en het voortaan zelf doet.

Mijn wens is dat ik zo graag onbezorgd kan wandelen met de honden.

 

Ook loopt hier af en toe een jong meisje  met een stafford.

Hoe kan je dat nou doen als ouders.

 

Laat ik erbij zeggen,hangt  er ook van af waar je woont of je kind de hond uitlaat.

In een woonwijk moet je dat gewoon niet willen dat jou kind dat doet.

Wat vinden jullie?

 

 

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

ligt aan kind en hond.

sommige kinderen zijn op jonge leeftijd al geweldig met honden.

maar als de hond het kind gaat uitlaten, moet dit niet kunnen.

 

veel honden zijn gewoon goedzakken, maar een zo'n enkele hond in de buurt kan alles uit balans gooien.

als ze zo'n hond laat uitlaten door een kind, ga je inderdaad verkeerd.

 

in jou situatie zou ik dit inderdaad niet goed vinden.

het gaat een keer fout en wie weet welke hond dan de pineut is?
en helemaal te bedenken dat dit soort honden die grommen aan de riem, makkelijk weer normaal op te voeden zijn als hun mens een beetje moeite doet om hun hond op te voeden...maar ze vinden grommen aan de riem maar normaal.

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

bij mijn vriend hebben ze een dobermann die alleen door mijn vriend en zijn ouders wordt uitgelaten. simpelweg omdat zijn zusje en broertje hem niet zouden kunnen houden als hij ergens heen wil.

 

ik vind dit erg verstandig want als je een hond niet kan houden kan er veel mis gaan. de hond kan onder een auto komen, achter een kat aan gaan, een andere hond aanvallen of aangevallen worden.

 

er loopt ook een vrouw bij mij in de buurt met 2 berner sennen die aan het puberen zijn. ze wegen samen zo'n 130 kg en dat vrouwtje denk ik rond de 70. ze kan ze dus niet houden en dit zorgt weleens voor gevaarlijke situaties. de honden trekken allebei erg aan de lijn en willen vaak allebei een andere kant op. zelfs als ze ze apart zou uitlaten zouden ze wrs nog te sterk zijn voor haar. gelukkig zijn deze honden niet agressief maar wel erg nieuwsgierig. zodra ze je aan ziet komen moeten beide honden gaan zitten maar omdat het pubers zijn luisteren ze niet echt. Ze woont alleen dus er kan niemand anders met de honden lopen.

 

dit vind ik erg gevaarlijk.

 

 

kortom: ik vind t goed als je alleen iemand de hond laat uitlaten wanneer deze er echt controle over heeft, anders kan het erg gevaarlijk worden.

honden page profiel ArisAris

honden foto van Aris

Wij hadden vroeger zo'n hond die zichzelf uitliet. We konden voor hem de deur open doen en dan liep hij adresjes af waar hij een stukje brood kreeg en dan na 10 minuten kwam hij weer terug.

Die lieten we als kinderen vaak uit. Maar deze hond trok niet en was totaal niet agressief. Hij hobbelde al snuffelend mee en vond alles best. Dit was trouwens de werk hond van mijn vader (een Mechelse Herder)

Maar als de hond de kinderen gaat uitlaten of maar enige tekenen van agressie naar andere honden laat zien zou ik hem niet door laten uitlaten. Ik zou mijn eigen hond zelfs niet door kinderen laten uitlaten.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Dat ligt helemaal aan de hond en het kind. Ik was 6 jaar toen ik Kelly kreeg en toen ik ongeveer 8/9 was, mocht ik Kelly alleen uitlaten. Dit ging prima, maar ik was een rustig kind en Kelly een rustige hond (die erg goed luistert).

 

Nu loopt mijn buurmeisje (8) vaak haar Boomer uit te laten en dat gaat ook prima. Nu is een Boomer ook geen grote hond, dat maakt ook wel een verschil.

 

Zo zou ik nooit een kind van 9 een Labrador (of een ander groot ras) laten uitlaten. Gewoon omdat je nooit weet of de hond onderweg gaat trekken, want dan kan een kind de hond nooit houden. Dat vind ik onverantwoord, hoe lief de hond ook is.

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Ik laat vanaf dat ik 9 ben (ik ben nu 13) Lukie al uit.. Nu is Lukie niet groot, maar hij heeft wel kracht hoor 

 

Het valt mij wel op dat ik tijdens mijn wandelingen zelden kinderen/jongeren tegen kom met hun hond. Ik zie eigenlijk vrijwel alleen maar volwassenen... 

Dat vind ik best raar.. ik wandel minstens 1x, meestal 2 en het liefst 3 keer per dag met mijn honden.. maar dit doe ik dan wel met plezier . Ik kan me voorstellen dat sommige kinderen te lui zijn om dat te doen om geen zin hebben..

 

Tja, het ligt aan de hond en aan het kind.. Als het kind verstandig genoeg is en sterk genoeg om met een hond te lopen kan dat best. En als de hond netjes meeloopt en niet uitvalt naar andere honden ook... 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Dat verschilt erg per kind én hond. Ik moet zeggen dat ik een kind & hond samen aan de wandel een geweldig gezicht vind, maakt me altijd blij. Mits het verantwoord is en goed gaat natuurlijk.

Er lopen hier in de wijk een aantal kinderen met hun hond. Zoals een meisje van een jaar of 12 met een hoge, kortharige/getrimde, slanke zwarte hond met een heerlijke kwispelstaart (geen idee wat het is, maar het is zo'n lehkerd!) en die gaan zo goed samen. Haar jongere broertje loopt ook met hem maar de hond loopt netjes (zelfs regelmatig los bij haar, terwijl hij bij haar ouders meestal vast zit) mee en luistert goed. Ik moet altijd glimlachen als ik ze zie lopen!

Ook lopen er vaak een broertje en zusje samen hun 2 boomertjes uit te laten. Daarvan hadden ze een boomer en labrador maar lieten ze ze niet alleen uit. Met de twee boomertjes gaat dat prima!

Maar er lopen ook een aantal kinderen waar ik de zenuwen van krijg. Kleine hondjes die alle ruimte krijgen aan een flexlijn en dus ook alle kanten op schieten. En daarmee ook regelmatig uit de hand vliegen. Met gegil van de meisjes tot gevolg.
Of een meisje wat altijd maar trekt en zeult met haar cavaliertje wat constant op zijn kop krijgt.

Ik herinner me dat ik als kind de beagle van de overbuurvrouw uit mocht laten maar ze veel te sterk voor me was. Het was dat de hond eigenlijk de gehele dag los liep door de wijk en niet beter wist maar anders was het onverantwoord geweest.
Zo vind ik het ook onverantwoord dat buurtkinderen een hondje uit de buurt uit laten wat ze dus niet kunnen houden omdat ze hem teveel lijn geven en hij fel reageert op bepaalde honden.

Dus, als het kind en de hond een goed team zijn, vind ik het alleen maar leuk. Maar in sommige gevallen echt onverantwoord! Helaas hebben de ouders vaak geen weet hoe hun kind met de hond loopt, dat is natuurlijk anders dan wanneer je er bij bent.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ligt inderdaad heel erg aan hond en kind. Hier lopen ook wel eens 2 jongetjes van een jaar of 12 met een grote, zwarte hond. Beestje is oud, sjokt rustig mee en reageert totaal niet op Mellow d'r getier (Mellow heeft iets tegen de meeste grote, zwarte honden ).

 

Er woont hier tegenover ook een kruising Stafford. Lief beest hoor, maar het feit dat ze de hond bij de voordeur altijd al 'ontkoppelen' van de riem vind ik niet zo fijn, ze doen het allemaal, man, vrouw, kinderen (jongste is iets van 17 volgens mij).

Heb het beest 1 keer achter een kat aan zien gaan en ze kwam een keer onze voortuin in toen Mellow tekeer ging toen ze de hond spotte. Wij kwamen net aanrijden, dus Mellow zat nog in de auto gelukkig.

 

Er zijn trouwens ook genoeg volwassenen die ik liever ontloop 

Een stel wat 2 grote Herders had, zij had duidelijk moeite de hond te houden (liet ze ook per stuk uit), haar ontweek ik dus ook altijd. De Herders zijn overleden, ze hebben nu een Teckel. Nu kan ik wel gewoon passeren, bij de Teckel ben ik niet zo bang dat zij de straat door wordt gesleurd namelijk 

 

Ik bekijk zulke situaties dus echt per keer en beoordeel dan of ik even wacht, een andere kant op loop of dat we gewoon passeren.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Mijn kinderen mogen wel mee, maar nooit alleen met de hond lopen. Te veel lastige honden in de buurt, ik wil niet dat ze een nare ervaring opdoen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hier voorbij mijn venster loopt dikwijls, rent dikwijls , een heel lief kind hoor. Denk zo een acht/negen  jaar...en aan een flex ! een FLEX een overactief jonge pup . Ze hollen over het voetpad.  

Laatst viel het meisje en de pup liep helemaal de rijbaan op. Flex schoot uit haar hand ook nog. Hondje gelukkig niet onder auto. 

ja zo vraag je om problemen. Snap die ouders niet.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik laat Bruno al uit vanaf mijn 10de, alleen...toen Bruno puppy was gingen we al samen op stap, nouja...ver kwam we niet want Bruno wou als pup zijnde maar 10 meter lopen, snel een plasje doen en daarna rechtsomkeerd naar huis

Nu is Bruno ook niet groot, maar sterk! Jeetje...soms sta ik ervan te kijken! Als hij iets wilt moet ik echt vol in de ankers wil ik hem wouden!

 

Vandaar dat ik er ook enorm op tegen ben dat mijn zusje van 9 jaar Bruno mag uitlaten als ze dat wilt...ik heb daar al eens een topic over geopend hier op HP en er met mijn ouders over gepraat maar ze zeggen dat het best kan enz.

 

Bruno is een lieve schat, maar niet naar andere honden (voornamelijk reuen) en al helemaal niet aan de riem! Er zijn bepaalde honden hier in de wijk, en dan gaat ie gewoon helemaal uit zijn dak aan de riem. Hij heeft daar steun in nodig, en iemand die hem houd natuurlijk...mijn zusje houd hem wel, maar kan hem niet corrigeren zoals ik dat wel kan...en dan kan ik het nog 1000x uitleggen, dat snapt ze gewoon nog niet!

 

 

Laatst (lees: donderdag) liep ik met mijn uitlaathond Harm. Ik kwam terug in de wijk en zag mijn zusje met Bruno lopen en Diva (hondje van de buren) liep er los bij. Ik dacht nog: ''He wat leuk, Bruno & Diva zo saampjes!'' Diva is trouwens een schatje hoor, een schapendoes puppy dus echt te lief!

 

Maar toen kwam ik thuis na Harm thuis gebracht te hebben en hoorde ik dat Bruno door de andere hond die bij Diva woont, Bryan, een Amerikaans Bulldog, was aangevallen! En dat terwijl mijn zusje ermee liep! Ik baal dan zo...er is niets ergs gebeurd (Godzijdank) maar wat baal ik dat IK niet toen met Bruno liep...dan had het misschien anders gelopen...Bruno is een paar keer gebeten en was daarna flink pieperig in huis. Hij heeft geen wondjes ofzo maar was flink geschrokken (net als mijn zusje trouwens!)

Mijn zusje kan zo'n grote Amerikaanse Bulldog natuurlijk nooit even afweren, en ik zie Bruno al in paniek alle kanten op vliegen zoals ook toen ie door de Rottweiler werd aangevallen (ja...hij heeft niet zo veel geluk hihi..) toen ie door de Rottweiler werd aangevallen heb ik maar gewoon een knietje gegeven...wat moet je anders? Hij ging wel weg (gelukkig!)

 

 

 

Maar goed...het ligt dus ook wel een beetje aan het kind, en ik denk ook aan de band die het kind heeft met de hond. Al vanaf het begin met Bruno lopen en nu nogsteeds het liefst elke dag een ronde maken of zoals mijn zusje, eens per week. Dat maakt denk ik ook wel verschil..

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Nee, ik zou mijn honden niet meegeven aan een kind.

Geen van beiden. Daar zijn ze simpelweg te sterk voor. 

Had ik een hondje onder de 5 kg gehad, had ik het beestje eerder meegegeven. Maar dan ook zou ik zelf meelopen. Niet vanwege dit soort verhalen, maar wat als het kind de riem per ongeluk loslaat terwijl er een auto aan komt? Dan is mijn hondje weg... 

 

Een kind kan veel situaties nog niet goed inschatten, waardoor ik ervan af zie... 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier lopen wel eens 2 kinderen van, ik schat 9 en 12 jaar, met 2 Staffords. Reu en teef, ook nog. En om het nog mooier te maken komt de teef blij naar Dobby toe, waarop de reu het nodig vind "zijn" teef te bewaken. Zo heel erg not cool.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ligt inderdaad helemaal aan hond en kind. Ik loop sinds mijn 10e met allerlei honden hier uit de buurt. Daarom kan ik nu redelijk goed met honden omgaan. Je leert door trial en error, toch? Maar nu verdiepte ik me al heel goed in hondengedrag enz. En liep ik met of hele gehoorzame honden of honden onder 12 kilo.

Maar Shadow zou ik bijvoorbeeld niet aan een kind kunnen meegeven. Om de simpele reden dat hij daar het karakter niet voor heeft. Maar ik zou hem ook aan menig volwassen niet meegeven. Want het zijn ook vaak de volwassen die de opvoeding van hun hond niet al te nauw nemen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Een klein kind moet je zeker niet in hun eentje met een grote hond laten lopen. Totaal onverantwoord. Dat moet wel een hele makkelijke, lieve, niet trekkende lobbes zijn om dat goed te laten gaan. Maar hoe vaak komt dat realistisch gezien voor? 

 

Een kind met een klein hondje vind ik ook niet slim, maar dat is tenminste niet zo gevaarlijk als met een grote hond. 

 

Ik kom niet vaak kleine kinderen met een hond tegen. Er is een meisje van een jaar of 12 die met een Cane Corso loopt in onze straat. De hond is nog maar anderhalf jaar oud en is vooralsnog rustig en vriendelijk, maar ik hou mijn hart vast. Voor de rest alleen maar kinderen met kleine hondjes, en daar maak ik me dan niet zo druk om. Op dat ene rotjochie na die met een labradorpup liep en het beestje schopte en sloeg met de riem. Dat is ook zo iets... een kind kan zonder de ouders erbij wel heel gemene dingen doen met de hond... Daar heb je dan als ouders geen zicht op. 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

"  Op dat ene rotjochie na die met een labradorpup liep en het beestje schopte en sloeg met de riem. Dat is ook zo iets... een kind kan zonder de ouders erbij wel heel gemene dingen doen met de hond... Daar heb je dan als ouders geen zicht op.  "

 Heb ik hier ook een keer meegemaakt. Meisje liet herder uit en sloeg m continue. Ben naar de ouders gegaan en heb t gemeld. Levensgevaarlijk in de toekomst. Daarbij, de meeste bijtincidenten gebeuren nog steeds met kinderen zonder volwassene. De hond accepteert een kind vaak niet als baas en wil t kind dan corrigeren.

honden page profiel Ayinda & Yip Ayinda & Yip

honden foto van Ayinda & Yip

Ik ben zelf 15, maar zoals iedereen al zegt denk ik ook dat het aan de combinatie van hond en kind ligt. Ik heb een klein hondje, en ik wandel er vaak mee, maar ook als ik bijvoorbeeld een labrador zou hebben, zou ik hier ook zelf mee gaan wandelen. Ik ben ook degene hier die de puppycursus doet, en ik ben dan ook wel echt zijn baasje. En ja, een kind met een grote hond zou ik niet zo snel naast gaan lopen, maar dat heb ik ook bij sommige volwassenen hoor (oops, sorry ). Er is hier bijvoorbeeld een man met een labrador achtige pup, en die heeft hem totaal niet in de hand. Happen, springen, en omdat ie zo trekt aan de riem laat ie hem maar los, zodat ie afstormt op iedere andere hond. Ik vindt dus dat het er echt vanaf hangt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kind en hond, uitstekend zelfs, maar wel een kind wat van wanten weet, wat het inhoudt een hond uitlaten, kleine hondjes geen enkel bezwaar, mits het goed gaat, en dat de hond naar het kind luisterd, zo niet, dan ook niet met een kleine hond de straat op.

hier een grote hond van 75 kilo, niemand laat deze hond uit, luisterd perfect, naar mij, trekt niet, maar naar anderen homaar. zelf vind ik het onverantwoord om kinderen van een jonge leeftijd met een grote hond de straat op te sturen, er kan altijd iets gebeuren , altijd. een kind kan dat nog niet inschatten, en een zware hond is niet te houden voor een jong kind.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" Wij hadden vroeger zo'n hond die zichzelf uitliet. We konden voor hem de deur open doen en dan liep hij adresjes af waar hij een stukje brood kreeg en dan na 10 minuten kwam hij weer terug.

Die lieten we als kinderen vaak uit. Maar deze hond trok niet en was totaal niet agressief. Hij hobbelde al snuffelend mee en vond alles best. Dit was trouwens de werk hond van mijn vader (een Mechelse Herder)

Maar als de hond de kinderen gaat uitlaten of maar enige tekenen van agressie naar andere honden laat zien zou ik hem niet door laten uitlaten. Ik zou mijn eigen hond zelfs niet door kinderen laten uitlaten. "

 Hier exact hetzelfde vroeger.

Onze herderteef liet zichzelf ook uit maar toen kon dat ook nog (terwijl we in amsterdam woonde...wel buitenwijk maar alsnog haha)
Wij liepen dan gewoon met de hond maar de hond beschermde ons ook (voor water, vreemde mensen etc)

Ik zou mijn chihuahua en dwerg pinscher niet door mijn dochter laten uitlaten. Nu mag ze de chi vasthouden als ik samen met haar ben (ze is nu 2.5) maar al was ze 8 of 9 kwam ze niet alleen met de honden te lopen zonder toezicht.

Er hoeft maar een andere hond aan te komen die onze honden pakt dan weet ze echt niet hoe ze zich moet gedragen en wat ze moet doen.
Vind 15 of 9 een wereld van verschil, een kind van 9 weet niet hoe iets aan te pakken en ik mag toch van een kind van 15 verwachten dat deze dat wel weet.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik liet al vanaf dat we onze vorige hond hadden de hond uit. Ik was toen een jaar of 3/4. Het was een kruising labrador, bordercollie, flatcooates. Het was wel een schat en luisterde uitstekend. Eerst liet mijn moeder haar dan rennen, en daarna mocht ik nog een blokje om met de hond, als ik maar op de stoep blees. Onze Bo negeerde andere honden ook compleet en trok niet. Dat scheelde wel. Vanaf dat ik 5 was mocht ik ook de straat over en de hond loslaten om met een bal te gooien :-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

dat sommigen dat doen, tja, in sommige gevallen zou het best kunnen...in het algemeen ben ik er niet zo happig op.

 

er lopen hier ook wat kids met honden, meeste heb ik geen last van. wonderbaarlijk genoeg gaat het vaak ook goed. maar gebeurt er eens iets, wat ik ook vaak zat zie hoor, staan die kinderen dus maar te kijken en heb je feest, erg gevaarlijk dus...

 

en kinderen zien helemaal geen gevaar geloof ik, die laten alles met de flex los op mij afstuiven, dan moet ik wel even alert zijn en zelf ingrijpen, want die kids doen dat dus niet.

 

zelf zou ik mijn hond aan geen enkel kind meegeven, riem even vasthouden is wat anders, dat kan. maar alleen lopen? geen denken aan...die van mij heeft nogal een gebruiksaanwijzing, en daar kun je een kind nog niet mee opzadelen

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik zie het hier ook vaak gebeuren... Kids van een jaar of 10 die zichzelf rondom een lantaarnpaal klemmen omdat de hond de benen wil nemen... Ik zelf vond het onverantwoord... (Zelfs met sommige volwassenen vind ik het onverantwoord, dus niet alleen kids).

 

Ik zou Max nooit zomaar mee geven aan een kind óf een volwassene...

Max is makkelijk, luistert goed, trekt niet, en wil 99% van de tijd toch niet met een ander mee. Maar hij weegt wel 30 kilo, en heeft een behoorlijke kracht als hij echt wil... Goed met honden of niet, ik wil het gewoon niet... Prima als ze mee willen wandelen, maar ik hou hem vast of hij loopt gewoon met twee lijnen aan z'n tuig...

 

Ik heb het te vaak fout zien gaan, en sommige kids zijn mentaal nog lang niet zo ver om een hond te kunnen uitlaten... Al wegen ze 10x zoveel als de hond. Sommige kids zijn mentaal dan wel zover om het aan te kunnen, maar wegen ze 3x zo weinig als de hond.... Tja... Een hond blijft een hond, oud of jong, gehoorzaam of niet elke hond kan eens een gek idee krijgen om toch een hert na te bootsen ;-)....

 

Maar dat is mijn mening, ik liet op mijn 10e ook geen honden uit in mn eentje... Want hoe goed de hond die ik kende alles ook deed, andere mensen en honden hoeven dat niet te doen, en als het wel mis gaat loopt zo'n kind met een trauma? Brr.. Moet er niet aan denken...

Volgende forumvraag: Een trouwe hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^