chihuahua alleen thuis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

jenny (Gast)

Hallo allemaal Wij (ik, man, en twee kleine kinderen) willen graag een chihuahua. Dit wordt ons eerste hondje. Nu heb ik een vraagje. Ik werk 3 dagen. 1 dag past oma op de kinderen dus is het hondje niet alleen.  1 dag zou het hondje alleen zijn van 8.15-17.00 en de andere dag van 7.00-14.30 .. kan dit überhaupt met een chihuahua?  En zo ja, in een bench? Of gewoon los? Ik wilde eigenlijk de bench in onze hal zetten en gewoon open laten. Dan kan hij gewoon lekker lopen en spelen in de hal en de bench in wanneer hij wil. Een hele dag opsluiten vind ik zo zielig..   

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chihuahua alleen thuis " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Hoi Jenny,

 

chi's zijn erg aanhankelijke hondjes, denk dat die lange dag wel erg lang alleen is.

maar ik denk dat dat voor elke hond een beetje lang is.

en idd zeker niet in een gesloten bench.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Is er iemand die in de helft je chi even kan komen uitlaten? Zowizo zou ik je chi dan niet in de bench opsluiten

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

De hele dag alleen vind ik te lang.
Ook ben ik benieuwd waarom je keuze op de Chihuahua ik gevallen?

Ik werk 4 dagen, vlakbij huis, dus tussen de middag ga ik naar huis voor een uur. Daarna komt mijn man al snel thuis. Je zou voor die lange dag misschien een opvang oid kunnen zoeken?
En hou er rekening mee dat de pup aangeleerd moet worden om alleen te zijn.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Asjeblieft steek hem niet die hele dag in de bench . 

Neem je geen verlof om hem de eerste weken op te vangen ? Zeer belangrijk hoor. Dat je het kleintje al niet direct zo lang alleen laat. 

Sommige baasjes nemen een hond net vóor hun verlof.

Hoe oud zijn trouwens je kindjes , want een kleine chi en kleine kindjes die ronlopen en alles vastgrijpen is misschien niet ideaal . Ze gaan de chi als speelgoedje zien en dat moet je zeker voorkomen.

 

als je alles goed doordacht hebt, veel plezier van je hondje 

 

 

suus (Gast)

Hallo! Wij hebben sinds juni een chihuahuapup. Hij ligt sinds de eerste nacht in een kleine bench en ligt daar zowel snachts in als wanneer wij niet thuis zijn. Hij is bij ons buiten de dagen dat we eens weg zijn 1 dag van 9 tot 15 en 1 dag van 9 tot 17 alleen thuis in die bench. Toen hij nog maar 10 weekjes was is het 2 x gebeurd dat hij in de bench geplast had maar daarna nooit meer. Ook janken doet hij niet. Omdat ik 2 jonge kinderen heb heeft hij om te leren ook de eerste 3 mnd in de bench gezeten als wij gingen eten. Gaat allemaal heel goed. De uitdaging zit m hier.meer in het opvoeden waar de.kids bij zijn ;) Ik denk dat consequent zijn vanaf dag 1 het allerbelangrijkste zal zijn. En heel veel aandacht geven als je eenmaal weer thuis bent. Voor en na een grote wandeling zorgt ervoor dat de pup moe is en veel zal slapen. Naar mate hij ouder wordt zal dat slapen minder worden maar dan is hij er al aan gewemd..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

En Suus vind je dat verantwoord ? Ik niet. 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" Hallo allemaal
Wij (ik, man, en twee kleine kinderen) willen graag een chihuahua. Dit wordt ons eerste hondje. Nu heb ik een vraagje. Ik werk 3 dagen. 1 dag past oma op de kinderen dus is het hondje niet alleen.  1 dag zou het hondje alleen zijn van 8.15-17.00 en de andere dag van 7.00-14.30 .. kan dit überhaupt met een chihuahua?  En zo ja, in een bench? Of gewoon los? Ik wilde eigenlijk de bench in onze hal zetten en gewoon open laten. Dan kan hij gewoon lekker lopen en spelen in de hal en de bench in wanneer hij wil. Een hele dag opsluiten vind ik zo zielig.. 
  "

 Ik zou een hond niet langer dan zon 4 uur alleen laten, en dan moet je wel de tijd hebben om hem goed aan dat alleen zijn te laten wennen. Dus beginnen met een paar minuten, en dat langzaam opbouwen.

 

Als je een hal hebt die verder veilig is hoef je niet perse een bench te gebruiken lijkt me, maar ik ken de chihuahua niet.

honden page profiel samsam

Buiten het feit dat je hondje 2 dagen wel erg lang alleen moet zijn (misschien wel op te lossen met een oppas?) lees ik dat je twee kleine kinderen hebt. De chihuahua is dan niet altijd de beste keuze qua ras, er zijn er veel die niet zo kindvriendelijk zijn, bovendien zijn ze wel erg fragiel voor jonge kindjes.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Suus; je hond ligt wel heel lang en heel veel alleen in de bench.(staat niet in je eigen topic erbij)

 

dat hij op die manier andere onzekerheden gaat vertonen is niet zo vreemd dan.

 

Al is het een kleine en heel flinke hond, die heeft meer beweging nodig dan dat.

geef hem in de dag eens de keuken, de wasplaats, en zie of dat goed gaat, dan hoeft hij al niet meer beperkt te worden tot die kleine 'kooi'.

Al is hij braaf, hij mag wat meer!

 

(zo komt ook dat 'erectieprobleem')

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Voila Suus.....lees je het ook eens van iemand anders. Jouw hondje is totaal gestresst en doet zulke dingen omdat hij juist niks anders kan

Stop daar toch asjeblieft mee. 

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik sluit me aan bij de meeste dingen die al gezegt zijn. Ik vind het voor een Chihuahua te lang. Is er fam. Een buur of vertrouwd iemd die halverwege het diertje uit laat en aandacht geeft is het te overbruggen. Maar wat ook gezegt is al alleen zijn moet zorgvuldig aangeleerd/opgebouwd worden en daar moet je wel de tijd voor hebben. Dat regel je niet even in een paar dagen dat moet je, je wel bewust zijn.

Denk er goed overna en probeer je te beseffen dat een hond tijd aandacht verzoring en wandelingen vraagt. En zeker die eerste tijd als pup alles moeten leren wat wel en niet mag, zindelijk worden, socialiseren, alleen zijn trainen etc. Die eerste periode is best zwaar. En een Chihuahua is misschien klein maar zijn niet de makkelijkste hondjes en moet je echt wel tijd en werk in steken. Die basis die je samen legt is zo ontzettend belangrijk voor de toekomst samen.

Mooiste is dus als er zeker de eerste weken altijd iemand is, en dan moet t alleen zijn nog getraint en die twee dagen alleen zou ik wel echt iemand regelen die de hond dan even uitlaat en aandacht geeft.

Alles waar je nu invoren rekening mee houd door informeren hier en inlezen hoef je dan later niet tegen aan te lopen.

suus (Gast)

Onze hond heeft geen tekort aan beweging. Ook de dagen dat hij in de bench moest liepen wij de normale rondes met hem. Zowel sochtends als savonds lopen wij minimaal een uur met hem en dat vind hij heerlijk! Het is een tevreden hond verder. Deze twee grote wandelingen dien we elke dag en als ik thuis ben elke 2 uur nog een grote wandeling..dit alles is niet door mij verzonnen maar besproken op de puppy cursus en de dierenarts weet er ook van omdat ik verder alles met hem bespreek.  Dacht alleen hier misschien tops te krijgen die ik nu ook heb gehad. Iig een bevestiging van dat wat ik doe de juiste aanpak is. Mensen meteen veroordelen is erg kort door de bocht 

Anoniem (Gast)

Behoorlijk triest hoe er hier gereageerd wordt alleen op een paar letters..ik dacht hier een vriendelijke community te hebben gevonden maar jullie zijn gewoon triest. Je kunt ook iemand adviseren ipv gelijk af te branden. Ik bel de volgende keer wel weer gewoon mijn dierenarts...het ga jullie goed...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik ben voor positief opvoeden Suus. Waarom niet in een kleine ruimte zoals keuken , die lange dagen ? 

stel je even voor dat jij uren je haast niet kan keren en altijd tegen die tralies opkijkt...uren....uren....wordt jij ook tureluurs van hoor. 

 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" Behoorlijk triest hoe er hier gereageerd wordt alleen op een paar letters..ik dacht hier een vriendelijke community te hebben gevonden maar jullie zijn gewoon triest. Je kunt ook iemand adviseren ipv gelijk af te branden. Ik bel de volgende keer wel weer gewoon mijn dierenarts...het ga jullie goed... "

 

Ik weet nu niet of je Suus of Jenny bent, maar laat je niet wegjagen door 1 onvriendelijke reactie alstjeblieft. Iedereen heeft t beste voor met de honden, en soms gaat dat even ten koste van gastvrijheid. :(

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Onze hond heeft geen tekort aan beweging. Ook de dagen dat hij in de bench moest liepen wij de normale rondes met hem. Zowel sochtends als savonds lopen wij minimaal een uur met hem en dat vind hij heerlijk! Het is een tevreden hond verder. Deze twee grote wandelingen dien we elke dag en als ik thuis ben elke 2 uur nog een grote wandeling..dit alles is niet door mij verzonnen maar besproken op de puppy cursus en de dierenarts weet er ook van omdat ik verder alles met hem bespreek.  Dacht alleen hier misschien tops te krijgen die ik nu ook heb gehad. Iig een bevestiging van dat wat ik doe de juiste aanpak is. Mensen meteen veroordelen is erg kort door de bocht  "

 



Naast dat ik de dagen alleen te lang vind, begrijp ik ook niet zo goed het advies van de DA en de hondenschool wat betreft de wandeltijd.
Je hebt het over d keer een uur en op vrije dagen nog meer.
Volgens mij is dat veel te veel voor een pup van een week of 20.

Ook dat kan een reden van ongewenst gedrag zijn..., te veel prikkels die niet verwerkt kunnen worden.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Ik snap niet dat mensen zelf geen schuldgevoel hebben als ze de hele dag weggaan,

en dan een hondje in zo'n klein kooitje opsluiten

Ik vind het al rot om 3 uurtjes weg te gaan, en dan zijn ze bij mij gewoon lekker vrij

in de woonkamer, en met z'n tweetjes.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Onze hond heeft geen tekort aan beweging. Ook de dagen dat hij in de bench moest liepen wij de normale rondes met hem. Zowel sochtends als savonds lopen wij minimaal een uur met hem en dat vind hij heerlijk! Het is een tevreden hond verder. Deze twee grote wandelingen dien we elke dag en als ik thuis ben elke 2 uur nog een grote wandeling..dit alles is niet door mij verzonnen maar besproken op de puppy cursus en de dierenarts weet er ook van omdat ik verder alles met hem bespreek.  Dacht alleen hier misschien tops te krijgen die ik nu ook heb gehad. Iig een bevestiging van dat wat ik doe de juiste aanpak is. Mensen meteen veroordelen is erg kort door de bocht  "

 Je moet de rollen eens omdraaien .. Zou jij het leuk vinden in zo'n ren voor zoveel uren ? Als je antwoord nee is waarom zou je chi het wel leuk vinden? 

 

Bovenaan de welzijnsdriehoek staat " choice" ik weet dat het onmogelijk is om je dier alles te laten kiezen maar in deze situatie in de bench of niet vind ik dat een dier het niet verdient om zolang opgesloten te zitten. 

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Die eerste dag is wel echt te lang, daar zal je iets voor moeten bedenken. De tweede dag is ook lang maar dat zou nog wel kunnen als het goed aangepakt wordt.
Zo lang in de bench vind ik zelf wel erg zielig, zou 'm gewoon in de woonkamer laten als je weg bent.
Hier zijn ze een keer in de week 6,5 uur alleen, dat is voor mij echt de max. Maar het ligt ook wel aan de hond. Teun en Kiwi gaan het liefste altijd mee, die zijn niet graag alleen. Jamie vindt het totaal niet erg, die gaat slapen en wordt wakker als ik thuiskom. Maar dat weet je van te voren natuurlijk niet, hoe ze het gaan vinden. Neem er in ieder geval echt genoeg tijd voor om het aan te leren, zorg dus in het begin sowieso voor oppas of je moet zelf lang vrij zijn.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Misschien een buur, familie of jij zelf (pauze) die tussendoor de hond kan uitlaten?Zou ook misschien kijken van de bench open te laten en bijvoorbeeld een puppyren er rond te zetten?Zo hebben ze meer bewegingsruimte maar kunnen ze niks kapot maken.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Oke, je bent je aan het voorbereiden op de komst van een heerlijk pupsel... Inderdaad zijn de werkdagen nogal lang om een hondje als de Chi. alleen te laten, probeer daar een oplossing voor te zoeken, misschien kan oma even langskomen om het hondje uit te laten en aandacht te geven ? Het gaat hier om twee dagen dus...zeker niet onoverkomelijk. Vele mensen moeten nu eenmaal centen verdienen, mijn hond zit vier dagen per week drie uur alleen, wel niet in een bench, hij loopt vrij binnen of buiten. In het begin kan de bench een oplossing bieden om je pupje de nodige rust te geven en om je kindjes te leren dat de hond recht heeft op een eigen plekje waar hij of zij met rust dient gelaten te worden. Je kan dat zeker ook proberen met een eigen mandje of dekentje...Kijk gewoon wat het best bij jullie gezinssituatie past. Wens je veel plezier met de voorbereidingen !

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Zou zelf niet snel een chihuahua bij kleine kinderen zetten, aangezien niet alle chi's het op de drukte en de onvoorspelbaarheid van een kind houden.Ook zijn ze erg kwetsbaar, kinderen die er op gaan zitten per ongeluk, of er over struikelen omdat ze juist zo klein zijn.

Maar kijk, dat is mijn mening.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Jammer dat het topic nu gelijk een beetje negatieve wending krijgt door iemand anders en de, in mijn ogen overigens terechte reacties daarop.

Het gaat er bij het alleen blijven niet alleen om dat de hond lange tijd zijn behoefte niet doet, of zich niet laat horen dmv blaffen of piepen of janken, maar wat heeft de hond eraan om de hele dag alleen in een klein hokje te zitten?
Ik vind zo'n lange dag sowieso niks, maar als het in een noodsituatie een keer zou moeten, laat het hondje dan vrij bewegen in huis.
Als ie sloopt, vraag je af waarom en investeer tijd om er maatregelen voor te nemen, of leer het af.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Behoorlijk triest hoe er hier gereageerd wordt alleen op een paar letters..ik dacht hier een vriendelijke community te hebben gevonden maar jullie zijn gewoon triest. Je kunt ook iemand adviseren ipv gelijk af te branden. Ik bel de volgende keer wel weer gewoon mijn dierenarts...het ga jullie goed... "

 Ik dacht toch echt dat de insteek ivan je vraag is of het kan een chi 2 dagen alleen nou een heel stel denken van niet.

Verder zijn er oplossingen en tips aangedragen waar je dan kennelijk compleet overheen leest.

 

Wat je je wel voor moet houden als je op HP reageert is dat de mensen hier dierenliefhebbers zijn dus  over je vraagstelling en je verhaal denken en uitgaan van wat oké is voor een dier. Aan de hand daarvan word gereageerd. Dat woorden soms hard overkomen omdat je er geen gebaren, uitdrukkingen of emoties bij ziet en daardoor niet weer met welke intentie ze worden gesproken.

 

Jou vraag ging over een toekomstig hondje. Kan een Chi zo  lang alleen zijn. Daar heb je antwoord op gekregen de meesten denken van niet. Enkelen hebben erover heen gelezen dat je wel het deurtje van de bench open wilt houden en vallen dus over het idee bench gebruik. (Als die inderdaad open staat en de Chi vrij kan bewegen, en spelen zie ik daarvan niet het probleem., maar het is wel zeer gewenst dat de Chi tussendoor uitgelaten word en aandacht krijgt zoals ik al eerder vermelde/ik zou zelf bij een Chi niet kiezen voor een Uitlaatservice.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Wat ik me dan afvraag aan alle reacties te zien... Mogen de werkende mensen dan geen honden meer hebben?

Onze pup is ook 5mnd en zit ook alleen als wij aan het werk zijn, nu zijn de dagen misschien iets korter maar het gebeurd ook dat hij weleens 6uur alleen zit.
Nu moet ik erbij zeggen dat Duke niet in de bench zit, dus hij heeft de hele beneden vloer. Hij heeft geen ongelukjes meer en over het algemeen doet hij verder niks "stouts" alhoewel er wel al 2 planten gesneuveld zijn en hij gister mijn dvd hoesjes te pakken heeft gehad. Maar het blijft een pup. Ook lopen er hier nog katten rond, maar daar heeft hij geen speelmaatje aan.

Zijn de reacties dan specifiek op Chihuahua rassen en al die tijd in de bench of mis ik nu iets? ;-)

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Het gaat vooral erover dat je je hond niet zo lang mag OPSLUITEN in een bench.
Ten tweede dat zo een klein ras ontzettend fragiel is om bij kleine kindjes te plaatsen. Bv gebroken pootjes of erger.. Rug.
En dat er best voor die lange dag een uitlaat voorzien is.
De topicstarter doet er in mijn ogen wel goed aan om deze vragen te stellen VOOR er een hondje is. Misschien heeft haar omgeving gezegd dat ze het hondje maar in een bench moet steken. Is toch super dan dat ze hier advies vraagt?
Nu kan ze met deze antwoorden weer verder en kan er bekeken worden wat de opties zijn.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Ik heb zelf een chi x dwergpinscher mix en ik kan je vertellen dat ik Aston ECHT niet zo lang alleen zou kunnen laten hoor. En inderdaad weet ik niet of de combi chihuahua en kinderen erg slim is. Het zijn toch kleine hondjes die kwetsbaar zijn, en een ongeluk zit in een klein hoekje.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

@Sammy dat is dan duidelijk, ik vind inderdaad ook niet dat een hond zolang opgesloten moet zitten. Vind eigenlijk dat een hond nooit opgesloten moet zitten, maar dat is een andere discussie.

Wou het toch even checken omdat het precies leek dat een hond nooit alleen mag zitten ;-)

Qua handigheid van kinderen en kleine hondjes.. Je zou beter een "grote" hond nemen inderdaad.
Wat ik vaak merk bij grote rassen en kleine kinderen, de ouders vaak schrik hebben dat de hond iets zou doen. Terwijl juist de grotere rassen vaak geduldiger zijn met kleine kinderen en kunnen veel meer hebben.

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

" Behoorlijk triest hoe er hier gereageerd wordt alleen op een paar letters..ik dacht hier een vriendelijke community te hebben gevonden maar jullie zijn gewoon triest. Je kunt ook iemand adviseren ipv gelijk af te branden. Ik bel de volgende keer wel weer gewoon mijn dierenarts...het ga jullie goed... "

 het was hier eerst leuker en vriendelijker dat klopt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chihuahua alleen thuis " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: mijn hond staat vol bultjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^