wat zouden jullie doen in mijn situatie? graag advies

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Momenteel heb ik het volgende dilemma... Onze labrador is een half jaar oud. Hij kan goed alleen zijn.het maakt hem niet uit of hij een uur alleen is of 4 uur hij knaagt aan zijn bot en of slaapt.om vervolgens gapend en bijna beledigd te kijken als ik thuis kom en hem wakker maak. Snachts slaapt hij altijd blaft of piept nooit en als ik nu om 6 9 of 11 uur aan zijn bench sta dan nog duurt het paar minuten voor hij eens in de benen komt. Dus helemaal niks te klagen! Echter als ik weg ben en snachts zit hij in de bench met deurtje dicht. Hij is gek op zijn bench hij gaat er altijd uit zichzelf in liggen slapen als hij niet aan mijn voeten slaapt.als hij iets lekkers krijgt rent hij gelijk zijn bench in om het op te eten. Mijn gevoel vind het sneu dat hij in de bench zit opgesloten.zou het graag los in de woonkamer willen laten.ik durf dit echter niet uit angst dat hij gaat slopen of gaat blaffen dit doet hij nl ook als wij thuis zijn en er loopt iemand langs het huis wat hem niet zint. Wat zouden jullie doen? Gewoon laten zoals het is.of hem toch gaan leren met een mand/kussen alleen te laten in huis.

honden page profiel Jessica rakker - luna r.i.p. leikaJessica rakker - luna r.i.p. leika 3 doggies

honden foto van Jessica rakker - luna r.i.p. leika

Onze honden zitten beiden in de bench s nachts en als we weg zijn dit vinden ze prima en doen ze ook goed.

Overdag liggen ze er vaak ook in gwn met de deur open.

Waarom veranderen als het goed gaat? Mijn gevoel zegt ook wel eens ahhhhh dat is zielig zullen we het niet weer eens proberen dat los in de huiskamer?

Maar kom ik dan thuis en of ik nu een half uur of 2 uur weg ben geweest, ik vind altijd wel een aantal plasjes in huis

Niet erg hoor maar in de bench doen ze niets dat is hun plekje...
Slopen doen ze gelukkig niet maar ja thuis komen en het hele huis stinkt is ook niet erg prettig dus ach ik laag het maar zoals we gewend zijn
Voor mij fijn en ook voor de doggies ;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Geinspireert door het andere topic,.??,hahahaha..

https://www.hondenpage.com/hondenforum/192515/wat-is-jullie-gedacht-over-een-bench?.php

 

Ook dit is weer persoonlijk

Wij hebben een huis ...waar 2 beren rondlopen..

En ja, er leven dus dieren in huis.,

en er kan dus iets vies worden, gesloopt worden..

Een risico van het hebben van een dier in huis.

(persoonlijk dus geen standaard  )

 

Het hebben van een schoon en mooi huis...in combi met dieren die los in je huis lopen is een hele vreemde combi naar mijn idee..

Het risico dat er iets gebeurt is gewoon aanwezig.

Hond wil ik los, en er mag niets vuil of kapot gaan.?.

 

Het is een risico...maar het zal mij...ons..(persoonlijk) dus een complete zorg zijn......al breken ze de hele boel af.

Liggen de tafelpoten door de kamer, hangt het hele bankstel tegen de muur in stukjes..

Graven ze zich een weg naar buiten.?

(ze hebben hier 1 keer een kruiderekje gesloopt, en 1 tafelpoot, verder is er nog echt nooit iets echt gesloopt, misschien omdat het ons dus helemaal niets interesseert, dus ook geen enkele aandacht op de dingen die fout kunnen zijn)

 

Voor ons..(weeeeer persoonlijk) is dat het risico van het hebben van dieren.

Wil je absoluut voorkomen dat er iets fout gaat..?, dan de hond in de bench houden...heel simpel.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je kan proberen het deurtje open te laten. Hij loopt er zelf in, ziet het als een veilige plek, zou de bench laten staan met het deurtje open

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Als de hond de bench als een prettige plek ziet, waarom zou je hem dan wegnemen?

hier en bench en mand. Gaan we weg of naar bed, dan is de bench verplicht. Gewoon omdat de honden dan gaan blaffen tegen loslopend wild= voorbijgangers. Nou, krijg dat er maar weer eens uit. Dus? De bench blijft!

 

we hebben een hond gehad die tot zijn dood alleen de bench verkoos, die wilde niet ergens anders slapen/liggen. Ja, behalve op mijn voeten. En was ik in de weer dan koos hij de bench.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als ik zo je openingspost lees, je hond zit dan graag in een bench, vaak ook lees ik, zelfs uren zowel op de dag als nacht.

 

bij een pup ben ik de eerste tijd thuis, en leer dan de pup dat er geen sloop gedrag getolereerd wordt, mag overal komen, zinderlijkheid wordt direkt mee begonnen, en ook het opvoeren van alleen thuis zijn begin ik gelijk mee, al is het maar even op de trap zitten terwijl de hond dan in de woonkamer zit.

 

nee ik heb geen makkelijke honden in de puptijd, hoewel als ik dit hier wel eens lees , heb ik die dan toch ?

 

mijn hond komt niet op de bank, die barracadeer ik als pup zijnde, vaak zit ik dan op de grond bij de pup zodat tie weet wat mag en niet mag.

alle tijd om op te voeden, de hele dag en nacht. zo werk ik naar een hond die de hele dag los rond loopt in huis en overal mag komen, zowel binnen als buiten. ook buiten in de tuin wordt de hond opgevoed, wanneer de pup een paar maanden oud is is er geen enkel probleem meer. veel doen met je pup , veel socialiseren, zodat als je even weg moet dat geen problemen oplevert.

 

en er gewoon los in huis gelopen kan worden, en tuurlijk heb ik een huis waar best eens wat vuil is door de hond, niet erg, ik maak het wel weer schoon.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

denk niet dat het nou zo prettig is om zo,n grote bench in huis te hebben. de hond moet zich toch goed kunnen bewegen in een bench, dus dat gaat al zo wie zo niet met deze grote honden.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Blijkbaar vind je hond het dus prettig, je kan het deurtje open houden. Maar als hij er liever in ligt is het prima toch?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik vind een bench wel zielig. Voel me er niet prettig bij als mijn honden in een hokje moeten zitten. Jamie en Teun hebben nooit gesloopt (ja een keer een knuffeltje of krant of zo) Kiwi heeft veel gesloopt. Vervelend ja, maar dat ging ook wel weer over.
Jouw hond ziet de bench wel als fijn plekje dus ik zou 'm dan laten staan maar gewoon het deurtje open zetten.
Wel wetende dat er wel eens wat gesloopt kan gaan worden. Ik leerde er erg goed van opruimen. ;-)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik geef de voorkeur aan géén bench, maar ik denk dat je vooral naar je hond moet kijken - wat wil hij?

Hier in huis wordt regelmatig binnen geplast of gepoept. Ik heb zo nu en dan een opvanger en tja, die zijn vaak nog niet zindelijk. Cosmic is zindelijk tot ze moet plassen, zeg ik altijd, hihi. In principe doet ze het buiten, maar als ze toevallig 's nachts moet doet ze ook niet moeilijk en gaat gewoon in de huiskamer zitten. Tja, risico van het hebben van een hond inderdaad. Ik heb zeil op de vloer en een Ikea mat op de grond van 15 euro die over een paar maanden weer vervangen zal worden, dit is de tweede sinds ik hier woon.

Slopen doen mijn honden alleen als ik niet opruim, vooral kabels vinden ze errug lekker, maar plastic zakken e.d. gaan er ook goed in. Als ik goed opruim en de plekjes waar ze graag aan knagen af zet (door er bijvoorbeeld een ventilator voor te zetten, iiieee, eng!), dan is er weinig aan de hand. Ze slopen hun eigen knuffels en speeltjes, maar ja, daar zijn ze een beetje voor..

Cosmic vond een bench in het verleden erg prettig. Ze heeft dus ook een tijdje in de bench gezeten. Wispa vond het vreselijk, ik was eens een kwartiertje boodschappen doen en kwam thuis bij een hond met een afgeschaafde neus, in haar paniek had ze zichzelf gewoon bezeerd. Ontzettend sneu, en vanaf dat moment ging de bench dus ook de deur uit. Wel lastig hoor, want Wispa was óók gek op dekens en kussens.

Als je hond mogelijk gaat blaffen buiten de bench zou ik er nog eens goed over nadenken. Spullen kun je vervangen, maar boze buren zijn erg vervelend. Ik denk ook dat je er als hondeneigenaar naar moet streven dat andere buurtbewoners geen overlast ervaren van jouw keuze om een huisdier te hebben. En aangezien jouw hond een bench geen probleem vindt.. what's the problem? ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Als je hond het prima vindt en door de kleine omsloten ruimte beter zijn rust pakt dan los in huis, dan zou ik persoonlijk het nog even zo laten.

je kunt het langzaam op gaan bouwen maar zelf zou ik daar nog even mee wachten. Die van mij sliepen tot ca 2 jr in de bench.

 

voordeel is, als we een keer op reis zijn, bench is vertrouwd dat ze veilig daar even een paar uurtjes kunnen verblijven als wij even boodschappen gaan doen oid en ze ook altijd een vertrouwd slaapplekje hebben.

 

'kijk naar de hond, die vertelt je wel of het goed is' zei een trainster ooit tegen mij. 

Anoniem (Gast)

als je hond de bench echt als zijn veilige plekje ziet is er niks zieligs aan. Gewoon tussendoor het deurtje openlaten, kijken wat er gebeurd. Om te beginnen eens een paar minuten weggaan. Langzaam opbouwen.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

" als ik zo je openingspost lees, je hond zit dan graag in een bench, vaak ook lees ik, zelfs uren zowel op de dag als nacht.
 
bij een pup ben ik de eerste tijd thuis, en leer dan de pup dat er geen sloop gedrag getolereerd wordt, mag overal komen, zinderlijkheid wordt direkt mee begonnen, en ook het opvoeren van alleen thuis zijn begin ik gelijk mee, al is het maar even op de trap zitten terwijl de hond dan in de woonkamer zit.
 
nee ik heb geen makkelijke honden in de puptijd, hoewel als ik dit hier wel eens lees , heb ik die dan toch ?
 
mijn hond komt niet op de bank, die barracadeer ik als pup zijnde, vaak zit ik dan op de grond bij de pup zodat tie weet wat mag en niet mag.
alle tijd om op te voeden, de hele dag en nacht. zo werk ik naar een hond die de hele dag los rond loopt in huis en overal mag komen, zowel binnen als buiten. ook buiten in de tuin wordt de hond opgevoed, wanneer de pup een paar maanden oud is is er geen enkel probleem meer. veel doen met je pup , veel socialiseren, zodat als je even weg moet dat geen problemen oplevert.
 
en er gewoon los in huis gelopen kan worden, en tuurlijk heb ik een huis waar best eens wat vuil is door de hond, niet erg, ik maak het wel weer schoon. "

 

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

"   "

 

Hier ging iets niet goed! Maar wat ik hierop wou reageren was. De bench is alleen dicht als we echt weg zijn eb snachts.ben ik boven is de deur gewoon open. Hij is bijna nooit alleen alleen als we bv naar een verjaardag gaan of boodschappen doen.als ik werk is hij altijd bij een vaste opvang dus als hij er overdag is zit kiest hij daar zelf voor als ik thuis ben en dan is de deur gewoon open. Hij heeft nog nooit wat gesloopt behalve bij de opvang een keer een rond slingerende slipper! Dus hij is geen sloper maar weet niet wat hij doet als ik weg ga en hem los laat lopen.als ik boven ben doet hij niks gelukkig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Hier ging iets niet goed!

Maar wat ik hierop wou reageren was.
De bench is alleen dicht als we echt weg zijn eb snachts.ben ik boven is de deur gewoon open.
Hij is bijna nooit alleen alleen als we bv naar een verjaardag gaan of boodschappen doen.als ik werk is hij altijd bij een vaste opvang dus als hij er overdag is zit kiest hij daar zelf voor als ik thuis ben en dan is de deur gewoon open.
Hij heeft nog nooit wat gesloopt behalve bij de opvang een keer een rond slingerende slipper!
Dus hij is geen sloper maar weet niet wat hij doet als ik weg ga en hem los laat lopen.als ik boven ben doet hij niks gelukkig. "

 

 

als ik dit zo lees van je is er geen probleem toch. wil je van de bench toch af, dan kan je het opbouwen, deur open laten staan, en eens kijken waar die graag gaat liggen, is het dan toch in de bench, als die niet in de weg staat, mooi laten staan dan, deur open laten , dan kan er gekozen worden.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Waar jij en de hond zich het prettigst bij voelen :). Niemand kan dit voor jou beslissen. Zelf heb ik de voorkeur aan geen bench, maar onze puber zit er momenteel ook in (oudere hond loopt gewoon los). Voor zijn eigen veiligheid (hij weet niet van ophouden met spelen) en omdat hij een tafelpoot en plint te pakken heeft gehad. Nu maakt mij dat ook helemaal niets uit en dat is het risico van honden hebben, maar ik ga niet vragen om meer sloopwerk. Tuurlijk sneuvelt er wel eens wat, maar ik heb geen zin om mijn halve interieur te moeten vervangen (en het geld er ook niet voor). Daarnaast vind ik het gevaarlijk want voor je het weet hebben ze een elektrische kabel te pakken (ondanks dat we deze zo veel mogelijk hebben proberen weg te werken). Overigens vind ik een kleine bench wel zielig, Finn zit dan momenteel ook in de grootste die er is (hij past er denk ik wel 6 keer in nog haha) .

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Diesel vond het ook nooit erg in de bench, hij ging er graag in liggen snurken, ook als w gewoon thuis waren. Hij heeft er tot zijn tweede jaar ingezeten.

 

Daarna gewoon weggegaan en het deurtje open gelaten, gaf geen enkel probleem, het enige probleem is, en nu nog steeds, is dat meneer zo gauw de voordeur dichtvalt languit op de bank gaat liggen. Hij hoeft mijn auto maar te horen en hij is er alweer af. Nog nooit heeft hij geprobeerd op de bank te stappen als we thuis zijn, al heb ik zo het idee dat hij ons s,avonds bijna zit weg te kijken, want ook in nacht ligt meneer languit op de bank met zijn poten in de lucht, en zo gauw je een voet boven aan de trap zet is hij er weer af.

 

Gesloopt, geblaft of wat dan ook heeft hij nooit gedaan toen de bench weg was.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik hou niet van(gesloten)benches...wat als er brand uitbreekt...of je hond onwel wordt...

 

Dat betekend niet dat ik op het hulpmiddel tegen ben ...maar een hond moet de truuk ook leren zonder bench

Je kan ook een holletje maken onder een tafel voor de afscherming

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Ik hou niet van(gesloten)benches...wat als er brand uitbreekt...of je hond onwel wordt...
 
Dat betekend niet dat ik op het hulpmiddel tegen ben ...maar een hond moet de truuk ook leren zonder bench
Je kan ook een holletje maken onder een tafel voor de afscherming
 
  "

 

 

Hihi, ik vind op vakantie bv een bench fijn 'voor het geval er iemand het huisjes of de kamer in komt en de honden ontsnappen' ieder zijn eigen angsten ... 

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Ik zelf zou absoluut zonder bench proberen.

Maar dat komt ook omdat ik een bench gigantisch zielig vind .

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik zou het gewoon proberen....

Dan kun je een kussen of mand neerzetten, en laat je de bench gewoon nog even staan met deur open....dan heeft ie altijd de keus waar ie gaat liggen....

en jij kunt het rustig aankijken, gewoon geleidelijk dus....

Je hebt namelijk kans dat ie best gek is op zijn eigen plekje..., en als je die er a la minute uit zou halen en meteen zou vervangen voor een mand of kussen dat ie dan wél gaat muiten....

maar als ik het zo lees denk ik dat je geen problemen hoeft te verwachten....

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

We hadden een mand van iemand gekregen. Hij ging er nooit in liggen. Hij heeft weken in de kamer gestaan maar werd nooit gebruikt.dus omdat het ding ook nog eens oer lelijk was maar weer in de schuur gegooid. Storm ligt of op het vloerkleed bij de bank of ging in zen bench liggen slapen of botje knagen. Dus als ik mand neer zet heeft geen zin hij kijkt er niet naar!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  
 
Hihi, ik vind op vakantie bv een bench fijn 'voor het geval er iemand het huisjes of de kamer in komt en de honden ontsnappen' ieder zijn eigen angsten ...  "

 Het blijft altijd afwegen..en ontsnapte honden zou ik ook eng vinden

Zeker op vakantie!

Maar wat als er een sadistische inbreker binnen komt en je honden kwaad doet ivm hulpeloos in de bench?

De bench kan beschermen maar ook kwetsbaarder maken...is meer mijn punt

 

Het is en blijft voor iedereen persoonlijk afwegen welke oplossing in welke situatie het meeste voordeel levert

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Ik heb 1 hond op het moment en 2 manden en een bench staan. Hij kan en mag dus zelf kiezen waar hij ligt. Hij kiest in 90% van de tijd voor de bench het deurtje gaat nooit dicht. Zou ik de bench nu weg halen zou ik hem dus zijn fijnste plekje afpakken is dat dan eerlijk alleen omdat ik het zielig vind? Wij hebben een tafelblad met poten over de bench heen gemaakt het is nu een meubelstuk en geen grote metalen kennel meer. En wat blijkt juist toen we de tafel er over plaatste werd de bench nog een fijner plekje. Zo zie je maar ik blij dat het nu een tafel is hij blij dat het nu nog meer een hol is.

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

het is heel persoonlijk.

 

Rori vind het totaal niet prettig om in een ijzeren bench te zitten (vervelende ervaring bij vorige baas) dus hebben we een stoffen 'tent' die altijd open is en ze heeft altijd het hele huis tot haar beschikking (ongeveer 100m2 appartement)

 

als je het toch graag wil proberen kan je bijvoorbeeld beginnen met 1 ruimte waar je de bench met het deurtje open in zet. zorg er wel voor dat hij niks kan slopen in deze ruimte. bijvoorbeeld de keuken en dan zorgen dat handdoeken en vuilnisbak niet bereikbaar zijn.

 

als dit goed gaat kan je kijken wat er gebeurd als er wel handdoeken binnen bereik liggen en als dat goed gaat weet je dat hij niks sloopt en kan hij dus veilig door het hele huis of bepaalde ruimtes met de bench tot zijn beschikking als de hond dat wil.

 

maar als de hond aangeeft dat de bench prima is, waarom veranderen?

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Jouw Labje vindt het duidelijk erg prettig in de bench. Hij zoekt er zijn rust op en ook neemt hij zijn lekkers er gelijk (rennend) mee naartoe.

Luister dus eigenlijk naar je hond en voel je niet schuldig over de bench!

 

Mijn Lab van 9 maanden doet precies hetzelfde en ze slaapt ('s nachts) en overdag als wij weg zijn ook in de bench. Hoor haar nooit piepen en ze is altijd even blij als we thuiskomen.

 

Daarbij hebben honden geen tijdsbesef, dus of je nu 1, 2, 3 of 4 uur weg bent.. de hond onthoudt het moment dat je weer thuis komt! :-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

deurtje open laten? dan is het toch opgelost

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

In het begin hebben wij ook even een bench gehad voor de nacht, zodat hij naast ons bed kon slapen. Daarna is hij een aantal weken in een ren gegaan beneden. Nu slaapt hij waar hij wil, ik hou persoonlijk niet van een bench.
Tuurlijk heeft hij al eens iets gesloopt (Eerste nacht heeft hij de waxine lichtjes gevonden, hij heeft planten omgegooid en die daarna gebroken waren en hij heeft dvd's te pakken gehad..)

Maar ach het is een pup en je weet dat dat kan gebeuren..

Ik zou dus zien dat hij niks kan slopen en lekker de bench deur open laten staan, zodat hij zelf kan kiezen. ;-)

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

woei...dit gaat leuk worden

 

eerst zet je overdag een camera neer in de woonkamer.

koppel deze camera aan je laptop (de laptop komt in je slaapkamer te staan) en test de boel even overdag.

 

dan is het avond en tijd om te gaan slapen.

je doet het deurtje dicht, maar doet hem ''per ongeluk of je vergeet het'' niet op slot.

 

als je snachts dus ineens gerommel hoort in de woonkamer...weet je dat je hond uit de bench is.

nu kan je dus via de webcam, op je laptop zien wat die gaat uitspoken.

dit doe je zo dan meerdere nachten achter elkaar en kijk gewoon wat er gebeurd.

gaat je hond verder meuren op de bank??? naja, grappig beesie..

gaat die slopen of weer waken? dan weet je dat ook gelijk.

maar door het ''vergeten'' gaat die zelf op onderzoek uit.

of hij heeft het niet door en blijft ook verder slapen in zijn bench.

als dat het geval is, laat de de benchdeur gewoon open staan.

en dan kijken wat er gebeurd.

 

als het te donker in de kamer is snachts, kan je een nachtcamera gebruiken of je laat een lampje aan.

 

ben je bang dat je hond gaat waken? doe je gordijnen dicht zodat je hond niks ziet aan de straatkant.

 

ik hoop dat je iets aan deze tips heb.

veel plezier hiermee

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

Ik heb geen permanente bench staan omdat mijn woning te klein is.

Als het zo goed werkt bij jou en de pup er zo graag in zit dan weet ik niet waarom je ermee zou stoppen eigenlijk. Je kan mss zijn deurtje open laten zoals gezegd door anderen. Dan heeft hij zijn veilige plekje nog helemaal en heb jij niet het idee dat hij vast zit. Je moet wel je huis dan puppy-proof maken... én zo houden.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Jonge hond stuk fleece deken op
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^