Wat is jullie gedacht over een bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Jeee...mijn reactie staat er ergens tussen.... ;-)

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

"  Nee, gewoonlijk plassen puppys juist niet in de bench omdat ze hun nest niet willen bevuilen. Dus uit de bench direct naar buiten om te plassen en of te poepen. Over t algemeen zijn ze dan sneller zindelijk, maar dat leren ze ook prima zonder bench. Alleen duurt t dan soms iets langer. "

 

En dat is dan eigenlijk ook weer erg ongezond en kan op latere leeftijd sneller tot problemen leiden. Een pup heeft maar een kleine blaas, en die pup dan gaan dwingen om het op te houden, terwijl ie dat eigenlijk nog niet kan, is gewoon niet goed. 

En als ie het dan toch niet langer kan ophouden en toch gaat plassen in die bench, dan moet ie er zelf ook nog een tijd inzitten tot je het ontdekt. 

 

ik ben ook compleet anti-bench. Alles is op een andere manier aan te leren, al kost dat dan vaak een beetje meer moeite. Maar die extra moeite die je er dan voor moet doen komt dan wel weer ten goede van de verstandhouding en band met je pup. Want je bent er meer mee bezig, moet hem beter in het oog houden... Je gaat je hond veel sneller veel beter leren kennen als je geen bench gebruikt. Je kunt een hond evengoed leren dat zijn mand zijn plaats is en dat ie daar in bepaalde situaties in moet blijven als je dat zegt. Maar dat is een beetje meer werk dan hem gewoon in een bench duwen en de deur dicht doen zodat ie er wel in moet blijven... 

 

Mensen hebben duizenden jaren zonder problemen honden zindelijk gemaakt zonder benches, en voorkomen dat er teveel gesloopt werd. Maar als je het de laatste jaren hoort dan is het volgens velen vrijwel onmogelijk om dat te doen zonder bench... 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

*verwijderd*

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

" Een goede fokker dus... chapeau, verdient een pluimje...maar...je kan je eigen visie en mening wel even duidelijk maken, toch vind ik je uitlating ' neem dan geen hond' een beetje verregaand...met alle respect maar...je kwetst daar menig hondenliefhebber mee...je maakt mensen ongewild onzeker...De buurvrouw die vaak verwaarloosde hondjes via asiel opvangt kan echt niet zonder, die hondjes zijn meestal in beslag genomen via politie en zo angstig en bang...uren en dagen zit ze dan met haar rug tegen zo'n bench, die dame geeft hen stapje per stapje terug zelfvertrouwen in samenwerking met gedragstherapeut...die mensen moet je dus niet gaan afschilderen als 'gemakzuchtig' snap je ? "

 



Bedankt voor je pluimpje Lut, maar ik denk wel dat je 2 dingen door elkaar gooit, ik heb niet gezegd dat mensen gemakzuchtig zijn, ik vind alleen dat als je geen tijd hebt om een puppy op te voeden, je 10x moet nadenken voordat je er aan begint, want dat zijn meestal de honden, die, doordat ze te weinig aandacht krijgen en daardoor onhandelbaar, in een asiel terecht komen.
Ik vind het prachtig als jij een buurvrouwtje hebt die deze hondjes wilt opvangen, MAAR....als zij dan weer de hondjes uit het asiel, waar ze in een grote kooi zitten, thuis in een kleine bench steekt..... sorry

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Sterker nog......veel honden met dat soort achtergronden van inbeslagnames hebben vaak kennelsyndroom. En dit type hond is zeker niet gebaat bij een bench, kan ik je uit ervaring vertellen.

 

John Reijnen maakt deze opmerking, lees is:

"Als je geen tijd hebt om een puppy/hond naar behoren op te voeden......schaf dan geen hond aan"

 

Ik sta hier volledig achter. Als ik geen tijd en energie wil of kan steken om een pup of hond stabiel op te voeden, dan moet de bench geen 'oplossing' zijn, want dat is het niet. Al ruim 25 jaar heb ik honden gehad met diverse achtergronden, meerdere honden in huis waarbij geen bench nodig is. Ik zie geen enkele meerwaarde voor de hond zelf.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

He he , goeieMorgend allemaal 

 

Heb al lekker veel superantwoordjes uitgedeeld.

Al ben ik ik het ermee eens dat in enkele gevallen de bench wel kan. 

Lut spijtig , ik mag je graag en heb je wel een "eens " gegeven hoor. Het is toch trouwens zondag 

 

We kunnen nog blijven discussieren over ja of neen, zullen het nooit eens worden. 

 

Nog even dit wou ik schrijven. Mijn kweekster is ook een goeie maar een zindelijke pup heb ik van haar niet gekregen. Denk dat het haast onmogelijk is als je bv tien hondjes hebt vrij in huis hebt rondlopen en dan nog eens vier pups ertussen, van die allemaal zindelijk te maken en houden ? 

Zitten ze in benches (alweer dat woord ) dan zou het dus misschien te doen zijn ? 

Geloof er niet veel in van dat de bench zindelijkheid bevordert. Maar ja....keep smiling 

 

 

 

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

" Een bench is er voor het gemak van de mens, niet voor het 'plezier' van de hond zelf. Benchmisbruik is een breed begrip. In veel omstandigheden is hier sprake van, zonder dat men het zelf beseft.

Je kunt nog zo'n goed 'kwaliteitsproduct' afleveren als fokker zijnde, die kwaliteit valt volledig weg als een pup eenmaal bij een nieuwe eigenaar is, die er geen tijd en energie insteekt om een pup goed zindelijk te krijgen, te houden en goed op te voeden. Zoveel omstandigheden waarbij een pup nog geen controle over die blaas heeft en je daarop minstens de eerste 3 maanden moet anticiperen om een stabiele hond te krijgen, zonder stress...zonder bench. "

 



Ik akn dit volledig onderschrijven, je kunt als fokker nog zo goed je best doen, veel hangt af van de geschiktheid van de nieuwe eigenaars....een goede screening en onverwacht "huisbezoek" is dus ook van groot belang.

Misschien een goede tip aan alle nieuwe puppy eigenaars, een puppy kan zijn behoefte gemiddeld 1 uur peer levensmaand ophouden (dus 1 maand = 1 uur, 2 maanden = 2 uur)Maar nogmaals dit is gemiddeld, en dus geen wetmatigheid

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Onverwacht huisbezoek?

Dat zullen de meeste mensen toch niet waarderen?

Een politieagent, milieu inspecteur of deurwaarder… die komen onaangekondigd.

Maar zou de fokker van mijn hond zich onverwacht op de stoep melden en toegang tot mijn woning willen opeisen… dan zou ik me toch lichtelijk onder druk gezet voelen, al dan niet aangetast in mijn privacy.

Sorry voor deze off topic reactie.

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

" Onverwacht huisbezoek?


Dat zullen de meeste mensen toch niet waarderen?


Een politieagent, milieu inspecteur of deurwaarder… die komen onaangekondigd.


Maar zou de fokker van mijn hond zich onverwacht op de stoep melden en toegang tot mijn woning willen opeisen… dan zou ik me toch lichtelijk op de vingers gekeken voelen, al dan niet aangetast in mijn privacy.


Sorry voor deze off topic reactie. "

 



Beste Suzan,

Je moet dat onverwacht bezoek, niet zo letterlijk nemen, ik vertel de mensen echt wel van te voren dat ik de puppy van tijd tot tijd wil komen bezoeken, ik vertel ze dit al bij een aller eerste contact.
Meestal gaat dit samen met de aflevering van de stambomen, en bij een kopje koffie vraag ik dan of en wat voor probleempjes er eventueel zijn, en of ik ergens bij kan helpen, of corrigeren. Dit is meestal zo rond de 5de of 6de maand. In die periode is er meestal al een goede vriendschap opgebouwd met mij en de andere nieuwe eigenaars van mijn kennel.
Er is sowieso een centrale datum ieder jaar dat de meeste "puppy's (20/25)bij mij samenkomen voor een wandeling en nadien een BBQ. En ik zal er wel voor waken dat de privacy niet geschonden wordt.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik heb hier nu al 100x gelezen, zelfs een fokkers advies, "de bench is een hulpmiddel om de puppy zindelijk te maken" Dit moet men mij eens uitleggen.
In de bench mag dus gepist en gekakt worden? Volgens mij dient een puppy gewoon buiten zijn behoefte te doen.
Maar ja ik ben pas 15 jaar fokker van Golden Retrievers, en ik garandeer de nieuwe eigenaars, dat mijn puppy's voor 95% zeker zindelijk zijn, een ongelukje kan natuurlijk altijd voorvallen.
Maar mijn idee is, dat de grootste verantwoordelijkheid qua zindelijkheid, bij de fokker ligt.
Ik heb vanaf de 3de tot 8ste week na de de geboorte een chronisch tekort aan slaap, maar ik sta wel verschillende keren per nacht op om de puppy's de weg naar buiten te tonen, net zolang totdat ze het zelf gevonden hebben.
Helaas zijn er fokkers die wel het geld willen incasseren, maar enige moeite doen, om een "kwaliteitsproduct" af te leveren....... "

 Neen een hond poept van nature uit niet in zijn slaapplaats dus als je de pup na het eten even in de bench zet zal ie zijn poep inhouden. Als je dan je pup buiten zet zal die meestal poepen 

 

edit dat is de redenering er achter 

bij mijn hond heb ik hem zindelijk gemaakt zonder bench. 

Ik ik gebruikte de bench enkel snachts maar dat was ook maar van korte duur.. Poortje bleef al snel gewoon open snachts 

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

" He he , goeieMorgend allemaal 

 

Heb al lekker veel superantwoordjes uitgedeeld.

Al ben ik ik het ermee eens dat in enkele gevallen de bench wel kan. 

Lut spijtig , ik mag je graag en heb je wel een "eens " gegeven hoor. Het is toch trouwens zondag 

 

We kunnen nog blijven discussieren over ja of neen, zullen het nooit eens worden. 

 

Nog even dit wou ik schrijven. Mijn kweekster is ook een goeie maar een zindelijke pup heb ik van haar niet gekregen. Denk dat het haast onmogelijk is als je bv tien hondjes hebt vrij in huis hebt rondlopen en dan nog eens vier pups ertussen, van die allemaal zindelijk te maken en houden ? 

Zitten ze in benches (alweer dat woord ) dan zou het dus misschien te doen zijn ? 

Geloof er niet veel in van dat de bench zindelijkheid bevordert. Maar ja....keep smiling 

 

 

  "

 



Beste Anny en Lance,

Hoe meer puppy's, hoe gemakkelijker het is, ze volgen elkaar gewoon, het laatste stapje naar de deur is dan het "gevaarlijkste" en nee bij mij komen de puppy's nooit in een bench, ze slapen of in de werpkist, of op oudere leeftijd zijn er boefjes, die eruit klimmen en bij mama of hun oma in de mand gaan liggen, die ik op 3 weken direct voor de werpkist zet, ook om ongelukjes te voorkomen. Als ze er dan uitklimmen en mama ligt in die mand, dan "landen" ze zacht, in plaats van in de mand te vallen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Staat een foto van de bench op mijn profiel.
Luna kon er languit in liggen en zich nog eens 3 keer omdraaien ook.
Wat is daar nu op tegen.
Alleen snachts zat het deurtje op slot de rest van de dag stond die open , en ook overdag ging ze daar slapen.
Of als ze ergens schrik van had ging ze bench in.
Een veilig plekje voor haar.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  Neen een hond poept van nature uit niet in zijn slaapplaats dus als je de pup na het eten even in de bench zet zal ie zijn poep inhouden. Als je dan je pup buiten zet zal die meestal poepen  "

 

Wat is de meerwaarde dat de pup in de bench zijn poep moet ophouden, terwijl het van nature zo is ingesteld dat na eten en inspanning gewoon gepoept of geplast MOET worden vanwege zijn nog onderontwikkelde spijsverterings- en blaasstelsel? Dit afdwingen heeft niets te maken met zindelijkheid. Dit vind ik dus zo'n typisch voorbeeld van benchmisbruik, tegen de natuur van de pup in. En veel puppies kunnen dit niet ophouden en levert ook nog eens extra onnodige stress op.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Onverwacht huisbezoek?

Dat zullen de meeste mensen toch niet waarderen?

Een politieagent, milieu inspecteur of deurwaarder… die komen onaangekondigd.

Maar zou de fokker van mijn hond zich onverwacht op de stoep melden en toegang tot mijn woning willen opeisen… dan zou ik me toch lichtelijk onder druk gezet voelen, al dan niet aangetast in mijn privacy.

Sorry voor deze off topic reactie. "

 Wij deden dat ook. Mn ouders fokten vroeger pups en we gingen altijd een keer onverwachts langs. Als je zegt dat je komt, weet je nog niet hoe zo een kleintje het echt heeft. Een keer, bleek het pupje aan een riempje op een krant in de keuken te leven. Ze hadden een baby en vonden de pup te druk. We hebben deze mensen hun geld teruggegeven, alle spullen over gekocht en het pupje ging gelijk met ons mee. De andere eigenaren (totaal 7 nestjes gehad) waren altijd blij ons te zien, ze zagen het als echte interesse in de pupjes. Ze kwamen zelfs regelmatig nog bij ons langs om even hun hond te laten zien! 

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

"  

Wat is de meerwaarde dat de pup in de bench zijn poep moet ophouden, terwijl het van nature zo is ingesteld dat na eten en inspanning gewoon gepoept of geplast MOET worden vanwege zijn nog onderontwikkelde spijsverterings- en blaasstelsel? Dit afdwingen heeft niets te maken met zindelijkheid. Dit vind ik dus zo'n typisch voorbeeld van benchmisbruik, tegen de natuur van de pup in. En veel puppies kunnen dit niet ophouden en levert ook nog eens extra onnodige stress op. "

 



Dit is nu net wat ik ook bedoel met misbruik, voor het gemak van de eigenaar, want het baasje moet eerst zijn eten laten zakken voordat hij uit de zetel kan komen om 10 minuten met de puppy naar buiten te gaan.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  

Ik akn dit volledig onderschrijven, je kunt als fokker nog zo goed je best doen, veel hangt af van de geschiktheid van de nieuwe eigenaars....een goede screening en onverwacht "huisbezoek" is dus ook van groot belang.

Misschien een goede tip aan alle nieuwe puppy eigenaars, een puppy kan zijn behoefte gemiddeld 1 uur peer levensmaand ophouden (dus 1 maand = 1 uur, 2 maanden = 2 uur)Maar nogmaals dit is gemiddeld, en dus geen wetmatigheid "

 

Dat doe ik liever vooraf aangekondigd en zie dat als hulp en belangstelling in de begeleiding van een jong dier naar volwassenheid. Als eigenaren dit niet op prijs stellen, dan kun je daar als fokker helemaal niets mee overigens.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat Ian Dunbar doet met pups: een hele grote binnen kennel met 3 gedeeltes. De slaapplek, daarnaast de speelplek en als laatste de uitlaat plek. Hij legt daar stroken gras neer. In het begin zet je ze daar steeds op en al heel snel hebben ze door dat ze daar hun behoefte moeten doen. Met katten doen we dat wel, je zet een kattenbak neer gelijk voor de kittens. Met honden werkt het dus ook.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  ....een goede screening en onverwacht "huisbezoek" is dus ook van groot belang. "

 

dit is alleen niet rechtsgeldig. je hebt wettelijk gezien geen poot om op te staan. mensen hoeven je ook helemaal niet binnen te laten, trouwens.

 

hier geen benchliefhebber, om de in dit topic al genoemde redenen

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Goh, als ik de laatste anderhalve pagina lees had ik dus beter gewoon helemaal geen hond kunnen nemen:

  • ze heeft een bench gehad
  • ze is verre van stabiel te noemen
  • ze kan niet los (komt hier niet ter sprake, maar toch)
  • ze is (te vroeg) gesteriliseerd (komt hier ook niet ter sprake).

Toch fijn om de bevestiging te krijgen dat ik het zo verschrikkelijk slecht doe...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  
Wat is de meerwaarde dat de pup in de bench zijn poep moet ophouden, terwijl het van nature zo is ingesteld dat na eten en inspanning gewoon gepoept of geplast MOET worden vanwege zijn nog onderontwikkelde spijsverterings- en blaasstelsel? Dit afdwingen heeft niets te maken met zindelijkheid. Dit vind ik dus zo'n typisch voorbeeld van benchmisbruik, tegen de natuur van de pup in. En veel puppies kunnen dit niet ophouden en levert ook nog eens extra onnodige stress op. "

 Lees even heel het bericht 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Goh, als ik de laatste anderhalve pagina lees had ik dus beter gewoon helemaal geen hond kunnen nemen:
ze heeft een bench gehad
ze is verre van stabiel te noemen
ze kan niet los (komt hier niet ter sprake, maar toch)
ze is (te vroeg) gesteriliseerd (komt hier ook niet ter sprake).
Toch fijn om de bevestiging te krijgen dat ik het zo verschrikkelijk slecht doe... "

 

Haha, nou je bent in ieder geval niet alleen. Ik kan er ook niets van dan blijkbaar; hier een bench omdat Winter 's nachts gaat spoken en kabels tevoorschijn trekt en doorbijt en ook graag in lampen bijt (kap eraf scheuren en echt in de glazen bolletjes bijten dus). Ik kan niet garanderen dat ik daar wakker van wordt, en overdag doet hij dit niet. Ben wel nieuwsgierig waarom de veiligheid van mijn hond proberen te waarborgen dan zo'n verschrikking is... 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Goh, als ik de laatste anderhalve pagina lees had ik dus beter gewoon helemaal geen hond kunnen nemen:
ze heeft een bench gehad
ze is verre van stabiel te noemen
ze kan niet los (komt hier niet ter sprake, maar toch)
ze is (te vroeg) gesteriliseerd (komt hier ook niet ter sprake).
Toch fijn om de bevestiging te krijgen dat ik het zo verschrikkelijk slecht doe... "

 Je hond ziet er ook heel ongelukkig uit

 

Ik vind het knap, je geeft Mellow wat ze nodig heeft. Niet wat jij wilt, maar je hebt gekeken, wat ze aankon en waar haar behoefte lag. Je bent een super baas! 

 

Stabiel? Wat is stabiel? Een levend wezen heeft te maken met een wereld waar in je leeft, gebeurtenissen waar je wel en geen invloed op hebt. Onverwachte situaties, niet weten wat er komen gaat, dat maakt iedereen onzeker, zelf een stabiel persoon of hond. Krijg je te maken met een traumatische gebeurtenis kan ineens je hele wereld in strotten. Dus wat is stabiel? 

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

"  

Dat doe ik liever vooraf aangekondigd en zie dat als hulp en belangstelling in de begeleiding van een jong dier naar volwassenheid. Als eigenaren dit niet op prijs stellen, dan kun je daar als fokker helemaal niets mee overigens. "

 



Als de nieuwe eigenaars je niet binnen willen laten, aangekondigd of niet, dan kun je inderdaad niets. Al moet ik inderdaad ook toegeven dat de meeste mensen het inderdaad als zeer positief ervaren. Ik heb trouwens van elk nest een aparte FB pagina, waar de nieuwe eigenaars onderling ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen. Maar als er mensen zijn die op voorhand al zeggen, dat ze daar niets van willen weten, en achteraf dan problemen hebben, dan verwijs ik ze ook door naar een dik betaalde gedragstherapeut

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

"  

dit is alleen niet rechtsgeldig. je hebt wettelijk gezien geen poot om op te staan. mensen hoeven je ook helemaal niet binnen te laten, trouwens.

 

hier geen benchliefhebber, om de in dit topic al genoemde redenen "

 



Beste Joop,

Vertel mij eens waarom een goede screening van de nieuwe eigenaars niet legaal zou zijn?
Het Huisbezoek heb ik reeds uitgelegd.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Als de nieuwe eigenaars je niet binnen willen laten, aangekondigd of niet, dan kun je inderdaad niets. Al moet ik inderdaad ook toegeven dat de meeste mensen het inderdaad als zeer positief ervaren. Ik heb trouwens van elk nest een aparte FB pagina, waar de nieuwe eigenaars onderling ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen. Maar als er mensen zijn die op voorhand al zeggen, dat ze daar niets van willen weten, en achteraf dan problemen hebben, dan verwijs ik ze ook door naar een dik betaalde gedragstherapeut "

 Wij hadden altijd heel goed contact met de nieuwe eigenaren en we waren altijd welkom. Ons onverwachte bezoekje zagen ze echt als positief. 

Ze konden altijd bellen of langskomen voor adviezen. Denk net zo als bij jou.

 

Misschien als je geen contact hebt en dan ineens op de stoep staat, dat het dan een anders situatie is?? 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Is handig en als een hond de bench fijn vind vindt ik het goed Sandy en diva hebben allebei in de bench gezeten tot ongeveer een jaar

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Goh, als ik de laatste anderhalve pagina lees had ik dus beter gewoon helemaal geen hond kunnen nemen:
ze heeft een bench gehad
ze is verre van stabiel te noemen
ze kan niet los (komt hier niet ter sprake, maar toch)
ze is (te vroeg) gesteriliseerd (komt hier ook niet ter sprake).
Toch fijn om de bevestiging te krijgen dat ik het zo verschrikkelijk slecht doe... "

 Je doet je stinkende best Cindy.

En een rugzakhond ervaart een bench vaak als enig veilig plekje (en soms juist niet) en als Mellow de bench als veilige haven zag, was er niks mee. 

Ik denk wel dat je moet kijken hoe je wat geschreven staat interpreteert. Soms is een bench wel een belangrijk hulpmiddel. Ook dat staat meermalen geschreven  

 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

"  
En dat is dan eigenlijk ook weer erg ongezond en kan op latere leeftijd sneller tot problemen leiden. Een pup heeft maar een kleine blaas, en die pup dan gaan dwingen om het op te houden, terwijl ie dat eigenlijk nog niet kan, is gewoon niet goed. 
En als ie het dan toch niet langer kan ophouden en toch gaat plassen in die bench, dan moet ie er zelf ook nog een tijd inzitten tot je het ontdekt. 
 
ik ben ook compleet anti-bench. Alles is op een andere manier aan te leren, al kost dat dan vaak een beetje meer moeite. Maar die extra moeite die je er dan voor moet doen komt dan wel weer ten goede van de verstandhouding en band met je pup. Want je bent er meer mee bezig, moet hem beter in het oog houden... Je gaat je hond veel sneller veel beter leren kennen als je geen bench gebruikt. Je kunt een hond evengoed leren dat zijn mand zijn plaats is en dat ie daar in bepaalde situaties in moet blijven als je dat zegt. Maar dat is een beetje meer werk dan hem gewoon in een bench duwen en de deur dicht doen zodat ie er wel in moet blijven... 
 
Mensen hebben duizenden jaren zonder problemen honden zindelijk gemaakt zonder benches, en voorkomen dat er teveel gesloopt werd. Maar als je het de laatste jaren hoort dan is het volgens velen vrijwel onmogelijk om dat te doen zonder bench...  "

 Eh, je laat m niet uren in de bench dan natuurlijk. Pfffffffffffffffff.

 

Edit, Zoals eerder gezegd, ik ben niet voor en niet tegen een bench, het is afhankelijk van de hond. Maar jij moet er zeker geen gaan gebruiken. Een hond in een bench duwen..... Bij mij ging Loki er altijd vrijwillig in, niks duwen. 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  


Beste Joop,


Vertel mij eens waarom een goede screening van de nieuwe eigenaars niet legaal zou zijn?

Het Huisbezoek heb ik reeds uitgelegd. "

 



Joop heeft wel gelijk. Sta je aan onverwacht aan de deur kunnen mensen zich overvallen of gewantrouwd voelen. Ze hoeven je beslist niet binnen te laten.

Maar je hebt al reeds uitgelegd dat deze bezoeken vrijwel altijd ontstaan vanuit onderling goed contact en oprechte interesse.
Dus ik kan mij dan niet voorstellen waarom zo'n bezoek dan enigszins intimiderend zou moeten voelen.

Ik vind deze betrokkenheid overigens wel degelijk positief en belangrijk (al mag het niet opdringerig raken en moet er ook wel een moment aanbreken waarop je je kroost durft los te laten om ze over te dragen aan de zorg van hun nieuw baasjes)

Nazorg is erg belangrijk, dat vind ik zeker!

Voor veel fokkers reikt hun betrokkenheid niet verder dan het einde van hun tuinpad. Vervolgens hebben ze niet in de gaten dat hun frummel 6 weken later op MP staat.

Maar… ik dwaal nu wel erg van het topic af..

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

" Goh, als ik de laatste anderhalve pagina lees had ik dus beter gewoon helemaal geen hond kunnen nemen:

ze heeft een bench gehad

ze is verre van stabiel te noemen

ze kan niet los (komt hier niet ter sprake, maar toch)

ze is (te vroeg) gesteriliseerd (komt hier ook niet ter sprake).

Toch fijn om de bevestiging te krijgen dat ik het zo verschrikkelijk slecht doe... "

 







Je doet het dus niet slecht Cindy, dat bedoel ik dus, topics als deze ( en smijt er een paar reacties tussen van mensen die over alle wijsheid van de wereld beschikken... ;-) ) en menig dierenliefhebber slaat tilt of voelt zich ONTERECHT misbegrepen, dat ieder die zonder zonde is de eerste steen werpe, een spreekwoord dat hier zeer toepasselijk is...aan alle baasjes mét bench, als jullie viervoeter gelukkig, geliefd en tevreden is een duimpje.... aan alle mensen die het zonder bench gelukt is en die dus geen lelijke 'kooi' in hun woonkamer staan hebben...goed zo ! Prettige zondag verder ;-)

pagina 5 van 9 12 3 4 56 7 8 9
Volgende forumvraag: agressieve pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^