Wat is jullie gedacht over een bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Het gebruik van de bench is een beslissing die volledig aan de eigenaar overgelaten moet worden... Een pup die zijn of haar rust niet neemt of een slopertje dat alles kapot bijten gaat...reden genoeg om je pupsel of volwassen hond een 'veilig' plekje te geven zodat jij als verantwoordelijk baasje even uit kunt blazen ;-) Natuurlijk moet je een hond geen hele dag in deze 'kooitjes' steken maar soms zijn die dingen héél handig... Ik heb er zelf geen nodig gehad maar er stond er wel eentje klaar voor het geval dat alles nét iets anders zou lopen als gehoopt...Het is een bodemloze discussie, gebruik gewoon je gezonde verstand en laat iedereen vrij in zijn of haar keuze, simpel toch ? :-D

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik denk dat de bench zo gevoelig ligt omdat er vele mensen zijn die hun hond(je) de ganse dag in de bench steken.

Dat vind ik ook vreselijk.
Maar ik was toch blij dat ik voor de veiligheid van mijn andere hond Luna van ins snachts in de bench kon steken.
En ik heb de mogelijkheid om mijn pup in de keuken te steken dus geen bench nodig voor haar.
Maar ja ze gaat soms wel de keuken in anders stuitert ze de ganse dag door.
Vind ik niet erg.
Maar heeft ze zelf wél last van.

Als de bench 'diervriendelijk' word gebruikt heb ik er totaal geen problemen mee.

Mensen die de ganse dag werken zijn en hun hond zit in de bench de ganse dag , ja daar heb ik wel moeite mee.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hier aan de overkant woont iemand met een Beagle van bijna 11. Beestje slaapt nog steeds in de bench, wel met deurtje open. Ze hebben een mand geprobeerd, maar het dier was helemaal van slag, vond de mand echt drie keer niks. Bench weer neergezet en hond weer blij. 

 

Ik was blij dat die van ons de deur uit kon, al had ik een iets minder lelijke (zwart).

 

En ja, ik was ook nog zo'n baasje die 32 uur werkte verspreid over 5 dagen. Maar kwam wél tijdens de lunchpauze naar huis om een half uurtje te lopen en even te eten.

Ik vertrouwde haar niet met poes Puk, dus daarom ook de bench.

Heb 'm nooit als strafplek gebruikt, wel voor de verplichte rustmomenten. Soms ging ze wel zelf slapen, maar ze heeft ook zeker momenten gehad dat ze zó moe was en daardoor werkelijk strontvervelend. En ja, dan moest ze er even in. Kwartiertje, maar daarna koos ze er zelf voor om er in te blijven liggen.

 

Overigens is ze nu, zonder bench, een stúk waakzamer. Wat ik gezien de 3 inbraken in de straat (nét voor wij de bench weg deden), wel een prettig idee vind. Maar bij de zoveelste keer woest blaffend de bank afvliegen omdat iemand zijn autoportier dichtslaat denk ik wel 'effe dimmen alsjeblieft!' 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

"  
Voilà, dat is ook mijn gedachte bij de opvoeding van een pup. Als ik hier lees dat iemand zijn pup nog moet afleren om te slopen, dan vraag ik mij af waarom dat slopen niet voorkomen werd. 
Ik voed een pup op vanuit de stelling "beter voorkomen dan genezen" en daar is de bench een handig hulpmiddel bij. Voorkomen dat een pup in huis plast, lukt mij beter als ze in de bench hun dutje gedaan hebben.
Hier is de bench trouwens een luxe kamer, ik heb het op één na grootste model en het kan mij geen barst schelen of die in het interieur past. Afgeknaagde tafelpoten passen nog minder en een lelijke bench is vlugger opgeruimd na de puppytijd dan dat ik een nieuwe eetkamer kan kopen.
Maar als een hond in een veel te kleine bench zijn dagen moet slijten, dan loopt er iets mis bij de baasjes. Ik zou dan opteren voor een buitenkennel met voldoende uitloop en warme binnenruimte.  "

 

Ik gok dat je het over mij hebt met het afleren om te slopen? Ze is 1,5 jaar dus geen pup. Zij deed al slopen in de bench… Dus hoe voorkom je dat ze het slopen "ontdekken" zoals jij zo beweert dat kan met de bench. Ik laat mijn hond namelijk niet in een kale bench liggen, bovendien heeft ze ook weleens de spijlen van de bench gewoon verbogen… Nu doet ze bijna niets meer slopen, zelfs de handdoek en theedoek sloopt ze eigenlijk niet, maar pakt ze alleen. Ik ben met name heel erg veel bezig geweest om uit te zoeken wat Ziva nodig heeft en dat doe ik nog steeds, gezien zij veel meer nodig heeft dan mijn andere hond. En ja wij zijn begonnen met een bench, dus wij probeerden al te voorkomen dat ze ging slopen.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Hier aan de overkant woont iemand met een Beagle van bijna 11. Beestje slaapt nog steeds in de bench, wel met deurtje open. Ze hebben een mand geprobeerd, maar het dier was helemaal van slag, vond de mand echt drie keer niks. Bench weer neergezet en hond weer blij. 
 
Ik was blij dat die van ons de deur uit kon, al had ik een iets minder lelijke (zwart).
 
En ja, ik was ook nog zo'n baasje die 32 uur werkte verspreid over 5 dagen. Maar kwam wél tijdens de lunchpauze naar huis om een half uurtje te lopen en even te eten.
Ik vertrouwde haar niet met poes Puk, dus daarom ook de bench.
Heb 'm nooit als strafplek gebruikt, wel voor de verplichte rustmomenten. Soms ging ze wel zelf slapen, maar ze heeft ook zeker momenten gehad dat ze zó moe was en daardoor werkelijk strontvervelend. En ja, dan moest ze er even in. Kwartiertje, maar daarna koos ze er zelf voor om er in te blijven liggen.
 
Overigens is ze nu, zonder bench, een stúk waakzamer. Wat ik gezien de 3 inbraken in de straat (nét voor wij de bench weg deden), wel een prettig idee vind. Maar bij de zoveelste keer woest blaffend de bank afvliegen omdat iemand zijn autoportier dichtslaat denk ik wel 'effe dimmen alsjeblieft!'  "

 Volgens me moeder wordt er bijna nooit ingebroken hier.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  
Ik gok dat je het over mij hebt met het afleren om te slopen? Ze is 1,5 jaar dus geen pup. Zij deed al slopen in de bench… Dus hoe voorkom je dat ze het slopen "ontdekken" zoals jij zo beweert dat kan met de bench. Ik laat mijn hond namelijk niet in een kale bench liggen, bovendien heeft ze ook weleens de spijlen van de bench gewoon verbogen… Nu doet ze bijna niets meer slopen, zelfs de handdoek en theedoek sloopt ze eigenlijk niet, maar pakt ze alleen. Ik ben met name heel erg veel bezig geweest om uit te zoeken wat Ziva nodig heeft en dat doe ik nog steeds, gezien zij veel meer nodig heeft dan mijn andere hond. En ja wij zijn begonnen met een bench, dus wij probeerden al te voorkomen dat ze ging slopen. "

 Ligt er maar net aan wat ze slopen, finn sloopt alleen dingen die van hout zijn. Zoals meerdere keren aagegeven zal het aan de baas, hond en situatie liggen.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

"  Ligt er maar net aan wat ze slopen, finn sloopt alleen dingen die van hout zijn. Zoals meerdere keren aagegeven zal het aan de baas, hond en situatie liggen. "

 

Klopt, vind ik ook. 

honden page profiel RafRaf

Met slopen denk ik vooral aan meubels, deurstijlen, zetels, gsm, afstandsbediening, boeken, kabels...

Hier ook ééntje die elk kussenovertrek sloopte en opat in de bench. Maar de volgende puppen zijn toch weer in de bench gegaan, die deden het niet. Dat soort slopen kan je idd niet voorkomen met een bench, je kan ze zoals je zegt moeilijk op een kale ondergrond leggen. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  Volgens me moeder wordt er bijna nooit ingebroken hier. "

 

Twee jaar geleden in onze straat wel hoor, drie verschillende huizen.

En dan ben ik blij met mijn blaffert, ook al zat ze toen nog in de bench, een blaffende hond vestigt toch de aandacht. En van buiten zag je niet dat ze in de bench zat, dus ergens vond ik het wel fijn als ze 's nachts aansloeg (ook al schrok ik me een halve rolberoerte...)

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

"  
Twee jaar geleden in onze straat wel hoor, drie verschillende huizen.
En dan ben ik blij met mijn blaffert, ook al zat ze toen nog in de bench, een blaffende hond vestigt toch de aandacht. En van buiten zag je niet dat ze in de bench zat, dus ergens vond ik het wel fijn als ze 's nachts aansloeg (ook al schrok ik me een halve rolberoerte...) "

 Wij woonden toen hadden ze nog 2 sint bernards en een klein hondje in.

Nu wonen we tussen 1 sint bernard en een klein hond je een een paar huizen daarna wonen 2 honden.

honden page profiel RafRaf

" Raf, ik vind je opmerking van zulk een overdreven proportie, dat ik er nauwelijks serieus hier op in wil gaan!

Alsof ik in een noodsituatie mijn hond en diens opvoeding 'boven alles' zou verkiezen!

De brandweer of ambulance staat voor de deur maar ik moet eerst mijn honden nog even af en op de plaats begeleiden, tuurlijk Raf… wie verdraaid er hier nu wiens woorden???

Ik spreek over algemeen dagelijks leven, en mij keuzes hier in!


Dat jij er crisis situaties en rampspoed bij gaat halen, dat is pas verdraaien en uit de context halen.

En waarom zo cynisch afsluiten met: ''vreselijk he'!''

Waar heb ik geschreven dat het vreselijk is… trek je tenen maar een beetje in, volgens mij zijn ze ongelofelijk lang!
Ik vind jouw reactie zo enorm aanvallend: ''jij verkiest in crisis situaties een mens boven je hond'' suggereer je hiermee dat ik dat niet zou doen??
Je haalt er van alles bij… woorden die ik niet genoemd heb.
En Joost mag weten wat het überhaupt nog met een bench te maken heeft. "

 

 

Rustig kindje, rustig...blijven ademen hoor. Je hele bericht vol uitroeptekens, dat duidt op een zekere frustratie. Of wie hier nu lange tenen heeft.

Ik heb zo'n vermoeden dat jij nog een paar jaartjes moet meedraaien in de (honden)wereld, al dan niet met bench, eer je kan meepraten met meer ervaren mensen. Of trap ik nu weer op je teentjes? 

 

Terug naar het bench topic, zoals hier al gezegd doet iedereen met zijn hond wat hem het beste lijkt. Maar ik hoor zo dikwijls verhalen over honden die bij manier van spreken een (huur)huis afbreken en dan geloof ik dat een bench een uitkomst had kunnen bieden. Hier enkel positieve ervaringen, na meer dan tien honden. Maar wel op de juiste manier gebruikt en niet misbruikt. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik ken ook mensen die hun kinderen uren in hun slaapkamer opsloten. Dat maakt de slaapkamer niet slecht.
 
Alle hulpmiddelen moet je goed gebruiken natuurlijk.  "

 Nee maar wel de ouders, pure kindermishandeling! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ik gok dat je het over mij hebt met het afleren om te slopen? Ze is 1,5 jaar dus geen pup. Zij deed al slopen in de bench… Dus hoe voorkom je dat ze het slopen "ontdekken" zoals jij zo beweert dat kan met de bench. Ik laat mijn hond namelijk niet in een kale bench liggen, bovendien heeft ze ook weleens de spijlen van de bench gewoon verbogen… Nu doet ze bijna niets meer slopen, zelfs de handdoek en theedoek sloopt ze eigenlijk niet, maar pakt ze alleen. Ik ben met name heel erg veel bezig geweest om uit te zoeken wat Ziva nodig heeft en dat doe ik nog steeds, gezien zij veel meer nodig heeft dan mijn andere hond. En ja wij zijn begonnen met een bench, dus wij probeerden al te voorkomen dat ze ging slopen. "

 Weet je ook wanneer ze sloopt? 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

"  Nee maar wel de ouders, pure kindermishandeling!  "

 Ja tuurlijk, dat bedoel ik. Wat zijn hondenbaasjes die hun hond 20 uur per dag opsluiten in een bench dan?

 

De bench is dus niet het probleem, maar soms het baasje. Snap je?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Twee jaar geleden in onze straat wel hoor, drie verschillende huizen.
En dan ben ik blij met mijn blaffert, ook al zat ze toen nog in de bench, een blaffende hond vestigt toch de aandacht. En van buiten zag je niet dat ze in de bench zat, dus ergens vond ik het wel fijn als ze 's nachts aansloeg (ook al schrok ik me een halve rolberoerte...) "

 Inbrekers weten vaak precies welke huizen ze moeten mijden. Lang leven onze bewakers! 

 

Ken je het verhaal van een blinde kat? Sliep bij haar baasje. Midden in de nacht begon de kat te brommen. De vrouw deed haar licht aan en zag een inbreker in haar slaapkamer. De blinde kat, sprong naar het gezicht van de inbreker, die dook weg, kreeg alleen een flinke haal in zn gezicht. De kat achter die kerel aan en joeg hem het huis uit! 

Echt gebeurd en zo n mooi verhaal. Voor inbrekers hoeven we niet bang te zijn met onze maatjes! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Twee jaar geleden in onze straat wel hoor, drie verschillende huizen.
En dan ben ik blij met mijn blaffert, ook al zat ze toen nog in de bench, een blaffende hond vestigt toch de aandacht. En van buiten zag je niet dat ze in de bench zat, dus ergens vond ik het wel fijn als ze 's nachts aansloeg (ook al schrok ik me een halve rolberoerte...) "

 Inbrekers weten vaak precies welke huizen ze moeten mijden. Lang leven onze bewakers! 

 

Ken je het verhaal van een blinde kat? Sliep bij haar baasje. Midden in de nacht begon de kat te brommen. De vrouw deed haar licht aan en zag een inbreker in haar slaapkamer. De blinde kat, sprong naar het gezicht van de inbreker, die dook weg, kreeg alleen een flinke haal in zn gezicht. De kat achter die kerel aan en joeg hem het huis uit! 

Echt gebeurd en zo n mooi verhaal. Voor inbrekers hoeven we niet bang te zijn met onze maatjes! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ja tuurlijk, dat bedoel ik. Wat zijn hondenbaasjes die hun hond 20 uur per dag opsluiten in een bench dan?
 
De bench is dus niet het probleem, maar soms het baasje. Snap je? "

 Snap hem en idd het gaat niet om de bench op zich, maar hoe je hem gebruikt! 

 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Precies.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

"  Weet je ook wanneer ze sloopt?  "

 

Nu alleen nog als ik weg ben en dan eigenlijk alleen nog maar de thee- en handdoek. Dus die leggen we nu meestal op tafel en dan maakt ze eigenlijk niets meer kapot :) Maar het liefst leer ik dat ook af, maar ik zou niet weten hoe. We nemen nu vaak toch het risico dat ze iets pakt zoals dat, want ze doet geen plinten meer slopen :P 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ha ben net  tijd terug voor deze topic blijkbaar 
Volledig anti bench als het bedoeld is voor de hond uren op te sluiten , zindelijk te maken, of om het pure gemak van de baasjes. 
Hoor zo dikwijls zeggen " mijn hond heeft het er zálig in " sinds wanneer praten honden dan ? 
Ze "berusten "erin, dat is vgs mij iets anders.  
Baasjes vinden het zalig als een druktedoenertje even veilig opgeborgen is. 
 
Ben alleen pro bench om even te gebruiken als veiligheid als de pup nog heel jong is en je even uit huis moet. En ook als nest met deurke open, als de hond maar kan zelf kiezen.
Mijn visie is, laat ze zelf alles in vrijheid in huis ontdekken en weet vooral waar je aan begint vóór je een hond neemt. Plasjes en afgeknaagde stoelpoten  heb ik altijd van mijn honden gehad , bij de een wat meer dan de andere, en ik nam dit er met plezier bij. 
 
Ocharme de honden die een hele dag opgesloten worden in hun bench ....en zo zullen er veel zijn vrees ik. 
 
 
  "

 

Helemaal mee eens.

 

Misschien koop ik ooit nog een bench voor mijn wederhelft... Lijkt me gaaf! 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  

 

Rustig kindje, rustig...blijven ademen hoor. Je hele bericht vol uitroeptekens, dat duidt op een zekere frustratie. Of wie hier nu lange tenen heeft.

Ik heb zo'n vermoeden dat jij nog een paar jaartjes moet meedraaien in de (honden)wereld, al dan niet met bench, eer je kan meepraten met meer ervaren mensen. Of trap ik nu weer op je teentjes? 

 

Terug naar het bench topic, zoals hier al gezegd doet iedereen met zijn hond wat hem het beste lijkt. Maar ik hoor zo dikwijls verhalen over honden die bij manier van spreken een (huur)huis afbreken en dan geloof ik dat een bench een uitkomst had kunnen bieden. Hier enkel positieve ervaringen, na meer dan tien honden. Maar wel op de juiste manier gebruikt en niet misbruikt.  "

 



Och, wat een zielige reactie!

Kijk eens aan.. plaats ik meteen weer een uitroepteken.

Jouw vermoeden,.. je hebt gelijk hoor.. 'you got me' ,ik ben pas net uit de luiers en fiets sinds gisteren zonder zijwieltjes.


Wat goed van jou dat jij dat zo door had vanachter je pc.. echt knap hoor ;-)

Ik ben pas net gestopt met duimen, dus tuurlijk heb ik nog veel te leren… Maar liever niet van jou, dank u. Dus houd je analyses maar voor je hoor!

Wat het inbrekers verhaal betreft, een man uit mijn straat is politieagent. Ik sprak hem onlangs nog toevallig. Hij vertelde dat het aantal inbraken die hij heeft meegemaakt, zelden huizen betrof waar een hond aanwezig was.

Stelt me stiekem weer gerust, al maak ik me weinig illusies. Willen ze binnen komen.. dan komen ze binnen. En dan heb ik toch liever niet dat mijn honden thuis zijn, moet er niet aan denken dat zo'n inbreker ze iets aan zou doen.
Volgens mij zijn het meer de zogenaamde 'strooptochten' waarbij ze bepaalde huizen overslaan.

En Angelique, ik kan er niets aan doen, maar er spoken nu toch hele vreemde '50 tinten grijs' gedachtes door mijn hoofd met jouw man in een bench… hi,hi


;-)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  

Och, wat een zielige reactie!

Kijk eens aan.. plaats ik meteen weer een uitroepteken.

Jouw vermoeden,.. je hebt gelijk hoor.. 'you got me' ,ik ben pas net uit de luiers en fiets sinds gisteren zonder zijwieltjes.


Wat goed van jou dat jij dat zo door had vanachter je pc.. echt knap hoor

Ik ben pas net gestopt met duimen, dus tuurlijk heb ik nog veel te leren…

Maar liever niet van jou, dank u. Dus houd je analyses maar voor je hoor!

Wat het inbrekers verhaal betreft, een man uit mijn straat is politieagent. Ik sprak hem onlangs nog toevallig. Hij vertelde dat het aantal inbraken die hij heeft meegemaakt, zelden huizen betrof waar een hond aanwezig was.

Stelt me stiekem weer gerust, al maak ik me weinig illusies. Willen ze binnen komen.. dan komen ze binnen. En dan heb ik toch liever niet dat mijn honden thuis zijn, moet er niet aan denken dat zo'n inbreker ze iets aan zou doen.
Volgens mij zijn het meer de zogenaamde 'strooptochten' waarbij ze bepaalde huizen overslaan.

En Angelique, ik kan er niets aan doen, maar er spoken nu toch hele vreemde '50 tinten grijs' gedachtes door mijn hoofd met jouw man in een bench… hi,hi "

  

 Mijn eigen christian grey. Hihi

 

Fijn dat je uit de luiers bent.....zou ook richting 50 tinten kunnen gaan, maar dan anders..jak 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ah jak! Een luier fetisch?

Doe me dan die bench maar… (lekker praatje op de nuchtere maag)

;-)

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  Inbrekers weten vaak precies welke huizen ze moeten mijden. Lang leven onze bewakers! 

 

Ken je het verhaal van een blinde kat? Sliep bij haar baasje. Midden in de nacht begon de kat te brommen. De vrouw deed haar licht aan en zag een inbreker in haar slaapkamer. De blinde kat, sprong naar het gezicht van de inbreker, die dook weg, kreeg alleen een flinke haal in zn gezicht. De kat achter die kerel aan en joeg hem het huis uit! 

Echt gebeurd en zo n mooi verhaal. Voor inbrekers hoeven we niet bang te zijn met onze maatjes!  "

 



Er gaan meerdere verhalen rond over katten die zich als ware bewakers hebben bewezen.

Niet alleen over katten die een indringer te lijf gingen, maar ook verhalen over katten die alarm sloegen bij ander onheil zoals ziekte of brand in het holst van de nacht.

Het is jammer dat katten nog altijd de reputatie hebben van kleine einzelgängers die zich alleen druk maken om wat ze eten en waar ze slapen.

Een ondergewaardeerd schepseltje als je het mij vraagt, ze hechten veel meer aan de mens dan de theorien beschrijven.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Nu alleen nog als ik weg ben en dan eigenlijk alleen nog maar de thee- en handdoek. Dus die leggen we nu meestal op tafel en dan maakt ze eigenlijk niets meer kapot :-) Maar het liefst leer ik dat ook af, maar ik zou niet weten hoe. We nemen nu vaak toch het risico dat ze iets pakt zoals dat, want ze doet geen plinten meer slopen :P  "

 Hersen werkjes klaarzetten? Ken ook iemand die brokjes door de hele kamer verstopt.

Speciale place mats met voertjes er in opgerold? 

Muziekje aan als je weg bent, schijnt dat ze goed reageren op klassieke muziek, worden ze rustig van

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik heb wel eens heel zachtjes een CD van Enigma laten spelen in het begin.

Volgens mij werkte het wel… er was bij thuiskomst niets kapot.

Aan de verschoven en rommelige kussens op de banken te zien, hadden ze heerlijk gelegen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance



Aan de verschoven en rommelige kussens op de banken te zien, hadden ze heerlijk gelegen. "

  Hoe heette jouw kleurboek alweer ?  

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb een vraag voor mensen die 'tegen' het gebruik van een bench zijn :) .

 

Ik heb me tijdje terug juist ingelezen over het gebruik van een X-pen / puppyren. Het advies was om, als je een pup hebt, altijd ogen op het hondje te hebben zodat je het direct ziet als ze op het punt staan iets te doen wat niet mag (aan stoelpoten knagen), en je gelijk kan ingrijpen door af te leiden met speeltje, bijvoorbeeld. Hun advies is dan ook dat wanneer er geen gelegenheid is om 100% op pup te letten, bijvoorbeeld wanneer gekookt moet worden, de pup in een X-pen/puppyren te plaatsen. In de ren liggen dan een aantal speeltjes, waarbij het advies weer was om om de dag die speeltjes om te wisselen voor andere speeltjes, zodat puppy het interessant blijft vinden. Oftewel, wanneer je niet 100% op je pup kan letten, plaats 'm in een ren waar pup niks fout kan doen. 

Deze plek kan ook als slaapplek gebruikt worden, en als plek om pup in te plaatsen bij visite zodat hond leert eerst rustig te zijn voordat er kennis gemaakt mag worden. 

 

Het klinkt naar mijn idee als een geweldig concept, volledig gebaseerd op "Voorkomen, voorkomen, voorkomen. Zorg dat je pup niet de fout in kan gaan." 

Weer ergens anders las ik dat het een mooie methode is als je een 'draak van een pup' hebt, maar dat bij veel pups het ook niet nodig is, en het vooral zaak is om naar het pupje zelf te kijken om te bepalen om wel of geen gebruik te maken van de ren. 

 

De vraag is dus: wat denken jullie van deze methode?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik vind het alvast een super goed idee. Als je de ruimte hebt ervoor. 

Al zou ik mijn pup er niet constant in zetten. Maar veel beter dan een ijzeren kooi 

Zal wsch ook duurder zijn ? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een pup leert door te doen. Elke pup zoekt grenzen op, zo leer je waar je in de wereld staat, zo leer je je eigen vermogens kennen. Een pup en kauwen, bijten hoort bij elkaar, zo ontdekt en leert hij. Als baas de kunst grenzen te stellen. Dit ontdekken / uitproberen voor zijn, denk niet dat het werkt door in de bench te plaatsen. Hij zal in de bench gaan ontdekken, zijn speeltjes en kleedje, daar op kauwen. Uitproberen doen ze toch wel. 

 

Slopen komt vaak door verveling, stress, niet alleen willen zijn. Je hond heel langzaam leren stapje voor stapje alleen te zijn, zorgen dat hij op zn gemak is als hij alleen is, zo hoeft er niet gesloopt te worden.

Zorg voor voldoende uitdaging en genoeg rust. Laat zien waar wel aan gekauwd mag worden en zorg dat je hond zich prettig en voldaan voelt, ook zo hoeft er niet gesloopt.

 

Luca heeft nooit gesloopt, ja een sok die mijn kids in de woonkamer op de grond hadden gegooid, brave hond! Ik ben pas na een paar weken begonnen met alleen te laten. Eerst thuis 100% veilig en op haar gemak voelen. Ging ze spelen, gelijk speeltjes aanbieden voor haar. Aan een tafelpoot ruiken, gelijk speeltje aan bieden. Heel veel tijd en energie in de hond steken de eerste periode, goed begeleiden en grenzen aangeven.

Het kan, zonder bench.

pagina 3 van 9 12 34 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: agressieve pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^