Puppy problemen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaskiaSaskia

Hallo!

 

Ongeveer een maand geleden heb ik een hondje gekocht. Een dwergkeesje. 

Ik heb hier een paar weken terug ook een onderwerp over geplaatst, de pup bleek namelijk toen al 11 weken te zijn (in plaats van 9 weken zoals ze zeiden) en ze bleek uit hongarije te komen. Vreselijk, die broodfokkerij, bah!

 

Ik naar de dierenarts in Nederland geweest voor een algemene check (en haar chip op mijn naam laten zetten, nederlands ingeschreven etc) , ze was verder gezond, alleen wel verkouden. Hier spul voor gekregen, en weer genezen. Daarnaast heb ik haar ontwormpilletjes gegeven en vlooienspul omdat ze veel zat te krabben. Daarna weer gegaan, heeft ze inenting gekregen en ze bleek oorontsteking te hebben en oormijt, ook hier heb ik weer spul voor gekregen (druk mee bezig geweest). Al met al dus al bij elkaar bijna 200 euro kwijt aan DA kosten!!!

Ik heb vanmiddag gelijk een dierenverzekering aangesloten bij petplan! 

 

Anyway. Het viel me vanmiddag ineens op dat ze een kale plek heeft achter allebei de oren (dit kan natuurlijk komen door het krabben bij de oren door de oormijt). Maar dus ook bij haar achterpoot een stukje van 3 bij 3 cm helemaal kaal. De huid is verder wel mooi roze, niet beschadigd of iets. Weten jullie misschien wat dit kan zijn? Ze verliest al wel wat haar van d'r puppyvacht, maar toch. Ik zie haar ook niet echt krabben of bijten in de huid. Ze oogt verder gezond, is speels en lief. Ze slaapt nog wel heel veel. 

 

 

P.S.: Ik weet het, ik had meer moeten lezen over de fokker. Maar het leek allemaal zo betrouwbaar, helaas. Ik heb veel te horen gekregen over de broodfokkerij, en het is verschrikkelijk, maar ik ben wel blij dat ik haar ervan heb kunnen bevrijden. Verder geen reacties over broodfokkerij graag. 

 

 

 

 

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

kan vanalles zijn. demodex, bijvoorbeeld. maar als het goed is moet je binnenkort toch nog terug voor de vaccinatie, dan laat je de da toch even kijken?

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Demodex zou ook mijn eerste idee zijn.
Gewoon voorleggen bij de dierenarts.
Slim om een verzekering af te sluiten.
Succes.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Haha, ik zie nu dat ik je dat zelf heb geadviseerd.
Duh...

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

http://www.petpom.com/Pomeranian_BSD.html

hopelijk heeft ze dit niet...hou het goed in het oog.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zeg niets over de b.r.o.o.d fok, dat geef je zelf al aan dat het dom is, en je hebt er een gered is je redenering. zo blijft het wel in stand he, sorry dat ik toch even het er over hebt.

je bent al naar de dierenarts geweest, nou nog een keer zou ik zeggen, als het demodex is , dan zo snel mogelijk een behandeling , anders breid het uit en ben je verder weg van genezing.

en ik hoop zo dat je heel veel plezier van je hondje hebt, en dat dit het laatste is wat behandeld moet worden, niet mee wachten hoor.

honden page profiel SaskiaSaskia

s@nt@  < je bent niet de enige die me dit geadviseerd heeft ;-)

 

 

& willemijn: Hoezo blijft het alleen zo wel in stand? Of die hondjes nou doodgaan of dat ze doorverkocht worden aan deze of gene, de broodfok blijft toch wel bestaan, aangezien hier geen duidelijke regels of dergelijke voor is, dus dat is onzin.

 

ik ga van de week waarschijnlijk weer naar de dierenarts, want ik ben onwijs zuinig op haar. 

 

Nies > bedankt, ik hou het in de gaten.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Voor wat het er toe doet, wel de eerste, nergens gezegd dat ik de enige was maargoed.

Anoniem (Gast)

Probeer de weerstand van je pup  op te peppen. heeft nu wel veel troep ineens moeten accepteren in zijn lichaampje...mijn advies geef hem levertraan capsules ..1 x per dag.. kan je gewoon kopen bij kruidvat.

Dat geef ik altijd aan mijn honden als ze niet zo goed in hun velletje zaten.

Succes

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat Willemijn bedoelt Is dat met het geld wat jij betaald hebt, er weer nieuwe dekkingen kunnen plaatsvinden. En dat Is geen leuk leven voor een teef.
In die zin hou je door het zogenaamde redden de broodfok in stand.
Geloof me, jouw verhaal Is hier al tig keer voorbij gekomen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^