argressiefe man met rottweiler. wat een dag!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Een niet erg belangrijk berichtje maar ik moet het gewoon echt even kwijt. Ik liep net met  Abby en mn dochtertje (3) en zoon (8mnd) over straat naar het hondenrenveld. Achter mij liep al geruime tijd een man met een nogal uit de kluiten gewassen rottweiler. nouja prima abby maakt andere honden totaal niet en ik loop lekker vrolijk verder.

 

Eenmaal bij het renveld loop ik met mijn dochtertje en de kinderwagen naar binnen en geef abby het commando om ook door het poortje te gaan. abby en lieke zijn druk met de bal in de weer als dezelfde man met de rotweiler aangelopen komt.

 

hij opend het poortje en als die hond abby ziet. begint hij toch te grommen en te blaffen. en nee echt niet zachtjes uit enthousiasme. Die man komt na mij toe gelopen met de nog steeds blaffende en grommende hond, hoewel het eerder lijkt de hond meneer uitlaat maar goed. de man spreekt mij vriendelijk aan en vraagt mij. JAJA  of ik weg wil gaan met de kinderen en abby want zijn hond is agressief naar kinderen. UH?? Sorry als uw hond niet met kinderen of andere honden kan ben ik geloof ik niet de gene die weg moet. Ik vertel de meneer dat ik elke dag 10 minuten met de bal gooi en met 5 minuten weg ben.

 

Onder tussen komt abby met lieke naar mij toe en die rottweiler trekt zowat die vent omver. Luister zegt die man. Ik verzoek u vriendelijk weg te gaan, mijn hond is erg sterk en zoals u ziet trekt hij mij bijna omver. De toon was ook bijna schreeuwend gewoon. Heb abby maar aan de riem gedaan en ben buiten het hek gegaan.

 

Ik ben/was zo boos. Ik heb een goed gesocialiseerde hond die zelf naar handgebaren luistert. Ik ben nu nog boos maar wat kan ik op zoon moment uberhoud doen behalve weggaan. Ik ga niet mijn kinderen of abby in gevaar brengen en op straat terug staan schreeuwen ben ik al helemaal geen type voor.

 

Maar het idee dat zoon kerel het lef heeft om mij te vragen weg te gaan omdat zijn hond een bal moet vangen terwijl hij niet met kinderen en honden kan is toch een beetje te gek voor woorden. hij had zelf ook 5 minuten buiten het hekje dan kunnen wachten. tenminste lijkt mij toch

 

Ik ben gek op alle hondenrassen en we hebben zelf heel lang getwijfeld om zelf een rottweiler te nemen. en ik geloof er echt niet in rottweilers zo zijn als deze hond, een hond maak je voor een deel zelf, maar toch spookt het wel door mn hoofd om te zeggen/denken, goh het zal ook geen rottweiler wezen die de tanden bloot legt. en ik wil absoluut niet het ras aanvallen hoor ik weet heel goed dat rottweilers net zo goed schatten van dieren kunnen zijn en er ook wel border collies zijn die niet helemaal top zijn opgevoed. maar het schiet dan toch door je hoofd.

 

maar ik moest dit verhaal toch echt delen, mensen worden tegenwoordig steeds argresiefer als je niet voor ze aan de kant gaat word je wel aan de kant gepusht. BAH!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Nou ja zeg ;-)
Dus omdat meneer zijn hond niet onder controle heeft moet jij maar weg.
Ik had in jou geval met je kinderen en abby hetzelfde gedaan , maar dit slaat nergens op.

Ik ken genoeg mensen met een rotweiler en dat zijn echt schatten van honden.
Ook naar andere honden en kinderen toe.

Maar ik ken er ook die als 'bewaking' van het erf dienen.
Daar kom ik liever ook niet in de buurt.

Ik kan je frustratie heel goed begrijpen,
Maar vind dat je goed gehandeld hebt in deze situatie.

Blaise (Gast)

Wat een gek zeg. Hij brengt jullie allemaal in gevaar en verwacht ook nog begrip, te zot voor woorden. Je kon niets anders doen dan wat je gedaan hebt maar begrijp je frustratie heel goed. Hij komt de verkeerde nog wel tegen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Belachelijk! Persoonlijk vind ik dat alle honden recht hebben om wat tijd op een uitlaatveldje te hebben. Maar ik vind niet dat je met een hond of mensagressieve hond kan eisen dat iemand anders maar vertrekt als je er op wil.
Zelf heb ik een hond die niet zo'n lieverd is met andere honden, ik kom (zeer zelden) ook wel eens op dat veldje, maar alleen als er niemand is, en wil er iemand op het veld dan vraag ik (als ik er net ben) of ik nog even 5 minuutjes mag, of ik ga gelijk zelf weg. Andersom als ik met mijn sociale hond loop en een nieuwe hond zie op het veld, vraag ik altijd of het goed is als ik er bij kom. Of zie ik een hond op het veldje die niet zo lekker is met andere honden, dan loop ik even een extra blokje eerst of overleg ik even met de eigenaar of ik zometeen om het veld zou kunnen. Het is een beetje geven en nemen, maar gewoon op een normale manier overleggen is tegenwoordig er moeilijk voor mensen. Ik zie het aan beide kanten fout gaan. Hier komt wel eens een man met een bullterrierkruising, die ook niet zo geweldig is met andere reuen en laatst kwam er een man aan met 2 honden en hij wou er bij op, de man op veld vroeg hem om even geduld te hebben, dan zou hij zijn hond aanlijnen, want die ging niet goed met reuen.. Gooit die man bij het poortje zo zijn honden er bij op, want ja, die man met de bullterrier-kruising 'moest zn agressieve rotjoekel' maar gewoon thuis houden, want dat zijn hond agressief was, was zijn probleem.. Belachelijk toch! Die man wou gewoon al vertrekken, maar die andere man had het fatsoen niet om even te wachten.
Andersom komen er hier ook mensen met niet zo hondvriendelijke honden die ook denken dat het veld van hen alleen is.. Zo jammer..

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Ik kan me je boosheid heel goed voorstellen. Ik heb zelf een rottweilerteef van bijna een jaar en ze is lief voor alles en iedereen (behalve katten). Ik lees veel mee op een rottweilergroep op fb en de tendens is dat anderen onterecht bang zijn voor 'de rottweiler' en maar moeten opzouten als het ze niet zint.. Helaas trekt een type hond als de rottweiler nogal eens een bepaald type baasje aan. Zoals vaker met stoerdere hondenrassen.

 

Niet alle rotti's zijn lief en sociaal, maar pas je daar als baas op aan en ga respectvol met anderen  om. Het zou zo simpel kunnen zijn. En als meer rotti baasjes dat zouden doen, zal het vooroordeel tegen rottweilers vanzelf verdwijnen. Want mooi en lief zijn ze .

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Geen stijl als zijn hond niet met kinderen kan en jij al aan geeft dat je er helemaal niet lang bent kan hij buiten het hek wachten tot jullie gaan. En dan met zijn hond binnen gaan.
Niet meer door de man laten weg jagen jullie hrbben ook recht gebruik te maken van het veld.
Gebeurt het weer zou ik er melding van maken.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

je zit inderdaad in een lastig parket omdat je ook nog eens 2 kinderen bij je hebt.

jij was/bent dan een makkelijk doelwit omdat je gewoon je kinderen wilt bescherme.

en dan komt er zo'n agresieve man met hond er tussen.

als hij zijn hond niet kan houden.....moet die maar gaan trainen zodat die wel zijn hond kan houden.

 

Sasja weegt ongeveer 45 kilo...en zelfs als zij in blinde woede uitbreekt, kan ik haar houden.

(dit is slechts 1 maal gebeurd...andere hond was ook enorm bezig om haar uit te lokken wat weer veroorzaakt werd door zijn mens)

maar goed....als je een grote hond heb, hoor je je hond te kunnen houden.

maakt even niet uit of die lief of boos is.

 

sterker nog...het komt wel eens voor dat een hondeneigenaar hier in de buurt iets aan mij wilt vragen.

Sasja gaat niet altijd goed met andere honden....maar ik heb haar dan vast...geen probleem dus.

Ik bind Sasja dan even vast aan een lantaarnpaal, geef haar het comando dat ze moet wachten...en ze blijft wachten...

Ik kan probleemloos naar de andere hondeneigenaar lopen...en er word geen hondengevecht uitgelokt.
(Okee, dit klinkt erger dan dat het is....maar als ik te dichtbij andere honden kom die ze niet ken omdat ze allemaal aan de riem zitten...gaat het vaak mis.)

Loopt alles los? dan is er vaak niks aan de hand

 

die gast had ook vriendelijk kunnen reageren..en zijn hond aan een paaltje kunnen binden als die jou iets zou willen vragen.

dit was geen vragen, maar machtmisbruik.

hij is groot en sterk...heeft een gevaarlijke hond bij zich...(en inderdaad zijn de meeste rottie's...de softie's..erg leuke honden)....en jij loopt met een hond die zich daarover niet kan verdedigen EN 2 kleine kinderen.

moedersinstinct is dat je maar toegeeft om je hond en kinderen te beschermen.

herrie schoppen is dan geen optie

juist erg verstandig dat je de bescherming van je kinderen en hond voorop zet.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^