Eerste hond reageert fel op nieuwe pup.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Hallo allemaal,

Sinds gisteren hebben wij er een nieuwe pup bij, een Jack Russell teefje.
We hebben onze eerste hond, ook een Jack Russell, meegenomen toen we haar op gingen halen. We hebben de honden kennis laten maken op voor beiden onbekend, dus neutraal terrein. Dat ging niet zo goed. Onze eerste hond reageerde fel op de pup. Hij knauwde en zij begon te piepen.
Nu is ze inmiddels 1 dag bij ons. Ze slaapt en eet in haar bench en we laten de eerste hond om de bench heen lopen, zodat ze aan elkaar kunnen snuffelen. Wij zitten hier soms bij en soms ook niet. Soms gaat het snuffelen gepaard met blaffen en grommen en soms ook niet. Soms blijft de eerste hond staan met strakke poten en z'n blik strak op de pup gericht en oortjes naar voren en soms laat hij zich door z'n poten zakken alsof hij met haar wil spelen en soms gaat hij naast de bench liggen en steekt z'n snuit een klein stukje door de tralies van de bench, zodat hij aan haar kan snuffelen. Vanmiddag likten ze zelfs elkaars neuzen. Prachtig om te zien. Ook hebben we ze vanmiddag samen uitgelaten. Daar waren andere honden bij, waar onze eerste hond prima mee op kan schieten en de pup heeft ook even aan ze gesnuffeld. Toen hebben we de pup en de eerste hond weer even aan elkaar laten snuffelen en ik moet zeggen dat dat aardig ging. Alleen hapte de eerste hond haar en zij begon weer te piepen.
Wat denken jullie dat de beste manier is om de twee honden op een goede en rustige manier aan elkaar te laten wennen met als einddoel dat ze samen los in de huiskamer etc. kunnen?

Groetjes,

Jin.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste hond reageert fel op nieuwe pup." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HILLHILL 2 doggies

honden foto van HILL

geef je de pup te veel aandacht? niet vergetenn,je andere hond was het eerst..mag alles ook het eerts,,eerste knuffel/ketting om/eten/aai/koekje/etc..

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

alles komt goed hoor het heeft tijd nodig eerst de oudste dan de pup dan komt alles vanzelf goed.
veel sterkte er mee.
gr cocoflanel ;-)

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Hoi, bedankt voor de reactie.
De eerste hond krijgt als eerste eten, wordt als eerst aangelijnd en gaat als eerst naar buiten, wordt als eerste begroet etc.
Wij geven hem nu nóg meer aandacht dan voorheen. Nog meer spelen, wandelen, lekkers (niet te veel), knuffelen etc.
De pup slaapt veel (2 uur in de bench 1 uurtje eruit).
Ik moet erbij zeggen dat de eerste hond wel lekker rustig in z'n mandje gaat liggen slapen en niet koortsachtig op de gang bij de bench rond loopt.
Ik heb het idee dat we de pup niet te veel aandacht geven. Wij verdelen sowieso de aandacht en letten erop dat we de pup niet té veel vertroetelen etc.

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Hoi cocoflanel. Bedankt voor de reactie. We gaan ze gewoon langzaam aan elkaar laten wennen. Ze minstens 1 keer per dag samen uitlaten en buiten een beetje aan elkaar laten snuffelen. De pup mag niet zo ver lopen als dat de eerste hond mag en zij heeft nog niet al haar entingen gehad.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

jin veel geluk heb zelf ook een pup en drie volwassen hondjes dus ik weet uit ervaring het komt goed.
groetjes cocoflanel ;-)

honden page profiel DemiDemi 3 doggies

honden foto van Demi

Hoi ,

ik denk hoe je het nu doet dat dat het beste is. Alleen als de eerste hond bijv. gromt ofso en dan de pup gaat piepen moet je niet gelijk naar de pup toe gaan, want als je dat dan telkens doet gaat ie denken dat ie zielig is en dat moet niet. En de pup moet ook genoeg aandacht krijgen.

maar volgens mij doe je het hartstikke goed!:-)

groetjes, demi

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Hey Demi. Bedankt voor je berichtje. Als de eerste hond naar de pup heeft geknauwd of gesnauwd dat wachten we eventjes en dan loopt mijn vriend weer een stukje verder met de eerste hond, zodat hij de stress er even uit kan lopen/schudden, niet opnieuw uit kan vallen en niet het idee krijgt dat wij zijn gezag ondermijnen.
Ze zijn overigens binnen nog niet samen geweest zonder de tralies van de bench ertussen. Dat vinden we nog te vroeg.
Groetjes!

honden page profiel HILLHILL 1 doggies

honden foto van HILL

Komt goed rome is ook niet in een dag gebouwd hahahahh

Jolanda (Gast)

Onze hond reageerde precies zo toen we onze pup kregen,onze oudere hond begon ook te grommen,we hebben ze gewoon laten gaan(natuurlijk wel in de aanslag voor al er wat mocht mis gaan)als we de kamer uitgingen dat ging de pup de bench in,maar met een paar dagen sliepen ze al samen in de mand, gewoon laten gaan is mijn advies maar wel een wakend oog en als je weg gaat dan de pup in de bench.

***zijn overigens binnen nog niet samen geweest zonder de tralies van de bench ertussen. Dat vinden we nog te vroeg***
DIT ZOU IK NIET DOEN,LAAT ZE AAN ELKAAR WENNEN ZONDER DAT DE PUP OPGESLOTEN ZIT!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Nou als de eerst hond zo fel reageerd dan zou ik het zeker niet doen en al helemaal niet bij een jack....die gaat voor de dood :'(

Maar het is en blijft wle moeilijk als 1 jac russel de andere niet accepteerd....ik hoop echt dat het goed gaat,maar ik heb er een hard hoofd in....
En zeker als de jonge hond straks wat meer durft... dan beginnen de problemen pas :'(

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Hoi Jolanda. Bedankt voor je reactie. Dus je zegt dat we de pup het beste in de woonkamer los kunnen laten. Ons is dat eerder afgeraden, omdat de eerste hond zijn territorium duidelijk ontzettend aan het verdedigen is. Ik ben nl. bang dat als we haar loslaten en de eerste hond ziet dat ze los in de kamer loopt hij haar echt grijpt.. Misschien is dat eenmalig of een paar keer. Maar dat weten we natuurlijk nooit 100% zeker. Maar ze moeten ooit aan elkaar gaan wennen en elkaar binnen grenzen gaan tolereren. Groetjes!

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Hi Cabasja. Ik moet zeggen dat het vandaag een stuk beter gaat dan gisteren. Wij hebben het idee dat de eerste hond geen flauw idee heeft wat hij met dat kleintje aan moet. Logisch natuurlijk. Hij ziet haar als een indringer in zijn territorium. We gaan ze langzaam aan elkaar laten wennen. Groetjes.

Jolanda (Gast)

Maar je kunt ze toch ook niet altijd apart houden :'( ,je ziet het vaak als je aan het wandelen bent dat honden heel fel worden als ze aan de riem lopen,als je ze los laat is er geen vuiltje aan de lucht en spelen ze samen,en als de oudere jack de pup achter de tralies ziet en niet aan hem kan snuffelen dan word het wel lastig,ga er bij zitten als je pup en de oudere hond samen laat zodat je meteen kunt ingrijpen

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Nee, we kunnen ze niet altijd apart houden. We gaan ze langzaam aan elkaar laten wennen. 't Is een hele verandering voor onze eerste hond. Hij is nu nog bezig met zijn territorium verdedigen. Het pupje is er pas ruim een dag en ruikt nog naar andere honden en Melo is nog helemaal niet aan haar gewend.
Het klopt inderdaad dat sommige honden aan de riem fel(ler) kunnen reageren dan wanneer ze los lopen.
Onze oudste Jack zat vanmiddag neus aan neus (met de benchtralies ertussen) met onze jongste Jack en ze begonnen elkaars snoet af te likken. Nu ligt hij zo ongeveer naast de bench op zijn kluif te kauwen. Groetjes.

honden page profiel BrentBrent

Hallo iedereen,

Ik ben Brent en ik heb een gelijk aardig vraagje als Jin
Wij hebben een franse bulldog van 8jaar oud hij kan nogal agressief reageren op andere honden... We zijn onlangs nog eens bij vrienden langs geweest, die hebben juist 6 chiwawa pups en we zijn er meteen verliefd op geworden en we zouden er graag eentje kopen maar we denken dat onze hond, Dino agressief uit de hoek zou kunnen komen tegenover de pup.

groetjes,
Brent

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

Hey Brent,

Oud topic. ;-)
Lief hoor! Chihuahuapuppies. Hoe reageert Dino normaal op puppen?

Groetjes.

kkkkkkkkkk (Gast)

ik heb ook twee honden twee chihauhau's .\
een oudere en een pup de oudere reageert niet,en de pup wilt spelen.
Maar de oudere gromt soms maar wij denken dat hij dan wilt laten zien dat hij de baas is .
Het is wel niet fijn dat hij altijd van de zetel afspringt al zij er op is , maar daar valt mee te leven .
Leuke forum Jin.
grt kkkkkkkkkk

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste hond reageert fel op nieuwe pup." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dat past makkelijk!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^