paar vragen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Jacq&Will&Passey&Nina  † Rambo :(

Hallo,

 

Sinds afgelopen dinsdag hebben wij een Kruising duitse herder teefje van 10 maanden in huis, schat van beestje alleen buiten aan de riem of in de voortuin (omheind) is ze erg aggressief naar andere honden zowel reutjes als teefjes. Nog tips hoe ik dit het beste kan afleren? Als ze los is dan doet ze het eigenlijk niet tenminste niet tegen een reu van een vriend van ons. heeft het miss met socialisatie te maken?

honden page profiel rasky&frottyrasky&frotty

honden foto van rasky&frotty

Hai probeer het eens met een plantenspuit zodra ze aanstalte maakt sprayen doet geen ouwa

en meer als proberen ze is nog jong dus U kunt nog alle kanten op met haar

 

 

Vriendelijke Groeten

 

Rasky&Frotty en haar baasje

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Nee zeg!

Je hebt het beestje nog geen 4 dagen in huis,, en dan al beginnen met water op zijn snoet te spuiten?

Vind ik een vreemd advies hoor!

Geef de hond eerst eens wat rust. Loslopen en grote wandelingen maken of alleen door de voortuin lopen, hoeft nog helemaal niet.

Laat haar eerst eens een paar weken wennen aan haar nieuwe familie en haar nieuwe omgeving. Verders nog even niets…


honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Eens met Suzan. Geef haar ff de tijd, en niet alleen in de tuin laten. 

 

Weet je iets van haar voorgeschiedenis? En gefeliciteerd met je nieuwe hond!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Een herplaatser heeft veel tijd nodig om echt te wennen en vertrouwen te krijgen.
Gedrag wat ze nu toont komt mij over als een hond die een beetje "de weg kwijt is".

Onzeker dus en dan maar een grote mond opzet.

 

Misschien dat ze eerder met dit gedrag ook veel succes heeft gehad.

Vaak is dat uitval/wegblaf gedrag aan de lijn veel sterker dan loslopend.

 

Je zal dus ook niet iets moeten "afleren", maar dingen moeten gaan aanleren, of ombuigen.
Dat aan de lijn er niets aan de hand is met andere honden, en ze op jullie kan vertrouwen dat jullie haar er veilig doorloodsen.

 

Ik zou directe confrontaties voorlopig een poosje mijden, loopt een beetje dezelfde routes elke dag, zodat ze wat zelfvertrouwen krijgt, en mocht ze op afstand rustig reageren op een hond, kan je haar belonen met iets lekkers, een speeltje, een aai, net wat je wilt en zij leuk vindt.

 

het feit dat het los goed gaat, zegt iets over haar sociale vaardigheden opzichzelf gezien, en die zijn dus dan normaal, aan de lijn is heel veel anders, en ze heeft al wat ervaringen op gedaan, maar niets wat niet nog te veranderen is bij zo'n jonge slimme hond.

 

Heel mooie hond om te zien trouwens, heel veel geluk met haar.

honden foto van Jacq&Will&Passey&Nina  † Rambo :(

dankje voor de reacties

bedoel meer met los bij iemand in huis dus niet los buiten. wel gisteren aan t strandje dat er verder op ook iemand met een hond aan t spelen was daar reageerde ze totaal niet aggressief op. Ik weet weinig van haar voorgeschiedenis, eigenlijk alleen dat ze tot 4 maanden aan een ketting heeft gelegen in Tsjechie is daarna bij een gezin gekomen met 2 kinderen waar ze bijna alleen maar in de tuin gelaten werd dus geen opvoeding heeft gehad. Ook rare dingen zoals muilkorf aan als ze weg waren???? tegen het blaffen???

Als ze voor in de tuin is zijn wij er bij dan bedoel ik dat we gewoon op t gemakkie van de zon aan t genieten zijn :)

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Nog niet los laten lopen.

Relaxt wandelen met je hond, laat staan 'onaangegelijnd', is echt een heleboel stappen later pas aan de orde!

Je geeft zelf aan dat je weinig van haar weet, ze geen opvoeding heeft genoten, en eerder alleen maar rampspoed heeft gekend.

Je gooit haar nu wel erg in het diepe naar mijn idee.

Ik hoop dat je me niet te streng vind.. ik tracht dit slechts met je te delen uit eigen ervaring.

Je mag het echt in een kak tempo'tje doen allemaal. Ga rustig werken aan jullie kennismaking.

Kijk eens of je haar uitgebreid mag aaien, geef haar voertjes uit je hand, doe een klein spelletje in de achtertuin. Gewoon een band opbouwen. One step at a time.



honden foto van Jacq&Will&Passey&Nina  † Rambo :(

nee zeker begrijp ik je niet verkeerd :) daarom vraag ik ook een ieder ze mening :)

Ik mag ze overal aanraken zelfs in haar mond en zo :) ze bruist van de energie daarom lopen we er al ff een flinke ronde mee, merk ook aan der dat ze er van geniet ze heeft ook geen stress verder het is net of ze hier altijd heeft gewoond :) voeren doe ik ze ook uit de hand behalve vers vlees haha :P die vrouw waar ze vandaan komt die doet wel of ze opgevoed is en er zal heus wel iets mee gedaan zijn maar ik denk dat ze bang zijn van haar. als ik ze ook iets vraag wat ze niet leuk vind bijt ze zachtjes in me hand, ze mag zeker wennen alleen ben wel al gelijk wat consequent anders gaat ze straks helemaal een loopje met ons nemen :) ik had niet verwacht dat los laten lopen iets moeilijks zou zijn, ik dacht meer aan meer vrijheid.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Misschien lees ik er overheen hoor, maar wat voor gedrag vertoont ze dat je als agressief bestempeld?

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Eventjes vermijden dat ze te dicht bij vreemde honden aan de lijn komt. Als er een hond op je afkomt steek dan even de straat over. Zo creëer je voor je hond meer ruimte, en zal die zich rustiger voelen. 
En als je een andere hond ziet aankomen kan je haar afleiden met een koekje ofzo. Aandacht voor jou en het koekje, geen aandacht voor de hond.
En geen water spuiten of haar laten schrikken ofzo, wie weet komt haar reactie uit angst voor en dan is dit echt geen goede oplossing.

honden foto van Jacq&Will&Passey&Nina  † Rambo :(

S met L&B

had ik inderdaad nog niet geypt 

ik bedoel dan heel strak in de riem hangen, blaffen haren omhoog idd net of ze zich bedreigd voelt

 

Silvia, Blackie & Saffira 

Ja ik loop zoiezo wel om haha want weet niet wat ze doet.

en als ze een hond mis bijt hier zit ik met de gebakken peren

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Oh wat een prachtige hond!

Ben het ook met Suzan eens, rustig aan..

 Ze komt uit Tjechie uit een kennelsituatie? Zou ze een keer in het nauw gedreven kunnen zijn door honden..Ze heeft blijkbaar nog geen vertrouwen in de riem en een omheining...heeft ze misschien opgesloten gezeten? Soort van claustrofobie? Heeft ze misschien met meer honden in 1 hok gezeten wat niet heel goed is gegaan?

Maar het kan ook zijn dat ze niet gewent is om aan een riem te lopen of binnen een omheining te moeten zitten. Ik heb wel eens gezien op foto's hoe de assiels daar ongeveer zijn, daar zag ik veel honden los bij elkaar lopen. Ik heb de indruk dat de honden hier meer in roedels rond lopen..

http://www.digifotoforum.nl/index.php?showtopic=25558

 

Kan ook zijn dat ze van straat komt waar honden ook vrij in roedels leven. 

 

Ik denk dat jouw hond misschien veel leuke associaties zou moeten krijgen met het lopen aan de riem en verblijven in een omheinde situatie. Rustig aan gaan socialiseren misschien.. Misschien zou je hiervoor eens kunnen aankloppen bij een goede hondenschool. Ze zou misschien nog wel veel vertrouwen moeten leren krijgen..

 

honden foto van Jacq&Will&Passey&Nina  † Rambo :(

Sandra en Ozzie

 

Ze komt uit Tsjechie en heeft daar de eerste 4 maanden van haar leventje aan een lange ketting gezeten, daarna is ze opgevangen door een gezin met 2 kinderen, daar heeft ze wel wat geleerd maar er is daar duidelijk geen roedel lijder geweest, en meer weet ik niet van haar helaas. Ze leert heel snel en is dus erg leergierig. Kan niet echt ergens uit opmaken dat ze mishandeld zou zijn oid. Zelfs de stofzuiger is ze niet bang van. Het gezin waar ze hier voor zat zat ze hele dagen in de tuin volgens mevrouw maar ik vermoed in de bench want ze is ook bang om in de bench te gaan, ik motiveer haar dan met koekjes en dan gaat het wel goed. maar afijn mevrouw vertelde dat ze 3 of 4 keer per dag uit werd gelaten en dan ff snel tussen neus en lippen door. Ze is aan de riem lopen wel gewend maar de eerste 2 dagen ging ze van links naar rechts en van voor naar achteren, dankzij haar leergierig en slimheid heb ik ze al zover om netjes naast me te lopen. Een honden school gaat het helaas niet worden heb daar de financiele mogelijkheden niet voor. 

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Misschien dat ze door aan de ketting te zitten en daarom geen kant op te kunnen wel een vervelende ervaring opgedaan...Wat naar voor een hond om zo jong zo lang aan een ketting vast te hebben gezeten zeg! Ik denk dat dit misschien daarom wel met socialiseren te maken zou kunnen hebben...Ik vrees dat dit niet goed gegaan is in haar jonge leventje zo te lezen in jouw comment. Knap dat ze al naast jou loopt....ze wil blijkbaar ook voor jou werken. Ik denk dat je super goed bezig  bent..je hebt al veel gewonnen immers, dat ze naast jou aan een lijn loopt! Als ze tussen neus en lippen voordat ze bij jou was werd uitgelaten heeft ze ook niet de kans gehad om dit te leren. Super dat ze zo enorm leergierig is, dat heb je mee!

Ik denk het wandelen leuk maken. Wanneer ze contact met jou maakt belonen, naast jou belonen, alles belonen wat ze goed doet...krijgt ze misschien zelfvertrouwen van. Ik zou niet boos op haar worden wanneer haar hiets niet goed lukt..negeren. Ik denk dat het veel tijd gaat kosten maar dat je dan straks ook een top hond hebt!

Ook zit een hond rond deze leeftijd in de pubertijd...dus de hormoonspiegel heb je niet helemaal mee denk ik, maar met positief consequent blijven kan je ook een heel eind komen denk ik....veel rust geven na activiteiten, vooral in deze periode, om al haar indrukken te kunnen laten verwerken.

 

Een ketting was voor haar niet heel positief, misschien voor haar dezelfde nare ervaring als de riem, die weer positief zou moeten worden..

 

honden foto van Jacq&Will&Passey&Nina  † Rambo :(

Ja is idd moeilijk te zeggen.

Tis zo,n lieverd wat dat betreft ondanks wat ze miss al meegemaakt heeft, Ja mevrouw had nog 2 kinders dus dan heb je helemaal geen tijd voor dit dametje, want ze vraagt veel aandacht en moet ze af en toe echt even af leggen anders blijft ze rond lopen haha.

Ik zit er ook aan te denken om ze op een gegeven moment te laten steriliseren, dat is het beste na de eerste loosheid toch?

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" Hallo,
 
Sinds afgelopen dinsdag hebben wij een Kruising duitse herder teefje van 10 maanden in huis, schat van beestje alleen buiten aan de riem of in de voortuin (omheind) is ze erg aggressief naar andere honden zowel reutjes als teefjes. Nog tips hoe ik dit het beste kan afleren? Als ze los is dan doet ze het eigenlijk niet tenminste niet tegen een reu van een vriend van ons. heeft het miss met socialisatie te maken? "

 

Herkenbaar gedrag... onze Bailey valt uit naar andere honden aan de lijn.

Ik ben hier druk mee aan het trainen.

Wanneer Bailey los loopt laat ze dit gedrag niet zien!

 

Ik doe het als volgt:

  • Zie ik een andere hond, dan draai ik om en vervolg mijn route...
  • Ik steek de straat over...
  • Ik beloon voor gewenst gedrag...
  • Ik probeer het kijken/reageren van Bailey naar andere honden voor te zijn... dit doe ik door haar af te leiden...

Bailey is vermoedelijk nog maar net 2 jaar... de kans is dat er in een belangrijke periode van haar ontwikkeling iets is misgegaan...

honden foto van Jacq&Will&Passey&Nina  † Rambo :(

Ja bij Nina is er ook heel wat misgegaan, en weet nu ook een beetje wat in ieder geval de tijd dat ze in nederland was. Ze zat in de bench of buiten dan snap ik ook wel waarom ze niks gewend is.

Heb haar nu buiten een tuigje aan en een halsband beide aan een riem vast zeg maar als ik dan andere honden zie kan ik haar makkelijk weg draaien met der hoofd :)

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

@ Liesbeth. Ja afleiden vind ik ook een hele goeie. Goed kijken wat jouw hond leuk vind, een speeltje bijvoorbeeld en daar hem of haar mee afleiden. Voor Ozzie was dit altijd een grote ronde oranje bijt ring waarmee ik kon rollen, gooien trekspelltejes doen, verstoppen enz...Zo kon ik hem wat bij de les houden. Later werd dit de klos. Ozzie heeft het omgekeerde...Hij denkt dat alle honden zijn vrienden zijn en wil er in volle enthousiasme dan naartoe op te spelen...Maar dit kan ook niet altijd, dus afleiden...

Tijdens de training heb ik Ozzie met zo'n speelring met allemaal losse honden om te kunnen spelen toch zijn aandacht op mij gericht kunnen houden...

Dus een beetje zoeken wat je hond leuk vind om te doen.

honden foto van Jacq&Will&Passey&Nina  † Rambo :(

Nou ze is zoiezo helemaal gek van ballen :) en ga volgende week een groot flos touw kopen van 4 knopen dus dat zal dan helemaal goed komen :)

Volgende forumvraag: Joy beet me :'( waarom?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^