Pup aan riem?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Karen, baasje van Bo!Karen, baasje van Bo!

honden foto van Karen, baasje van Bo!

Vanaf wanneer doe je je pup best aan de riem? 

honden page profiel Karen, baasje van Bo!Karen, baasje van Bo!

honden foto van Karen, baasje van Bo!

Bo is nu 8,5 week en sinds zaterdag pas thuis. Momenteel snapt ze er nog niets van. Wil overal naar toe behalve me volgen! Doe ik haar dan best nog niet aan de riem, in eigen tuin? Als ik haar uitlaat voor een plasje laat ik haar los, of hou ik haar dan wel beter aan de riem? Voor de rest is ze super flink. Nog geen enkel ongelukje binnen. Goed slapen en flink eten. En al enthousiast spelen. 

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Gefeliciteerd met je pup.

 

Je kan haar al gewoon aan de riem doen hoor, ze zal nog niet van huis af willen lopen en dat is heel normaal.

Probeer haar enthousiast mee te krijgen, lukt dit niet dan kan je haar ook even dragen naar de uitlaat plek en naar huis laten lopen meestal gaat dat wel heel goed ( terug naar de veilige haven) want alles is nieuw en jullie huis zullen ze toch als veilig zien.

 

Succes.

 

Wat heb je voor hond en foto's zijn we ook gek op 

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Gefeliciteerd met je mooie lab! Wij hebben ook een lab eerste paar weken drama aan de riem on van huis te gaan. Terug wou hij rennend! Elke keer deed ik toch weer de riem aan en liet hem elke wandeling ook even los lopen in het bos.. Na paar weken gaan ze het steeds leuker vinden! En bij de meeste labradors doen snoepjes wonderen!! Nu is hij een half jaar en zeg tegen hem let op! Ga je mee? En hij zit al naast me te wachten tot ik de riem om doe om vervolgens over enthousiast te springen als we gaan.. Nu moet ik hem afremmen want hij trekt enorm aan de riem! Dus dat vraagt nu de oefening! Succes met opvoeden en ze groeien als kool dus geniet zo van de klein puppy bolletje ook al denk je af en toe dat het enorm zwaar is! This verrassend hoe snel ze leren en groeien!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Gefeliciteerd met je pup... 

Ik zou je pup al aan de riem doen, ook al is het maar ff in de tuin, zo kan je pup wennen aan een halsband/tuigje en een riem.

De pup zal het eerst niet leuk vinden en zich waarschijnlijk verzetten... maar het is dan een kwestie van geduld en tijd hebben en je pup positief belonen als die meeloopt aan de lijn.

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Wij deden hem meteen de dag erna al aan de riem. Eerst buiten in de tuin met de riem aan.

Als hij met wandelen niet wou beloonde we hem met snoepjes als hij goed mee liep. En anders tilde we hem idd ook op. Dan wou hij na zijn plasje graag weer naar huis en dan liep hij wel mee, dat beloonde we dan weer.

Eerst vond hij er niks aan maar later was hij er zo aan gewend. Dat ging hier best snel.

Volgende forumvraag: Hond vertoon ander gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^