Ik wil alles weten over de siberische husky!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Ik weet niet precies hoe zwaar hij is. Op de site stond toen dat Bobby 12 kilo is. Maar ik kan hem met moeite tillen hoor dikke poemel! Denk eerder 15 a 16 kilo.
 
En nee Janno ik denk meer formaatje konijn. Zoals mijn chihuahua. Dat is net een groot konijn haha. "

 Ik bedoelde rond de 5/6 kilo.

Of die als prooi kunnen worden aangezien.

honden page profiel --

Dat denk ik wel.. Ik denk dat een hondje zoals mijn chi kan worden aangezien voor konijn. Die is 3 kilo.Maar gewicht zegt niet alles hè. Bailey mijn chi huppelt ook echt en ik denk dat een Husky dan denkt oh leuk een speeltje! Of dat hij denkt oh dat moet ik pakken!!

En dat vind ik dan een beetje eng snap je?

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Dat denk ik wel.. Ik denk dat een hondje zoals mijn chi kan worden aangezien voor konijn. Die is 3 kilo.Maar gewicht zegt niet alles hè. Bailey mijn chi huppelt ook echt en ik denk dat een Husky dan denkt oh leuk een speeltje! Of dat hij denkt oh dat moet ik pakken!!
En dat vind ik dan een beetje eng snap je? "

 Dus kleine hondjes die snel bewegen kunnen als prooi worden aangezien.

 

honden page profiel --

Precies Janno. Zo begreep ik het uit de tekst van wakkere husky :)

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Precies Janno. Zo begreep ik het uit de tekst van wakkere husky :-) "

 Lijkt me een eng idee.

In de buurt woont een malamute ik weet niet of die dat ook doet.

Aangezien we een klein hondje hebben. 

honden page profiel --

Ik denk niet dat elke hond zo ineens een klein hondje zou aanvallen hoor Janno. Maar je moet wel oppassen natuurlijk. En je afvragen of chihuahua husky een goeie combinatie is.

 

Als die malamute gewoon aan de lijn zit en als Minion netjes bij jullie blijft zou ik me nog niet zon zorgen maken hoor.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Ik heb een makkelijk exemplaar in huis O-) ( voor een husky dan haha ) sloopt minimaal , en misschien eens in de week graaft hij n gat in de tuin ( vaste plekje ) voor de rest echt toppunt vab eigenwijs :-D

Maar type vanmiddag wel wat , moet nu naar school heen.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

ik heb ook een 10 kg hondje in huis, heb er 4 husky's bij gehad en hij was de baas hoor.
ook gaat hij weleens mee met de husky wandelingen en ook geen problemen daarmee, dan loopt hij tussen 20 husky's en ze laten hem allemaal met rust, doen ze dat niet dan hebben ze een max in hun neus.
maar heb met mijn job weleens gehad dat hij een rit aan nam op een teckel en thank god op een meter stopte toen hij door had dat het een hondje was.
een van mijn opvangers kon naar kleine hondjes buiten lelijk uit de hoek komen. (was 1 jaar en nog nooit echt met honden in contact geweest) het is een heel groot deel opvoeding en ze regelmatig aan kleine hondjes blootstellen. even een toevoeging; heb hem weleens mee genomen naar een wedstrijd en buiten dat de honden daar veel adrenaline hebben, veel van deze honden leven alleen met andere husky's en wandelingen zoals wij hp'ers maken doen ze amper, daar is max zijn leven inderdaad niet zeker

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ik heb zelf nog niet zo heel lang ervaring met husky's (nu zo'n 2,5 jaar) dus ik ben geen expert  maar het zijn echt vrolijke clowns met een eigenzinnige aard waar je tegen moet kunnen. 

 

 

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"  Lijkt me een eng idee.
In de buurt woont een malamute ik weet niet of die dat ook doet.
Aangezien we een klein hondje hebben.  "

 

 

Ha Janno, het is ook niet zo dat mijn hussen alles wat klein is proberen te grijpen hoor. Het is heel erg gebonden aan de de situatie. Een rustige wandeling (ahum, soms komt dat voor) en een klein hondje, daar lopen ze gewoon langs.

 

een klein hondje dat door het hoge gras langs komt gescheurd, kan een reflex opwekken, zeker als het heel klein is en fluffy. (Chenak heeft zelfs ooit bijna naar Janouk gehapt toen die nog pup was, maar gelukkig zag hij net op tijd dat Janouk het was die ritselde in het struikgewas.) 

 

daarnaast spelen husky's soms nogal wild, en wat Shadow bij het krijgertje spelen met Spot doet, moet hij niet met een tekkeltje doen. Dat vind dat tekkeltje niet leuk. Nu moet ik wel zeggen dat de mannen niet heel uitgebreid gesocialiseerd zijn met kleine hondjes, er wonen er gewoon heel weinig in de buurt. 

 

Malamuten zijn iha wat minder snelle en felle jagers, ik zou me niet zo'n zorgen maken hoor.

honden page profiel --

Bedankt voor de reacties!!

 

Ik blijf het een onwijs aantrekkelijk ras vinden maar zet het toch denk ik even in de ijskast. Ik vind dat jehet lot niet moet gaan tarten als je dat zo mag noemen.

 

Later als ik groot ben, neem ik dus maar letterlijk. Later als Bailey er ooit niet meer is.

 

edit. Ik wil het niet ineens helemaal afkappen hoor. Maar geeft wel veel twijfels... Lastig!

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Een klein hondje hoeft niet perse voor problemen te zorgen bij een husky, een klein hondje hebben is in mijn ogen altijd een risico, ze zijn klein en dus fragiel, kwetsbaar. Denk zeker als een husky met een klein hondje opgroeit dat dat prima kan. 

 

Zou het nog niet helemaal uitsluiten ...

honden page profiel --

Ik heb een fokker die ik vond via de rasvereniging een mail gestuurd, met wat meer uitgebreid deze vraag erin. 

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik weet niet om mijn ervaring telt :p maar ik zal een poging doen.

Sinds 2 jaar hebben we Nyx uit het asiel. Hij is een husky x duitse staande. Schat van een beest en al een tikkie eigenwijzer dan de gemiddelde huishond.
Na een jaar zat ik eraan te denken om er een husky bij te nemen, maar besloten toch maar niet te doen met het idee van '' een echte husky is te veel''

En 4 maanden geleden stond Skye daar op facebook op de herplaatsgroep voor husky's, ze was net gekocht, maar het ging niet in haar nieuwe huisje. Ze moest dringend weg. Uit belangstelling geïnformeerd of er al serieuze reacties waren. Die waren er niet en het asiel dreigde. Nou heb ik met Nyx gemerkt dat een asiel geen plek is voor zo'n hond, dus ik zei: Breng haar maar hier. En zo geschiedde.
Mevrouw kwam binnen met angsthappen en verwaarloosd (geen gram vet op haar ribben en amper spieren) en dat is nu gelukkig over, maar ik merkte daardoor wel dat husky's eigenlijk gevoelige honden zijn. Ze was bang, maar dapper en ze zette door (o.a. met haar tanden, au!)
Skye heeft ondertussen de energie en spieren om echt te puberen (16 maanden) en daar maakt ze dan ook regelmatig (mis)gebruik van.
Momenteel heb ik last van stress en dat doet toch behoorlijke inbreuk op mijn geduld. Ik snauw eerder naar de honden en kan haar puberstreken worden me met regelmaat te veel. Maar daar kunnen ze niets aan doen. Het is maar goed dat ze zo'n doorzetter is en vaak niets van mijn gemopper aantrekt :p
Ik merk ook dat ze graag vooruit wil en wil werken, maar ze heeft het concentratievermogen van een fruitvlieg. ''Oeh, blaadje!'' en dan krijg ik een ruk aan mijn arm.

In tegenstelling tot Nyx, komt Skye niet graag tegen me aanliggen, maar ze is wel graag in je aanwezigheid. Daarin tegen is ze wel een op en top knuffelaar als je binnenkomt. Bij bijna iedereen springt ze bijna direct in de armen, haha (en de meeste vinden dat niet erg)

Ze is echt lief, ontzettend gegroeid (mentaal en fysiek), maar ook een vreselijk draak.

Of hier opnieuw een husky komt? Misschien.
Aan de ene kant heb ik met Skye wel genoeg huskypuberteit gehad (en dan te bedenken dat husky's eeuwige pubers worden genoemd!), maar aan de andere kant zie ik zoveel onbegrepen husky's voorbijkomen op internet. Geen van alle begrepen, terwijl ze zo mooi van binnen en buiten zijn. Ze houden je echt bezig en zetten je aan het denken.
Als hier een husky komt, zal het een herplaatser zijn, komt er een pup, zal het een ander ras zijn (maar mogelijk wel van het poolhondentype)

Wat je wel in je achterhoofd moet houden is dat husky's niet zo'n sterk maag-darmstelsel hebben, snel allergieën kunnen ontwikkelen en ik las laatst zelfs dat ze gevoelig zijn voor kanker. Daarin tegen worden ze wel gemiddeld zo'n 12-16 jaar oud :) en 16 is zeker niet slecht voor een middelgrote tot grote hond.

Een husky hebben (of enige andere poolhond) is een ''way of life''.
Je moet er tegen kunnen dat ze je negeren of je aan kijken zo van ''Ik zal er over nadenken'' of ''Euh..nee''

En onthoudt:
There is no dull moment with a siberian husky! (tenzij ze slapen)

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" Ik heb een fokker die ik vond via de rasvereniging een mail gestuurd, met wat meer uitgebreid deze vraag erin.  "

 



toch nog niet helemaal in de ijskast ;-) .

wat houd je tegen?

ik krijg over een tijdje een tamaskan pup, waarom ik nu hiervoor ga behalve enkele samenloop van omstandigheden? ze lijken erg op husky's maar zijn iets baasgerichter, iets minder wegloop gedrag en iets minder jachtpassie maar wel redelijk zelfstandig, buiten actie en binnen hangen, zich pas druk maken wanneer er een bom ontploft, kan er mee sporten en toch wel wat hussenstreken/ grappen.

of is een laika of samojeed (wel kammen) niks? dan zijn ook iets meer easy going vergeleken met een husky.

honden page profiel --

Nouja, in de ijskast

Wel twijfels.. Omdat ik dus een Chi heb, en niet het risico wil lopen dat het niet goed gaat..

 

De laika of samojeed ken ik niet.. Eens meer over opzoeken. Maar het is toch wel de Husky die met stip op 1 komt als ik ooit een puppy wil nemen. Ik heb helemaal niet zoveel met rassen eigenlijk. Ben normaal van de asiel hondjes :)

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Nouja, in de ijskast
Wel twijfels.. Omdat ik dus een Chi heb, en niet het risico wil lopen dat het niet goed gaat..
 
De laika of samojeed ken ik niet.. Eens meer over opzoeken. Maar het is toch wel de Husky die met stip op 1 komt als ik ooit een puppy wil nemen. Ik heb helemaal niet zoveel met rassen eigenlijk. Ben normaal van de asiel hondjes :-) "

 

De laika (west siberische, oost siberische en russisch europese laika heb je, meervoud: laiki) ga je prachtig vinden.

honden page profiel --

Even snel gegoogled, en de grauwe Laika zegmaar, die vind ik teveel weghebben van wolven. De zwart getekende doen me denken aan een Akita die ik ken. Met Akita's heb ik niet veel..

 

Weer andere die tevoorschijn komen lijken veel op husky's.

Ben ik nou gewoon Husky bevooroordeeld?

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

als je gewoon ''laika'' intypt krijg je echt van alles

Dit is Borr, een west siberische laika reu
Klik :)  (foto kreeg ik niet geplaats, dus daarom zo

honden page profiel --

Gezien :) zijn absoluut mooie honden! (Maar husky's zijn mooier.)

 

En die zijn makkelijker? Ik kan me altijd inlezen natuurlijk! :)

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

West siberische laika is de makkelijkste van de 6 (3 erkend)
Ze hebben wel een behoorlijk jachtinstinkt nog (word nog mee gejaagd in Rusland en omgeving), maar ze zijn een stuk baasgerichter dan husky's en kunnen in gebieden met niet teveel wild los. Die uit Scandinavië worden minder baasgericht gefokt dan die uit oost Europa.
In Nederland/België heb je momenteel één echt actieve fokker (zit hier ook op het forum, ze heet Chris). Ik zag op facebook dat een van haar teven loops is en over 2,5 maand pups verwacht :D (jippie!!! puppyfoto's!!)

 

http://www.spineusart.be/westsiberischelaika/ is haar website :) en kun je ontzettend veel info vinden

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Nouja, in de ijskast

Wel twijfels.. Omdat ik dus een Chi heb, en niet het risico wil lopen dat het niet goed gaat..

 

De laika of samojeed ken ik niet.. Eens meer over opzoeken. Maar het is toch wel de Husky die met stip op 1 komt als ik ooit een puppy wil nemen. Ik heb helemaal niet zoveel met rassen eigenlijk. Ben normaal van de asiel hondjes <img class=" /> "

 


Ik heb hier thuis een kitten die net 4/5 weken was toen wij hem vonden.
Deze kitten slaapt tegen mijn hus aan.
Mijn hus heerf nog nimmer lelijk gedaan tegen onze kitten.
( buitens huis wel toch erg interessant zo n kat .
Maar meer opjagen als echt jagen op de kat )


Mijn nichtje heeft een chi die heeft hij nimmer iets gedaan of proberen te doen.

Soms kunnen ze het als prooi zien maar niet in huis hoor.
Eerder zoals al eerder aangegeven tijdens een wandeling dat de chi in het hoge gras loopt ofzo.

Daarin tegen heb ik dan weer een hamster op de kooi staat in koien letters "na openen meteen sluiten" want ik weet zeker dat als die een losloopt dat het fout gaat.

De buren hebben kippen.
Ik ben zwaar tegen stroom es maar we hebben samen de buren en wij de stroomomheinig betaald.
Alleen al de manier hoe hus van mij gefocust is op de kippen....

Ik weet niet of je alles goed kan afsluiten ...
Mijn hus maakt deuren open , de frigo opend hij , keukenkastjes met gemak.

Tijdens uitlaten gaat hij van links naar rechts en niet met even te waarschuwen.
Ik heb al dikwijls in een slootje gelegen omdat meneer eroverheen sprong.
Bijna tegen een boom aangeknald omdat meneer dacht een eekhoorn te zien.

Hier in het bod ka. Hij absoluut niet los want 100% dat ik hem kwijt ben.
Er is zoveel om achterna te jagen.
En ja hij heeft weleens een konijn te pakken gehad.
Hij heeft weleens eens muisje te pakken gehad.

Veel mensen hier op het forum zijn het er niet over eens , maar ik gebruik een lange 10meter lijn tijdens uitlaten.
( geen flexie want dan word de hond beloond door te trekken )
En het is niet zo dat hij de volle 10 meter een sprint kan trekken want zodra de lijn slap hang pak ik dat stuk in mijn hand.
Ik laat geen 10 meter los liggen.

Hun eigenwijze karakter is iets waar je mee om moet kunnen gaan.
En iets wat in de hond zit en er ook niet uitgaat.
Bedenk goed dat een husky comando negeert wanneer ze er het nut niet van inzien.
Je kan hem 10 keer roepen om terug te komen
Maar als je husky het nut van het komen niet ziet zal hij ook niet komen alleen omdat het baasje het wilt.
Dat is simpelweg geen argument voor een husky.

Verder zijn ze verschrikkelijk trouw aan hun baasje.
Heel gevoelig voor stemmingswisselingen bijvoorbeeld.

Wat eten betreft.
Huskys hebben vaak een voedselintollerantie.
Dus veel allergieën voor bepaalde dingen.
Die van mij krijgt taste of the wild ( Graanvrij dus )
Geef ik hem ander voer bijt hij zijn poten tot bloedens toe kapot.

Vergeet vooral ook de rui periodes niet ;-)

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Pepper woont met een west highland white terrier in huis ;-) hij kan prima met kleine honden , als ze maar niet piepend en schreeuwend wegrennen. Zodra ze hem op de plek zetten is het goed. ( onze westie pikt weinig van hem , en is ook de baas in huis )

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  
 
Ha Janno, het is ook niet zo dat mijn hussen alles wat klein is proberen te grijpen hoor. Het is heel erg gebonden aan de de situatie. Een rustige wandeling (ahum, soms komt dat voor) en een klein hondje, daar lopen ze gewoon langs.
 
een klein hondje dat door het hoge gras langs komt gescheurd, kan een reflex opwekken, zeker als het heel klein is en fluffy. (Chenak heeft zelfs ooit bijna naar Janouk gehapt toen die nog pup was, maar gelukkig zag hij net op tijd dat Janouk het was die ritselde in het struikgewas.) 
 
daarnaast spelen husky's soms nogal wild, en wat Shadow bij het krijgertje spelen met Spot doet, moet hij niet met een tekkeltje doen. Dat vind dat tekkeltje niet leuk. Nu moet ik wel zeggen dat de mannen niet heel uitgebreid gesocialiseerd zijn met kleine hondjes, er wonen er gewoon heel weinig in de buurt. 
 
Malamuten zijn iha wat minder snelle en felle jagers, ik zou me niet zo'n zorgen maken hoor. "

 Minion blaft naar honden om te spelen aan de lijn.

Als hij los is en een hond komt op hem af een grote en drukke hond kan ook een kleine drukke hond zijn rent hij weg.

En hij is klein en fluffy.

Edit: ik heb je hier over een pb gestuurd.

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Wat betreft die gevoelige maag: Janouk had een maag van beton, chenak was een wat kieskuerige eter, Spot kan je alles in stoppen, Shad verdraagt geen graan en geen al te vet eten.

 

het belangrijkste is in mijn ervaring dat ze nogal snel aan de dunne gaan van teveel eten en van stress, als je dat allemaal op voedselintoleranties schuift, krijg je heel moeilijke eters. Wij doen niet moeilijk over af en toe een wat dunnere poep, zeker niet als het warm is of als ze hart werken.

 

ik vind eigenlijk als ik heel eerlijk ben, dat je een husky de mogelijkheid moet geven om te werken. Doe je met ze waar ze goed in zijn, bouw je ook veel makkelijker een band op. Ik ben zelf dus niet zo dol op de geblokte showlijn wolbaal husky's want die kunnen niet eens fatsoenlijk rennen... Maar iets gematigder dan mijn heren kan ook wel (dus iemand die fokt en werkt met zijn honden zou toch mijn voorkeur hebben, maar dan meer voor de toertochten en niet voor de snelle sprintwedstrijden bv)

 

ik vind Laika's prachtig en ze staan op mijn shortlist voor een volgende hond, juist omdat ze wat milder zijn. Google eens op agouti husky en je ziet dat ze er ook sprekend op kunnen lijken :-). Eigenlijk was het een boek over een Laika dat ons over de grens trok om husky's tekopen (Otchum van Nicolas Vanier) 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Hart = hard maar ze werken wel met hun hele hart !

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Als een hus zijn poten kapot bijt bij bepaalde soorten voer vind ik dat ik wel degelijk kan spreken over voedselintollerantie.
Is trouwens niet de enige hus die bijt/krab problemen hebben bij voer.
Het komt best vaak voor.

De diarree bij teveel eten of stress ben ik het met je eens.
En van een keertje diarree schiet ik dan ook niet meteen in de stress.
Ik vind idd als e een hus neemt dat je ook de tijd moet nemen om iets te doen met de hus.

Ik kan met die van mij helaas niet steppen ( waarschijnlijk mijn eigen onhandigheid ) want hij trekt mij omver.
Maar wij klimmen en hij vind het geweldig.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Als een hus zijn poten kapot bijt bij bepaalde soorten voer vind ik dat ik wel degelijk kan spreken over voedselintollerantie.
Is trouwens niet de enige hus die bijt/krab problemen hebben bij voer.
Het komt best vaak voor.

De diarree bij teveel eten of stress ben ik het met je eens.
En van een keertje diarree schiet ik dan ook niet meteen in de stress.
Ik vind idd als e een hus neemt dat je ook de tijd moet nemen om iets te doen met de hus.

Ik kan met die van mij helaas niet steppen ( waarschijnlijk mijn eigen onhandigheid ) want hij trekt mij omver.
Maar wij klimmen en hij vind het geweldig. "

 

Oh, maar het was ook helemaal geen kritiek op jou hoor, het was gewoon mijn ervaring. Met de vorige husky's heb ik heel lang op een Amerikaans husky forum gezeten en daar vond ik dat ze nogal obsessief bezig waren met voer als een hond soms aan de dunne was. Onze fokker is een toonbeeld van nuchterheid en die wees ons erop dat het gewoon vaak teveel of te rijk eten was.  Ik moet zeggen dat hun honden weinig intolerantie problemen kennen (eten brokken met graan en doen het prima erop).

 

 

Wel heeft een van de broers van Shadow een zinkdermatose (dat hebben we ook kort gehad met Chenak door de stress van de verhuizing). Dat geeft ook jeuk en mn kale plekken om ogen en neus en slechte voetzooltjes (ontstoken). Dat is een probleem waarbij de opname van zink tekort schiet, mn uit plantaardige bronnen. Broertjes is nu over op KVV en krijgt zink supplementen en het gaat al stukke beter met hem. 

 

Hbe je jouw hus naast de step staan dan? Die van mij staan ervoor, dan kun je minder snel omver getrokken worden. 

 

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik bedoelde het ook niet verkeerd sorry.

Wat je zegt over de voetzooltjes .....
Ik geef nu totw en eindelijk na lange tijd geen last meer.
Zou dat met zink te maken hebben gehad of toch de granen?

Hus is soms ook aan de dunne maar dat komt idd door stress op dat moment.
Voor mij ook geen rede om naar de da te vliegen of meteen op ander voer over te gaan.

Ik gaf ik idd ook kvv maar na een week vasten van meneer gaf ik het op en ben overgegaan op brok.

Steppen:
Ik heb hem wel voor de step alleen meneer gaat ineens van links naar rechts waardoor ik niet kan blijven staan.
Stopt spontaan of springt ineens de kant in.
Je kan je een voorstelling wel maken denk ik.
Hus gaat door , step gaat door en ik lig weer platte.....

honden page profiel --

Koetmeurning.

 

Super bedankt voor jullie reacties!! Het is fijn om de verschillende kanten te lezen van eigenaren!

 

De andere rassen die werden geopperd, ga ik me over inlezen. De samojeed spreekt me zo niet direct aan zoals de husky dat doet, maar je informatie uitbreidden kan uiteraard nooit kwaad!.

Wat betreft de karakterbeschrijving hoe de Husky kan zijn, daar kan ik me echt wel in vinden. Ik heb 1hondje die het liefst in je nek kruipt om te knuffelen, en 1 die een aai net leuk genoeg vind. Dat ze erg op zichzelf kunnen zijn vind ik niet erg.

Ik begrijp dat het geen makkelijke hondjes zijn. Dus wat dat betreft heb ik wel een vrij realistisch beeld denk ik inmiddels.

 

Ik geef wakkere husky helemaal gelijk dat een husky aan het werk moet. En dat is ook een punt om goed over na te denken. Ik krijg dan een hond die in een heel ander energielevel zit als mijn huidige hondjes en zal apart met deze hond dingenmoeten gaan doen. Hij gaat niet tevreden zijn met 3 a 4 wandelingen. 

 

qua voer is goed om te weten. Ik voer nu vers vlees. Een aparte voeding zou geen probleem zijn.

 

En dan verhaal Chihuahua. Ik heb inmiddels bericht terug van de fokker en deze geeft aan dat het geen probleem moet zijn. Hun ervaring is dat als de husky opgegroeid is met de Chi, hij hem niks zal doen. Het is meer buiten, zoals Jaimie het ook omschrijft. En niet zomaar een volwassen Husky nemen. Maargoed dat was ook niet het plan.

 

Dus dat zet het wel weer in een ander perspectief!

 

Ik ga nu kijken of ik eens kan organiseren op bezoek te gaan bij een fokker, en ergens met iemand kan wandelen. Ze in real life ontmoeten!! 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Waarom vals beschuldigd worden?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^