In een half uur 5x in huis plassen...?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Wij hebben onze golden pup 'Joop' nu net een week en zijn druk bezig met zindelijkheidstraining. Elke keer na slapen, spelen, eten of na sowieso een bepaalde tijd gaan we met hem de tuin in en we maken een paar keer per dag een korte wandeling aan de riem.

Als ie poept of plast zijn we uiteraard hieperdepieper en krijgt ie een snoepje.

 

En ja ik weet dat we hem nog maar een week hebben en dat ik heul veul geduld moet hebben...maar soms plast ie in een half uur tijd wel 4 a 5 keer in huis (ook al zijn we net buiten geweest en heeft ie daar dan soms ook al wel geplast)...dat vind ik toch wel een beetje lastig...

 

Doe ik iets verkeerd? Hij drinkt niet bijzonder veel dus dat kan t niet zijn.

 

Ook plast ie van enthousiasme wanneer er iemand langs komt en hem aanhaalt..wat kan ik hier aan doen?

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Niks aan doen, gewoon doorgaan met wat je doet. Hij is nog jong, dat hoort er echt bij. Als je hem ziet plassen kun je hem optillen en buiten zetten om verder te plassen. Maar t komt echt wel goed. Een week is nog maar kort.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dat plassen van enthousiasme of van deemoed...gaat echt over hoor. Lance deed het ook, Gewoon het bezoek hem laten negeren. Want zogauw hij merkt dat ze oogcontact maken zal hij plaske doen. 

 

Gaat hij ook op zijn rug liggen dan ? Kan nog komen , ik verwittig je maar 

 

Dat andere plassen, je hebt hem nog maar een week he Miriam. Het duurt langer hoor, bij ons allemaal ook langer geduurd. Tot wel maand of twee maand nadat je zindelijk beginnen trainen bent. Begin vooral nietvmet hem minder drinken te geven, dat zou pas fout zijn

Volhouden gewoon. Sterkte 

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Daarom met dit mooie weer veel in de tuin met je pup dat scheelt opruimen

honden page profiel jaimjaim 3 doggies

honden foto van jaim

Dat klinkt heel bekend. Onze pup is nu 4 maanden en plaste toen we hem net hadden ook in een half uur 5x binnen. En dan ook niet zo een heel klein beetje. Ik merkte wel dat dit op momenten was dat ie ook enorm wild en speels was. Dan vergat ie et totaal en plaste ie gewoon lekker binnen. We hebben dit altijd genegeerd en opgeruimd en hem buiten gezet.

nu is ie 4 maanden en gaat et beter. Hij vergeet te nog steeds wel eens en we moeten hem nog veel buiten zetten. Zie je het niet aan je pup als ie gaat plassen ? Die van ons stopte ineens met spelen of draaide zich even om, rook op de grond en dan zette ie nog 2 stapjes en plaste hij. Op gegeven moment wist ik precies wanneer ie moest.

maar het gaat echt over!

 

ook enthousiasme plasjes doet die van ons. Nu nog steeds met 4 maanden. Als ie mensen ziet en die gaan hem meteen aaien of kijken hem inderdaad al aan dan plast ie al onder zich uit. Hij heeft er gewoon nog geen controle over. 

Ik zeg nu altijd tegen het bezoek dat ze maar gewoon even niks moeten zeggen en dan kunnen ze hem erna aaien. En dan gaat het wel goed.

 

succes met je pup!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

5x in een half uur, dan zou ik toch even urine wegbrengen naar de DA. Winter (mijn reu, toen ongeveer 12 weken oud) plaste ook zo enorm vaak en had een blaasontsteking. Al weet ik natuurlijk niet wat er bij Joop in gaat, puppen zijn net van die plaspoppen af en toe  giet het er in en het loopt er zo van onderen weer uit, haha! Maar als die steeds gaat zitten voor een paar druppels zou ik even een plasje opvangen en wegbrengen. 

 

 

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy 3 doggies

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

5 keer in een half uur vind ik ook best veel eerlijk gezegd. Lizzy is nu 4 maanden en zij begint nu al aardig zindelijk te worden, deemoedsplasje reken ik dan niet mee...  dat wil ze af en toe nog wel doen als er mensen komen die haar overdreven begroeten of weinig zien, wij proberen het een beetje te negeren en dat werkt, ze heeft nu al een paar weken niet meer in huis geplast/gepoept. Wat wij deden/doen is heel overdreven belonen en met een koekje als ze buiten haar plasje heeft gedaan. Als hij een plasje in huis doet moet je het goed schoonmaken zodat hij de geur niet meer ruikt, anders gaat hij er vaker plassen... Als je hem ziet plassen in huis, pak je hem op (ook al plast hij nog) zet  je hem buiten neer en beloon je hem met een koekje. Je hebt hem nog maar een week, je wil graag alles goed doen.. had ik ook maar ik heb het even de tijd gegeven en het werkt!  Veel plezier met Joop!

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

" We hebben dit altijd genegeerd en opgeruimd en hem buiten gezet.
nu is ie 4 maanden en gaat et beter. 
Maar je kon t echt compleet negeren? Ik merk echt dat ik heel gauw 'nee joop!!'  of 'aaahhh neeeheee joohoop' ofzo zeg/roep haha
 

Ik zeg nu altijd tegen het bezoek dat ze maar gewoon even niks moeten zeggen en dan kunnen ze hem erna aaien. En dan gaat het wel goed.

Ja dat is natuurlijk ook nog een idee!
En nee ik zie nog absoluut geen signalen..ja 2x ofzo dat ik t aan zag komen maar voor de rest loopt ie en kan zomaar ineens stoppen met lopen en beginnen te plassen. En gister aaide ik hem gewoon lekker terwijl ie zat en toen plaste hij ook..maar dat zag ik pas toen hij weer weg liep..
 "

 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

" 5x in een half uur, dan zou ik toch even urine wegbrengen naar de DA. Maar als die steeds gaat zitten voor een paar druppels zou ik even een plasje opvangen en wegbrengen. 
 
Nee het zijn geen druppels echt best grote plasjes..zo groot als een eetbord ongeveer zeg maar haha
 
  "

 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

" Wat wij deden/doen is heel overdreven belonen en met een koekje als ze buiten haar plasje heeft gedaan. Als hij een plasje in huis doet moet je het goed schoonmaken zodat hij de geur niet meer ruikt, anders gaat hij er vaker plassen... Als je hem ziet plassen in huis, pak je hem op (ook al plast hij nog) zet  je hem buiten neer en beloon je hem met een koekje.
Die geef je hem direct? Ook al plast ie niet verder?
Ik til hem idd op als ik hem zie plassen en zet hem dan buiten neer..maar dan is ie direct afgeleid door alllllles wat ie ziet en plast dan niet direct weer. Ik moet dan echt een poos met em buiten blijven staan en dan plast ie de ene keer nog wel een keer en de andere keer niet. Doet ie t wel dan ben ik hieperdepieper en krijgt ie een koekje..
"

 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Wanneer kan je dan het beste hieperdepieper gaan doen...wanneer ie nog bezig is met plassen (zodat ie direct de link legt ofzo?) of direct wanneer ie klaar is? (dat doe ik tot nu toe)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik hieperdepieper nooit......

 

 

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Het helpt inderdaad als je bezoek Joop gewoon negeert zodra ze binnenkomen. Mensen hebben de neiging om heel enthousiast te begroeten en juist daardoor gaan pups dan plassen.

Wanneer ze hem negeren en gaan zitten en Joop dan uit zichzelf bij hen komt, bv rustig gaat zitten dan zal hij niet gaan plassen.

 

Ga je nu iedere keer Joop aanlijnen en een stukje wandelen? Ik heb de eerste weken de schuifpui steeds open gedaan. Iedere keer als Wammes (die is het jongste, dus dat weet ik nog heel goed) had geslapen, gespeeld of ik zag dat hij aan het snuffelen was deed ik de schuifpui open en kon hij dus de tuin in. Als ik zag dat hij al aan het plassen was, opgepakt en niks gezegd en ook de tuin in. Het verschilt heus echt wel per pup. Maar zowel Willem als Wammes waren binnen twee weken zindelijk. Op een paar ongelukjes na.

 

Overigens haalde Wammes het een tijdje later door elkaar. Dan was hij bv buiten in de tuin aan het spelen en liep keihard naar binnen om daar te gaan plassen. De sukkel...hihi. Dit was ook snel weer over hoor. 

 

Komt allemaal goed!! En ja, als je ziet dat hij aan het plassen is is het normaal dat je automatisch iets zegt. Best lastig om dan je mondje houden en de hond op te pakken.

 

Succes!!

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"
Wanneer ze hem negeren en gaan zitten en Joop dan uit zichzelf bij hen komt, bv rustig gaat zitten dan zal hij niet gaan plassen.
Ik zal dit inderdaad proberen!  
Ga je nu iedere keer Joop aanlijnen en een stukje wandelen?
Nee ik gebruik nu nog voornamelijk de tuin, we hebben openslaande deuren dus kunnen makkelijk de tuin in. Als ie dus ook maar naar die deur kijkt doe ik em al open haha. Als ie gegeten heeft lijn ik hem wel aan voor een klein wandelingetje...of als ik er tussendoor gewoon es zin in heb..maar zeker niet te vaak per dag.
Het verschilt heus echt wel per pup. Maar zowel Willem als Wammes waren binnen twee weken zindelijk. Op een paar ongelukjes na.
Wauw wat snel! 
 
Overigens haalde Wammes het een tijdje later door elkaar. Dan was hij bv buiten in de tuin aan het spelen en liep keihard naar binnen om daar te gaan plassen. De sukkel...hihi. Dit was ook snel weer over hoor. 
Hahaha wat mooi!!
 
 "

 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

" Ik hieperdepieper nooit......
 
  "

 

Jij doet/deed dat niet als je pup plaste buiten?

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nee idd. niet en eigenlijk om dezelfde vragen die jij stelde alhoewel ik bij de allereerste hond daar helemaal niet over heb nagedacht.

 

Plassen kunnen ze al, ze moeten alleen nog leren waar (of eigenlijk vooral waar niet) dus iedere keer weer naar dezelfde saaie plek(ken)....Net zoals je bv. ' plaats'  of eigenlijk wat dan ook aan kunt leren; herhalen, herhalen, herhalen.

 

Hetgeen wat het mi. moeilijker maakt is dat plassen niet alleen maar de blaas legen is maar ook zeer bewust communiceren van de hond uit....' oh wat is het spannend', 'dit is van mij', ' ik woon hier ook' .....en en en

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  
Jij doet/deed dat niet als je pup plaste buiten? "

 

Ik doe dat wel. Heel overdreven blij en belonen. Maar in het geval van Joop zou ik er een beetje mee oppassen aangezien hij door blijheid binnen plast. Dus niet als een idioot gaan springen etc hahahahaha. 

 

Belonen zou ik zeker doen. En zeggen dat hij dat heeeeeeel knap gedaan heeft. Ik zeg iets van:" dat is een knappe plas" ;-)

 

Pups zijn zo leuk hè? Ook van genieten hoor! 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"  

 
Pups zijn zo leuk hè? Ook van genieten hoor!  "

 

Absoluut! Hij is echt heel lief en aandoenlijk! De kinderen kunnen heerlijk met hem spelen ook. Hij kan prima 'alleen' zijn (is dat eigenlijk niet echt omdat onze andere hond Tinus bij hem is), ligt dan gewoon in het halletje en ik kan dan doen wat ik wil. In de auto mee vindt ie ook prima en hij is ook heel gezellig naar anderen toe.

Er zijn 2 dingen waar ik alleen enorm aan moet wennen (en ja ik wist dit van te voren en ja hij is er nog maar net dat weet ik allemaal hahah) en dat is dat in huis plassen en dat ie niet komt als je hem roept hahaha. Je bent dat zo gewend van je andere hond(en)! Maar goed ik zit al met hem op puppycursus en het lijkt me juist ook heel leuk om hem dat soort dingen allemaal aan te leren!

 

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik geef wat lekkers, dat begrijpt ie iig. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als de blaas heel erg vol is, worden de buisjes tussen nieren en blaas dicht gedrukt bij de blaas. Maar de nier blijft urine maken. Dus als een pup/hond/mens een hele grote plas heeft gedaan, is er een grote kans dat ie daar vrij snel na nog een plas moet. 

Maar 5 keer in een uur is wel erg veel voor alleen de bovenstaande reden. 

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor !

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

even een off topic, heb je misschien een foto van Joop

Ik ben zo benieuwd

 

 

(een andere als je profielfoto haha)

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie

honden foto van Falco Bowie

Puppies plassen wel heel veel maar 5 keer is een half uur vind ik wel erg veel. Ga voor de zekerheid even naar de DA of hij geen blaasontsteking heeft. Want mijn Rottie had het namelijk wel en die was 4 maanden oud. Je kan beter zekerheid hebben.
Maar een pup zindelijk maken vergt wel heel veel tijd en energie

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^