Bench de deur uit???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een baby is hulpeloos, kan niet lopen, zitten of soms niet eens omdraaien.  Daarom een bedje met hoge spijlen, als ze omdraaien vallen ze niet uit het bedje. Baby's en jonge kinderen zijn ook erg onhandig, uit een gewoon bedje kruipen en van de trap vallen, ze hebben nog geen idee van een trap. Optrekken tegen een stoel die vervolgens omvalt, dingen in hun mond stoppen wat er niet hoort, aarde van een plant bvb.

 

Pups zijn veel zelfstandiger, gaan alleen van de trap als ze het zelf durven, als ze lopen vallen ze niet van de trap, ze trekken zich niet op aan een stoel.

Ze zijn ook al veel verder in hun ontwikkeling dan baby's. Pups kunnen zich prima redden. Babytjes niet.

Een pup van 2 a 3 weken, laat je ook niet los in huis.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" Een baby is hulpeloos, kan niet lopen, zitten of soms niet eens omdraaien.  Daarom een bedje met hoge spijlen, als ze omdraaien vallen ze niet uit het bedje. Baby's en jonge kinderen zijn ook erg onhandig, uit een gewoon bedje kruipen en van de trap vallen, ze hebben nog geen idee van een trap. Optrekken tegen een stoel die vervolgens omvalt, dingen in hun mond stoppen wat er niet hoort, aarde van een plant bvb.
 
Pups zijn veel zelfstandiger, gaan alleen van de trap als ze het zelf durven, als ze lopen vallen ze niet van de trap, ze trekken zich niet op aan een stoel.
Ze zijn ook al veel verder in hun ontwikkeling dan baby's. Pups kunnen zich prima redden. Babytjes niet.
Een pup van 2 a 3 weken, laat je ook niet los in huis. "

 Een pup van 2/3 weken hou je bij mams in het nest.

En de mams zal op haar pups letten.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Bij Tess hebben we de bench na 1 week weggedaan.... Ze werd er doodongelukkig van en sliep meteen door toen ze er niet meer in hoefde .... En Bonny? Na 2 jaar staat Ier er nog en is het echt haar veilige plek.... Zij zou denk ik best ongelukkig zijn als we m weg zouden doen....

Heel erg hond-afhankelijk dus.... :-)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik vind het voor mezelf een groter offer dan voor dat het voor dat beest is.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" De bench hoort bij de opvoeding? 
 
Uhm, opvoeden is consequent zijn. Regels hebben, duidelijk zijn naar je hond, je hond, aandacht en liefde geven. Spelen, wandelen, kijken waar je hond behoefte aan heeft. Een veilig huis en leef omgeving, een lekkere slaapplek. Bij ons de bank, ons bed, ons vaste vloerbedekking door het huis. 
Maar een bench?? Nee absoluut geen must voor de opvoeding.
 
Je bench laten staan en je hond erin als hij gaat slopen? Nee, de bench is dan alleen symptoom bestrijden, lekker makkelijk voor de baas. Maar de rede voor het slopen blijft. Jonge honden kauwen, heeft o.a. te maken met tandjes krijgen. Slopen kan ook komen door bvb verveling of door het moeite hebben met alleen zijn. 
Bied je pup genoeg en afwisselend kauw speeltjes aan. Begin met de kong en kauwstaven. Zo leer je je pup waar hij wel aan mag kauwen. Begint hij aan je meubels? Aluminium folie erom heen, schijnt goed te werken en geef een ander kauw speeltje. Steeds weer een ander neerleggen, zo blijft dat spannend.
Slopen door alleen zijn, kan je voorkomen door het alleen zijn heel rustig op te bouwen. Slopen door verveling, doe hersen werk met je hond en ga op sport, speuren of zoek iets waar je hond  meer bevrediging uit kan halen.
 
een bench is niet nodig.
 
Er zijn honden die hem goed aangeleerd hebben gekregen, die uit zich zelf in de bench gaan slapen. Vinden het een lekker veilige plek.
Goed aangeleerd is de bench geen probleem, maar het is geen noodzaak voor de opvoeding "

 Ik raak eerlijk gezegd zeer geïrriteerd van dit verhaal. Nummer 1, het ene ras is het andere ras niet, en de ene hond is de andere hond niet. Ik heb hier in huis 2 bullen. Teefje zit vanaf maand 7 niet meer in de bench, ons reutje hadden we het laatste jaar ongeveer niet meer in de bench. Mede door al die verhalen van jullie, dat het o zo zielig is een hond in de bench, terwijl hij er eigenlijk niet eens een hekel aan heeft, gaat er vaak zelf in liggen. En dat ging goed, zolang ik alle kleedjes en kussentjes weghaalde. Nu ben ik over het algemeen heel erg veel thuis, afgelopen zaterdag gingen wij op visite, en zouden ze beide wat langer alleen zijn. Dus eerst 's morgens 1,5 naar het park geweest, thuisgekomen denkspelletjes gedaan met zo'n bord, schuifjes open duwen om de snoepjes te bemachtigen, vlak voordat we weggingen nog een uur gewandeld, waarbij we hem moesten voortrekken omdat meneer lui is en geen zin meer had in nog een wandeling. Bij thuiskomst had meneer het halve bankstel kapot gevreten. En het bankstel, wat we overigens pas sinds mei hebben, interesseert me geen ene bal, maar me hond had wel dood kunnen zijn, hij vreet alles op. Ondertussen al 3x bij de DA geweest, voor braken en foto's van darmen. Hou alsjeblieft  op over opvoeding en regels. Kluifjes of speeltjes zijn hier ook niet te geven als je niet thuis bent, wil je de hond graag levend terugzien bij thuiskomst.  Dus ja, onze 5-jarige reu gaat de bench weer in, als er niemand thuis is, al is het voor een half uur. En wel voor zijn eigen veiligheid. En ook omdat ik nog lang mijn hondje bij me wil houden. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Daar moet je toch niet geirriteerd voor worden? Ga je slopen dan heb ik misschien ook de oplossing voor je

 

Ieder doet wat hij wilt, ieder geeft zijn mening. 

Als jij het slopen beu bent en dit benchgebruik is voor jou dé oplossing. 

Voor jou.....dan hoeft je hond er zich maar in te schikken , of niet ?  En klaar is kees. 

Nogmaals er zijn honden die van hun bench houden, lees ik hier genoeg. 

 

Wees nu niet nóg meer geirriteerd aub, we bedoelen het niet persoonlijk. Dus ook niet persoonlijk opnemen. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Daar moet je toch niet geirriteerd voor worden? Ga je slopen dan heb ik misschien ook de oplossing voor je
 
Ieder doet wat hij wilt, ieder geeft zijn mening. 
Als jij het slopen beu bent en dit benchgebruik is voor jou dé oplossing. 
Voor jou.....dan hoeft je hond er zich maar in te schikken , of niet ?  En klaar is kees. 
Nogmaals er zijn honden die van hun bench houden, lees ik hier genoeg. 
 
Wees nu niet nóg meer geirriteerd aub, we bedoelen het niet persoonlijk. Dus ook niet persoonlijk opnemen.  "

 Ik heb misschien iets te geïrriteerd gereageerd. Maar het zinnetje lekker makkelijk voor de baas, symptoom bestrijden, dat schoot mij in het verkeerde keelgat. En als je goed gelezen heb, ben ik het niet beu dat hij de boel sloopt. Ik ben bang dat het een keer zijn dood wordt. En dat is heel iets anders. 

Dat slopen heeft niets met opvoeding te maken, met 2 bullen in huis is consequentie en regels heel belangrijk, anders gaat het geheid fout. En zoals ik zei, het is een verschil van dag en nacht, de teef en de reu. Verveling is het ook niet, hij krijgt zat beweging en vermaak, te veel beweging naar zijn zin.  

 

Dat zinnetje van jou bevalt mij ook niet.

 

  Als jij het slopen beu bent en dit benchgebruik is voor jou dé oplossing. 
Voor jou.....dan hoeft je hond er zich maar in te schikken , of niet ?  En klaar is kees. 

 

Ook dit voelt als een sneer, lekker makkelijk. Ik zie ook mijn beide honden liever los, maar als dat niet gaat, dan liever eentje los en eentje in de bench

 

Nogmaals ik doe dit niet voor eigen gemak, maar wat als ik zaterdag was thuisgekomen en het schuim was gaan uitzetten in zijn maag...... Het gaat mijn om mijn hond en niet om materiële zaken.

 

Ik hoop voor jou dat je het nooit in je leven mee zal moeten maken, dat je hond kantje boord op de operatietafel ligt omdat zijn darmen verstopt zitten. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Was meer ironisch bedoeld dan als een sneer. Sorry als je het zo opvat. Niet kwaad bedoeld echt niet. Genoeg gesorried ? 

 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Was meer ironisch bedoeld dan als een sneer. Sorry als je het zo opvat. Niet kwaad bedoeld echt niet. Genoeg gesorried ? 
 
  "

 Genoeg sorry's hoor   

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  Ik raak eerlijk gezegd zeer geïrriteerd van dit verhaal. Nummer 1, het ene ras is het andere ras niet, en de ene hond is de andere hond niet. Ik heb hier in huis 2 bullen. Teefje zit vanaf maand 7 niet meer in de bench, ons reutje hadden we het laatste jaar ongeveer niet meer in de bench. Mede door al die verhalen van jullie, dat het o zo zielig is een hond in de bench, terwijl hij er eigenlijk niet eens een hekel aan heeft, gaat er vaak zelf in liggen. En dat ging goed, zolang ik alle kleedjes en kussentjes weghaalde. Nu ben ik over het algemeen heel erg veel thuis, afgelopen zaterdag gingen wij op visite, en zouden ze beide wat langer alleen zijn. Dus eerst 's morgens 1,5 naar het park geweest, thuisgekomen denkspelletjes gedaan met zo'n bord, schuifjes open duwen om de snoepjes te bemachtigen, vlak voordat we weggingen nog een uur gewandeld, waarbij we hem moesten voortrekken omdat meneer lui is en geen zin meer had in nog een wandeling. Bij thuiskomst had meneer het halve bankstel kapot gevreten. En het bankstel, wat we overigens pas sinds mei hebben, interesseert me geen ene bal, maar me hond had wel dood kunnen zijn, hij vreet alles op. Ondertussen al 3x bij de DA geweest, voor braken en foto's van darmen. Hou alsjeblieft  op over opvoeding en regels. Kluifjes of speeltjes zijn hier ook niet te geven als je niet thuis bent, wil je de hond graag levend terugzien bij thuiskomst.  Dus ja, onze 5-jarige reu gaat de bench weer in, als er niemand thuis is, al is het voor een half uur. En wel voor zijn eigen veiligheid. En ook omdat ik nog lang mijn hondje bij me wil houden.  "

 

Tja, zo kwam ik thuis en zag dat mijn hond zijn kop langs het deurtje van de bench had gedrukt en dus vastzat. Hoofd buiten de bench, nek klem tussen deurtje en de zijkant etc etc. Hij had dood kunnen zijn als ik later thuis gekomen was.

 

En dan heb ik hem alleen de eerste anderhalve week op advies in de bench gedaan. Ik had al een enorme hekel aan die dingen en nu ben ik er helemaal klaar mee.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

That's my girl ! 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

"  
Tja, zo kwam ik thuis en zag dat mijn hond zijn kop langs het deurtje van de bench had gedrukt en dus vastzat. Hoofd buiten de bench, nek klem tussen deurtje en de zijkant etc etc. Hij had dood kunnen zijn als ik later thuis gekomen was.
 
En dan heb ik hem alleen de eerste anderhalve week op advies in de bench gedaan. Ik had al een enorme hekel aan die dingen en nu ben ik er helemaal klaar mee. "

 

Ja, ik had dat ergens anders ook al gelezen van je. Ik kan me niet goed voorstellen hoe dat kan. Was de bench wat te groot of zo? Lijkt me afschuwlijk zo iets.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Misschien off topic, maar laatst zat Lance ook met zijn kop tussen de staken van de fietsmand. Heb ik ook moeten openwringen, en hij maar piepen 

De staken van een bench zullen wel iets sterker zijn , maar ja als je hond ook sterk is en erg tekeer gaat....vind ik het toch maar gevaarlijk.

 

Bulleke niet boos worden he. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  
Ja, ik had dat ergens anders ook al gelezen van je. Ik kan me niet goed voorstellen hoe dat kan. Was de bench wat te groot of zo? Lijkt me afschuwlijk zo iets. "

 

Nee Helge,

 

Het was zelfs een nieuwe bench. Vrij nieuw bedoel ik. Had m geleend.

Wammes werd erg boos in een bench. Dan ging hij met zijn voorpoten rammen met de spijlen. Zo kon hij de bench een stukje vooruit krijgen. Blijkbaar tijdens het rammen dat hij even een kleine opening zag en net zo lang gewurmd heeft tot zijn kop erdoor kon. Doodeng in ieder geval

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ja lijkt me ook. Gelukkig goed afgelopen. Zou m dan ook nooit meer gebruiken, brrr.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  
Tja, zo kwam ik thuis en zag dat mijn hond zijn kop langs het deurtje van de bench had gedrukt en dus vastzat. Hoofd buiten de bench, nek klem tussen deurtje en de zijkant etc etc. Hij had dood kunnen zijn als ik later thuis gekomen was.
 
En dan heb ik hem alleen de eerste anderhalve week op advies in de bench gedaan. Ik had al een enorme hekel aan die dingen en nu ben ik er helemaal klaar mee. "

 Na zo'n ervaring begrijp ik dat je een hekel aan benches hebt. Maar bij mij is het dus precies andersom. Bijna mijn hond kwijt uit de bench. En verder ben ik er ook absoluut geen voorstander van om mijn hond in de bench te zetten, maar nogmaals, mijn angst om mijn hond te verliezen op deze manier is op dit moment groter. Dus veiligheid voor alles. En ik heb niet zo'n slimme hond, die probeert uit de bench te breken    

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Misschien off topic, maar laatst zat Lance ook met zijn kop tussen de staken van de fietsmand. Heb ik ook moeten openwringen, en hij maar piepen 
De staken van een bench zullen wel iets sterker zijn , maar ja als je hond ook sterk is en erg tekeer gaat....vind ik het toch maar gevaarlijk.
 
Bulleke niet boos worden he.  "

 Niet boos Anny, ben razend 

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie

honden foto van Falco Bowie

Ik heb ook nooit een bench gehad gelijk een mand gekocht en daar in laten wennen. Hij begint even lekker met een knuffel van ons op bed en gaat daarna gelijk in zijn mand en blijft daar lekker in liggen of hij gaat op d grond liggen naast het bed.
Hier is nooit een bench in huis geweest.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik raak eerlijk gezegd zeer geïrriteerd van dit verhaal. Nummer 1, het ene ras is het andere ras niet, en de ene hond is de andere hond niet. Ik heb hier in huis 2 bullen. Teefje zit vanaf maand 7 niet meer in de bench, ons reutje hadden we het laatste jaar ongeveer niet meer in de bench. Mede door al die verhalen van jullie, dat het o zo zielig is een hond in de bench, terwijl hij er eigenlijk niet eens een hekel aan heeft, gaat er vaak zelf in liggen. En dat ging goed, zolang ik alle kleedjes en kussentjes weghaalde. Nu ben ik over het algemeen heel erg veel thuis, afgelopen zaterdag gingen wij op visite, en zouden ze beide wat langer alleen zijn. Dus eerst 's morgens 1,5 naar het park geweest, thuisgekomen denkspelletjes gedaan met zo'n bord, schuifjes open duwen om de snoepjes te bemachtigen, vlak voordat we weggingen nog een uur gewandeld, waarbij we hem moesten voortrekken omdat meneer lui is en geen zin meer had in nog een wandeling. Bij thuiskomst had meneer het halve bankstel kapot gevreten. En het bankstel, wat we overigens pas sinds mei hebben, interesseert me geen ene bal, maar me hond had wel dood kunnen zijn, hij vreet alles op. Ondertussen al 3x bij de DA geweest, voor braken en foto's van darmen. Hou alsjeblieft  op over opvoeding en regels. Kluifjes of speeltjes zijn hier ook niet te geven als je niet thuis bent, wil je de hond graag levend terugzien bij thuiskomst.  Dus ja, onze 5-jarige reu gaat de bench weer in, als er niemand thuis is, al is het voor een half uur. En wel voor zijn eigen veiligheid. En ook omdat ik nog lang mijn hondje bij me wil houden.  "

 Heu? Heb ik gezegd dat een bench zielig is? Als je een bench goed aanleert is het prima. Maar mensen die gelijk van af dag een een pup halve dagen piepend in de bench doen, tja, dat vind ik een ander verhaal. Ik zelf vind een bench niet nodig, dat vind ik, volgens mij mag ik dat vinden en gewoon mijn mening uitten toch? 

 

Volgens mij heb ik nooit tegen jou gezegd dat je de bench weg moet doen, was geheel jou eigen keus. Je hoefde hem niet weg te doen, je hoefde de keus niet te maken, was geheel jou eigen keus, vrijwillige keus. Ik heb jou nooit het advies gegeven om je bench weg te doen. Een inschattings fout van jou. Ga je mij nu verwijten dat door mij jou honden gesloopt hebben? 

 

Vreemde redenering.

 

 

Gelukkig heb ik niets met jou opvoeding en regels van je honden maken, hoef je mijn mening niet over te nemen. Jou eigen keus! 

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  Na zo'n ervaring begrijp ik dat je een hekel aan benches hebt. Maar bij mij is het dus precies andersom. Bijna mijn hond kwijt uit de bench. En verder ben ik er ook absoluut geen voorstander van om mijn hond in de bench te zetten, maar nogmaals, mijn angst om mijn hond te verliezen op deze manier is op dit moment groter. Dus veiligheid voor alles. En ik heb niet zo'n slimme hond, die probeert uit de bench te breken     "

 

Hahahahahaha, of ze daar slim voor moeten zijn?

Misschien zou ik in jou geval ook voor een bench kiezen....in ieder geval snap ik heus waarom jij ervoor kiest hoor.

 

Ik heb geen ervaring met bullen, maar is het vaak zo dat ze dingen slopen als ze alleen zijn? Of is dat toevallig bij die twee van jou zo? Erg vervelend hoor, maar inderdaad.....doodeng...dat ga je niet gezellig even rustig weg als je bedankt wat er allemaal mis kan gaan....brrrr

 

Ik vraag dit omdat mijn kapster een Bull heeft en deze sloopt geregeld dingen in huis. Volgens mij zit ze nu ook middenin de pubertijd, maar doet ze dit als vanaf dat ze haar hebben. Dus als pup. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ps wel eens over nagedacht waarom het slopen zou kunnen komen Bulleke? Om jou te pesten?

 

Nee, de kans is groot dat je honden niet zo lang alleen kunnen zijn, of verveling. Lost de bench dit probleem op? 

https://m.youtube.com/watch?v=2sP-ATqvf2k

 

Hier een goede docu, mensen die allemaal denken dat hun hond prima alleen kan zijn. 

Je zou je honden beter kunnen filmen als ze alleen zijn, ook in de bench, dan zie je hoe ze zich voelen.

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

" Misschien off topic, maar laatst zat Lance ook met zijn kop tussen de staken van de fietsmand. Heb ik ook moeten openwringen, en hij maar piepen 

De staken van een bench zullen wel iets sterker zijn , maar ja als je hond ook sterk is en erg tekeer gaat....vind ik het toch maar gevaarlijk.

 

Bulleke niet boos worden he.  "

 



Daarom heb ik geen bench maar een transportbox ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Misschien off topic, maar laatst zat Lance ook met zijn kop tussen de staken van de fietsmand. Heb ik ook moeten openwringen, en hij maar piepen 
De staken van een bench zullen wel iets sterker zijn , maar ja als je hond ook sterk is en erg tekeer gaat....vind ik het toch maar gevaarlijk.
 
Bulleke niet boos worden he.  "

 Helaas is het meer dan eens gebeurd dat een hond vast kwam tussen de spijlen van de bench.

 

Daarom is het zo belangrijk, dat je de bench heel rustig opbouwt. Eerst je pup of volwassen hond voeren in de bench en deze openlaten. Zo rustig opbouwen. Pas als je echt weet dat eenhond  zich prettig voelt in de bench alleen laten.

Ook is het handig als je hond alleen is, via een webcam of zo je hond te kunnen zien en in de gaten te houden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Een transportbox waar hij dan vast in zit toch ? 

Heb vroeger zonder draadkooi erboven geprobeerd van te fietsen, maar dan jankte hij constant...denk van ongemak. Nu zwijgt hij.....alleen nog als er een andere hond in t visier komt

 

Heb ook altijd het idee dat hij er beter beschermd in zit voor alles wat er op hem af kan komen ? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Een transportbox waar hij dan vast in zit toch ? 
Heb vroeger zonder draadkooi erboven geprobeerd van te fietsen, maar dan jankte hij constant...denk van ongemak. Nu zwijgt hij.....alleen nog als er een andere hond in t visier komt
 
Heb ook altijd het idee dat hij er beter beschermd in zit voor alles wat er op hem af kan komen ?  "

 Stel dat je valt met je fiets, zonder draadkooi vliegt hij zo over straat, dat wil je niet.

Hopelijk kijkt hij nu wel hit waar hij zn hoofd doet, schrikken voor de kleine man!  

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  
Hahahahahaha, of ze daar slim voor moeten zijn?
Misschien zou ik in jou geval ook voor een bench kiezen....in ieder geval snap ik heus waarom jij ervoor kiest hoor.
 
Ik heb geen ervaring met bullen, maar is het vaak zo dat ze dingen slopen als ze alleen zijn? Of is dat toevallig bij die twee van jou zo? Erg vervelend hoor, maar inderdaad.....doodeng...dat ga je niet gezellig even rustig weg als je bedankt wat er allemaal mis kan gaan....brrrr
 
Ik vraag dit omdat mijn kapster een Bull heeft en deze sloopt geregeld dingen in huis. Volgens mij zit ze nu ook middenin de pubertijd, maar doet ze dit als vanaf dat ze haar hebben. Dus als pup.  "

 Ja, anderzijds zeker niet zo slim als je klem komt zitten. Maar hij heeft je wel duidelijk gemaakt dat hij de bench niet ziet zitten. Peer ploft gelijk neer in zijn bench. Ook nooit gepiept of gejankt, maar komt misschien ook omdat hij het van bij de fokker al gewend was.

Bullen zijn inderdaad slopers, of het nou om hun eigen speelgoed gaat of om de afstandbediening, schoenen, kussentjes, kleedjes, folie van de wijnflessen, planten, etc. 

Ons teefje is een uitzondering, die heeft tot 1,5 jaar zo nu en dan wat kapotgebeten, maar nooit opgegeten. En dat zie ik ook puur als pup/pubergedrag. Maar onze eerste bull sloopte op 10 jaar nog alle kussentjes, kleedjes en handtassen die ze vinden kon, dat poogde ze ook waar je bij zat. Onze tweede bull(familie van onze huidige reu, dus misschien een familietrekje), die trok de vuilnisbak leeg en vrat ook van alles op. Dat probleem was opgelost door de bak weg te zetten. Die eerste twee hebben nooit een bench gehad, waren ook al 10 en 5 jaar dat we ze kregen en hebben daar überhaupt niet eens over nagedacht. Maar Peer....... Ik ben mijn vertrouwen weer kwijt en heel erg bang dat het een keer echt verkeerd gaat.    

Maar buiten dit vervelende trekje, zijn het geweldige honden hoor 

 

@Suzan. Ik had misschien niet jouw hele stuk moeten quoten, maar alleen die zin waar het mij vooral om ging, dat heb ik verderop trouwens duidelijk gemaakt.

In jouw stukje schrijf je dat een bench niet nodig is, maar een bench is bij ons door beide fokkers met nadruk aangeraden. Zal toch niet voor niets zijn. Het gaat puur om de veiligheid omdat die mensen al veel ellende hebben gezien en meegemaakt. En bij de ene bull houdt het sloopgedrag wat langer aan als bij de ander. Alleen ik ben nu weer het vertrouwen kwijt en ik geef verder niemand de schuld dat ik Peer de kans heb gegeven om los te zijn als wij niet thuis zijn. Maar door vele anti-bench reacties, begon ik aan mezelf te twijfelen en heb ik zelf die keus gemaakt. Misschien dat het zo over kwam, maar ik geef vooral mezelf de schuld, door me te veel aan te trekken wat andere zeggen.

En jij zegt verveling, zoals ik al schreef, zijn beide eerst 1,5 uur naar het park geweest, denkspelletjes met beide gedaan, voordat we weggingen nog een uur gelopen (terwijl hij daar al geen zin meer in had). Als ik normaal thuis ben, liggen ze hier heel de  dag op de bank te hangen en zijn ze in huis (op hun gekke 5-minuten na) allesbehalve actief. 

En waarom gaat een jaar goed en dan is het in één keer weer mis? Ja, als iemand mij dat kan vertellen, graag.  

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Maar Bulleke, ik ken genoeg mensen (2 gezinnen met bullterriers) die een bench niet nodig vinden. Het is geen must voor de opvoeding, daar blijf ik bij. Het is iets waar je als baas wel of niet voor kiest. Dat is heel persoonlijk. Als je een sloper hebt (ik blijf zeggen, kijk naar de oorzaak, film je hond, erg belangrijk) kan je ook je keuken veilig maken. Mijn ouders fokten vroeger boxers, hadden voor de keuken een hekje waar ze in bleven als we weg gingen en we een jonge hond zelf hadden gehouden. Zodra ze zindelijk waren en geen kauw neigingen meer hadden ging het hekje weg. Zo kan het ook.

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Maar Bulleke, ik ken genoeg mensen (2 gezinnen met bullterriers) die een bench niet nodig vinden. Het is geen must voor de opvoeding, daar blijf ik bij. Het is iets waar je als baas wel of niet voor kiest. Dat is heel persoonlijk. Als je een sloper hebt (ik blijf zeggen, kijk naar de oorzaak, film je hond, erg belangrijk) kan je ook je keuken veilig maken. Mijn ouders fokten vroeger boxers, hadden voor de keuken een hekje waar ze in bleven als we weg gingen en we een jonge hond zelf hadden gehouden. Zodra ze zindelijk waren en geen kauw neigingen meer hadden ging het hekje weg. Zo kan het ook.
  "

 Oké apart, dat jij twee gezinnen kent met bullen die nooit een bench gehad hebben. Als je op het bull terrier forum kijkt, en onder het woordje bench zoekt, zul je zien dat vrijwel iedereen wel een bench heeft, in ieder geval op jongere leeftijd en sommige levenslang.

 

Ook de keuken is geen veilige plek, ook kastdeuren worden aangevreten. Het enigste voordeel is dat kastdeurtjes geen schuim bevatten, dat kan uitzetten in zijn maag. We zouden het kunnen filmen, ik heb zelf het vermoeden dat hij er gelijk aan begonnen is, nadat wij de deur achter ons hadden dichtgetrokken. Maar nogmaals, je moet ook het vertrouwen terugkrijgen en zoals ik al zei, hij heeft een jaar niet gesloopt, dus voor hetzelfde, kan het nu ook weer een hele tijd goed gaan.   

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.sakari.nl/over-de-bull-terrier-1.html

 

Als ik google zie ik berichtjes bul terriër sloopt door verveling of niet alleen kunnen zijn.

 

Door de bench kunnen ze niet slopen, maar de reden, verveling of in het gevoel niet alleen zijn veranderd niets. Is in de bench doen dan de oplossing? Ja hij sloopt niet meer, maar hoe zal hij zich voelen? 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" http://www.sakari.nl/over-de-bull-terrier-1.html
 
Als ik google zie ik berichtjes bul terriër sloopt door verveling of niet alleen kunnen zijn.
 
Door de bench kunnen ze niet slopen, maar de reden, verveling of in het gevoel niet alleen zijn veranderd niets. Is in de bench doen dan de oplossing? Ja hij sloopt niet meer, maar hoe zal hij zich voelen? 
  "

 Ik ken de site van Sakari, dan heb je ook gelezen dat de bull terrier sowieso al een vernielzuchtig ras is. Maar goed, ik heb vanmiddag met een fokker gebeld en die denkt dus niet dat het verveling is, want zoals ik al vertelde, ligt hij normaal gesproken de hele dag te bankhangen en is slecht actief te krijgen voor een spelletje, behalve als er eten aan verbonden is. De fokker denkt, juist omdat ik bijna altijd thuis ben, dat het puur aandacht vragen is. En ja, hoe los je dat op? Je kan nou eenmaal niet 24/7 thuis zijn. 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Oren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^