Het vervolg van Drib haar Jeuk.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Er zijn heel wat mensen die mijn zoektocht met Dribbel hebben gevolgd. Daarom wil ik deze positieve voortgang graag even delen.

 

Een korte intro voor de mensen die het niet gevolgd hebben:

Drib heeft een spoed castratie gehad toen ze nog geen 1 jaar jong was ivm een baarmoederontsteking. Een week later ging ze weer onder het mes ivm een te grote navelbreuk die plots na de vorige operatie ontdekt werd. Bij beide operaties had ze een dubbele narcose nodig en ze heeft pijnstilling en antibiotica gehad. Sindsdien begon de ellende van jeuk, jeuk, jeuk, jeuk.

Qua voeding weet ik heel veel, dus eerst dat uitgesloten. Ze bleek te reageren op graan, rund, kip, parelhoen, haas en vast nog een paar dingen die ik even vergeten ben.

Ik ben zelf gaan BARFen (zelf samenstellen) zodat ik 100% zeker weet wat ik voer en dus geen magen met granen inhoud voer. Toch bleef de jeuk.

Drib zou een huisstofmijt, hooimijt en meelmijt allergie hebben. Hier hebben we ook alles op aan gepast (meubels, kleden, stoomreiniger, stofzuiger etc etc).

We zijn bij 3 dierenartsen en 2 holistische dierenartsen geweest. Op advies van 1 holistische dierenarts gestopt met enten. Ontworming geven we niet (niet nodig). Ontvlooien doen we met CDvet in plaats van gif.

Inmiddels is Drib 4 jaar.

 

De voortgang:

Eerst zijn we 2 weken niet op behendigheid geweest (vermoeden dat ze last had van gemaaidgras dat ze lieten liggen vs hooimijt en de frolic brokjes die door een kindje in de groep voor ons rond gestrooid word).

Ook zijn wij bij Dhr. Geitenbeek geweest die een poedertje mee gaf en het strenge advies om mijn pa zeer streng aan te pakken voor wat betreft het voeren van kip, rund en graan in de vorm van koekjes en brood. Ik ben hierdoor tot het uiterste gegaan, maar nog geen resultaat.

Daarna zijn wij 2 weken op vakantie geweest (hier open ik een ander topic voor) in Drenthe. Ik maakte me bij aankomst druk: het gras was gemaaid en het gemaaide gras lag er grote deels nog en ik had daar geen stoomreiniger, geen speciale stofzuiger etc etc.. HELP!!!

Binnen een paar dagen was Drib echter 100% jeuk vrij!!! 100%!!! Hoe kan dat nu????

Ik mailde van mijn vakantie adres druk met een aantal kennissen waar ik vaker gedachten mee uit wissel. Een katten allergie? Of misschien toch nog iets met schoonmaakmiddelen? Of een omgevingsallergie die daar niet was? Onze laminaat vloer? Onze onder vloer? De gekste dingen bedacht ik..

 

Bij thuis komst kwamen we in een zeer vies huis (de oppas had het versloft). Dagen lang zijn we aan het schoonmaken geweest, maar Drib had geen jeuk.. Op dag 5 van onze thuiskomst had Drib ineens lichte jeuk onder haar sik.. "Huh? hoe kan dat nu? Wat hebben we anders gedaan? Allergisch voor een schoon huis?" De laminaatreiniger!! En ja hoor.. Het bleek de laminaatreiniger te zijn.

 

Inmiddels is Drib al 1,5 week weer 100% jeuk vrij!! En we zijn zo ontzettend blij.. Echt hardop durf ik het nog niet te zeggen en we kloppen het snel af.. Maar het kan dus wel.. Ze kan jeuk vrij leven...

 

Iedereen bedankt voor alle hulp, mee denken etc etc. Ik ben echt zoooo blij!! En Drib? Die heeft energie voor 12 honden!!! Dat is dan ook het enigste nadeel hahah

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oh wauw eindelijk gevonden.
Wat een zoektocht zeg ;-)
Gelukkig weet je nu wat het is. ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Oh wauw eindelijk gevonden.
Wat een zoektocht zeg ;-)
Gelukkig weet je nu wat het is. ;-) "

 

Ja en echt no way dat ik mijn schoonmaakmiddelen nog eens om gooi haha ;)

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Wat fijn dat je de boosdoener hebt ontdekt! 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Soms is het even zoeken 

Maar het resultaat is er!

 

Nou zo doorgaan dribbel!

 

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Oh, wow, wat een zoektocht is dat geweest zeg. Fijn dat Drib nu jeukvrij is en je de boosdoener hebt gevonden! Wat is het voor spul eigelijk? Die laminaatreiniger? Is het een bekend schoonmaakmerk?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Oh, wow, wat een zoektocht is dat geweest zeg. Fijn dat Drib nu jeukvrij is en je de boosdoener hebt gevonden! Wat is het voor spul eigelijk? Die laminaatreiniger? Is het een bekend schoonmaakmerk? "

 

Het is deze:

http://www.blokker.nl/nl/blknl/huishoudelijk-en-schoonmaak/schoonmaakmiddelen/schoonmaakmiddel/leifheit-laminaatreiniger-1-liter

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Wooow, door al die ellende gegaan en dan blijkt het zo simpel te zijn  En dus al die dingen waar ze allergisch voor lijkt te zijn, al die mijten en al dat voedsel, dat klopt dan niet ofzo? Of ik ze daar ook wel allergisch voor maar zijn de symptomen verwaarloosbaar?
Nou, ben blij voor jou en Dribbel dat het eindelijk voorbij is, die verschrikkelijke jeuk!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Soms zijn oplossingen heel simpel..........

 Fijn dat Drib lijkt te verbeteren!

Ik maak nooit schoon met dit soort middelen, maar dat schreef ik je al eerder. Geweldig hoor, zo'n vooruitgang. Nu maar hopen dat het ook daadwerkelijk de laminaatreinger is.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wat moet dat een opluchting zijn dat de oorzaak gevonden is. En in een hoek waar je het niet het eerste zoekt.

Energie voor 12 honden enerzijds supergoed om te zen natuurlijk, maar wetend wat voor klus Sadi op haar stuitermomenten is pfff dan heb je echt wel ff je handen vol.

 

Ik hoop heel hard mee dat Dribbel nu je hier achter bent volledig jeukvrij mag blijven. 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Wauw wat zul jij blij zijn zeg! Wat een geluk met hoe je erachter bent gekomen!! Leve de sloddervos van een oppas :) 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Wooow, door al die ellende gegaan en dan blijkt het zo simpel te zijn  En dus al die dingen waar ze allergisch voor lijkt te zijn, al die mijten en al dat voedsel, dat klopt dan niet ofzo? Of ik ze daar ook wel allergisch voor maar zijn de symptomen verwaarloosbaar?Nou, ben blij voor jou en Dribbel dat het eindelijk voorbij is, die verschrikkelijke jeuk! "

 

Voor die voeding is ze zeker allergisch, dat heb ik uitgesloten met een eliminatie dieet.

 

De mijten verwacht ik foutief te zijn, anders had ze op vakantie een horor vakantie moeten hebben en dat is niet zo. De mijten allergie kwam uit een haren test, waar wel meer niet van bleek te kloppen. Zo zou ze niet allergisch voor rund en groente zijn en wel allergisch voor al het gevogelte. Rund, tomaat en paprika gaat niet goed. Eend en kwartel gaat wel goed.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ja, ik ben super blij en hoop dat het zo blijft. Het laminaat maken we nu alleen schoon met de stoomreiniger en zo af en toe schoonmaakazijn (zonder geur) en dettol (dat alleen water achter laat).

 

De schoonmaakmiddelen had ik wel onderzocht, maar de laminaatreiniger is er later bij gekomen en gebruiken we vrijwel nooit. Nu had de oppas de kattenbakken niet goed bij gehouden, dus hadden de katten in huis geplast voor 2,5 week lang. Dat stonk enorm en kregen we er niet goed uit. We grepen dus naar een schoonmaakmiddel speciaal voor laminaat en met een lekker luchtje. Nooit meer dus!!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Soms zijn oplossingen heel simpel..........
 Fijn dat Drib lijkt te verbeteren!
Ik maak nooit schoon met dit soort middelen, maar dat schreef ik je al eerder. Geweldig hoor, zo'n vooruitgang. Nu maar hopen dat het ook daadwerkelijk de laminaatreinger is. "

 

Heb jij toevallig nog tips om buurt katten niet tegen je voordeur te laten plassen? Is er een olie die katten niet lekker vinden, maar wat niet iriterend is voor Dribbel?

En iets om die gore stank weg te krijgen van grind tegels?

De buurt katten pissen nu gewoon onder mijn voordeur door..

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"  
Heb jij toevallig nog tips om buurt katten niet tegen je voordeur te laten plassen? Is er een olie die katten niet lekker vinden, maar wat niet iriterend is voor Dribbel?
En iets om die gore stank weg te krijgen van grind tegels?
De buurt katten pissen nu gewoon onder mijn voordeur door.. "

 

Je zou kunnen schrobben met groene zeep, dat geen schadelijke componenten bevat. In een emmer water hooguit 10 druppels Eucalyptus citriodora olie toevoegen aan de groene zeep. Dat is een krachtige zuiveringsolie dat juist ook nuttig is bij desinfecterende schoonmaakwerkzaamheden in- en buitenshuis. In verdunde substantie ook niet schadelijk voor je katten. Verder zou je ook die deur mee kunnen pakken. Ik werk hier graag mee om in elk geval mijn vloer en tuin schoon te krijgen en gebruik het ook om mijn badkamer en keuken goed schoon te krijgen.

 

Verder zou je om je katten uit de tuin te houden iets van hertshoornolie kunnen proberen. Als je bijv. een emmer bij de deur zet, met daarin in water gedrenkte doeken vermengd met die hersthoornolie, dan zou dat in theorie katten van die plek verdrijven. Het nadeel is echter wel dat mogelijk je eigen katten niet meer naar buiten willen.

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  
Je zou kunnen schrobben met groene zeep, dat geen schadelijke componenten bevat. In een emmer water hooguit 10 druppels Eucalyptus citriodora olie toevoegen aan de groene zeep. Dat is een krachtige zuiveringsolie dat juist ook nuttig is bij desinfecterende schoonmaakwerkzaamheden in- en buitenshuis. In verdunde substantie ook niet schadelijk voor je katten. Verder zou je ook die deur mee kunnen pakken. Ik werk hier graag mee om in elk geval mijn vloer en tuin schoon te krijgen en gebruik het ook om mijn badkamer en keuken goed schoon te krijgen.
 
Verder zou je om je katten uit de tuin te houden iets van hertshoornolie kunnen proberen. Als je bijv. een emmer bij de deur zet, met daarin in water gedrenkte doeken vermengd met die hersthoornolie, dan zou dat in theorie katten van die plek verdrijven. Het nadeel is echter wel dat mogelijk je eigen katten niet meer naar buiten willen.
  "

 

Mijn eigen katten gaan nooit naar buiten via de voordeur, dus dat is geen enkel probleem :)

 

Ik ga eens kijken waar ik die hertshoornolie kan verkrijgen :) Tnx!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Oh dat is super dat je nu de oorzaak hebt gevonden.

Kom daar maar eens achter, aan zoiets denkt niemand.

Hopelijk blijft ze nu dan helemaal jeukvrij 

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Gelukkig heb je het gevonden :-D

Eerder had ik het al eens over wasmiddelen gehad, maar een goedje voor de vloer, wie denkt daar aan?

Maar gelukkig is Drib jeuk vrij en dat is het belangrijkste!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Gelukkig heb je het gevonden :-D

Eerder had ik het al eens over wasmiddelen gehad, maar een goedje voor de vloer, wie denkt daar aan?

Maar gelukkig is Drib jeuk vrij en dat is het belangrijkste! "

 

Wasmiddelen gebruikte ik al nooit op haar kleden (gewoon 60 graden zonder sop) en ik had alle schoonmaakmiddelen ook al bekeken, maar nooit wat gevonden. De voedsel allergie en de allergie voor de laminaatreiniger hebben elkaar gekruist, want de laminaatreiniger hebben we niet altijd gebruikt.

 

Ik ben idd zeer blij :)

 

Gister heeft ze ook flink gezwommen. Ik heb haar globaal met een handdoek afgedroogd omdat ik haar wilde uittesten. Vandaag heeft ze geen jeuk (wel honger haha).

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Echt superfijn dat ze geen jeuk meer heeft.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb een energie bom en een vreet monster in 1 lol.

 

Gister ineens toch heel even wel weer jeuk, toen haar kleedje verschoont (was ik vergeten ) en was het weer goed.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Moet je nagaan hoe snel Dribbel reageert. Maar wel fijn dat als je doorhebt waar het van komt het oplost het ook gelijk weer goed is.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Moet je nagaan hoe snel Dribbel reageert. Maar wel fijn dat als je doorhebt waar het van komt het oplost het ook gelijk weer goed is. "

 

Normaal verschoon ik het 2x per week. Nu had ik het echt wel een dikke week vergeten. Voelde me gelijk schuldig ;)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Kan een keer gebeuren. Zeker als je het een en ander aan je hoofd hebt.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Kan een keer gebeuren. Zeker als je het een en ander aan je hoofd hebt. "

 

Ja, helaas wel :s

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dribbel heeft t je allang vergeven die is al lang blij dat je zo snel door had waar het aan lag 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Dribbel heeft t je allang vergeven die is al lang blij dat je zo snel door had waar het aan lag  "

 

Hihi, ja.

 

Drib is nu ook een hele andere hond.. Lekker energiek :)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Geweldig toch das heerlijk genieten om je viervoeter zo te zien (normaal gesproken in Sadi haar geval zou die energie wel wat lager mogen maar ja dat heb je niet voor het zeggen.) 

 

Ik kan zo genieten als een hond lekker los gaat, vrij is, rent en speelt, blijheid uitstraalt etc. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Geweldig toch das heerlijk genieten om je viervoeter zo te zien (normaal gesproken in Sadi haar geval zou die energie wel wat lager mogen maar ja dat heb je niet voor het zeggen.) 
 
Ik kan zo genieten als een hond lekker los gaat, vrij is, rent en speelt, blijheid uitstraalt etc.  "

 

Ja, dat vind ik de mooiste momenten. Daar kan ik uren naar kijken :)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

precies dat had ik ook altijd dat mis ik nu met Sadi wel hoop echt dat we een manier vinden dat ze toch gewoon vrij haar energie kwijt kan en mag zonder risico dat ze er ineens dood bij neervalt. Maar goed das een ander topic 

 

Ik vind het echt heerlijk om te zien en het kan de meest vreselijkste dag compleet goed maken, even in de wereld van de hond mee kijken onbezorgde vrijheid genieten rennen gek doen, heerlijk gewoon.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Onwetendheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^