Hondje weg doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" wat doen jullie met de hondjes qua wandelingen?ik herken deze eigenschap echt niet van keesjes,behalve het blaffen(waar ze bekend om staan) lijkt mij dat het hondje zich verveelt?en daardoor zoekt die dan afleiding?

vind er niks over terug daarmee dat ik de vraag stel. "

 Helemaal mee eens 

 

ik ken 1 Kees die ook zulk gedrag vertoond , blaffen naar alles wat beweegt, katte kwaad uithalen ,... ( wel in een iets mindere vorm dan dat beschreven wordt in de openingspost ) de Kees van mijn zus die nooit uitgelaten wordt en aandacht te weinig krijgt. Een Kees is eigenlijk ook helemaal niet moeilijk om op te voeden maar hebben wel wat uitdaging nodig 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  Nou, nou overdrijven is ook een vak.
Ts die is zo te lezen inderdaad ten einde raad en vraagt ons om hulp. Jou'n opmerking voegt niks toe aan haar probleem. Verlatingsangst is een probleem en als je hele huis overhoop wordt gehaald, dan snap ik dat je niet weet wat je hieraan kan doen.
  "

 

Dank je voor je mening!!

Mijn opmerking is erg sarcastisch bedoelt maar blijkbaar komt dat zonder een smiley niet bij iedereen over?!

 

Ik begin er een beetje veel moeite mee te krijgen dat er iedere dag maar topics bij blijven komen over hondjes wegdoen, pups die te druk zijn en mensen die zich kapot ergeren aan hun hond. Het is geen auto die je zo maar even weg kan doen of in kan ruilen. Waarom een pup of hond erbij nemen als je vooraf weet dat deze ook net als de andere veel alleen zal zijn.of je moet beide meenemen naar je werk....tja

 

Oh wacht....je kan natuurlijk ook een bench proberen en ze daar hele dagen in stoppen

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Ik begin er een beetje veel moeite mee te krijgen dat er iedere dag maar topics bij blijven komen over hondjes wegdoen, pups die te druk zijn en mensen die zich kapot ergeren aan hun hond.  "

 

ik ben het met je eens hoor. ik verbaas me hier ook over. mensen hebben heel vaak allerlei verwachtingen van een hond, en zodra die hier niet aan voldoet, is dat een enorme tegenvaller en bron van ergernis

 

ik ken de situatie van TS niet, maar in het algemeen valt het me op dat mensen wel heel snel "alles al hebben geprobeerd" 

 

een hond kan niet uit zichzelf alleen thuis blijven. een hond voedt zichzelf niet op tot stabiele huisgenoot. een hond heeft veel beweging nodig. een hond kun je niet zomaar in een bench gooien - dat moet je aanleren, opbouwen. dat is een hele investering en mensen onderschatten dat vaak

 

ik heb de ervaring dat honden die mentaal en fysiek voldoende worden uitgedaagd, ook helemaal niet zo veel probleemgedrag vertonen

cat89 (Gast)

Zo te zien aan je reactie Angelique weet je niet waar je over praat en heb je duidelijk mijn verhaal niet gevat. Je weet totaal niet wat er in mij omgaat als je denkt dat ik mn hondje als een auto zie. Belachelijk. Maar goed de pijn die ik ervan heb is moeilijk op een forum te laten zien natuurlijk. Voor sommige mensen is dit misschien moeilijk te begrijpen (sarcastisch poppetje) als ze tekst lezen. Geeft mij genoeg aan. verder ga ik er niet op in, want heb weinig aan je bericht. De rest bedankt voor de reacties ik heb ze aandachtig doorgelezen. Ik vroeg inderdaad om advies maar ook wellicht verhalen van mensen die hun hondje ook weg hebben moeten doen of soortgelijke dingen hebben meegemaakt. Ik heb van alles geprobeerd het afgelopen jaar. Maar omdat ik nu weer ga werken moet ik knopen doorhakken. Ik neig inderdaad naar een ander thuis zoeken, omdat ik zie dat mijn chi er ook erg onder lijdt. En omdat ik gewoon eerlijk kan aangeven dat ik straks de tijd die ik nu heb niet meer heb. Als ik mijn hondje houd dan zou ik dit veel erger vinden. Los van de problemen word mijn hondje daar ongelukkig van en dat wens ik haar in de verste verte niet toe. Nogmaals toen ik haar kocht kon ze mee naar mijn werk en toen ik mijn baan verloor was ik 24/7 in de gelegenheid om bij mijn hondjes te zijn. Nu gaat het binnenkort veranderen en dat heb ik ook nooit kunnen voorspellen. Ik zit daalijk op een kantoor van 17 vierkante meter en heb elke dag klanten aan mijn bureau. Dat gaat met mijn kees zoals ze nu is niet. En op de korte termijn zal haar gedrag bij training of therapie niet zo snel veranderen daar moet je tijd in steken en die kan ik haar met pijn in mijn hart niet geven. Ik denk dat ik inderdaad mijn beslissing al genomen heb, alleen wilde ik toch nog een laatste beetje advies. Ik denk hier natuurijk al heel lang over na. Ik weet hoeveel ik van mijn hondje houd en dit zal lang pijn gaan doen, want een stukje van ons gezin zal wegvallen. Maar ik weet dat als ik een goed thuis kan vinden, ze veel gelukkiger gaat worden, en dat is voor mij veel belangrijker ;)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Maar ik weet dat als ik een goed thuis kan vinden, ze veel gelukkiger gaat worden, en dat is voor mij veel belangrijker ;)

 

voila sé ......jij voelt je gelukkiger daardoor. ..jij !

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Nou nou, ik snap die problematiek tegen herplaatsen soms niet zo. 

Soms hè, is het gewoon echt beter een hond te herplaatsen. Niet elke hond en baas zijn de perfecte match. Als ik ts haar verhaal zo lees heeft ze er echt wel de energie en tijd ingestoken. Het is dood vermoeiend als je hond 2 jaar lang alles maar dan ook alles sloopt wat je hebt, de hele dag door blaft en geen moment rustig is.

ik zou ook tegen de muren oplopen op een gegeven moment. 

 

En laten we eerlijk zijn, ts geeft aan dat de chi wel mee naar het werk kan omdat deze gewoon rustig is en gaat liggen slapen als er klanten zijn. Een hond die constant blaft kan je niet mee naar het werk nemen want dan jaag je klanten weg. Als je klanten wegjaagt heb je geen inkomen en dan kan je je hond ook niet betalen. Honden kunnen van meerdere mensen houden en op meerdere plekken gelukkig zijn hè. 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Als jij het hondje wilt weg doen, omdat jij je daar beter door voelt, moet je dat gewoon doen.

Goedkeuring van hier op het forum heb je daarvoor niet nodig.. zeker niet de nare reacties die hier zullen volgen door sommige leden.

 

Let wel goed op dat je hondje goed terecht komt. Dus niet zomaar bij iemand plaatsen. en ikzelf zou hem ook niet zomaar in het asiel plaatsen. Misschien kan de fokker nog wat voor jullie betekenen.

 

Een hondje herplaatsen hoeft niet het ergste te zijn, want een hond kan overkomen. Soms zit een hond bij een ander gewoon beter.. is er een betere match..

 

Reacties waarin de topicstarter wordt aangevallen, zijn helemaal niet nodig.. Daar heeft ze niets aan.

 

Ik ben blij dat ik nog nooit een hond heb hoeven herplaatsen, het lijkt me echt vreselijk moeilijk

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Maar ik weet dat als ik een goed thuis kan vinden, ze veel gelukkiger gaat worden, en dat is voor mij veel belangrijker ;-)
 
voila sé ......jij voelt je gelukkiger daardoor. ..jij ! "

Waar is dit voor nodig?

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Waar is dit voor nodig? "

 

ik vind de reacties naar TS helemaal niet respectloos of aanvallend, eigenlijk, maar dat zal wel weer aan mij liggen 

 

we hoeven toch ook niet met fluwelen handschoentjes aan "oehs" en "aahs" te gaan roepen, omdat iemand zijn hond wil herplaatsen omdat 'ie zich ergert dat er spullen gesloopt worden. ik snap dat TS begripvolle reacties wil als "wat erg voor je" maar er zijn ook andere meningen, en het uiten daarvan is misschien niet direct iets wat TS wil horen, maar ja, that's life 

 

verder zijn er veel goede adviezen gegeven, maar TS had allang de knoop doorgehakt om te herplaatsen

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

MBX jij maakt herplaatsen wel heel licht vind ik. 

Hond past ons niet meer, hond is ongelukkig, wij zijn ongelukkig, hond verplaatsen . Opgelost 

 

 

Natuurlijk is het voor de hond beter als hij in een huis woont waar hij zich goed voelt. 

Mazr zoiets zou voorkomen moeten worden.

Ik denk dat heel ons leven vanalles verandert. Waar toch ? En mijn hond verandert dan mee daarin ttz ik zoek een oplossing dat ik mijn hondje toch kan houden. 

Qui cherche...qui trouve. 

 

Vind zij haar hondje teveel aan t worden , niet meer passen in haar leven , tja .....dan is herplaatsen de enigste oplossing.  

 

Maar kom dan niet hier om mijn medeleven vragen aub. 

 

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" MBX jij maakt herplaatsen wel heel licht vind ik. 
Hond past ons niet meer, hond is ongelukkig, wij zijn ongelukkig, hond verplaatsen . Opgelost 
 
 
Natuurlijk is het voor de hond beter als hij in een huis woont waar hij zich goed voelt. 
Mazr zoiets zou voorkomen moeten worden.
Ik denk dat heel ons leven vanalles verandert. Waar toch ? En mijn hond verandert dan mee daarin ttz ik zoek een oplossing dat ik mijn hondje toch kan houden. 
Qui cherche...qui trouve. 
 
Vind zij haar hondje teveel aan t worden , niet meer passen in haar leven , tja .....dan is herplaatsen de enigste oplossing.  
 
Maar kom dan niet hier om mijn medeleven vragen aub. 
  "

 Valt mee hoor Anny. Ben hetvaak ook niet eens met mensen die hun hond te pas en te onpas maar herplaatsen. Tuurlijk zijn er dingen waar je van te voren over na moet denken en waar je rekening mee moet houden. 

Probeer alleen aan te geven dat als je relatie onder drukt komt te staan, het je inkomsten bron bemoeilijkt en je huis aan puin ligt, en dat alle 3 tegelijk, dat herplaatsen soms niet zo'n slecht idee is. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Zo te zien aan je reactie Angelique weet je niet waar je over praat en heb je duidelijk mijn verhaal niet gevat. Je weet totaal niet wat er in mij omgaat als je denkt dat ik mn hondje als een auto zie. Belachelijk. Maar goed de pijn die ik ervan heb is moeilijk op een forum te laten zien natuurlijk. Voor sommige mensen is dit misschien moeilijk te begrijpen (sarcastisch poppetje) als ze tekst lezen. Geeft mij genoeg aan. verder ga ik er niet op in, want heb weinig aan je bericht.

De rest bedankt voor de reacties ik heb ze aandachtig doorgelezen. Ik vroeg inderdaad om advies maar ook wellicht verhalen van mensen die hun hondje ook weg hebben moeten doen of soortgelijke dingen hebben meegemaakt.

Ik heb van alles geprobeerd het afgelopen jaar. Maar omdat ik nu weer ga werken moet ik knopen doorhakken. Ik neig inderdaad naar een ander thuis zoeken, omdat ik zie dat mijn chi er ook erg onder lijdt. En omdat ik gewoon eerlijk kan aangeven dat ik straks de tijd die ik nu heb niet meer heb. Als ik mijn hondje houd dan zou ik dit veel erger vinden. Los van de problemen word mijn hondje daar ongelukkig van en dat wens ik haar in de verste verte niet toe. Nogmaals toen ik haar kocht kon ze mee naar mijn werk en toen ik mijn baan verloor was ik 24/7 in de gelegenheid om bij mijn hondjes te zijn. Nu gaat het binnenkort veranderen en dat heb ik ook nooit kunnen voorspellen. Ik zit daalijk op een kantoor van 17 vierkante meter en heb elke dag klanten aan mijn bureau. Dat gaat met mijn kees zoals ze nu is niet. En op de korte termijn zal haar gedrag bij training of therapie niet zo snel veranderen daar moet je tijd in steken en die kan ik haar met pijn in mijn hart niet geven. Ik denk dat ik inderdaad mijn beslissing al genomen heb, alleen wilde ik toch nog een laatste beetje advies. Ik denk hier natuurijk al heel lang over na. Ik weet hoeveel ik van mijn hondje houd en dit zal lang pijn gaan doen, want een stukje van ons gezin zal wegvallen. Maar ik weet dat als ik een goed thuis kan vinden, ze veel gelukkiger gaat worden, en dat is voor mij veel belangrijker ;-)

"

 

Ik heb je verhaal heel goed gelezen. Misschien wel TE goed? Tussen de regels door?

Je kwam dus puur om bevestiging te krijgen dat het beter is een ander huis te zoeken??!!

En ja, dat heb je gekregen in meerdere reacties. Ik kan me voorstellen dat je dat soort reacties dan liever leest zodat  jij je niet schuldig hoeft te voelen....toch?! Bedankt voor de reacties, zeg je zelf.....

 

Net zo min als ik jou ken ken jij mij niet. En nee, normaal reageer ik helemaal niet zo direct. Maar dit is werkelijk het zoveelste topic van iemand die een hond weg wil doen en van ons de bevestiging wil dat dit een goed plan is. 

 

Ik hoop dat je een heel fijn thuis voor je Keesje vindt. Bij mensen die wel geduld hebben. Daar heb je nl gelijk in. Je hondje verdient het om gelukkiger te worden

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ik vind t wel jammer dat je niet meteen hebt aangegeven dat je veel gaat werken. Want dan zijn alle adviezen zinloos, en heb je onze tijd een beetje zitten verdoen.

 

Ik snap best dat t allemaal moeilijk is, maar wees gewoon eerlijk. Ik hoop dat je een goed huis voor je hond vindt, Keesjes zijn geweldige honden. (ja ik ben bevooroordeeld, ik heb zelf zo'n leukerd.) 

 

Sterkte met alles.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik lees tussen de regels door dat je beslissing al lang genomen is en dat je niet meer van plan bent om wat dan ook te proberen.  Ik ben dit soort topics ook meer dan beu en het raakt me erg diep dat mensen honden maar als wegwerpartikel zien, temeer daar het wangedrag in het merendeel van de gevallen wel degelijk mee te wijten is aan een fout van de baas en kan opgelost worden met de juiste hulp en een flinke dosis inzet en geduld van de baas.

 

Volgens mij is de Chi ook het absolute favorietje en het Keesje niet.  Ik denk dat het hondje beter verdient dan wat hij nu krijgt. Hoop echter dat je niet 1,2,3 gaat beslissen aan wie je hem geeft, want ook dat gebeurt al te veel, het gaat voor hen niet meer en ze geven de hond aan iemand totaal verkeerd. Zag al teveel ellende daardoor.

 

Maarja, ik moet eerlijk toegeven dat mijn geduld veelal op is wat mensen betreft, men begint ergens aan maar denkt niet verder na wat ze zullen doen als hun situatie verandert.  Dat zinnetje van "ik heb echt alles geprobeerd" wordt al te vaak te snel geschreven. Vaak komen dit soort topics er ook om zichzelf in te prenten dat je echt niet anders kan.  Sorry als het bij jou anders is, maar ik zag al zoveel mensen passeren met dit soort excuses en als een hond dan herplaatst wordt, blijkt dat het bij de nieuwe baas helemaal geen probleem is. Ik wil daarmee zeggen dat we heel dikwijls eens naar onszelf moeten kijken en wat wij verkeerd doen.

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik lees tussen de regels door dat je beslissing al lang genomen is en dat je niet meer van plan bent om wat dan ook te proberen.  Ik ben dit soort topics ook meer dan beu en het raakt me erg diep dat mensen honden maar als wegwerpartikel zien, temeer daar het wangedrag in het merendeel van de gevallen wel degelijk mee te wijten is aan een fout van de baas en kan opgelost worden met de juiste hulp.
 
Volgens mij is de Chi ook het absolute favorietje en het Keesje niet.  Ik denk dat het hondje beter verdient dan wat hij nu krijgt. Hoop echter dat je niet 1,2,3 gaat beslissen aan wie je hem geeft, want ook dat gebeurt al te veel, het gaat voor hen niet meer en ze geven de hond aan iemand totaal verkeerd. Zag al teveel ellende daardoor.
 
Maarja, ik moet eerlijk toegeven dat mijn geduld veelal op is wat mensen betreft, men begint ergens aan maar denkt niet verder na.  Da "

 

Gelukkig......ik ben dus niet de enige die zich zit op te vreten....en laaiend is?!

 

Enige?? Ik weet dat Anny er net zo over denkt als ik. Blijft gek dat wij dan als enige alleen maar oneensen krijgen. Nooit zal ik kunnen begrijpen waarom hier, op HP, waar voornamelijk de hondenmensen zitten die heel gek zijn met hun honden, het eens zijn met de mensen die zo maar hun pup, hond wegdoen als het even wat tegenzit, of de pup na drie dagen bij mensen te wonen toch wel erg vermoeiend is enz enz

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Neen hoor Angelique , ik denk dat alle verstandige leden deze mening delen. 

Wij zijn hier niet op forum om absolutie te geven of om onze tijd te verdoen .

ik ben altijd bereid om met raad en daad gasten bij te staan, maar niet hierin. 

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Neen hoor Angelique , ik denk dat alle verstandige leden deze mening delen. 
Wij zijn hier niet op forum om absolutie te geven of om onze tijd te verdoen .
ik ben altijd bereid om met raad en daad gasten bij te staan, maar niet hierin. 
 
  "

 

Off topic.....beetje hyalluronzuur spuiten? 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Offtopic : neen dat spuiten ze in magere nekken , niet in dikke nekken .....

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

ten eerste: je vergelijkt je kees te veel met je chihuahua... het zijn 2 compleet verschillende honden, ga ze dus eerst los van elkaar zien. 

ten tweede: zo naar je verhaal kan je kees niet alleen zijn. dit is niet goed begeleid. en in hoeverre kan je chihuahua alleen zijn? want je geeft aan dat hij voorheen altijd met je mee ging en nu niet meer, dus het kan goed zijn dat ze beide aan het slopen zijn. ga het dus eens filmen.

 

er zijn verschillende wegen die je kan bewandelen, een gedragstherapeut m.b.t. verlatingsangst, een oppas, uitlaatservice... ook lees in nergens een antwoord op de vraag van max, wat onderneem je met de honden? doe je dingen met ze apart? mogen ze loslopen? wat krijgen ze aan beweging? maak je ze mentaal moe voor je weg gaat? als je thuis bent krijgen ze dan ook hun rust of laat je ze dan hun gang gaan. wat zijn je regels? zijn deze wel gelijk onderling? 

 

kijk als je het echt al hebt opgegeven met de kees, is natuurlijk herplaatsing niet heel gek. jij raakt gefrustreerd naar de hond en dat is niet eerlijk tegenover de kees. deze heeft het niet geleerd en het is oneerlijk om hem daarvoor te straffen omdat hij het simpelweg niet kent. het is hetzelfde als iemand in het chinees gaat praten en boos wordt op jou omdat je niet weet hoe je terug moet praten. 

 

maar beantwoord eerst mijn vragen maar even...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

TS jeeft thans nieuwe baan. Fulltime op bureel. Bravo . Geld in de lade . 

Kan dan beetje geld  daarvan niet gaan naar goede GP of hondenuitlaat dienst ? 

 

 

 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

anny geef ts even de kans om te reageren.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

alles gedaan behalve advies aan aan een gedragstherapeut gevraagd..........
ik zou het zelf ook echt niet aankunnen ruim 1,5 jaar een hond om me heen die zulk gedrag vertoont. ik had al eerder aan de bel getrokken. zolang heeft t beestje zn gang kunnen gaan en nu wordt er een a la minute oplossing gezocht.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Inderdaad  Ben benieuwd.....

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Je beantwoord geen vragen van mensen die je willen helpen dus je  hebt je keuze al gemaakt...je gaat een nieuwe thuis zoeken.

Het lijkt de makkelijkste uitweg, en wellicht de enige met zo'n instelling.

Maar realiseer je goed dat er een flinke gebruiksaanwijzing bij je kees geleverd word.

Je moet er maar zin in hebben, de problemen van een ander.

Is je kees gezond? En dan bedoel ik van een goede fokker (testen enzo)? Heb daar mijn twijfels al bij.

Zou ook zomaar kunnen zijn dat daar veel van de problemen uit voort komen.

 

Let goed op waar je haar onderbrengt hoor, straks moet ze nog de br00dfok in omdat jij, omdat het allemaal te lang duurt, niet zo kritisch bent geweest op de nieuwe eigenaren...dus geloof ze niet op hun mooie blauwe ogen! (Mag eigenlijk hopen dat ze geholpen is, dat scheelt alweer )

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Je ontwijkt mijn vraag.. Wat doe je gemiddeld per dag met je Kees? Het feit dat je de hele dag thuis bent /was wil niets zeggen over wat je onderneemt met je Kees. Een Kees heeft echt beweging nodig...

honden page profiel saskiasaskia

honden foto van saskia

ieder zijn mening,

maar ik kan me niet voorstellen dat ik m'n hondje zou wegdoen.

Al zeker niet wanneer ie een tijdje heeft samengeleefd met je.

Ksnap zowel de positieve als de negatieve reacties,

maar dit helpt e hondje ook niet.

Kheb het gevoel dat je inderdaad meer naar je chi omkijkt,

omdat je die ook al langer hebt.

Niet dat ik niet geloof dat je niet om e Keesje geeft,

maar kzou toch nog proberen om te proberen !

ook al lijkt de situatie nu uitzichtloos !

Hopelijk horen we nog hoe het loopt.

Als je toch een ander baasje moest zoeken, neem je tijd.

Zorg dat alles perfect is, want uiteindelijk moet je Keesje zich ook weer aanpassen wat voor hem/haar ook niet gemakkelijk is.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik zie je hondje wel duizend keer liever (goed) geplaatst dan dat ie bij jou hele dagen in een bench moet zitten.

Dus ja gewoon doen.

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Wij weten ook niet wat ts allemaal onderneemt met het hondje. Misschien heeft zij écht alles al geprobeerd en ziet ze het niet meer zitten. Een eigen bedrijf neemt ook de nodige stress met zich mee, dus misschien zit het emmertje nu echt vol. Dat kan, daar kunnen wij niet over oordelen.

 

Maar er heerst hier zo'n taboe op het herplaatsen op zich. Herplaatsen kan vanalles zijn, het kan gemakzucht zijn, en oneerlijk, maar het kan ook een noodzaak zijn en een verbetering, zowel voor baasje als hondje. Als ts een heel leuk nieuw baasje kan vinden, zou ik zeggen, go for it. Daar zie ik niks mis mee.

 

Wellicht was een kat als gezelschap/maatje voor de chi beter geweest.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Als jij het hondje wilt weg doen, omdat jij je daar beter door voelt, moet je dat gewoon doen.
Goedkeuring van hier op het forum heb je daarvoor niet nodig.. zeker niet de nare reacties die hier zullen volgen door sommige leden.
 
Let wel goed op dat je hondje goed terecht komt. Dus niet zomaar bij iemand plaatsen. en ikzelf zou hem ook niet zomaar in het asiel plaatsen. Misschien kan de fokker nog wat voor jullie betekenen.
 
Een hondje herplaatsen hoeft niet het ergste te zijn, want een hond kan overkomen. Soms zit een hond bij een ander gewoon beter.. is er een betere match..
 
Reacties waarin de topicstarter wordt aangevallen, zijn helemaal niet nodig.. Daar heeft ze niets aan.
 
Ik ben blij dat ik nog nooit een hond heb hoeven herplaatsen, het lijkt me echt vreselijk moeilijk "

 Helemaal mee eens! 

Als ik TS haar verhaal lees, lijkt haar keesje mij gewoon enorm gefrustreerd. 

Het hondje heeft iemand nodig die de tijd en aandacht heeft, en ook nog de kennis zodat dit gedrag onder controle is. 

 

Bedoel ik niet aanvallend tegenover TS, ik heb gewoon al vele malen gezien dat een hond soms gewoon beter af is bij een eigenaar die beter bij het hondje past. En vind het best wel zielig dat haar chi er onder lijdt. 

honden page profiel BlaiseBlaise

Een pup heeft toezicht en begeleiding nodig. Als die er niet is kan die dingen doen die je niet wilt. Dit ligt niet aan de pup maar aan de baas. Je moet er vooral in het begin non stop erbij blijven. Kan je dat niet dan gaat het veelal mis. In de bench stoppen ben ik geen voorstander van, het zijn geen schoenen die je in een doos opbergt. 

Dat de kees sloopt betekend dat die toch alleen is (geen toezicht) en dingen niet waren weggeruimd.

Ik zou mijn hond nooit wegdoen MAAR ik was er ook nooit aan begonnen als ik de tijd niet had om een pup op te voeden. 

Neem contact op met de fokker als je de kees gaat herplaatsen en aub niet in het asiel !

 

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: Hond doof of niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^