Hoeveel keer wassen jullie je hond? Is dit schadelijk voor de hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

"  Ik zelf was mijn eigen haar iedere dag met doodordinaire shampoo uit de supermarkt.Ik heb geen afganen maar 2 shih Tzu's.Mochten mijn honden allergisch reageren op een bepaald merk shampoo dan zoek ik naar een merk waar ze wel goed op reageren.Niet wassen is gewoon geen optie.Ik was ze iedere 14 dagen en door drukte is het nu 3 weken geleden en ik zal morgen echt aan de bak  moeten want het is vettig,vuil en blijft klitten,als ik nog langer wacht dan is er met geen kam doorheen te komen.En kortscheren is hier vloeken in de kerk,daar denken we  niet eens over.Ik vind het gewoon een beetje raar dat je vind dat honden geen hond kunnen zijn omdat ze gewassen worden,want mijn honden lopen iedere dag door weer en wind door de natuur en spelen,rennen met elkaar(ik heb 5 hondjes),ze mogen echt wel hond zijn.En het wassen is iets wat wwij al doen vanaf dat ze 10 weken 0ud zijn,ze vinden het dan ook niet erg want ze zijn er aan gewend,net als aan het fohnen.Mijn andere 3 honden gaan minder vaak in bad,ik denk zo iedere 2 maanden. "

 

Zou ik dan mogen vragen hoe vaak u uw honden dan borstelt/kamt? (gewoon uit interesse) Mijn moeder doet onze honden elke week wel eventjes kort met de borstel erdoor en een keer in de maand echt goed borstelen. (onze honden hebben dan wel echt makkelijke vachten :) )

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

Ik was mijn honden zelden.

 

Wat ik wel doe is ze heel goed borstelen want dat is goed voor de conditie van de huid én ik heb de goedkoopste waterblazer van Trim.nl

 

Die blazen alle vuil en losse haren zo van je hond af en een bijkomend voordeel is dat ze dan ook weer fris ruiken na een jump in een vieze sloot of als ze door de modder tijdens een regenachtige dag hebben gesjeesd.

 

Ik heb meest witte honden en als ik de blazer heb gebruikt zijn ze weer spierwit!

 

Echt een aanrader!

honden page profiel CelineCeline

"  
Zou ik dan mogen vragen hoe vaak u uw honden dan borstelt/kamt? (gewoon uit interesse) Mijn moeder doet onze honden elke week wel eventjes kort met de borstel erdoor en een keer in de maand echt goed borstelen. (onze honden hebben dan wel echt makkelijke vachten :-) ) "

 Mijn shih Tzu's worden iedere dag geborsteld en gekamd,ik doe er ongeveer 20-30 minuten over om mijn oudste Shih helemaal uit te kammen en nieuwe staartjes te maken.Een dag overslaan gaat niet want  dan zijn er te veel klitten zodat het voor haar vervelend word.Maar ik heb ook wel eens gehoord van mensen met shih tzu's dat ze het met 2-4x per week af kunnen.

honden page profiel CelineCeline

" Als we dit hebben:

 
 
Doen we even zo:

 
 
En hebben we weer zo:

 
 
Geen shampoo voor nodig!  En maar goed dat Goldens een zelfreinigende vacht hebben.. Even laten drogen en het valt er zo uit "

 Goldens een zelfreinigende vacht?Mijn golden is nu bijna 9 jaar en  die gaat toch ook echt minimaal eens per 2 maanden(liefst vaker maar door rugproblemen moet ze nu naar een trimsalon ipv dat ik het zelf kan doen)in bad en als je dan ziet wat voor vies water er vanaf komt.Dat kan ik niet echt zelfreinigend noemen,haha.Maar ik lees dit wel meer dat mensen dat zeggen,maar neem eens de proef op de som en neem een spierwit washandje en maak die nat met warm water en haal die over je hond,dan zul je zien dat de  vacht vuiler is dan je denkt.Nou zou ik een golden die heel vaak zwemt ook niet  vaak gaan wassen,maar die van ons zwemt nooit.

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

Ik was Sjon eigenlijk nooit, alleen als hij in iets doods heeft gerold. Ik ga altijd zowat over mijn nek van die lucht.
Dan was ik hem op de wasplaats op de manege. (hij past niet ik de douch thuis) En hij vindt het vreselijk, Moet hem echt goed vastknopen. Jammer voor hem had hij net zo`n heerlijk parfum gevonden. Moet hij weer naar bloementjes ruiken van de baas. ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

"  Goldens een zelfreinigende vacht?Mijn golden is nu bijna 9 jaar en  die gaat toch ook echt minimaal eens per 2 maanden(liefst vaker maar door rugproblemen moet ze nu naar een trimsalon ipv dat ik het zelf kan doen)in bad en als je dan ziet wat voor vies water er vanaf komt.Dat kan ik niet echt zelfreinigend noemen,haha.Maar ik lees dit wel meer dat mensen dat zeggen,maar neem eens de proef op de som en neem een spierwit washandje en maak die nat met warm water en haal die over je hond,dan zul je zien dat de  vacht vuiler is dan je denkt.Nou zou ik een golden die heel vaak zwemt ook niet  vaak gaan wassen,maar die van ons zwemt nooit. "

 

Bij mijn Golden blijft het washandje gewoon schoon hoor ;-) Haha... Niks geen vuil o.i.d. en als ik hem nu zou wassen, zou het water 100% zeker weten schoon zijn.... 

 

Ik heb hem 1 keer moeten afspoelen toen er bloed op hem zat (een loopse teef ging op hem rijden), maar ook toen kwam er geen vuil af... Haha.

 

Als we aan zee zouden wonen, dan weet ik zeker dat ik Max nog nooit zou hebben gewassen! Zeewater is een wonder middel!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Op zich is wat Celine zegt wel waar inderdaad. Leonbergers (en eigenljk honden in het algemeen, afgezien van een aantal rassen) hebben ook een 'zelfreinigende vacht'. Lijkt inderdaad schoon, totdat je ze een keer in bad zet

Wij wassen onze Leonberger ook eigenlijk niet en toen ik haar hier in bad zette na een loopsheid was ze 'schoon', maar kijk maar eens naar dat badwater...

Nu we een waterblazer hebben is ze echter wél echt schoon! (En gaat ze dus ook vrijwel nooit meer in bad)

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Variërend van twee tot vier keer in t jaar echt met shampoo maar in de regel alleen afspoelen met water onder de douche, en vaak alleen zijn poten en stukje buik.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

"  
Bij mijn Golden blijft het washandje gewoon schoon hoor ;-) Haha... Niks geen vuil o.i.d. en als ik hem nu zou wassen, zou het water 100% zeker weten schoon zijn.... 
 
Ik heb hem 1 keer moeten afspoelen toen er bloed op hem zat (een loopse teef ging op hem rijden), maar ook toen kwam er geen vuil af... Haha.
 
Als we aan zee zouden wonen, dan weet ik zeker dat ik Max nog nooit zou hebben gewassen! Zeewater is een wonder middel! "

 zeewater op zich is ook niet "proper" (toch niet in België en Nederland ) ik denk dat als je je golden in bad zet zoals Marlies met haar leonberger heeft gedaan, en je steekt de badstop erin dat je toch zou schrikken

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Bobby gaat hier 1 keer in de 2 weken in bad. Om dezelfde reden als de honden van celine

Lucky gaat 4x per jaar in bad met het ontwollen. Soms wat meer als het nodig is.

Ik vind de term vuilafstotend een beetje gek. Heb met regelmaat newfy's, goldens en labradors in bad staan waarbij er gewoon zwart water afkomt. Je staat erbij verbaast hoe smerig een hond kan zijn.

En over de aantasting van de talglaag, dit is ook achterhaald. Dit gebeurd namelijk bij jezelf ook. En is binnen 24 uur weet compleet hersteld en brengt geen schade toe aan een hond. Mits er goede hondenshampoo gebruikt word.

Nog een tipje, was een hond met veel knopen niet! Mits je een waterblazer of krachtige fohn hebt. Dit maakt het knopen alleen maar erger.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Vito is een keer als Pup in de sloot gevallen toen heb ik hem gewassen. Toen paste hij nog in de douche en kon ik hem nog de trap op en af tillen. Laatst had hij erge diarree gehad paar keer en heb ik alleen zijn billen buiten gewassen met een beetje zwitsal.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Faya gaat best wel vaak in bad. Met zilvershampoo of hondenshampoo.

 

Sowieso als ze iets smerigs heeft gedaan maar ook wanneer haar vacht wat smoezelig wordt. Met de tijd wordt dat ook alleen maar meer want ik stoor me steeds sneller haha. Mijn hond is geen Flodder en hoeft er ook niet zo bij te lopen. Mooi wit en schoon, veel beter. 

 

Gelukkig vind ze het lekker dus is het ook geen probleem. Zeg altijd maar zo, je bent een prinses of je bent het niet. 

debbie (Gast)

ik heb thuis een basset , die moet vaak gewassen worden anders gaat haar huid in de huidplooien kappot; en gaat ze ook verschrikkelijk stinken. onze honden vroeger werden ook bijna nooit gewassen. maar dat waren andere rassen. het is een beetje afhankelijk van het ras denk ik.

honden page profiel --

honden foto van -

Als ik hem afspoel heb ik de stop erin. Maar echt geen vies water.... Ik kan nog wel een foto plaatsen als ik op de pc zit...

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Dat heb ik ook vaak in de trimsalon, honden die nooit gewassen worden waar echt zulk smerig water afkomt. Gatver dat heb je dan in je huis rondlopen en op je bank liggen enz.

Natuurlijk kan het zijn dat dat bij jouw hond niet zo is R&M. Zal echt niet bij alle honden zo zijn maar vaak wel. 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Dat heb ik ook vaak in de trimsalon, honden die nooit gewassen worden waar echt zulk smerig water afkomt. Gatver dat heb je dan in je huis rondlopen en op je bank liggen enz.
Natuurlijk kan het zijn dat dat bij jouw hond niet zo is R&M. Zal echt niet bij alle honden zo zijn maar vaak wel. 
  "

 
Mijn hond zwemt wel zo'n 3 keer per week (soms vaker) in dit water:

 

En wassen doen we dus eigenlijk niet... Ondanks dat Max wel vaak smerig word, het valt er zo uit en met een borstel erdoor haal je er ook nog wel van alles uit...

 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Wow r&m dat is wel een onwijs mooi watertje!! Daar zou ik zelfs durven zwemmen! Heerlijk.

Ja sanne, en dan de opmerkingen van de baas, ja ze zeiden tegen ons dat je dit ras nooit mag wassen...sorry maar elk ras mag gewoon gewassen worden;-) heb een keer gehad met een newfoundlander van 5. Nooit in getrimt geweest en nog nooit in bad geweest! Nouuu echt die hond zag eruit. 9 uur mee bezig geweest. Het water zag gitzwart! Hij was wel opgeknapt aan het einde van de dag haha;-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier worden beide honden alleen gewassen als ze eens in de trimsalon zijn.

Zelf doe ik het nooit, soms alleen met lauw water afspoelen onder de douche.

Met Black ga ik 1x in de week zwemmen, dan is hij helemaal schoon.

En die avond is dan meteen zijn wekelijkse borstelbeurt, duurt ongeveer 2 uur.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Zie nu dit topic pas..
Djyla wordt geregeld afgespoeld omdat mevrouw van modder rollen houdt
Na vaak modderrollen (en zwemmen)  en alleen afspoelen heb ik op een gegeven moment echt een stink hond hoor... bij echte klontjes blub moet ik dr ook echt uitspoelen want dat valt er met gewoon drogen dus echt niet uit. Als ze echt begint te ruiken heeft ze ook zon vette vacht, even aaien en je zwarte broek is wit  Heb me laten vertellen dat dat goed is bij een golden, een goede vette onderlaag, maar ik vind het toch niet zo schoon haha maar toch..laat de natuur zijn werk (redelijk) doen.. was Djyla ongeveer om de 4 mnd...

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mijn vorige hondje was en prinsesje en liep echt nooit door nat gras, laat staan modder of andere smerigheden. Dus die heb ik nooit gewassen (ik heb dr 8 jaar gehad).

Mijn nieuwe hondje heb ik 1 keer gewassen omdat ze onder de vlooienpoepjes zat (en volgens mijn ook nog genoeg levende vlooien) toen ik dr mee naar huis nam. Dus dat was nodig :-)

honden page profiel PipPip

honden foto van Pip

Wat doet een waterblazer eigenlijk precies?? Ik dacht dat het gewoon een soort föhn was maar ben denk ik mis......

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" Wat doet een waterblazer eigenlijk precies?? Ik dacht dat het gewoon een soort föhn was maar ben denk ik mis...... "

 Nee hoor, klopt. Alleen ff iets groter en iets harder blazend dan een mensending. En t lawaai niet vergeten. ;)

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Ook hier worden de honden niet gewassen. Senna is één keer bij de trimster geweest voor een wasbeurt nadat ze in een dode duif had liggen rollen. Amélie is nog nooit in bad geweest. Wel worden ze af en toe met een washandje gepoetst na bv. de loopsheid, maar verder?

Ze zwemmen regelmatig in een schoon meertje, worden 2x per week gekamd en geborsteld en dat vind ik eigenlijk wel genoeg!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow houdt ook van vieze dingen. Rollen in modder, vossenpoep, reeënpies, soms dooie vis. Maar ook keihard rennen door een modderplas, erin springen ('poef' met de voorpoten).

Vorig jaar is ze door een baggersloot gerend. Echt van die dikke, zwarte klei. Stinken dat ze deed! En dat moest nog mijn auto in ook 

 

Zwemmen doet ze niet, dus haar zo wassen lukt niet (en we hebben hier niet zulke mooie watertjes als waar Max in staat).

 

En aangezien ze wel altijd op de bank ligt en soms 's avonds even gezellig op bed komt liggen, gaat ze toch af en toe onder de douche. Niet met shampoo, gewone modder is met alleen water wel weg te krijgen. Maar heeft ze in de vossenpoep liggen rollen of ze is door zo'n sloot gerend als vorig jaar, ja, dan komt er toch écht een klodder shampoo bij. En dan hebben we ineens een zwarte douchebak...

 

Ze mag van mij juíst hond zijn, ik geniet als ze zo heen en weer rent door zo'n modderplas, ze is dan blij en daar moet ik zó enorm om lachen. Dus dat ik haar af en toe douche betekent niet dat ze geen hond mag zijn. Ik douche haar juist omdát ze hond mag zijn 

 

Na zo'n stinkslootje ga ik d'r niet lekker op de bank laten opdrogen natuurlijk

 

 

Na een douchesessie moet ik wel altijd de badkamer dweilen. Boven én beneden stofzuigen (en soms beneden ook nog dweilen). Maar dan heb ik én een schone hond én een schoon huis 

John Beeuwkes (Gast)

Je hoeft je hond niet te wassen , daarmee haal je de natuurlijke vetlaag weg.Elke dag even goed borstelen.

 

 

 

 

John Beeuwkes (Gast)

Je hoeft je hond niet te wassen , daarmee haal je de natuurlijke vetlaag weg.Elke dag even goed borstelen.

 

 

 

 

John Beeuwkes (Gast)

Je hoeft je hond niet te wassen , daarmee haal je de natuurlijke vetlaag weg.Elke dag even goed borstelen.

 

 

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nou, als ze zwart is van de vieze klei uit zo'n baggerslootje, of ze heeft in de vossenkak liggen rollen, dan gaat ze toch écht onder de douche hoor, die geur gaat niet weg met borstelen.

 

En zolang je niet elke dag wast kan het heus geen kwaad.

 

(En dan 3 keer )

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik was mijn hond nooit. Een vette vacht (zwarte handen) en/of een stink vacht komt vaak door verkeerde voeding. Wassen zal dit niet verhelpen.

Ik borstel wel minimaal 1x per week.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Nou, als ze zwart is van de vieze klei uit zo'n baggerslootje, of ze heeft in de vossenkak liggen rollen, dan gaat ze toch écht onder de douche hoor, die geur gaat niet weg met borstelen.

 

En zolang je niet elke dag wast kan het heus geen kwaad.

 

(En dan 3 keer ) "

 



Oe, prut sloten zijn hier favouriet! ;-)
Even onder de tuinslang afspoelen met enkel water en bij een droge vacht uit borstelen. De geur is dan zo weg ;-)

pagina 4 van 6 12 3 45 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^