ervaringen trocoxil

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Zoals de titel al zegt: wie heeft ervaring met dit middel?

Afgelopen vrijdag zijn we met Amélie naar de DA geweest voor HD/ED foto's voor de Raad van Beheer.

Helaas...verder dan een elleboogfoto zijn we niet gekomen: zoveel artrose rondom het rechter ellebooggewricht dat de DA niet eens verder is gegaan met de foto's.

Géén pups voor Amélie dus! We hadden er wel al een beetje rekening mee gehouden,en aangezien we gezondheid bij het fokken met onze Berners bijzonder hoog in het vaandel hebben staan gaan we met haar niet verder..

Duidelijk is wel dat er nu toch echt medicatie moet komen en dat de glucosamine/chondritine niet meer afdoende is.

Metacam wilde ik niet, en nu gaat ze dus Trocoxil krijgen. Voordeel: slechts één maal per maand een tablet, en wat ik zo kan zien redelijk weinig en milde bijwerkingen. Nadeel: pfff...40 euro per pilletje...

Maar goed, als het werkt vind ik het allemaal prima. Ben alleen benieuwd of er hier mensen zijn met ervaring met Trocoxil.

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

He wat vervelend voor zo'n jonge dame nog.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Men heeft overwogen om Trocoxil als pijnbestrijding aan Cavaliers te geven met Chiari-achtige Malformatie /Syringomyelie. Mocht de Cavalier echter een aanval door bijv. CM/SM krijgen dan kan het nodige medicijn Dexamethason pas na 1 maand na toediening van Trocoxil ingezet worden.

 

Een van de nadelen is dat als Trocoxil niet of onvoldoende werkt, of bij bijverschijnselen of andere klachten, die opeens de kop opsteken en waarvoor een andere medicatie nodig is; dat er geen andere NSAID of glucocorticosteroïden binnen 1 maand na de laatste toediening van Trocoxil gebruikt mag worden.

 

Na de eerste toediening moet 14 dagen later weer een tablet gegeven worden en daarna om de maand. Echter niet langer dan totaal 6,5 maand.

 

citaat

Trocoxil mag, zoals ook gebruikelijk bij andere NSAIDs, niet tegelijk met andere NSAIDs of glucocorticosteroïden toegediend worden. Er dient rekening gehouden te worden met een risico op interacties gedurende de gehele werkingsperiode, i.e. 1-2 maanden na toediening van Trocoxil.

 

Honden dienen nauwkeurig gecontroleerd te worden indien er tegelijk met Trocoxil een anticoagulant toegediend wordt.

 

Indien er een andere NSAID toegediend zal worden na de behandeling met Trocoxil, dient er een behandelings-vrije periode van tenminste ÉÉN MAAND in acht genomen te worden om bijwerkingen te voorkomen. Gelijktijdige toediening met potentiële nefrotoxische medicijnen dient te worden vermeden.

 

De behandeling dient 14 dagen later herhaald te worden en vervolgens is het doseringsinterval ÉÉN MAAND. Een behandelingscyclus van 7 opeenvolgende doses (6,5 maand) mag niet overschreden worden.

 

Bron: http://www.ema.europa.eu/docs/nl_NL/document_library/EPAR_-_Product_Information/veterinary/000132/WC500069279.pdf

 

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Deze info had ik inderdaad ook al gevonden Loesje..

Heb je ervaring met het gebruik van Trocoxil?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Zelf heb ik Trocoxil niet voor een van mijn honden gebruikt.

Ik heb alleen de overweging van Trocoxil nauwkeurig gevolgd i.v.m. eventueel gebruik voor mijn Cavalier. Aangezien je de nadelen van deze medicatie niet meldde, was het misschien toch dan voor anderen van belang om deze in mijn reactie te noemen.

 

Wat ga je geven na de 6 1/2 maand?

 

Ik heb destijds mijn oude Kooikerhondje een jaar lang Novacam (= hetzelfde als Metacam) gegeven zonder dat hij bijwerkingen vertoonde. Mijn Cavalier kreeg 2 jaar lang o.a. Carprodyl (= hetzelfde als Rimadyl). Ook hier geen extra belasting door bijwerkingen gezien en gevonden.

 

Bij gebruik van zowel Novacam als Carprodyl liet ik bloed van mijn honden jaarlijks onderzoeken op lever- en nierfuncties.

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Volgens de DA is er na 6 maanden gebruik gewoon sprake van een stopmaand. Dus de 8e maand gewoon weer opnieuw beginnen. Amélie krijgt vandaag haar eerste tablet. Ik ben echt benieuwd, want hoe erg de artrose ook is volgens de foto, ze heeft echt totaal geen ( zichtbare) klachten! Of ze is al zo gewend aan de pijn? We zullen het zien...

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Ik heb er ervaring mee, heel leuk en handig dat je maar 1 tabletje per maand moest geen. Maar bij mijn hond werkte het dus maar 2,5 a 3 weken. En aangezien je geen andere nsaids mag geven zat ik dus met een probleem.

ik heb het een half jaar aangekeken, sterkte is ook een keer verhoogd en toen werkte het maar 3 weken. Ook niet goed genoeg dus.

Ook het feit dat je geen andere medicatie mag geven wat loesje al aangaf vind ik zelf best nadelig. Als het net als bij mijn hond niet lang genoeg werkt zit je..

ik geef nu carporal en dat is dus elke dag een tabletje en dat werkt super hier. Ook caprodyl gebruikt en gaf niet zulke goede resultaten.

onsior hoor ik ook veel goede verhalen over misschien is dat ook een goede om naar te kijken omdat dat geen nsaid is.

met de glucosamine zou ik zeker doorgaan met evt een goede vis olie in combinatie. Dit is altijd goed voor de gewrichten. Je kan evt ook voor groenlipmossel kiezen dan hoef je dus geen glucosamine en vis olie te geven aangezien de groenlipmossel erg zuiver is en ook goed werkt voor de gewrichten.
Ik gebruik zelf voor de hond krill olie capsules van omegard naast de pijnstillers en ben hier tevreden over. Mijn hondje is dus al bijna 15 en gewoon versleten.
voorheen gaf ik glucosamine met krillolie en als t nodig was pijnstillers.
nu is het dus elke dag pijnstillers.

hopelijk werkt het voor jou hond wel! En honden leren met pijn te leven hoor dus als je verbetering ziet is het alleen maar goed. Zou wel letten op dat het ook een maand werkt.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Onsior (robenacoxib) is een NSAID. 

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

" Onsior (robenacoxib) is een NSAID.  "

 



je hebt helemaal gelijk dacht toch echt dat het geen nsaid was dacht dat gelezen te hebben ;-)

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


In de laatste fase heb ik wel Metacam geven aan
oude honden. Previcox ook wel eens gebruikt bij mijn vorige oudjes. Trocoxil ken ik niet helaas.

Wil wel even zeggen thumbs up dat je test en je verantwoording neemt ;-)

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Dank je Claudia!

Juist omdat de Berner zo kwetsbaar is qua gezondheid vinden we het des te belangrijker om zeer zorgvuldig te werk te gaan met fokken. Erg jammer dat we Amélie nu niet meer in kunnen ( willen) zetten, want het is zo'n prachtige en lieve hond. Het is niet anders...

Volgend voorjaar nog een nestje met Senna, en hopelijk zit daar nog een leuk teefje voor ons bij, anders is het einde Hazelheimhoeve!

@ Ginger: We gaan naast de Trocoxil wel door met de glucosamine. Kan het arme Amélie niet aandoen om daar mee te stoppen...ze krijgt de tabletten met een likje honing, en dat is het hoogtepunt van de dag voor haar! 

Hopelijk werkt de Trocoxil bij haar wel afdoende, want pijn wil ik niet voor ons meissie. Ik ben echt heel erg benieuwd of we verschil gaan merken.

Dat je geen andere NSAID ernaast mag gebruiken nemen we maar even voor lief.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Hopelijk werkt het goed voor haar! 

 

En ook ik vind het super dat je zo zorgvuldig bent en test en dergelijke. Hopelijk zit er nog een leuk teefje tussen volgend jaar, senna even toefluisteren!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^