Was weer ff een momentje...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Net tijdens de laatste wandeling was er weer ff een momentje van...   

 

Ik dacht... ik doen een rondje veld, dat is een wandeling van ongeveer 15 minuten.

Komen we onderweg 2 honden tegen... bij de 1e begon Bailey wel te blaffen, maar ik kon haar gewoon meetrekken/meenemen.

Toen de hond uit beeld was, heb ik Bailey laten zitten, je kon aan haar merken dat ze opgefokt was... misschien ben ik te gauw doorgelopen en had ik haar iets langer tot rust moeten laten komen.

 

Daarna, ongeveer op 3/4 van de wandeling komen we nog een hond tegen, deze loopt aan de overkant van de straat. Bailey had net haar behoefte gedaan, welke ik stond op te ruimen.

En ja hoor, mevrouw laat haar stem klinken, en dat op een redelijk stille straat...  Het galmt dan zo door de wijk heen.

 

Bailey droeg alleen het tuig van Gentle Walker... ze trok niet als een onwijze onbenul in de lijn, maar ze was wel sterk... Mijn angst op dat moment was, als de lijn maar sterk genoeg is.

Als ze hier hard aan trekt gaat het kapot in de oksels, dat vind ik zo zielig. Ik denk er over om Bailey haar oude halsband weer om te doen.

 

We hebben wel vooruitgang geboekt, want Jack bemoeide zich er deze keer niet mee... 

 

Het was ff een momenten van balen... frustratie... behoefte aan een rustige wandeling (vanmiddag ben ik heerlijk met beide honden het bos in geweest).

Gewoon ff met de handen in het haar... Bailey is nu 8 weken bij ons. Vergeleken met de eerste weken hebben we al een vooruitgang geboekt.

Verlang ik nu teveel van Bailey?

 

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik denk dat je inderdaad erg veel verwacht.. ze is nog maar 8 weken bij jullie en als ik het zo lees hebben jullie al vooruitgang geboekt! En dat jack zich rustig hield is toch al heel goed en knap :)


Geef Bailey een riem om waarbij jij jezelf ook prettig bij voelt en niet bang hoeft te zijn, dat voelt zij natuurlijk ook goed aan. 

 

Geef jullie de tijd en als het een keer 'mis' gaat: volgende keer beter! Maak je niet te druk.. want erg mis ging het ook niet, toch? En als ze blaft; sja, het is een hond. Die hoor je wel eens. Niet te druk om maken, dat voelt ze heel goed aan. Zodra jij je druk maakt, zal zij ook gespannen raken. Je bent ermee bezig, dus dat komt echt wel goed. Leren doe je door ook af en toe een fout te maken, dan kan je daar weer mooi op inspelen.

 

Hoe ging het vanmiddag in het bos? Ging het daar wel ontspannen? 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Je hebt helemaal gelijk... we hebben al ontzettende vorderingen gemaakt, en ja ze blaft... en???

Straks gewoon een rondje aan de gewone halsband... 

 

Vanmiddag in het bos was geweldig... het was een hele lange laan, waar er een goed overzicht was, geen andere honden, dus ze kon lekker rennen.

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Let op of het gedrag niet erger wordt van de gentle walker, want als ze andere honden gaat associeren met een naar gevoel, bestaat dat risico wel.

 

en verder, in 8 weken al zoveel verder, petje af! En weet je, het kan gewoon gebeuren zoiets, Bailey is het waarschijnlijk al lang weer vergeten. 

(Even ter info: Spot heb ik vanaf pup, is nu bijna 3 en valt ook nog wel eens uit, en sommige honden hier in de buurt vallen ze allebei naar uit, 'mannen die elkaar niet mogen.... Nou dan weet je het wel ;-) ;-) ) 

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

 

Ik vind gewoon dat je al heel trots op jezelf en Bailey mag zijn, op 8 weken ben je al zo ver geraakt !!! Dat verdient een pluim en je hoeft heus niet aan jezelf te gaan twijfelen ! En weet je, zoals onze trainer altijd zegde, je traint en je traint en het gaat beter en beter, toch zullen er momenten zijn dat de hond hervalt, zij noemde dat de extension burst. Toch nog eens proberen of ik niet in het oude gedrag kan hervallen. Als het baasje dan aan zichzelf gaat twijfelen en niet consequent verder doet, ben je weer bij af. Maar als baasje wil stug verder doet, dan kom je er heus wel.

 

Je doet het meer dan prima en Bailey ook, doe zo verder ! Niet teveel ineens willen !!

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Dipsy is nu 7 maanden hier.. en valt nog steeds uit aan de lijn. Het word minder. Maar ze doet het nog wel.. het is echt een heeel lamg proces en je zult heeel veel geduld moeten hebben ;-)

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Super bedankt voor jullie reacties... doet goed... 

 

Het voelt alleen al fijn om hier op HP even je verhaal kwijt te kunnen. Natuurlijk ben ik trots op Bailey op hetgeen ze nu al bereikt heeft en we gaan gewoon lekker door met trainen.

 

Ik heb de Gentle Walker aan de kapstok gehangen... gewoon de vertrouwde halsband weer om, dan maar trekken aan de lijn.

Ik ga hierin proberen de rust te pakken door haar dan korter aan te lijnen en te blijven staan, zodat Bailey uiteindelijk ook gaat zitten.

 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Je hebt helemaal gelijk... we hebben al ontzettende vorderingen gemaakt, en ja ze blaft... en???
Straks gewoon een rondje aan de gewone halsband... 
 
Vanmiddag in het bos was geweldig... het was een hele lange laan, waar er een goed overzicht was, geen andere honden, dus ze kon lekker rennen.
  "

 

Heerlijk toch dat het in de middag zo goed ging in het bos! Houd vooral die momenten vast en vergeet de 'slechte'! Doet Bailey ook :)

 

Geniet lekker van d'r, je kunt echt trots op jezelf zijn hoe goed het al gaat!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Vanavond op het veld was Bailey los... het was rustig, geen andere honden.

Komt er ineens vanuit het niets een vrouw aanlopen met 2 Berner Senners... Bailey op een sprint er naar toe... ja, hoor ik zag de bui al hangen.

 

Wat doet Bailey?

Rent erheen, rent er omheen en komt vervolgens terug... hierna heb ik Bailey aangelijnd (wel zo netjes) en ze blaft de hele wijk bij elkaar...   

 

Ik heb Bailey meegenomen naar het bankje op het veld, ik ben hier gaan zitten.

Ik heb hier denk ik een kwartier tot 20 minuten gezeten en toen Bailey helemaal rustig was (lees: voor me op het gras lag) zijn we naar huis gelopen.

En natuurlijk het gewenste gedrag uitbundig beloond.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik snap je gevoel.. ik heb ook wel eens een moment dat ik denk van pff vandaag even niet, of waarom loopt die hond daar ik wil lekker samen een rustige wandeling ervan maken. Slaat natuurlijk nergens op die hond mag er gewoon lopen. En als ik dan realistisch kijk naar wat we bereikt hebben mag ik alleen maar heel trots zijn! En is het bij mij ook inderdaad vaak mijn eigen onzekerheid. Ik weet niet precies wat je allemaal bereikt heb maar wat ik van je gelezen heb sinds ik op het  forum ben zit je echt wel op de goede weg en ben je intensief bezig. Super toch!

 

Op dat veldje denk ik dat je heel trots op hem mag zijn. Hij kwam gewoon teruggerend, oke hij blafte erna.. maar voor de rest heeft hij het goed gedaan.

Volgende forumvraag: hond in bens laten slapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^