Honden Jaloers?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Saskia :)Saskia :)

honden foto van Saskia :)

Ik was aan het rond neuzen op Internet,  kwam ik

http://m.ad.nl/ad/m/nl/5596/Planet/article/detail/3697027/2014/07/24/Honden-voelen-net-als-mensen-jaloezie.dhtml?originatingNavigationItemId=5585

tegen!  Hebben jullie honden daar ook last van??

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo 3 doggies

honden foto van Jessica&Diablo

Haha ja! Ik moet het niet wagen om mijn vriend even te knuffelen op de bank, want meneertje wurmt zich er zonder pardon tussen hoor

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

" Haha ja! Ik moet het niet wagen om mijn vriend even te knuffelen op de bank, want meneertje wurmt zich er zonder pardon tussen hoor "

 Aston moet er dan ook altijd bij, ja. En er lopen hier altijd 2 chi's rond die graag even tegen me komen opspringen en Aston wil ze dan altijd meteen bij me wegjagen.

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo 3 doggies

honden foto van Jessica&Diablo

"  Aston moet er dan ook altijd bij, ja. En er lopen hier altijd 2 chi's rond die graag even tegen me komen opspringen en Aston wil ze dan altijd meteen bij me wegjagen. "

 Ja daar heeft Diablo ook een handje van. Als er een hond uit de buurt tegen me op springt gaat ie bovenop mijn voeten zitten en naar me kijken van: ehhh.. laat je dit nou gewoon toe!?

honden page profiel Saskia :)Saskia :)

honden foto van Saskia :)

Ahh, ik hoor het al, en stel jaloerse honden hier!  Maar ja, ze veel vinden je blijkbaar wel aardig! :)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Dit stond op de tinley facebook

 

"Zijn psychologen eerder dan hondenonderzoekers geneigd jaloezie toe te schrijven aan honden? Deze studie van een psycholoog stond vandaag in het nieuws. Uiteraard gaan we het onderzoek goed bestuderen, maar wat ons nu al opvalt is dat er nauwelijks lichaamshoudingen en stressignalen zijn meegenomen in de observatie van de testen. Alternatieve verklaringen voor dit gedrag worden niet gedetailleerd besproken. Voor degene die met ons mee willen lezen; het onderzoek is gratis te downloaden op Plos One.org" 

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Het eerste hondje van mijn ouders, kruising Chi /papillon sprong ook altijd tussen ons in als we gingen zoenen.
Santa heeft dat helemaal niet.

honden page profiel Saskia :)Saskia :)

honden foto van Saskia :)

" Het eerste hondje van mijn ouders, kruising Chi /papillon sprong ook altijd tussen ons in als we gingen zoenen.
Santa heeft dat helemaal niet. "

 

Misschien ook iets te groot om er tussen te springen?? 

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hier wel hoor maar meer als we een beetje lopen te stoeien en donderjagen dan dringen ze zich wel eens op verder eigenlijk niet

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"  
Misschien ook iets te groot om er tussen te springen??  "

 

Ja inderdaad! Lomp lichaam van 37 kg, lijkt me minder prettig.

Soms staat ie op mijn voet met één poot, da's al niks.

honden page profiel DropjesloverDropjeslover

Onze flatcoated Sil staat meteen tegen ons op en staat dan op gezichtshoogte, wurmt z'n natte snuit tussen ons in, als ik bijvoorbeeld 1 van mijn (grote) kinderen een knuffel geef. Hij is niet agressief of vervelend, hij wil gewoon ook die aandacht. Wordt altijd een grouphug zo.

honden page profiel --

honden foto van -

Hier ook eentje. Als ik een andere hond aai drukt hij zijn kont er gewoon tussen.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Ja Lupa kan ook zo heerlijk jaloers zijn. Als ik met een andere hond in het bos of het veld sta te kroelen komt Lupa toch altijd even mee kroelen. En als ik haar plaag door héél lief tegen haar knuffelmuisje te te praten en kussen dan gaat ze mopperen en hem afpakken om zélf te kroelen met haar muisje. 

 

Maar ze heeft het dan weer niet als ik met een mens knuffel ofzo. Wel vindt ze het heel gezellig er bij te liggen als ik naast iemand op de bank zit maar niet zoals ze met andere honden & haar speelgoed heeft als ik die aandacht geef. Overigens is ze eerder grappig jaloers dan vervelend hoor. Ze laat zichzelf gewoon kennen maar zal nooit gemeen doen.  

Bee (Gast)

Ik ben het ook totaal niet eens met al die geleerden, die roepen dat honden geen emoties zouden hebben, jaloezie hebben mijn 3 dagelijks "last" van, de ene iets meer als de andere, maar ik kan niet een van de hondjes aanhalen, zonder dat een ander ook om aandacht komt bedelen, of het gewoon neemt, door zich tussen mij en de geknuffelde in te storten.

Ook verdriet, wat volgens de heren/dames geleerden, een hond vreemd zou zijn, heb ik van dichtbij meegemaakt, met mijn oude reutje, toen zijn vrouwtje overleed, omdat ik haar, nog even thuis wilde houden, zodat ze alle 4 de kans zouden krijgen afscheid van haar te nemen, moest ik haar 's nachts op de koude slaapkamer, boven, neerzetten, en zodra het reutje maar een gaatje zag, rende hij naar boven, om voor de slaapkamer waar zij stond, te gaan zitten janken en piepen, mijn hart brak, als ik hem er weer weg moest halen, en hij is ook maandenlang, écht verdrietig geweest.

Mijn stelling is; JA, honden kennen wel degelijk emoties, en is jaloezie niet de meest primitieve, hahahaha? 

Volgende forumvraag: Boswandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^