Dodingstations

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MattieMattie

Ik las hier over een hond adopteren van een stichting die honden uit het buitenland red en hier probeert te herplaatsen bij een baasje zoals bijv. Stichting ACE.

ik ben eens gaan googelen en kwam zo bij beelden van dodingstations in oa Spanje. Echt vreselijk, ik heb toch gekeken maar ik ben er nu al ziek van en dit is niet eens in het echt maar op de foto. Je zou ze allemaal mee willen nemen!

dat mensen zo met dieren om kunnen gaan. Veel honden zijn er al slecht aan toe, hebben wonden of zijn apatisch. Ze liggen in hun eigen uitwerpselen en ook kleine pupjes zag ik liggen bij hun moeder. Wat doen de verschillende stichtingen dan toch goed werk. Hebben jullie zoiets wel eens gezien? Echt vreselijk! 

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

VolgEns mij gebeurd hetzelfde in Nederland met poezen en honden die heel lang in een asiel zitten.

 

Gelukkig zijn er goede stichtingen die veel goed werk verrichten.

honden page profiel MattieMattie

Ik vind het echt vreselijk, de honden lijden echt.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

" VolgEns mij gebeurd hetzelfde in Nederland met poezen en honden die heel lang in een asiel zitten.
 
Gelukkig zijn er goede stichtingen die veel goed werk verrichten. "

 Jij mag mij in nederland het eeste dodingsstation aan wijzen. in nederland worden alleen huisdieren ingeslapen die dus doodziek zijn ,dat is wel heel anders als in landen zoals spanje waar men dus echt dodingsstations hebben . Hein.

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Nadat ik in een asiel stage heb geopen weet ik dat het hier inderdaad niet gebeurt. Als een hond / kat lang in een asiel zit dan gaan ze wisselen met een ander asiel die in een ander deel van het land en dan wordt er vaak wel een huisje gevonden

honden page profiel MattieMattie

Gelukkig maar, ik vind de beelden echt vreselijk om te zien. Hele magere hondjes met pups in een hoekje van een vies hok of honden met een ongelukkige blik in de oogjes in hokken van 1 bij 1 zonder eten, verzorging of een deken.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Dat is vreselijk Mattie en eigenlijk ik zeg eerlijk heb ik ooit een keer gekeken maar het probleem is ook dat het land van herkomst hier wat aan moet doen want zolang stichtingen maar doorgaan om de zooi in het buitenland op te lossen komt hier nooit verandering in en blijft dit ook zo. Beter zou zijn als de stichtingen eens geld zouden investeren in goede voorlichting op scholen en dergelijke druk de mensen in desbetreffende land eens met hun neus op de feiten en laat het leed maar zien overal op scholen winkelstraten hotels etc dan pas kom je verder want nu plukken ze de bloem en de wortel groeit door

honden page profiel MattieMattie

Ja, dat is ook zo. Laat het overal maar zien zoals je het op internet ook kunt zien maar veel mensen WILLEN het niet zien denk ik. Ik lees zo veel over allerlei stichtingen die hondjes ter adoptie aanbieden, de een nog liever en socialer dan de ander uit zulke stations in Spanje en Roemenie bijv. Heel erg goed werk doen ze natuurlijk maar zouden al deze honden oa in ons land wel een baasje kunnen vinden, is dat wel reeel om daarvan uit te gaan vraag ik me af.

ik zelf heb twee meiden van 9 en 11 jaar en wat voor een hondje haal ik in huis. Wij zouden dan geen pup willen bijv. Maar een hondje van 2 of 3 jaar dat al een heel (slecht) leven achter de rug heeft. Kun je zo'n hondje dan ineens in ern vreemde huiselijke omgeving opvangen na aankomst op schiphol?

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Nou het hele beeld is niet reeel denk ik want er zijn te weinig middelen om de honden te redden en deze honden hebben ook vaak ongewild een mega grote rugzak krijgen heel veel stress van alles bij elkaar de asiels nemen veel te veel hooi op de vork geestelijk lichamelijk maar ook financieel dus om eerlijk te zijn zou ik ook zeggen laat dan de stumpertjes zoals het hondje in het andere topic dan op een humane manier zacht inslapen en probeer niet iemand er mee op te zadelen met alle kosten die er bij komen en de ellende voor het beestje wordt vergeten Zo zijn er nog heel veel meer die daar maar zitten te wachten of op niets of heel veel stress.

Ik ben even voorop gezet nooit voor inslapen maar wanneer beestjes lijden en dan nog moeten reizen ook zeg ik wees eerlijk en laat het beestje gaan maar zeker niet in zo'n akelig dodingstation

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Gelukkig maar, ik vind de beelden echt vreselijk om te zien. Hele magere hondjes met pups in een hoekje van een vies hok of honden met een ongelukkige blik in de oogjes in hokken van 1 bij 1 zonder eten, verzorging of een deken. "

 Uit onderzoek blijkt, dat het meest effectieve is wat je tegen straat honden en katten kunt doen is: steriliseren en weer uitzetten.

 

Nu worden veel dieren opgevangen, een deel dodingsstations en de andere worden opgevangen en naar NL gebracht voor adoptie. 

Hoewel ik vind dat deze stichtingen goed werk verrichten, houden ze het probleem wel instant.

 

 

Uiteindelijk is steriliseren en terug zetten ook goedkoper voor een land. Zo komt er op den duur zo goed als een einde aan de zwerfdieren en dus de dodingsstations.

 

Laten we hopen dat er een einde komt aan die hel voor dieren!

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Voor iedere hond die via een stichting geadopteerd wordt, krijgt de stichting adoptiegeld. Van dit geld kunnen honden weer gesteriliseerd worden en zo. Ze moeten toch ergens geld vandaan halen om projecten in Spanje op te kunnen zetten..

Ik heb de filmpjes gezien. Inderdaad vreselijk. Podencoworld heeft een filmpje online gezet die "de hel in Spanje" heet. Je maag draait er van om. Ik ga hem hier dus ook niet posten. Vreselijk.

Ik heb twee Spanjaarden en vang honden uit Spanje op. Mijn dames zijn voor zover ik weet nooit in een dodingsstation geweest. Cosmic is in goede staat aan komen lopen bij een stoeterij. Men vermoed dat ze bij één van de buren hoorde die een hele groep honden op zijn terrein had lopen. Wispa is op straat gevonden, ze had waarschijnlijk net een nestje gehad, en had enorme wonden op haar rug. Ze vermoeden dat ze vastgeketend heeft gezeten in een grote schuur met een hele boel andere Podenco's. De schuur was destijds leeg gehaald maar enkele honden waren daarbij ontsnapt. Wispa zit compleet onder de littekens, vooral op haar rug en in haar nek. Ik ben blij dat ze de ervaring van een dodingsstation niet mee hebben hoeven maken.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Dodingsstations zijn ook vreselijk en naar mijn idee compleet zinloos Waarom de honden op deze gruwelijke manier afmaken. Klinkt raar maar dan denk ik geef ze dan a la minuut een spuitje maar niet deze hel.

En de stichtingen tja wat moet ik er van denken en er zullen zeker ook goede zijn hoor maar deze komen als paddestoelen in de herfst op en er zijn stichtingen die met grote regelmaat complete nestjes hebben die ze met een week of 8 achter zijn gelaten bij de afvalbak en dan kruipen er bij mij twijfels omhoog want het gebeurt te vaak.

Nogmaals een stichting werkt goed als ze iets doen aan geboortebeperking en voorlichting en niet de bedoeling om het in stand te houden van het probleem

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Stichtingen halen niet alleen honden weg, ze verbeteren omstandigheden als ze kunnen, hebben castratieprojecten, geven voorlichting, werken samen met plaatselijke dierenbeschermers etc. De goede tenminste, daarom altijd goed uitkijken met wie je in zee gaat.

 

Ik vind het heel dapper en goed dat mensen proberen de dingen voor de honden te verbeteren en wil hierbij nog eens alle mensen die zich hiervoor inzetten een groot compliment geven.

 

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Stereliseren voorkomt voortplanten maar hiermee is het probleem zwerfhonden niet opgelost. Zwerfhonden komen er steeds bij (niet alleen vermeerden van zwerfhonden zelf, al was iedere zwerfhond onvruchtbaar dan nog neemt het niet af). Het probleem zijn eigenaars zelf, handel (legaal en illegaal).....honden worden "gedumpt", zijn ook nergens welkom. Zodra er moeilijkheden ontstaan begint de noodgedwongen scheiding want in opvangcentra (uithuiszetting door de crisis) mogen baasjes hun dier niet meenemen. Huisdieren worden niet erkend als gezinslid wat de mentaliteit handhaafd ze als "dingen" te zien en te behandelen.

honden page profiel --

honden foto van -

Om maar gelijk antwoord te geven op de vraag van ts: Ja, ik ben er zelf geweest 4 maanden terug. Ik heb ook beelden gezien van andere stations maar op het moment dat je er zelf tussen staat krijg je toch even een klap in je gezicht. 

 

Ik snap wel waarom zulke stations er zijn in verband met het zwerfhondenprobleem. Echter vind ik dat, er van uitgaande dat honden 10 dagen blijven zitten daar, de dieren op een normale humane manier hun laatste paar dagen tegemoet mogen gaan. Daarmee bedoel ik dat ze voedsel en water krijgen, op zijn minst een beetje bewegingsruimte en medische zorg.  Hadden de dieren dat in het dodingsstation waar ik was? Nee. Bij een paar dieren lagen wat brokken in de kooien, doorweekt en beschimmeld. Onbeperkt water? Nee, helemaal geen water.  Personeel dat diervriendelijk met de dieren omgaat? Nee hoor, geef die hond nog maar een schop als hij niet luistert of zijn kop niet dichthoudt. 

 

Mochten de dieren op een normale diervriendelijke manier hun laatste paar dagen tegemoet gaan, en op een pijnloze wijze worden afgemaakt, dan zou ik al heel anders tegen dodingsstations aankijken dan nu.  Dan nog ben ik het eens met dat voorlichtingen en castraties/sterilisaties een betere aanpak zijn. 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik denk dat een zwerfhond beter af is met een spuitje dan herplaatst te worden.
Ik zie zwerfhonden net als een wild dier in de natuur.
Zwerfhonden zijn gewend te leven door te survivelen, voor die honden is op die manier heel gewoon om zo te leven.
Ze zijn al verwilderd, hebben hun eigen terratorium.
Een baasje kennen ze niet, voor hen is dat allemaal vreemd om in een huis te wonen waar het eten en drinken klaar staat, en aan een riem mee genomen worden.
Veel mensen vinden het zielig dat honden zo moeten leven, maar dit is een mensen emotie en geen hondenemotie.
Die honden weten niet beter dan zo te leven.
Ik vind het juist zielig dat een hond weg gerukt word uit voor hen normale leven. En geplaatst word in een totaal vreemde wereld voor ze. Allemaal dingen om hun heen wat ze totaal niet kennen, en er opeens veel van hen verwacht worden.
Allemaal mensen die aan hem gaan zitten.
Nee ik denk dat als ze van die zwerfhonden af willen, ze beter op een diervriendelijke manier een spuitje krijgen, dan dat ze herplaatst worden bij een baasje.
Daarbij hebben wij zelf al heel veel honden in het asiel zitten, die juist wel een baasje kennen, maar noodgedwongen in een kenneltje zitten terwijl het juist voor die honden juist abnormaal is.
als ik er zo over nadenk, waar zijn we dan mee bezig? Hoe dubbel is het wel niet?
Tuurlijk zullen de dodingsstations helemaal niet diervriendelijk zijn, en zullen de honden slecht behandeld worden.
Maar dan kunnen we er beter voor zorgen dat er wat gedaan word aan een dodingsstation, dat er afgesproken word dat het diervriendelijker gaat, de dieren voor hun dood geen pijn hebben en het nog aangenaam is.
Misschien komt mijn bericht niet goed over bij sommige, maar dit is mijn idee er over.

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

En dan verschilt het ook nog per land hoe er met de honden in de dodings stations wordt omgegaan.

In Roemenië krijgen ze die 10 dagen gewoon geen eten en drinken (worden de hokken ook niet zo vies omdat de hond niet meer plast en poept).

En ook wordt er echt niet humaan geeuthaniseerd.

Je lost zeker niet alle problemen op met sterilisatie , het grootste probleem blijft de mentaliteit van de mensen zelf.

Ook de regering heeft een groot aandeel in de zwerfdieren problematiek.

Ook wordt er  aandacht via educatie aan besteed ,maar dat gaat nog jaren duren voordat je een beetje meer bewustzijn gecreëerd hebt.

In de tussentijd probeer je het probleem niet nog groter te laten worden door adoptie en sterilisatie.

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Hond beter af met een spuitje ????

We gaan voor god spelen.....wie heeft recht op leven en wie niet. Hier niet mee eens.

Er zijn landen die onder dit zelfde principe mensen onvruchtbaar maken (zelfs in gevangenissen van USA !!!) waar er over geoordeeld wordt (laag niveau volgens hun.....). Ook onder dit principe (bepalen welk leven zinvol is) wordt op bepaalde leeftijd niet meer gereanimeerd (ongeacht gezondheid).......uiteindelijk worden we wat we zelf doen.

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Hond beter af met een spuitje ????

We gaan voor god spelen.....wie heeft recht op leven en wie niet. Hier niet mee eens.

Er zijn landen die onder dit zelfde principe mensen onvruchtbaar maken (zelfs in gevangenissen van USA !!!) waar er over geoordeeld wordt (laag niveau volgens hun.....). Ook onder dit principe (bepalen welk leven zinvol is) wordt op bepaalde leeftijd niet meer gereanimeerd (ongeacht gezondheid).......uiteindelijk worden we wat we zelf doen.

  "

 


Zo kan je er over blijven doorgaan.
Dan moet je ook geen vlees eten, koeien die niet meer goed zijn voor de melk gaan naar de slacht. Varkens die worden geselecteerd voor het vlees.
Dus wie recht heb op leven en wie niet vind ik een beetje vreemd over komen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Neen Sem , ik ga ook niet akkoord met jouw stelling. Alle zwerfhonden spuitje geven.

Veel zwerfhonden zijn op straat beland , nadat ze eerst huishond waren. Ik denk toch zeker de helft. Van deze dieren is echt nog een goed huisdier terug te maken mits de nodig zorg en veel geduld. Soms ook zonder rugzak.....

 

Ik zou alleen de zieke dieren euthanaseren, maar dan op zeer humane manier.

sorry Blaise .....

 

Dat de asieldieren in Roemenie tien dagen geen water of eten krijgen, kan ik niet geloven. 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Van de week was bij VPRO een aflevering van Louis Theroux, over honden in Amerika.
Een vrouw die bij een opvang werkte vertelde hoe het er daar aan toeging. De medewerkers zaten aan de anti depressiva, ik vond het hartverscheurend. Ik ben gestopt met kijken, ik kan daar niet tegen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dacht al, verdorie heb Theroux gemist dus. Want ik zie die zijn docs heel graag.

 

neen dus , ditmaal maar goed dat ik het gemist hebt. 

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

Annie ,kijk maar eens bij occupy for animals ,die zetten zich in met behulp van de lokale bevolking om de hondenvangers tegen te werken die

 

s'nachts opereren. Zij hebben oook stiekum gefilmd in de horror asiels daar en dat is echt hartverscheurend.

 uitgehongerde en zieke en dode honden en de voer en waterbak leeg.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Op facebook volg ik een groep vrijwilligers die honden uit een parera (dodingsstation) haalt.
Had er bijna eentje in huis genomen als opvanghondje, Isabella heet ze, maar helaas bleek zij na vrijkoping niet goed met andere honden te kunnen en ze wouden niet het risico lopen dat er iets met mijn hond of Isabella gebeurde. Dus besloten ze dat ik haar niet kon opvangen.
Momenteel heb ik mijn eigen (privé)opvanghondje maar gehouden, dus heb nu ook geen plaats helaas.

honden page profiel BlaiseBlaise

"  
Zo kan je er over blijven doorgaan.
Dan moet je ook geen vlees eten, koeien die niet meer goed zijn voor de melk gaan naar de slacht. Varkens die worden geselecteerd voor het vlees.
Dus wie recht heb op leven en wie niet vind ik een beetje vreemd over komen. "

 Een dier die zichzelf redt oppakken en een spuitje geven....daar is geen enkele reden voor. 

Je kan van alles erbij halen, maar het is niet vergelijkbaar.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Dacht al, verdorie heb Theroux gemist dus. Want ik zie die zijn docs heel graag.


 


neen dus , ditmaal maar goed dat ik het gemist hebt. 

"


Ik kan best wat hebben, maar ik vond het echt naar.
Ook zo'n kerel die herplaatsers met hun baasjes een of andere training gaf en alleen maar als een soort commando stond te brullen.


honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ernie: neen ik ga daar niet op kijken. Bewust.

Maar ik geloof je dat het gebeurt. Die hondenvangers......en die perreiras in Spanje. 

 

Als ik al dat negatieve ga opzoeken dan kan ik niet meer normaal leven. 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Dodingstations moeten niet nodig zijn maar helaas zijn ze er wel en dan vind ik dat de dieren een waardig eind moeten krijgen met voedsel water en met liefde verzorgd worden.

Maar nogmaals er zijn zeker goede stichtingen zonder enig winstbejag maar helaas zijn er ook vele verkeerde ook die wel degelijk werken uit winstbejag.

Wat Sem schrijft begrijp ik half ........ik begrijp dat de honden gelukkig zijn met het feit hoe ze leven en dat denk ik ook wel maar wij mensen met ons emo gevoel snappen dat niet zo goed maar we moeten wel weten dat onze huishonden dat natuurlijk niet 1.2.3 aan kunnen maar deze honden zijn hun vrijheid gewent geen commanderende baas.
Spuitje vind ik ook weer voor mijn eigen gevoel geen goed idee maar wat aan de geboortebepering doen weer wel.

Blaise jij had het over Amerika en mensen die gesteriliseerd worden en hoe erg dat is maar hier op hp blazen we ook naar iedereen met een oepsnestje en spelen we ook voor God door alles te testen om een langer en gezonder leven te willen.


Ik blijf erbij laten de landen waar het zo slecht gaat zelf eens hun hand in eigen boezem steken en kijken wat ze kunnen doen aan HUN probleem. En stichtingen zo vervevelend als het klinkt houden dit voor een groot deel in stand goed bedoeld maar pakt verkeerd uit.
Ook daar moet er verplicht gechipt worden en wanneer de hond dan gevonden wordt geen smoesjes ik had de hond al weggedaan nee de gene die de hond wegdoet is verantwoordelijk voor de overschrijving anders blijft het je hond en wordt deze zwervend aangetroffen of dood door een ongeluk of mishandeling dan is die gene verantwoordelijk en zal heel flink gestraft moeten worden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Tineke ...ze snijden de tatouages er eerst uit of verminken de nek om de chip eruit te halen.....en dat doen ze zelfs in onze landen ook. 

 

Heb in asiel hondje geweten met de oren afgesneden , toen werd nog in de oren getatoueerd. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Die uitzending van Lousi Theroux heb ik ook gezien. Vooral de hele rare trainingsmethodes waren... kijkwaardig. Maar dan op de manier van "haha, méén je dit nou?".

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: asiel St. Truiden België....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^