Door een andere pup gebeten/gehapt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel BlaiseBlaise

Gelukkig niets gebeurd (ze doet verder vrolijk zei je?), wel opletten of ze straks ergens last van heeft. Wat schrikken zeg.

Ga altijd van je eigen gevoel af en ook die van je hond (die vertrouwde het al niet zo). Zoals je ziet kennen sommige mensen hun eigen hond niet (die die jouw hondje greep bedoel ik). Nadat die beet ook NOG een keer willen laten snuffelen? Groot gelijk dat je wegging. Voel je niet rot, dit had je gewoon niet zien aankomen en als je het merkt gaat het sneller dan je kan ingrijpen.

Ik zou ook alleen om laten gaan met honden die jij vertrouwd en anders gewoon mijden.

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

Met Blaise eens! Met Hiske ook meegemaakt met een grote duitse herder. Ook Hiske is heel onderdanig en gaat altijd gelijk op de rug liggen..... Ik was ook erg geschrokken maar ben de volgende dag wel gelijk weer gewoon gaan wandelen en haar in contact laten komen met andere honden. En idd: als je merkt dat Penny het niet leuk vind zal er wel iets aan de hand zijn! Honden vangen signalen op waar wij geen weet van hebben!

succes!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gebeurde dit terwijl de honden losliepen of aangelijnd?

Honden moet je aangelijnd nl. nooit kennis laten maken.

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Oh ja, hoe doe je dat dan als je andere mensen tegenkomt? Ik heb hier al meerdere keren gezien dat mensen een flexi gebruiken en zo laten uitrollen. Hoe reageer je daar op? "

 Ik loop er omheen, blok Lexie en sturen ze de hond er opaf dan word ik boos  Eerder zei ik het normaal, dan werd me de les gelezen. Nu zeg ik het bozig en is het meteen klaar. Mensen die ons kennen doen het niet meer en weten waarom ik zo reageer en sommigen nemen het nu over, beetje een saamhorigheidsgevoel is het.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Gewoon vragen: wil je hem op afstand houden.. ik heb nog niemand gehad die daar niet op reageert..

 

Ik zit zelf aan de andere kant, mijn hond kan uitvallen aan de lijn(angst), naar kleine hondje gebeurd het eigenlijk nooit. Maarja ik riskeer niks en aan de lijn kennis maken is heel onnatuurlijk voor honden. Dus ik loop zelf om. 

 

Dus mijn advies: niet laten snuffelen aan de lijn en probeer het eens, spelen met een hond die zijn spel aanpast aan een kleine hond. Honden passen zich namelijk goed aan hoor op kleintjes, mijn hond kan heel lomp spelen maar met kleinere hondjes is het heel ander spel (i.p.v. van over elkaar heen buitelen is het meer een soort tikkertje) Dan wel een volwassen hond en geen puber die kunnen toch altijd wat meer willen uitproberen..

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Overigens hoeft op de rug liggen niet onderdanig te zijn. Zeker niet wanneer het een ik ren super lief en enthousiast naar je toe en draai me vlak voor je neus op mijn rug actie is.

 

Dat is toch echt onbeleefd want hij komt recht op de andere hond af en gaat ook nog eens in zijn persoonlijke ruimte liggen.. (Zeg niet dat dit bij jou het geval is)

 

Om de socialisatie zou ik me niet al te druk maken, belangrijk zijn positieve contacten en aan de lijn is een positief contact nou eenmaal veel minder waarschijnlijk... Kom je nooit in een losloopgebied? Daar kan ze op een natuurlijke(re) manier in contact komen met andere honden. Desnoods ga je eerst even observeren op een bankje hoe het er aan toegaat en als je een hond ziet die je vertrouwt en de baas zegt dat die hond rustig is met kleine/jonge hondjes dan kan je ze rustig kennis laten maken (los van de lijn)

 

 

Volgende forumvraag: Verbazing over verbazing..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^