Hart verloren aan Palmolive; een manneke met 3 pootjes.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kimberley en Beauwie

Hallo allemaal!

Ben ik weer na enige tijd, heeft even geduurd want de verhuizing komt eindelijk dichterbij! :-D 11 augustus krijgen we eindelijk de sleutel, dus ik ben al voorzichtig voorbereidingen aan het treffen. Maar tussendoor kon ik het niet laten om weer te lezen over honden en te surfen op asiels. Toen stuitte ik op Palmolive, via Dogs Adoptions Nederland. Een stakkertje met maar 3 pootjes, en waarvan ik dus bijna zeker weet dat hij heel lang op een baasje moet wachten, omdat hij 'gehandicapt' is. Sinds ik het verhaaltje over hem heb gelezen, + de foto's, kan ik hem maar niet uit mijn hoofd krijgen. Er kleven alleen wel 2 grote 'maren' aan; 1: Hij is pas 5 maanden en dus nog een piepjonge pup, terwijl ik eigelijk had besloten om voor een oudere hond te gaan. 2: Hij verblijft momenteel nog in Roemenië wat ik dus eigelijk niet ziet zitten, omdat we het dan alleen van de foto's en verdere info moeten hebben, en die klik moeten we wel hebben , zeker ook voor ons dochtertje. Ik heb Dogs Adoptions Nederland al stiekem gebeld om te vragen hoe zij te werk gaan, e ze kwamen heel aardig over. De man die ik aan de telefoon had zei dat wij werden begeleid en ondersteund en dat we er niet alleen voor komen te staan, zo gaan zij althans te werk als we bij hun een hond zouden adopteren. Dat stelde me gerust omdat we geen ervaring hebben (zie vorige topics van mij). Gelukkig hebben zij ook wat oudere honden al in Nederland, bij gastgezinnen.

Hierbij het verhaaltje van Palmolive;

Dit mooie hondje is Palmolive, hij is bij een dierenarts op de stoep achtergelaten met een lelijk gebroken pootje. Het pootje was niet meer te redden en moest geamputeerd worden. Palmolive is een sterk hondje en red zich prima op drie pootjes, alleen niet alleen op straat. Dit vriendelijke hondje heeft zo snel mogelijk een baasje nodig. 

http://www.dogsadoptionsnederland.nl/index.php?p=show_dog&id=2762&prev%5Bp%5D=dogs_name&prev%5Bquery%5D=Palmolive&prev%5Bfragment%5D=dog-2762

Oh, enne, geen zorgen! Wij nemen nog lang geen hond maar dit zijn wel honden die me raken. Ik behoor niet tot de groep 'Niet over nagedacht, impulsieve actie, teveel onderschat' ;-)

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

http://www.dogsadoptionsnederland.nl/index.php?p=show_dog&id=1179&prev[p]=dogs_urgent&prev[fragment]=dog-1179

 

kijk dit meisje nou al jaren in dat vieze asiel en nou ook nog gebeten..

 

 

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Ahh wat een lieverd! <3


Goed dat jullie niet een impuls aankoop doen en eerst goed nadenken voor jullie een keuze maken, top!! ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kimberley, denk er goed en rustig over na, iedere herplaatser heeft een heftige rugzak als men een hond van over de grens in huis neemt.

Bewonderenswaardig , maar je hebt een kleine meis, daar heb je al je handen aan vol, en die alle aandacht nodig heeft.

en nee ik maak me geen zorgen hoor, impulsief doe je niet schrijf je, maar toch zeg ik het even tegen je, nogmaals herplaatsers uit het buitenland, hebben ontzettend veel meegemaakt, ze hebben alle aandacht nodig die je maar kan geven.

honden page profiel Kimberley en Beauwie Kimberley en Beauwie

honden foto van Kimberley en Beauwie

" Kimberley, denk er goed en rustig over na, iedere herplaatser heeft een heftige rugzak als men een hond van over de grens in huis neemt.

Bewonderenswaardig , maar je hebt een kleine meis, daar heb je al je handen aan vol, en die alle aandacht nodig heeft.

en nee ik maak me geen zorgen hoor, impulsief doe je niet schrijf je, maar toch zeg ik het even tegen je, nogmaals herplaatsers uit het buitenland, hebben ontzettend veel meegemaakt, ze hebben alle aandacht nodig die je maar kan geven. "

 

 

Ja precies,  en daarom ben ik ook terug gekomen op adopteren uit het buitenland. Het idee dat er ook oudere honden al in Nederland zitten, spreekt me dan meer aan. Maar sowieso uit het asiel, of via zo'n instantie, met een duidelijke, niet al te heftige achtergrond, nog enigzins te heropvoeden is en zonder al te heftige rugzak. Zeker voor ons meisje ook inderdaad. Heb alleen dan weer zo'n zwak als ik zo'n stakkertje zie! Het word of het asiel, of zo'n instantie, maar dan in Nederland bij een gastgezin. Het zou misschien een ander verhaal zijn als Palmolive tegen die tijd in Nederland verblijft, gesocialiseerd is met katten en kinderen. Ik vind het erg belangrijk dat de klik er moet zijn, voor ons, maar zeker ook voor onze kleine. Als we er tegen die tijd aan toe zijn, neem ik haar ook zeker mee om te kijken hoe ze op elkaar reageren, stel we hebben een hondje gevonden. Ik denk er nog goed over na! Helaas lees ik steeds meer dat mensen het toch hebben onderschat en dat de hond toch weer word teruggebracht naar het asiel, of erger, gedumpt. Ik denk er liever (inmiddels) al een jaar over na, en langer, zeker de aankomende tijd, dan weten wij in ieder geval straks waar we aan beginnen

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik kan echt begrijpen dat de pup in je hoofd blijft spoken ! Wat een droppie 

Volgende forumvraag: Vetas Lokeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^