We krijgen (misschien) een Husky!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anna (Gast)

Hoi allemaal,   Deze week gaan we kennismaken met het prachtige Husky meisje dat we via internet hebben gevonden bij een asiel. We zijn al lang op zoek naar een hond uit het asiel en zij sprak ons meteen aan. Uiteraard zowel qua uiterlijk als de omschrijving. Alles lijkt te kloppen, maar we moeten alleen nog even kijken of het live ook 'klikt'.   Nu ben ik me al heel enthousiast aan het voorbereiden op de komst van deze knappe dame en heb toch wat vragen. We zijn beiden van huis uit gewend aan het hebben van een hond, maar het is toch wel weer even geleden. Volgens het asiel is dit meisje ontzettend braaf en sociaal, ze heeft alleen een heel turbulente periode achter de rug. Ze heeft rust en stabiliteit nodig en dat willen wij haar ook graag bieden. Hebben jullie tips hoe dit aan te pakken?   Ook wil ik haar zo 'groen', biologisch en gezond mogelijk te eten geven. 1 x verse 'vieze' pensper week ben ik al van plan, maar zijn er meer tips? ook qua merken en dergelijke?   Alvast bedankt!   Groetjes, Anna

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Leuk!
Goed dat je haar een gezonde voeding wilt geven!
Wij voeren kvv van lotgering, ben er zelf tevreden over.
Sommige stellen het zelf samen, (vind ik zelf nog gezonder,maar veel gedoe)
Dat word barf genoemd. Je moet dat zelf de maaltijd samen stellen.
Leuk een husky, ik hoop voor je dat het klikt!

Anoniem (Gast)

Dankjewel voor je reactie, Sem!

Kvv van lotgering ben ik al een paar keer tegengekomen tijdens mijn zoektocht op internet. Zeker het proberen waard. Barf spreekt mij ook heel erg aan, maar even kijken hoe dat ik de praktijk uitpakt. Lijkt me inderdaad erg tijdrovend.

En ja, ik hoop ook heel erg dat het klikt. Donderdag weten we het! Indien wel mag ze meteen met ons mee naar huis :-)

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Jullie hebben een passie voor dit ras?Hebben je goed ingelezen en zijn ook van zin veel te ondernemen als de hond er aan toe is?

Jullie hebben massas liefde, geduld en aandacht klaar voor de hond?

Dan wens ik jullie heel veel succes! ;-)

Anna (Gast)

Hoi Nies,

 

Liefde, aandacht, geduld en tijd in overvloed. We wonen in de bossen dus er zal flink wat beweging zijn.

 

We hebben niet specifiek een passie voor dit ras. Zoals ik schreef kwamen we haar tegen op de site en ze sprak ons aan. Uiteraard zijn we ons er nu wel volop in aan het verdiepen en ook het asiel heeft ons 'aan de tand gevoeld'. Als zij er geen goed gevoel bij hebben geven ze haar niet mee, neem ik aan.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Super dat jullie voor een hond uit het asiel gaan... 

En nee, ik ben niet bevooroordeeld... we hebben er maar 2 uit het asiel... 

 

Bied het meiske rust en tijd als ze bij jullie in huis komt en daarnaast heel veel geduld & liefde.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Wat gezellig een Husky ;-) heerlijke beesten zolang ze tevreden zijn ( anders kunnen ze je het leven zuur maken hoor ;-) O-) ) maar oo zo lief !

Eerste week saaie rondjes en wat lange wandelingen maar niet te veel ondernemen met drukte enz. ze heeft tijd nodig om te wennen bij jullie. Fietsen is een leuke bezigheid voor een hus , of steppen , maar doe dit niet boven de 15 graden ! Lekker als het kouder word , in de herfst bezig gaan. Ook canicross vinden ze leuk ( de meesten dan ) en ook goed voor je eigen conditie ;-)

Verder wens ik je veel plezier en hopen dat het gaat klikken.

Misschien een leuke facebook pagina : de gezellige poolhonden groep. zitten veel hus eigenaren op die je tips kunnen geven en/of ervaringen uitdelen :-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

We hebben niet specifiek een passie voor dit ras. Zoals ik schreef kwamen we haar tegen op de site en ze sprak ons aan.

 

Nochtans is het belangrijker om een mentale klik te hebben met de aard van het ras, dan een klik qua uiterlijk.

Dit zeg ik niet om je te ontmoedigen of af te schrikken, hoor! Het is super dat je een asielhond een warme thuis wil geven. Maar bij een poolhond is het toch wel belangrijk je even af te vragen of z'n aard en karakter écht bij je past.

Hou je van een hond die graag zelf beslissingen neemt, of geef je de voorkeur aan een volgzame hond?

Zie je de humor in van een hond met een stevig stel hersenen maar die vooral aanwendt voor eigen doeleinden?

Kan je 't relativeren, een hond die op de meest irritante ogenblikken z'n pootjes in z'n oren steekt, met z'n kont wiegelt en zingt: "Lalalalalala, I can't hear you...."? (en daarna liefst ook nog wegloopt)

Vind je het leuk om na enkele jaren te constateren dat de hond er beter in geslaagd is jou te trainen dan jij de hond?

Is het antwoord 'ja'? Dan veel plezier samen! Je bent helemaal het perfecte gezelschap voor een poolhond!  Hahaha! Ik hoop op goed nieuws! 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Wij wouden ook eerst voor een husky gaan in het asiel!! Jammer genoeg voldoen wij niet aan een husky z'n eisen. Vind het prachtige honden!

Maar ik heb liever een volgzame hond dan een eigenzinnige haha, alhoewel dat ook z'n charmes heeft.

Hopelijk krijg je goed nieuws!

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Wij wouden ook eerst voor een husky gaan in het asiel!! Jammer genoeg voldoen wij niet aan een husky z'n eisen. Vind het prachtige honden!

Maar ik heb liever een volgzame hond dan een eigenzinnige haha, alhoewel dat ook z'n charmes heeft.

Hopelijk krijg je goed nieuws!

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mensen vallen soms heel snel voor het mooie uiterlijk :-), maar voor mij zijn ze totaal ongeschikt, krijg er zelf zenuwen van :-s. Ooit eens met 1tje gaan wandelen, en pfff, werd de struiken ingetrokken, reageerde nergens op.Ben zelf meer van de herders ;-).

Ze hebben ook bepaalde eigenschappen die niet voor iedereen weggelegd zijn, dus daarom zal ik ook nooit kiezen voor dit ras.

Maar ik neem aan, als jullie je goed inlezen en jullie weten waar je aan begint, en haar inderdaad rust gunnen, dat dit goed moet komen!Hou ons op de hoogte he ;-)

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Ik kan me alleen bij de vorige tekstschrijvers aansluiten: super dat je denkt aan een hond uit het asiel. En nog meer super dat je gaat voor een poolhond (da's persoonlijk, want ik vind hen zelf super)

 

Informeer je zeker echt goed vooraf en kijk of het ras bij je past. Ik was gisteren in het asiel bij ons in de buurt hoorde dat ze husky's geplaatst hadden die even later terug waren... Want ze hadden de konijntjes doodgebeten. Het zou ook niet klikken met katten, tenzij met heel lange oefening misschien... Dat was toch te voorkomen, denk ik dan.

 

Wij hebben al sledehonden gehad, maar ik moest toch ook echt aanpassen aan hun gewoontes. Het zijn super lieve honden, helemaal niet waaks. De honden in het asiel hebben mij van het eerste moment 'doodgeknuffeld'. Echt heel lief. Maar ze hebben ook ontzettend veel energie, wandelen doen we met een speciale riem rond onze buik want ze trekken je alle richtingen uit. Ze ontsnappen uit de tuin. 

 

Het is niet mijn bedoeling om je te ontmoedigen. Als je je inleest en je erop voorziet komt het vast heel goed:

- goed materiaal om te gaan wandelen

- opgepast met konijnen, kippen,... evt. met katten

- een heel goed afgespannen tuin, 2m hoog of zo, en echt ook bescherming tegen klimmen (bovenaan die hoge draad) en onderaan tegen graven...

- ...


Dat zijn dus allemaal zaken die je echt kan voorzien en als je dan gaat voor hun typische karakter, dan wordt het vast een super hond voor jou. 

 

Veel succes en houd ons op de hoogte.

Anna (Gast)

Super bedaktn voor jullie reacties weer.

Het is niet zo dat we haar alleen op uiterlijk hebben uitgekozen, hoor. UIteraard is de foto het eerste wat je ziet online, maar we hebben voornamelijk gekeken naar de omschrijvingen.

Volgens het asiel is ze ontzettend sociaal, goed aan de riem (trekt niet, energiek maar niet overdreven opgewonden en goed met andere honden. Nu is ze bij ons thuis de enige, maar wel fijn voor tijdens wandelingen.

We hebben geen katten of andere huisdieren en wonen vrij afgelegen in het bos. Hele grote tuin met hoge schutting.

Ik heb het sterke gevoel dat ze echt bij ons zal passen. Kan het ook niet zo goed uitleggen waarom. Morgen zullen we het weten :-)

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

Ben benieuwd naar de eerste foto's!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Spannend ;-) 

 

Ken je ook het "husky potato chip syndromen" ? 1 is namelijk nooit genoeg... 

Heel eerlijk: wij zijn wel bij 2 gebleven, een korte tijd hadden we er drie maar dat was achteraf toch wel veel. 

 

Tsja, wat verder... ga er niet vanuit dat een husky los kan in het bos. Ze zijn nogal eens genegen om in hun eentje op stap te gaan. Ook achter groot wild aan en dan zie je ineens een hele andere hond dan de knuffel in huis die rustig meeloopt aan de lijn. 

Pas ook even op tot je haar goed kent met kleine hondjes. Extreem jagerijen husky's kunnen kleine hondjes, vooral als die piepend wegrennen, aanzien als prooi. 

 

Hoge hekken: Spot springt als hij echt wil over een hek van 2 mtr. Janouk zaliger is ook over een hek van 1.80 m heen gekomen. Gelukkig was dat laatste omdat hij zo blij was om ons te zien dat hij niet kon wachten tot de poort open ging... 

 

Een goede kennis zei ooit tegen mij: een husky leer je niet gehoorzaam zijn, maar je onderhandelt tot je tot overeenstemming bent gekomen. Ik snap wel wat ze bedoelde. Er moeten duidelijke grenzen zijn, maar ze moeten ook willen luisteren. Met harde hand afdwingen werkt averechts, maar er zijn exemplaren die je ook niet een vinger moet geven want dan nemen ze de hele hand. En ze kijken ook nog wel eens waar de grenzen liggen. Dat geeft niet, dat gaat niet om jou willen domineren, wel om een roep om duidelijkheid en structuur. 

 

Ach, eigenlijk staat er ook al een aardig stukkie over op mijn blog ;-) http://huskyheren.blogspot.nl/2014/01/wie-is-er-hier-nou-slim.html

 

 

Anna (Gast)

Wat een leuke blog!

Hoe meer ik erover lees, hoe enthousiaster ik word (en dat was ik al heel erg ;-))

Wel vreemd vind ik dat de kenmerken die het asiel opgeeft haaks staan op wat ik lees over her ras. Tichelaar even navragen morgen.

 

Een nieuwe riem plus halsband zijn iig al in the pocket.  Gewoon, voor de zekerheid ????

Anna (Gast)

Tichelaar=toch 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

De Husky experts kunnen je meer tips geven dan ik maar
wat ik wil meegeven. Beetje vaste routine en tijden/gewoonten.

En in begin even laten bijkomen niet meteen iedereen
langs en overal naar toe. Beetje opbouwen. Eerst even rustig laten wennen en bijkomen.

Veel succes. Goed hoor een hond op te vangen ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Wat een leuke blog!

Hoe meer ik erover lees, hoe enthousiaster ik word (en dat was ik al heel erg <img class=" />)

Wel vreemd vind ik dat de kenmerken die het asiel opgeeft haaks staan op wat ik lees over her ras. Tichelaar even navragen morgen.

 

Een nieuwe riem plus halsband zijn iig al in the pocket.  Gewoon, voor de zekerheid ???? "

 



Mijn honden zijn ook heel sociaal naar mensen, vaak ook naar andere honden (tsja, niet naar alle reuen en niet naar pups,maar dat is niet echt rasspecifiek)

Als ik met 1 hond alleen loop, wordt er ook bijna niet aan de lijn getrokken (na wel behoorlijk wat training, maar 1 alleen is echt veel makkelijker dan 2) en ze luisteren redelijk als ze los zijn maar dat gebeurt alleen op plekken waar geen groot wild zit en ik overzicht heb.

Verder ; een husky in het asiel zal niet altijd de ware aard laten zien. Regel van 3: na drie dagen gaat ze zich wat meer tone, na 3 weken komen de streken en na 3 maanden lijkt het alsof ze er altijd al was :-).

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Overigens is er ook een groot verschil soms tussen show en werk huskies. De mijne zijn puur werklijn. Showlijn is vaak wat rustiger

Ik voer trouwens KVV van carnibest, de biologischje variant en vrokken van wolfsblut

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Overigens is er ook een groot verschil soms tussen show en werk huskies. De mijne zijn puur werklijn. Showlijn is vaak wat rustiger


Ik voer trouwens KVV van carnibest, de biologischje variant en vrokken van wolfsblut "

 


Ik wist niet dat je een showline husky had?!
Schaam schaam O-)

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

"  


Mijn honden zijn ook heel sociaal naar mensen, vaak ook naar andere honden (tsja, niet naar alle reuen en niet naar pups,maar dat is niet echt rasspecifiek)


Als ik met 1 hond alleen loop, wordt er ook bijna niet aan de lijn getrokken (na wel behoorlijk wat training, maar 1 alleen is echt veel makkelijker dan 2) en ze luisteren redelijk als ze los zijn maar dat gebeurt alleen op plekken waar geen groot wild zit en ik overzicht heb.


Verder ; een husky in het asiel zal niet altijd de ware aard laten zien. Regel van 3: na drie dagen gaat ze zich wat meer tone, na 3 weken komen de streken en na 3 maanden lijkt het alsof ze er altijd al was <img class=" />. "

 



De regel van 3 klopt dus volledig! Hahaha :-D
Heb onze asielhond nu ook 3 maanden en de eerste dagen was het toch zo'n lieverd. En toen begonnen de streken + het is een puber dus we hadden ( nog altijd eigenlijk ) onze handen meer dan vol :-D. En nu zitten we aan maand 3 en voor ons en hem lijkt het alsof hij hier al heel z'n leven zit!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  

Ik wist niet dat je een showline husky had?!

Schaam schaam <img class=" /> "

 



Hier staat wat meer info

http://www.vargevass.com/websiberian/engels/breed/breedtypes.html

Iha zijn show hussen wat meer geblokt gebouwd en hebben een fluffy vacht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  


Hier staat wat meer info

http://www.vargevass.com/websiberian/engels/breed/breedtypes.html


Iha zijn show hussen wat meer geblokt gebouwd en hebben een fluffy vacht "

 


Bedankt voor de info!
Persoonlijk vind ik de werkline mooier.
De showline oogt zo Uhhm .... Dik

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

"  
Nochtans is het belangrijker om een mentale klik te hebben met de aard van het ras, dan een klik qua uiterlijk.
Dit zeg ik niet om je te ontmoedigen of af te schrikken, hoor! Het is super dat je een asielhond een warme thuis wil geven. Maar bij een poolhond is het toch wel belangrijk je even af te vragen of z'n aard en karakter écht bij je past.
Hou je van een hond die graag zelf beslissingen neemt, of geef je de voorkeur aan een volgzame hond?
Zie je de humor in van een hond met een stevig stel hersenen maar die vooral aanwendt voor eigen doeleinden?
Kan je 't relativeren, een hond die op de meest irritante ogenblikken z'n pootjes in z'n oren steekt, met z'n kont wiegelt en zingt: "Lalalalalala, I can't hear you...."? (en daarna liefst ook nog wegloopt)
Vind je het leuk om na enkele jaren te constateren dat de hond er beter in geslaagd is jou te trainen dan jij de hond?
Is het antwoord 'ja'? Dan veel plezier samen! Je bent helemaal het perfecte gezelschap voor een poolhond!  Hahaha! Ik hoop op goed nieuws!  "

 

Mooi gezegd, Christel. Ik lig in een deuk....

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik vind het heel mooie honden en super dat je voor eentje uit het asiel zou gaan ! De anderen hebben het allemaal al gezegd, denk je er goed over na, heb je alle pro's en contra's overwogen en wil je er ten volle voor gaan, dan is dat enkel toe te juichen !

 

Die blog vind ik in 1 woord geweldig, nu ik deze (eindelijk) ontdekt heb, er zijn altijd mensen die achterlopen ) ga ik hem blijven lezen !!!

honden page profiel HerminaHermina

honden foto van Hermina

Wat leuk gefeliciteerd! ^^

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ik vind het showtype ( die op de foto staat ) wat meer weg hebben van een malamute.. ( toch wel anders )

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Ja, zeg, prachtige blog over de levendige husky's. Je bent maar beter gewaarschuwd over die 'stuiterdingen'.... 

Ik moet nog nadenken over de 'stuiteraars' in het asiel waar ik ga wandelen. 10 jaar oud en nog niet te stoppen. Zo snel zijn ze. Op een wip zat die lieve hond achteraan in mijn auto, gewoon omdat ik er even iets uit wou nemen. Ze zeiden me vooraf: let op dat je alles goed dichtdoet, want ze proberen met beiden te ontsnappen als je maar even de door de deur gaat. Ja, het was alsof ik met een lasso de eerste de beste van de twee moest vastkrijgen. Toen ik buiten was, moest ik zelfs aan iemand anders vragen of ik nu het reutje of het teefje bijhad. 

Een super schat, maar met een handleiding!!!

 

Ik ben benieuwd hoe het vandaag verlopen is. Heb je al nieuws?

Anna (Gast)

Hallo allemaal,

Even een update: we zijn net thuis. Met Runa!

In het asiel kennis gemaakt, rondje gelopen en even gespeeld in de tuin.  Ze is ontzettend lief en luistert prima. Blijkt dat ze een kruising is, dus geen volle husky.  Voor ons prima, het gaat erom dat de klik er is.

 

Ze is gedumpt omdat ze zwanger was :-(. Heeft in april 11 pups gekregen die sinds een week weg zijn. Ze is dus nog wel broodmager,  arm ding.

En wat was ze blij toen ze thuis kwam! Spelen in de tuin, knuffelen,  rennen. Staart en oortjes omhoog,  echt geweldig. Dit gaat helemaal goed komen, we zijn allebei verliefd op haar ????

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: 3e hond ???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^