co owner

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel trotse baasje van Koditrotse baasje van Kodi

honden foto van trotse baasje van Kodi

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Neem even contact op met Maryse 

https://www.hondenpage.com/baasjes/16020/Maryse,%20Lizzie%20&%20Dan.php

 

Zij is mede-eigenaar van Dan.

honden foto van trotse baasje van Kodi

wauw wat een snelle reaktie haha ! Dankjewel

 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

In welk opzicht wil je mede-eigenaar zijn? Want ik bent gastgezin voor Maybe, dat wil zeggen, als al haar erfelijkheidstesten in orde zijn en ze mooi opgeroeid, wil de fokker graag een nestje met haar doen. Verder woont ze bij ons, enkel met de bevalling en de 7 weken pups zogen/opvoeden, is de daarzo.

Het is dus ook van belang goed contact te hebben met diegene, zodat de hond ook eraan went daar te zijn. Ik zou ook niet zomaar met iedereen in zee gaan met zo'n contract..

honden foto van trotse baasje van Kodi

zoals jij het beschrijf willen wij het ook ! Ik hoor en lees verschillende manieren daarover.Zowiezo is de pup dan gratis ,maar bij de ene fokker vergoedde hun alleen de kosten voor de dierenarts wat met het fokken te maken heeft en ik hoorde ook iemand waarbij de fokker de pup gratis weg had gegeven,en die betaalde ook de helft van de dierenarts kosten ,helft van de vaccinaties en zelfs de helft van de voeding ! Maar dat is iets wat je in overleg doet met de fokker,is natuurlijk heel belangrijk dat er een contract wordt opgesteld ! Onze droom is al jaren lang een hond,zal geweldig zijn als het op deze manier morgelijk kan worden gemaakt !

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

Waarom wil je dan niet gewoon een eigen hond dat is toch veel leuker hoeft je hond toch ook niet weg te doen tijdens de dracht en bevalling.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Waarom wil je zo graag mede-eigenaar van een hond zijn? En niet gewoon een hond 'helemaal voor jezelf'?

Gaat het hier dan echt alleen maar om het geld? Want ik lees toch alleen maar de voordelen wat betreft het geld... (Of lees ik het verkeerd? )

 

Bij een fokker gaat het meestal zo dat wanneer er een pup in het nest zit die de fokker eigenlijk wel aan wil houden omdat het erop lijkt dat de pup uit zal groeien tot een hond die een aanwinst is voor het ras (en de fokker hier dus ook meer wil gaan fokken), maar zelf eigenlijk geen plek heeft of er genoeg tijd voor heeft, dan wordt de pup aangeboden aan iemand die dan mede-eigenaar kan zijn.

Het komt zelden voor dat de fokker op voorhand al op zoek is naar een mede-eigenaar en als ze dat al zijn, dan zijn ze wat strenger qua selectie dan bij de gemiddelde pup (aantal kilometer er vandaan bijvoorbeeld, soms ervaring met showen, etc.)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik ben wel de enige  echte eigenaar van mijn honden maar in de praktijk ben ik wel afhankelijk van vaste oppassen die net zo gek op ze zijn en soms ook hun wensen hebben

 

Er zijn aantal afspraken gemaakt over dingen (zoals opvoeding wie wanneer , en hoe met elkaar om te gaan bv)

Ik vind het zelf fijn dat ik altijd de eind regie heb

Ik bepaal wat ik voer

en uiteindelijk ook met wie ik wel of niet in zee ga of niet

Dat geeft extra verantwoordelijkheid maar ook veto

 

maar mijn trouwe oppas mag ze ook zeker wel eens claimen voor eigen belang (mee naar texel nemen)

dus goed overleg doet een boel

Ik heb mijn oppassen al geronseld voor ik de honden kreeg en veel situaties vooraf besproken...we stonden er het zelfde in..en dat merk ik nu nog steeds

 

Ik heb bij co eigenaren vaak uiteindelijk gezien dat de hond uiteindelijk bij 1 persoon eindigde bij ziekte of schema/verdelings problemen tussen de eigenaars

 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" zoals jij het beschrijf willen wij het ook ! Ik hoor en lees verschillende manieren daarover.Zowiezo is de pup dan gratis ,maar bij de ene fokker vergoedde hun alleen de kosten voor de dierenarts wat met het fokken te maken heeft en ik hoorde ook iemand waarbij de fokker de pup gratis weg had gegeven,en die betaalde ook de helft van de dierenarts kosten ,helft van de vaccinaties en zelfs de helft van de voeding ! Maar dat is iets wat je in overleg doet met de fokker,is natuurlijk heel belangrijk dat er een contract wordt opgesteld ! Onze droom is al jaren lang een hond,zal geweldig zijn als het op deze manier morgelijk kan worden gemaakt ! "

 Maar.. ik hoor je nu alleen maar over geld??

Voor het geld moet je het zeker niet doen.

Voor Maybe hoefde ik ook niets te betalen, de dierenartskosten wel. Waarvoor ik het gedaan heb, is omdat ik het fokken zelf erg leuk vind met alles wat daarbij komt kijken, maar ik nu geen tijd heb ivm studie om een eigen kennel op te starten. Omdat ik nu gastgezin ben, heb ik de tijd om er nog meer over te leren van een ervaren fokker, voordat ik straks, over ene jaartje of 4/5? mijn eigen kennel opstart.

 

Maar echt, als je het enkel voor het geld doet zal geen enkele (verstandige) fokker met je in zee gaan.. spaar dan lekker door voor je eigen hond, kan je kiezen reu of teef, kan je ook kiezen of je deze steriliseerd/castreerd of niet en is hij/zij gewoon helemaal jouw eigendom

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Voor dat jullie hier nog meer moeite en tijd insteken.

 

Klikte op de naam van TS; niet meer actief op HP.

 

Erg onbeleefd; TS laat zich uitgebreid informeren en vertrekt dan met de noorderzon.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ow, nou dat is dan wel erg jammer...

Voorspeld in mijn ogen dan niet zoveel goeds...

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Raar verhaal. Maar heb ook het idee dat ze alleen mede-eigenaar wil zijn omdat het lekker goedkoop is. Dan had ze sowieso niks aan mijn verhaal want wij betalen 50% mee aan alles wat met fokken en showen te maken heeft en hebben ook de helft van het aankoopbedrag voor hem betaald O-) Lianne ik ben het om dezelfde redenen als jij gaan doen :-)

Jannette (Gast)

Lekker aardig zijn jullie hier haha,ben je net weg en wordt er dit over je geschreven ! op de een of andere manier kan ik niet meer inloggen,en heb zelf niks verwijderd dus dan maar als gast ! Maarre mensen niet zo gelijk oordelen over mij,wij willen heel graag een schnauzer maar hebben niet die 1000 euro ,maar hebben wel de kosten om hem te verzorgen.Het is onze droom al jaren lang en jammer dat er hier zo word gereageerd want je kan onze situatie niet ! Wij zijn goede mensen die heel veel liefde en tijd hebben voor een hond ,en hebben totaal geen slechte bedoelingen !  een fokker gaf me zelfd deze tip over co owner ship,alleen hun hebben geen schnauzers,dus vandaar dat ik hier wilde informeren ! mag ik hier nog blijven ? haha

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Een profiel verwijderd zich niet vanzelf 

Maar ik zal een modje vragen of ze nog iets met je profiel kunnen en anders maak je toch gewoon even een nieuwe aan.

 

 

Anoniem (Gast)

ik zeg ook niet dat het  verwijderd is maar ik kan niet inloggen,nu heeft mijn zoontje wel net achter de pc gezeten,en zat een spelletje te doen,en toen was ik ingelogd maar neem aan dat hij niet per ongeluk mij verwijderd heeft haha ! Maarre ik ben niet zo dat ik zomaar verwijder zonder wat te zeggen,daar hou ik totaal niet van,geloof me maar ! En dan zal ik nu al helemaal niet ineens terug komen en eerlijk zeggen dat ik het weer ben haha

Anoniem (Gast)

en het ergste is dat ik eigenlijk helemaal niet van een forum hou omdat er zo snel word geoordeeld,nou dat blijk wel weer haha ! Maar ik vond het hier er gezellig uit zien,dus ik dacht,wat let me ..... :-)

Jannette (Gast)

Maarre nu niet gelijk zeggen dat ik weer verdwenen ben(haha),ik ga eten koken  en dan tijd aan de kids besteden,ik kijk hier morgen wel weer ! ik wens jullie een fijne avond

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Tsja als je geen geld voor de hond hebt, is dat er ook niet voor serieuze medische behandeling. Dus om deze reden co-owner worden vind ik een slechte reden. Ik als fokker zou dat niet willen. Gewoon nog even sparen en dan zelf kopen

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk dat het in de praktijk tegen gaat vallen als het financiële plaatje de voornaamste reden is om een hond op deze basis in je gezin op te nemen.
Als je het niet voor elkaar krijgt om in enkele jaren dat bedrag bij elkaar te krijgen, zul je ook de basis uitgaven voor de hond maar moeilijk op kunnen brengen.
Is een herplaatser dan geen betere optie?

honden page profiel MPCMPC

Baasje van Lexie, op zich hoeft het helemaal niet zo te zijn dat ze het geld er niet voor heeft, maar het gewoon te duur vindt. Maar het wel het ras is dat bij je past. 
Dan heb ik liever dat mensen voor co-ownership gaan dan voor broodfok. 

Want zo denken mijn ouders er namelijk ook over, die vinden 1000 euro ook veel te veel voor een hond.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Baasje van Lexie, op zich hoeft het helemaal niet zo te zijn dat ze het geld er niet voor heeft, maar het gewoon te duur vindt. Maar het wel het ras is dat bij je past. Dan heb ik liever dat mensen voor co-ownership gaan dan voor broodfok. Want zo denken mijn ouders er namelijk ook over, die vinden 1000 euro ook veel te veel voor een hond. "

 Het staat heel duidelijk 'die 1000 euro hebben we niet', 7 berichten boven jou

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Janette je wilt niet weten hoe vaak hier mensen komen om even een vuurtje aan te wakkeren of die een vraag stellen waar mensen heel erg hun best doen om ze te helpen en die je dan nooit meer terugziet, dus zo gek is onze reactie niet als er dan ook nog eens op je profiel staat dat deze verwijdert is. Dat heeft niks met snel oordelen te maken ;-)

Dit staat op je profiel:

"Baasje verwijderd

Dit baasje is niet meer actief op de HondenPage"

Wat het co-ownership betreft. Zoals je hierboven wel hebt kunnen lezen doet elke fokker het mede-eigenaarschap op zijn eigen manier. Bij de ene betaal je niks, bij de andere betaal je overal aan mee, en niet alle fokkers doen aan mede-eigenaars. Je moet er denk ik ook een beetje geluk mee hebben dat je er tegenaan loopt. Toen ik op de website van Dan's fokker ging kijken of ze nog een nestje gepland hadden en ik zag de 14 weken oude Dan staan die nog een mede-eigenaar zocht, was ik meteen verkocht! Daarvoor had ik er nog niet eens over nagedacht. Ik wilde wel ooit gaan fokken, maar dat was iets voor ver in de toekomst want ik heb daar de financiële middelen en de kennis nog niet voor. Dit leek mij dus de perfecte manier om de fokkerswereld te leren kennen. En zo is het dus gelopen. Wij hebben zoals je hierboven kon lezen de helft van zijn aankoopbedrag betaald, betalen de helft van zijn onderzoeken, de helft van het inschrijfgeld van shows, en we krijgen ook de helft van het dekgeld als het zover is. Wij voorzien zelf in zijn levensonderhoud want zoals de fokker zegt die kosten had je ook gehad als de hond helemaal van jou was. En als hij voor iets anders als de gewone entingen naar de dierenarts moet betaalt de fokker ook de helft. Voor ons werkt dit. En Dan is natuurlijk een reutje dus we zijn hem nooit kwijt voor een nestje. Hier moet je met een teefje wel rekening mee houden, ze zal toch een paar nestjes gaan krijgen en dan ben je haar dus sowieso 2,5 maand kwijt. En niet alle fokkers wonen om de hoek, die van Dan woont op 2 uur rijden. Mijn voorkeur voor mede-eigenaarschap gaat daarom ook uit naar reuen. Ik hoop dat je er toch nog wat aan hebt ;-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Lekker aardig zijn jullie hier haha,ben je net weg en wordt er dit over je geschreven ! op de een of andere manier kan ik niet meer inloggen,en heb zelf niks verwijderd dus dan maar als gast ! Maarre mensen niet zo gelijk oordelen over mij,wij willen heel graag een schnauzer maar hebben niet die 1000 euro ,maar hebben wel de kosten om hem te verzorgen.Het is onze droom al jaren lang en jammer dat er hier zo word gereageerd want je kan onze situatie niet ! Wij zijn goede mensen die heel veel liefde en tijd hebben voor een hond ,en hebben totaal geen slechte bedoelingen !  een fokker gaf me zelfd deze tip over co owner ship,alleen hun hebben geen schnauzers,dus vandaar dat ik hier wilde informeren ! mag ik hier nog blijven ? haha "

 

Zoals ik het nu hoor zal ik jullie toch niet echt het 'co-owner' aanraden, dat zou ik vooral aanraden als je zelf ook echt iets met het fokken hebt en er graag deel van uit maakt. Jouw hondje moet wel de zware last dragen van pups krijgen, jullie zitten met de 'last' van een zwangere teef in huis en haar daarna 8 a 9 weken moeten missen..

Misschien het asiel? daar zitten heel veel puppen :) Of een termijn betaling afspreken met de fokker?

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

De ex vriendin van men broer haar ouders zijn van 3 border collies co owner, de fokster betaald ook alles, van voeding tot onderzoeken en testen van de DA ( gewone inentingen moet ze zelf betalen ). Ze kent deze fokster dan weer heel goed en ze wonen in dezelfde wijk. De enige voorwaarde was, dat ze mee moet doen aan agility wedstrijden en meelopen op een show.

Zij heeft 2 teefjes en 1 reutje ( van de fokster dus als co owner ) en als de fokster vraagt om een van de teefjes te laten dekken door de reu moet ze dit dan ook wel doen.

Ze fokken maximum 2-3 keer met de teefjes en daarna blijven de teefjes permanent bij haar ( de co owner dus ).

Als de teefjes zwanger zijn blijven ze wel bij de co owner tot een week voor de bevalling, dan gaat ze naar de fokster voor ongeveer 10 weken ( tot alle pups wegzijn ).

Weet wel dat er veel tijd en werk in co owner honden moet gestoken worden. Ik weet niet hoe dit is bij andere HP'ers die co ownership doen?

Maar dat mevrouwtje heeft haar tuin omgebouwd in een agility parkour en is elke dag hiermee bezig. Aan alle grote wedstrijden nemen ze deel ( ook die buiten belgie en nl ). Dus denk goed na want je 'krijgt' niet zomaar gratis en voor niets een pup met stamboom. Voor wat hoort wat :-D

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

Je kunt geluk hebben en een fokker treffen die zijn hond zo bij een wildvreemde wil zetten, maar de meeste geven de voorkeur aan mensen die ze kennen, die al een pup van hen hebben en die ze kunnen opvolgen of iemand die in de buurt woont zodat ze zelf de hond nog mee op kunnen volgen.
Op zich heb ik er helemaal geen probleem mee dat je het in de eerste plaats zou doen omdat het goedkoper is. Een hond kost nu eenmaal (veel te veel) geld, en als je er geen probleem mee hebt dat je die 1 of een paar keer een paar maand moet missen, en dat je af en toe eens een show moet lopen met hem enzo, dan spaar je op die manier heel wat geld uit, wat je dan weer kunt besteden om de hond (of jezelf ) extra te verwennen. :-D

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

O ja, de reizen en benzine om naar de wedstrijden te rijden/gaan betaald dat mevrouwtje wel zelf, dus niet de fokster.

Sowieso kost elke hond geld he, van asielhond tot co owner hond tot gewoon een eigen hondje kopen, en ze nemen ook veel tijd in beslag. Maar als je er geld voor over hebt en bereid bent om veel te gaan doen met het hondje, zie ik het probleem niet waar andere het over hebben ( niet aanvallend bedoeld naar de andere he :p ). We kennen je thuis situatie dan ook niet en hebben geen recht om te oordelen.

Denk gewoon heel goed na over dit en neem deze beslissing niet in een handomdraai. Persoonlijk zou ik dat nooit doen, als ik een hondje neem wil ik dan dat het dan ook werkelijk MIJN hond is. En zou ik er niet tegenkunnen dat er iemand zich daarmee moeit en zegt wat ik er precies mee moet gaan doen. Zij beslissen ook de meeste dingen. Wat ze eten, hun dagplanning, aan welke wedstrijden ze moeten meedoen, ... ( mss niet bij de andere co owners maar ik spreek nu over de ex van men broer haar ouders )

honden page profiel BlaiseBlaise

Heel slecht gevoel over TS.

Een hond hoeft niet veel te kosten. Ga naar het asiel, daar wachten ze met smart.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" O ja, de reizen en benzine om naar de wedstrijden te rijden/gaan betaald dat mevrouwtje wel zelf, dus niet de fokster.


Sowieso kost elke hond geld he, van asielhond tot co owner hond tot gewoon een eigen hondje kopen, en ze nemen ook veel tijd in beslag. Maar als je er geld voor over hebt en bereid bent om veel te gaan doen met het hondje, zie ik het probleem niet waar andere het over hebben ( niet aanvallend bedoeld naar de andere he :p ). We kennen je thuis situatie dan ook niet en hebben geen recht om te oordelen.


Denk gewoon heel goed na over dit en neem deze beslissing niet in een handomdraai. Persoonlijk zou ik dat nooit doen, als ik een hondje neem wil ik dan dat het dan ook werkelijk MIJN hond is. En zou ik er niet tegenkunnen dat er iemand zich daarmee moeit en zegt wat ik er precies mee moet gaan doen. Zij beslissen ook de meeste dingen. Wat ze eten, hun dagplanning, aan welke wedstrijden ze moeten meedoen, ... ( mss niet bij de andere co owners maar ik spreek nu over de ex van men broer haar ouders ) "

 



Bij mij valt het wel mee hoor, ik bepaal gewoon zelf wat ik met Dan doe, we gaan alleen samen naar shows, in overleg ;-) verder is hij gewoon 100% onze huishond :-)

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Heel slecht gevoel over TS.

Een hond hoeft niet veel te kosten. Ga naar het asiel, daar wachten ze met smart. "

 



Ik denk dat TS gewoon dit ras wil die van goede afkomst is dus zo min mogelijk erfelijke ziektes kan krijgen. Aan de ene kant te begrijpen, want asielhonden komen meestal van broodfok.

Zoals mijn sint berbard, hij heeft ook last van allergien en moet aangepast voeding krijgen die duur is. De kans dat hij HD krijgt zit er ook in. Hij is nog jong dus nu is hij nog lekker gezond maar de DA heeft me al gewaarschuwd voor de erfelijke ziektes. Ook heeft hij een wolfsklauw die wss moet geopereerd worden ( aan zijn achterpoot en als hij wandelt schuren deze tegen elkaar waardoor een wondje is ook al smeer ik er vaseline op ), dus alweer heel wat kosten in die 2 maanden tijd die ik hem heb. Persoonlijk vind ik dit niet erg, ik woon nog thuis dus kan ik best veel geld uitgeven aan men honden. Maar ik veronderstel dat TS alleen woont en dus ook de betalingen moet doen. Dus ik snap wel ergens deze beslissing alhoewel ik dit zelf niet zou doen. Maar ieder zen mening en beslissingen.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

"  


Bij mij valt het wel mee hoor, ik bepaal gewoon zelf wat ik met Dan doe, we gaan alleen samen naar shows, in overleg <img class=" /> verder is hij gewoon 100% onze huishond <img class=" /> "

 



Ik denk ook dat je geluk moet hebben dat het zoals jou verloopt. Dan lijkt het me best wel fijn als je zelf alles mag beslissen.

Dat mevrouwtje woont niet ver van de fokster en die fokster is er dan ook elke week gezet met de schema voor de volgende week haha. Ze kan de honden precies niet loslaten :p wel lief aan de ene kant, maar aan de andere kant zou ik allang gek geworden zijn,

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Nieuwe pup bij oudere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^