Advantix vlooienpipet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ria bouwerria bouwer

honden foto van ria bouwer

wie heeft ervaring met Advantix vlooienpipet, ik heb het aanbevolen gekregen van de dierenarts,wij staan op de camping en daarom dacht ik dat het beter zou zijn alvast preventief de pipet aan te brengen voor de teken, ook had ze af en toe wel een paar vlooitjes, maar, toen ik het had aangebracht begon ze hierna meteen te klapperen met haar oren en te krabben met haar achterpoten naar haar nek toe, was Advantix voor hondjes tot 10 kilo,ze hield niet op met schudden van de oren, naar d.a. geweest, toen zei hij dat Maltezers hier soms best gevoelig voor kunnen zijn, voor de stoffen die hierin zitten, dan had hij dat toch eerder moeten zeggen, nu voel ik mij heel erg schuldig dat ik haar het gegeven heb,ze heeft nu door mij er veel ongemak van, de d.a. heeft haar wel een spuitje gegeven voor de jeuk en verder moest ik er maar wat lauw water opdoen, hij zei dat de huid geirriteerd was, wie kan mij vertellen dat dit hopelijk geen verdere schade zal opleveren en ze weer beter gaat worden?
met vriendelijke groet ria.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niet iedere hond kan tegen chemie, het is uitzitten, de stof werkt in, je kan er niets meer aan veranderen, na een paar dagen is het okee, heel vervelend.

de volgende keer, geen advantix meer geven, maar een natuur middel die zijn ook heel goed.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Sommige honden reageren er allergisch op. dan kun je het beste goed proberen te wassen. en niet meer geven natuurlijk.

 

Ik geef hier ook advantix, maar mijn honden reageren er gewoon normaal op.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 2 doggies

honden foto van Kim en Casper

Advantix is het enige waar mijn hond wel tegen kan. Alle andere gast hij ook van krabben..l

honden page profiel ria bouwerria bouwer

honden foto van ria bouwer

Zal de volgende keer natuurlijke middelen geven,maar je zou zeggen dat de D.A. dit toch wel moest weten voordat ze het meegaven? Hoop inderdaad dat het na een paar dagen weer over mag gaan en ze er geen blijvende schade aan overhoud.Weet iemand dat ook?

honden page profiel judithjudith 1 doggies

honden foto van judith

Tja.. ik ben allergisch voor fruit.. De groenteboer zal mij ook niet waarschuwen als ik aardbeien wil kopen..

 

honden page profiel ria bouwerria bouwer

honden foto van ria bouwer

ja , Judith, dat is zo,maar jij weet dan dat je allergisch bent,je kunt het ook voor anderen kopen,maar als je toch weet dat Maltezers er gevoelig voor zijn kun je het toch beter even zeggen voordat je het verkoopt,hij weet dat het om een Maltezer gaat,dat doen ze ook met gewone medicijnen, zelfs als ik gewoon paracetamol koop bij kruidvat wijzen ze op de voorschriften, ik weet niet wat voor stoffen hierin zitten hij wel, maar ik gebruik het dus niet weer nu ik dit weet.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Maar maltezers zijn er niet perse gevoelig voor. Het ligt niet aan het ras. Maar je hond kan er gewoon allergisch voor zijn. Mijn maltezer heeft er bv niets geen last van.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wij hebben vorige week voor het eerst advantix gebruikt voor Kelly en zij kon er ook echt niet tegen! Ze schudde ook heel erg met haar kop, liep scheef en kon haar haar evenwicht niet goed bewaren. Verder trok ze heel erg maar haar achterpoten en ze was ontzettend sloom (sliep de hele dag).

 

Ik gebruik het niet meer, voor Kelly was het echt troep en ik heb haar direct gewassen om verdere symptomen te voorkomen... 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

 

Als je bij de zoekfunctie op HP "Advantix" invult, vind je nogal wat slechte ervaringen met dit product.

 

Hoorde van de eigenaar van 2 collies dat bij rassen  met het MDR1 gen defect, dit middel niet gebruikt mag worden.

 

Als een dierenarts al ervaring heeft met Maltezers, die niet goed op Advantix reageerden, dan had hij voorzichtigheidshalve dit product niet moeten aanbevelen.

 

Ik gebruik voor mijn hondje Eco Spot pipetjes; natuurlijk middel tegen vlooien en teken.

Anoniem (Gast)

hoop dat het vlug is uitgewerkt ze heeft er nog last van ondanks het spuitje voor de jeuk van D.A. en dat het beperkt mag blijven hierbij dat het geen schade aan de organen toebrengt, want daarover maak ik me soms toch wel wat zorgen, en dat allemaal door preventief het spul te geven:had ik het maar geweten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Tja.. ik ben allergisch voor fruit.. De groenteboer zal mij ook niet waarschuwen als ik aardbeien wil kopen..

  "

 



fruit en avantix pipetten kan men niet met elkaar vergelijken, hooguit zal je uitslag krijgen van fruit, maar avantix pipetten is chemisch, er zitten stoffen in die het zenuwstelsel kunnen aantasten, zoals een aanval van epileptie, niet vergelijken met fruit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

 


 

Ik gebruik voor mijn hondje Eco Spot pipetjes; natuurlijk middel tegen vlooien en teken. "

 




Ria, coogle hier maar eens op, een natuurlijk product.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"  

fruit en avantix pipetten kan men niet met elkaar vergelijken, hooguit zal je uitslag krijgen van fruit, maar avantix pipetten is chemisch, er zitten stoffen in die het zenuwstelsel kunnen aantasten, zoals een aanval van epileptie, niet vergelijken met fruit. "

 Euhhh dan heb jij blijkbaar dus geen idee!!! (Als je geen idee hebt, benoem het dan ook niet). Mijn keel zwelt op bij het eten van fruit.. Zo erg dat ik kan stikken. Ik heb dus een epipen die ik daarvoor zou moeten gebruiken. Ik kan me dan ook erg kwaad maken om deze reactie. 

 

Wat een onzin

honden page profiel NacNac 2 doggies

honden foto van Nac

Mijn maltezer krijgt t ook en kan er wel tegen.

 

ik vind t ook een beetje ver gaan dat een DA dit van te voren had moeten zeggen. Ik heb nu zo even de bijsluiter niet bij de hand, maar kan me voorstellen dat mogelijke bijwerkingen worden benoemd. 

Niet te veel zorgen maken en medelijden hebben met je hond, dat voelt ie ook, het is nu eenmaal gebeurd, niets meer aan te doen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sorry Judith, daar had ik geen voorstelling van.

zo zie je maar weer, wat de een wel kan verdragen is voor de ander een verschrikking, en dat geld ook voor honden, de een zweert bij avantix, de ander krijgt vervelende bijwerkingen ervan. Er zijn vele honden die het echt niet verdragen.

Wat jou betreft, erg, ik eet bergen fruit, en ik had er geen benul van dat dat zo,n heftige reactie kan zijn.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Dat is het probleem van een allergie.. Het ligt niet aan de stof die je binnenkrijgt, maar als je een allergie hebt is het je eigen lichaam die onredelijk reageert op die bepaalde stof.

 

Enne heel erg is het niet hoor.. Ik weet ondertussen precies wat ik wel of niet mag, maar het blijft oppassen. Bij een hond is dat lastiger.. Die kan niet zelf vertellen waar die last van heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dat is het probleem van een allergie.. Het ligt niet aan de stof die je binnenkrijgt, maar als je een allergie hebt is het je eigen lichaam die onredelijk reageert op die bepaalde stof.

 

Enne heel erg is het niet hoor.. Ik weet ondertussen precies wat ik wel of niet mag, maar het blijft oppassen. Bij een hond is dat lastiger.. Die kan niet zelf vertellen waar die last van heeft. "

 



gelukkig Judith, en wat je zegt, hond kan niets vertellen wat er aan de hand is , daar zijn wij dan voor.
en lijkt me naar dat je geen fruit kan eten, vooral deze tijd, dat er volop fruit ter beschikking is.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Valt wel mee hoor.. Ik ben ook allergisch voor noten/pinda's dat is vervelend omdat er overal sporen van in zitten..maar er is genoeg wat ik wel gewoon mag.

 

 

honden page profiel Pack MemberPack Member 3 doggies

honden foto van Pack Member

Heb 2 westie’s waarvan de ene goed gaat op Advantix en de ander een hele dag van de kaart is. Je kan dus nooit vooraf weten hoe jou hond hierop gaat reageren. En hoe goed bedoeld sommige adviezen ook zijn, iedereen geeft deze altijd door z’n eigen (gekleurde) bril.

honden page profiel dogfrienddogfriend 3 doggies

honden foto van dogfriend

werkt prima,maar blijft chemie
ik zeg probeer cdvet Vlo Teek Exit
ik heb hier nergens last van (afkloppen) ;-)

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik heb alleen nog maar goede ervaringen met dit product gehad, met alle twee mijn honden.
Maar goed ik weet wel dat dit product met honden fout kan vallen en mocht je katten hebben, het is giftig voor katten!

Cdvet schijnt ook een goede te zijn.

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Bij mijn honden gaat het altijd goed en ik ben er erg tevreden over. Echter, een pipet tot 10 kg zou ik niet helemaal geven aan een hondje van maar 4 kg ofzo. 

Volgende forumvraag: Onderbeet, probleem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^