Golden retriever wanneer loops? Risico op 7 maand?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey!

Ik trek 2 weken naar Frankrijk met het gezin. Sammie gaat logeren bij haar beste vriend: Boris, ook een Golden van 7 maand. Het is een reutje, Sammie is een teefje. Beiden even oud op één dag na. STEL dat Sammie loops wordt terwijl ze op logement is bij Boris... Wat dan?!

 

Is dit mogelijk en kan ik 'voorzorgen' nemen? Voor moest ze plots ongesteld worden? Het zou wel heel toevallig zijn, maar je weet nooit natuurlijk en ik wil het gastgezien niet opzadelen met een onverwacht ongemak en dus zelf al informeren naar mogelijk oplossingen.

En ook vraag ik me af hoe oud jullie golden voor het eerst loops was :D

 

Groetjes

Ingrid

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Aangezien teefjes vanaf 6 maanden loops kunnen worden, is de kans dus wel aanwezig dat Sammie loopt wordt tijdens haar logeerpartijtje. Het zou inderdaad heel toevallig zijn als het juist op dat moment zou gebeuren, maar uitsluiten kun je het niet.

 

Wat je voor voorzorgsmaatregelen kunt nemen, weet ik eerlijk gezegd niet. Ik ben me er zelf in het verdiepen momenteel. Ik denk niet dat je van plan bent je teefje te sterriliseren voor die tijd? Ik heb wel eens van "de pil" voor honden gehoord. Maar hier kunnen anderen je denk ik beter mee helpen, want ik weet er (nog!) niet veel van.

 

Ik zou me wel afvragen of het voor jouw logeeradres te doen is om een loopse teef in huis te hebben. Mijn reu Mojo is helemaal ondersteboven en vol hormonen als er een loopse teef in de buurt is. Het lijkt me voor de reu in huis niet echt een pretje als Sammie loops zou worden. Al weet ik niet of Boris daar dan al gevoelig voor is. Mijn reu was de eerste twee jaar van zijn leven totaal gevoelloos voor loopse teven. Dit zal ook wel bij elke hond verschillen.

 

Ik zou in ieder geval goed in gesprek gaan met je logeeradres. Wat als?? De kans is klein, maar het kan natuurlijk gebeuren. Is er eventueel nog een back-up, een tweede logeeradres waar Sammie naar toe zou kunnen mits ze loops zou worden? 

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

Mijn logeeradres vindt het niet erg moest het gebeuren, maar ik voel me er zelf niet goed bij. Zou ik niet aan de dierenarts kunnen vragen om bloed te prikken ofzo, om te zien of loopsheid eraan komt? Ik ga morgen eens bellen om te informeren.

 

Steriliseren wilde ik eigenlijk liever niet doen, tenzij het medisch noodzakelijk is en zeker niet nu al voor de eerste loopsheid. De reis is trouwens al binnen 3 weken.

Groetjes,

Ingrid

 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Voorspellen wanneer ze voor het eerst loops gaat worden kan niemand.. 

Mocht ze loops worden als ze daar is, is er de eerste week vaak mog noet zo heel veel aan de hand, pas in de tweede en derde week is het echt oppassen geblazen want dan is ze vruchtbaar. Sowieso reu en teefdan 24 uir per dag gescheiden houden, niet door middel van een bench, want daar kan een reu doorheen dekken als hij echt wil.. echt in aparte ruimtes houden. Dat is het beste voorbehoedsmiddel.. er bestaat inderdaad een morning after, maar dit is alles behalve gezond voor een hond dus zorg aub dat het gewoon niet zo ver komt, aan de lijn houden, duidelijk zijn naar mede-parkbezoekers dat ze loops is scheelt een hoop irritatie :)

 

Ik zou ook naar een back up plan zoeken voor haar dat mocht ze loops voordat je weg gaat, ze niet naar de reu toe gaat maar naar iemand anders ;)

 

Vaal merl je enkele dagen/weken van tevoren dat de loopsheid eraan zit te komen in gedrag..al is het wel lastiger omdat het haar eerste keer is, de ene hond gaat zich anders gedragen dan de ander en je kan het ook nog eens verwarren met puberen natuurlijk ;)

 

Succes!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^