wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Wat moet ik doen morgen?

Het baasje van mijn uitlaat hond heeft me gevraagd of ik morgen haar hond twee keer kan uitlaten. Normaal geen probleem maar ze zijn nu bezig met de renovatie van onze flat en kiba was vandaag volledig over zn toeren. We zijn maar naar het strand gegaan toen het bewolkt werd en hebben samen door het koele water gestruind.

Maar nu dus het probleem. Kiba kan niet alleen thuis blijven nu en van wat ik begreep van buienradar word het in elk geval in de ochtend zonnig. Ik ben dus bang dat het te heet wordt om kiba voor 3 minuten in de auto te laten zitten als ik mijn uitlaat hond uit haar huis haal (ze hebben een hele oude kat dus kan kiba niet mee naar binnen nemen). Ik heb haar gezegd het weer in de gaten te houden en haar op te hoogte te brengen. Maar ik kan het ook niet over mn hart verkrijgen die andere hond de hele dag thuis te laten zitten. Ben niet voor niets haar uitlater...

Wat vinden jullie? Zouden die 3 minuten echt een probleem zijn voor kiba?

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Als je ervoor zorgt dat de auto al niet in de zon heeft gestaan en dat hij daar niet in de zon komt te staan? Alle ramen tot de helft open en eventueel al een briefje zichtbaar in de auto leggen dat je met 3 minuten terug bent?
(voorkomt mensen die meteen al je raam inslaan en de politie bellen) O-)

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Dat is dus een van de problemen.. er zijn geen plekken waar ik de auto in de schaduw kan zetten -_-"

Briefje kan ik idd wel doen. Maarja.. is t niet te lang?

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Is er niet een plekje direct in de gang waar je Kiba even vast kunt zetten terwijl je de andere hond aanlijnt? Ik weet natuurlijk niet hoe hun huis er uit ziet en waar die kat meestal zit, maar stop haar anders even een minuutje in de w.c. of iets dergelijks? 

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Dan zal ik kiba in de gallerij moeten laten met t risico dat de bovenburen met de hond langs komen.. ze wonen in een piepklein apartementje en de kat komt me altijd begroeten.. ik denk dat het gewoon ophoud dan...

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Je kunt ook vragen of zij de tussendeur naar de hal dicht willen doen, zodat poes niet in het halletje staat. Kun je Kiba in de hal laten, dan naar binnen gaan, uitlaathond ophalen en dan met beiden gaan lopen (als dat kan).

 

Kiba in die herrie alleen laten, terwijl hij vandaag al zo van de leg was... nee, dan zou ik ook voor mijn eigen hond kiezen hoor. Ze zal er toch wel begrip voor hebben dat je 1 keer niet kunt?

 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Zou gaan voor Jozef van Mellow zijn suggestie.


Zou Kibba niet alleen laten. Met haar angst
en 3 min. in hete auto kan al genoeg zijn.

Moet toch kunnen op die manier denk ik?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Kleine correctie: Mellow is mijn hond (zie profielfoto), Jozef is mijn adoptiehond-op-afstand (bij Stichting Dierenthuis) en ik ben gewoon Cindy 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

in de ochtend, kan het goed, als je daar naar toe gaat, doe je alle ramen open, en ga je niet langer dan drie minuten weg. maar bij terugkomst ? dan zal je misschien langer weg zijn ? afdrogen ? of kan je dan toch je eigen hond ook even mee nemen , en apart daar even zetten zodat je de oppas hond af kan drogen.

morgen wordt het minder heet maar toch te heet om in de auto te vertoeven, wel is het zo dat je gezwommen hebt, je kan ook al een handdoek mee nemen en direkt uit de auto , en je eigen auto in de gaten houden, de hond drogen, en dan naar binnen, het mag zeker niet te lang duren, maar ramen open en een alerte blik erop houden.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Kleine correctie: Mellow is mijn hond (zie profielfoto), Jozef is mijn adoptiehond-op-afstand (bij Stichting Dierenthuis) en ik ben gewoon Cindy  "

 




oh van Jozef wist ik niet. Sorry <3
Dat Mellow de hond was dat snapte ik wel. Oeps.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is een galarij ? daar moet je dus naar boven ? en dan je hond achterlaten in de auto ? nee niet doen, dacht dat het een eensgezinshuis was, waar je de hond even in de tuin kan zetten of........... waar je de auto in de gaten kan houden, nee dus, dan bellen dat het te warm wordt. of dat zij haar hond bij jou afzet, misschien een optie ? en dan op de terugweg jouw hond thuis laten, een veilig plekje zoeken in verband met de herrie ? moeilijk he, je wilt een ander ter wille zijn, maar zou nu toch echt even aan mijn eigen hond denken.

honden page profiel NoortjeNoortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Kan je anders vragen of ze haar hond in het halletje 'opsluit'?

Dan blijft de poes in de kamer en kan jij Kiba mee naar boven nemen.

 

(Misschien wel een beetje sneu voor die hond om een paar uur in een halletje te liggen)

 

 

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Ik zal haar inderdaad vragen de kat op te sluiten in de woonkamer. De hond heeft dan nog een klein kamertje en de keuken (en de hal natuurlijk) tot beschikking. Hopelijk werkt dit idd.

@ Willemijn, Ik ga morgen niet met de honden zwemmen. Dan zou ik lopend naar het strand moeten en dat duurt minstens een uur. Dat is veel te warm.

Ik hoop dat ze dat wil doen en anders is het toch pech.. Hoe vervelend en moeilijk ik het ook vind maar Kiba gaat toch echt voor.. Alleen thuislaten is echt geen optie. Hij stond vandaag tegen alle deuren op en toen ik alles open gezet had (de keuken, wc, badkamer en slaapkamer) besloot hij tegen de glazen tussendeur te gaan staan.. Buiten het feit ik het niet vind kunnen een hond in zo'n angst alleen te laten ben ik veel te bang dat hij door het glas springt..

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Klinkt goed ;-)

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Ik heb haar net even gesproken maar ze gaf aan dat de hond en de kat gescheiden houden geen optie is vanwege meerdere factoren.. Ze zei dat ik het maar aan moest kijken en anders moet ik haar op de hoogte brengen zodat ze wat eerder naar huis kan.. Maar dat houd wel in dat de hond van 9 tot minimaal 3 uur alleen zit.. Dilemma dilemma.. Ik blijf er overna denken..

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Oh wat jammer dat dat niet kan met de deuren.

Zou wel je eigen hond voor laten gaan.
Het kan zo snel gebeurd zijn in de hitte.
Heb eng verhaal gehoord van iemand die met zijn
honden weet niet meer welk ras naar hondenshow was geweest. De honden hadden
het goed gedaan gewonnen. Baas stopte onderweg even
bij dierenwinkel om snel binnen lekkere beloning te halen en het
was al gebeurd :-(

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^