Buiten wassen met tuinslang of...?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Daarnet met Louie geweest gaan wandelen en meneer vond het toch zo leuk om in de vijver over onze deur te gaan zwemmen, daarna in lekkere koeienstront te rollen ( woon over een open veld waar paarden en koeien staan ) hij had de tijd van zen leven haha! ;-)

Nu vraag ik me af of ik hem hier buiten kan wassen met de tuinslang, hij is veel te groot om de trappen op te gaan en onze bad staat boven. Niet dat hij daar in gaat passen maar toch.

Het is hier lekker warm waar ik woon ( een beetje te warm zelfs! ) dus denk niet echt dat het kwaad kan he? De tuinslang is wel met koud water dus lauw of warm water kan ik er niet uitkrijgen.

Het is een st bernard dus met een dubbele vacht.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Koud water lijkt me wel érg koud. Het eerste beetje valt vaak nog wel mee, maar hou zelf je onderarm maar eens 5 minuten onder de koude kraan 

 

De overgang van warm (buitentemperatuur), naar koud (water) en vervolgens weer opwarmen... ik vraag me af of dat goed is.

 

Kun je de tuinslang niet aansluiten op de keukenkraan, zodat je wel voor lauwwarm water kunt zorgen?

 

Verder heb ik ervaring met een viespeuk eerste klas hoor

Zij weegt maar 16 kilo, als ze echt té goor is en ik niet wil dat ze met dat vieze lijf naar boven loopt, dan hang ik een badlaken over haar heen en til ik haar de trap op.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Onze honden worden altijd in de tuin gewassen. Voorheen had ik een ruimte om ze te wassen. Geen probleem. Ze drogen in de tuin op. Wassen doe ik niet veel, maar zo af en toe is het wel goed voor vacht en huid met de natuurlijke shampoos die ik gebruik. Zou wel met lauw water wassen en dan 's ochtends vroeg of 's avonds laat het doen, zodat de shampoo goed uitgespoeld kan worden. Zo doet men dat bij paarden ook en dat geeft geen extra belasting als het al zo heet is. Ik heb geen warm water aansluiting, dus gieters doen hier trouwe dienst.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ja daarmee dat ik het me afvroeg mellow. Lijkt me ook wel koud om een tijdje onder ijskoud water te zitten. Maar dan denk ik weer dat hij er wel tegenkan aangezien die rassen gemaakt zijn om door sneeuw te trekken en ijskoud water in te gaan om mensen eruit te gaan vissen haha.

Ook als we onze planten water geven met de tuinslang vind hij het heerlijk om ervoor te springen en in het water te happen haha!

En nee we kunnen onze tuinslang niet aansluiten aan de keukenkraan :/

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Het lijkt mij te koud.. zeker wanneer het zo warm is buiten en dan opeens ijskoud water te gebruiken.

Dat heeft niets te maken met rassen die kou gewend zijn, want dat is heel anders. Dan beschermt hun dikke vacht ze voor de kou, maar dat werkt natuurlijk niet wanneer je ze gaat wassen met ijskoud water, want dan wil je ze helemaal nat hebben.

 

Een beetje spelen met de kraan.. prima.. maar echt mee wassen. nee dat lijkt me niet verstandig

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Hmm weet er dan iemand hoe ik al dat vuil eruit krijgt? Hij stinkt echt als de pest en mag zo niet binnen niet dat hij daar nu van maakt maar voor vanavond als hij moet gaan slapen binnen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Gieters met lauw/warm water gebruiken en daar de hond mee wassen als je wilt wassen..................

Koeienstront laat ik over het algemeen gewoon opdrogen, daarna goed uitborstelen en een washand met etherischie olie Eucalyptus er overheen. Ik kan anders aan het wassen blijven, want 1 hond rolt dagelijks door dit soort geneugdelijkheden. Er zijn ook parfumsprays voor honden op basis van etherische olie die je na een borstelbeurt kunt gebruiken. Beide mogelijkheden werken over het algemeen prima.

honden page profiel Dy-AnnDy-Ann 3 doggies

honden foto van Dy-Ann

hoi, ik doe Koda heelvaak afspoelen met de tuinslang maar dat is wel afspoelen,

wij hebben in Emmeloord een honden was salon waar je je hond in bad kan doen een giga bad ik meen voor 5 euro kun je gebruik maken van het bad de shampo en eventueel een soort conditioner of zo iets en een fhon , bij ons heet dit Dogwash en het zit in het zelfde pand als een auto wasstraat, misschien is er ook wel zo iets bij jullie dan kun je hem even goed wassen dan heb je ook geen nare poep luchtjes ,ik ken het probleem ik woon zelf niet bij een open veld waar andere beestjes zijn maar als we bij familie zijn die op een boerderij wonen dan kan hij er ook wat van dan gaat meneer helemaal los, vieze beekjes met zo veel mogelijk kroos en velden vol poep haha, als hij gewoon in de blubber is geweestspoel ik hem even af met de tuinslang maar als hij viezere dingen heeft gedaan dan gaat hij toch echt in bad :)

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hoi ik was mijn Tibetaanse Mastiff in de tuin.
Ik vul heel wat gieters en emmertjes met lauw water.
Maak nat. Hondenshampoo. Dan spoel ik het af met wat emmertjes en gietertjes lauw water. Droog met paar grote badhanddoeken. Gaat prima ;-)

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Wij wassen Boefie (ook een langhaar SB) ook buiten met de tuinslang. Alleen heb ik mijn keukenraam aangepast zodat ik lauw water kan gebruiken. Maar ik ken genoeg SB eigenaren die ze gewoon met koud water wassen hoor!

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Ik bedoel de keukenkraan! :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de sproeier erop zetten, dus niet de grote straal, er tussen in, eerst even de pootjes en rustig aan verder gaan, de grote straal is opeens een grote plons koud water zet je de sproeier er bij aan, dat voelt anders aan.

en zeker kan je de hond spoelen bij dit weer, na afloop met de zeem zo goed als droog wrijven, dubbele vachten hebben met dit warme weer kans op vachtbroei. vandaar met de zeem zogoed mogelijk droog wrijven, en zorg dat tie droog naar bed gaat straks. naar bed ? dan even nog een rondje laten lopen en bij thuiskomst even met een borstel opborstelen, zodat je zeker weet dat je de volgende dag geen klitten hebt.

honden page profiel LadyLady 3 doggies

Ik heb mijn witte herder vorig jaar in de tuin waar het 28graden zonder wind was gewassen met de tuinslang.
Koud dat ze het had! Eerst natuurlijk helemaal natmaken, insoppen en dan weer afspoelen.
Nee dat doe ik niet nog een keer. Ze zat te klappertanden en zelfs in de zon duurde het een half uur voordat ze een beetje op temperatuur was.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Niet met koud water wassen. De temperatuur verschillen zijn nu te groot.

Beter niet wassen: de natte ondervacht kan moeilijk drogen waardoor je hond het erg warm kan krijgen bij deze temperaturen.

Probeer het met water met een scheut natuurazijn en spons daar de vacht mee af. De ondervacht wordt dan niet door en door nat.

Als je shampoo gebruikt is warm water het beste: dan neemt de vacht de shampoo goed op en neemt het vuil mee als je de hond afspoelt. Wacht daarmee tot vanavond laat. Dan koelt het misschien nog wat af.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een sintbernard heeft een dubbele vacht, gebruik je de sproeier dan komt het water niet op de huid, het gaat er even om dat de poep uit de vacht gespoeld wordt.

en zodra dat gebeurt is, droog wrijven met de zeem.

en anders een schoon watertje opzoeken en even laten zwemmen, zelfde nabehandeling.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog even een goed advies, niet alleen voor je hond maar ook voor jezelf.... laat het water even doorlopen als je de tuinslang gebruikt, het water in de tuinslang is opgewarmd wat er nog in staat en kan samonella bevatten, dus even doorspoelen. niet vergeten.

doorspoelen, niet in kijken of het water eruit komt he, de slang even ergens leggen waar het even geen kwaad kan.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Heb het eerst laten opdrogen, het meeste uitgekamd met zen oude borstel ( die ik gebruik voor deze vuile gelegenheden haha ), en heb hem toch nog gewassen zodat het er zeker allemaal uit is. Wat een karwei hebben we 1 uur over gedaan tot alles helemaal was uitgespoeld, hij was er zot van van het wassen. Het krabben over heel zen lichaam hij deed dan lekker mee met zen poten hihi :-D we hebben het met lauw water gedaan. Men vader vulde een paar emmers en ik ging met de gieter hem dan natmaken. Het uitspoelen ging wel niet zo vlot met een gieter maar uiteindelijk is het allemaal er wel uit ( denk en hoop ik toch )

Nu maar hopen dat hij morgen niet weer ergens vuil in gaat rollen haha :-D bedankt voor de tips iedereen, had geen idee hoe ermee te beginnen! Oh nog even bijvoegen: heb hem met de haardroger was gedroogd op koude stand.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" hoi, ik doe Koda heelvaak afspoelen met de tuinslang maar dat is wel afspoelen,

wij hebben in Emmeloord een honden was salon waar je je hond in bad kan doen een giga bad ik meen voor 5 euro kun je gebruik maken van het bad de shampo en eventueel een soort conditioner of zo iets en een fhon , bij ons heet dit Dogwash en het zit in het zelfde pand als een auto wasstraat, misschien is er ook wel zo iets bij jullie dan kun je hem even goed wassen dan heb je ook geen nare poep luchtjes ,ik ken het probleem ik woon zelf niet bij een open veld waar andere beestjes zijn maar als we bij familie zijn die op een boerderij wonen dan kan hij er ook wat van dan gaat meneer helemaal los, vieze beekjes met zo veel mogelijk kroos en velden vol poep haha, als hij gewoon in de blubber is geweestspoel ik hem even af met de tuinslang maar als hij viezere dingen heeft gedaan dan gaat hij toch echt in bad <img class=" /> "

 



Zo leuk, hadden wij hier maar zoiets!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Heb het eerst laten opdrogen, het meeste uitgekamd met zen oude borstel




heel goed om het eerst te laten drogen, borstelen en dan wassen, zo krijg je weinig of geen klitten.
wanneer ik met bamse ga zwemmen zorg ik ook altijd voor een goed verzorgde geborstelde hond zodat je geen klitten krijgt, als je hond zwemt of dat je je hond even wast.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

 



Heb je dat ook me bamse, als hij nat is verliest men hond enorm veel haar. Het haar plakt dan echt aan je handen, en als je een keer aait over zen lichaam lijkt het net alsof je hand een eigen vacht heeft. Niet normaal dus, vorige keer bij de trimster ook, hij heeft 3-4 dagen zoveel haar verloren. Nu wss ook weer tot zn vacht helemaal droog is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee hier niet, alleen in rui tijd, met warm water, Bamse zwemt natuurlijk ook iedere dag, en voor dat ze zwemt zorg ik dat ze klitvrij is, en als ze gezwommen heeft, eerst de zeem erover, en dan thuis de blazer.

maar geen haar verlies, alleen in ruitijd, dan is het even warm wassen en dan bergen haar eruit, maar niet als er geen rui is. en zeker niet met koud water.

Frans (Gast)

We hebben een boxer en een pitbull.

Deze staan graag onder de tuinslang in de zomer. Maar dan om te koelen naar een lange wandeling. Dan kunnen ze zelf er doorheen lopen en naar water happen.  Maar wassen gebeurt hier in de douchen met lauw warm water

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Topic uit 2014 frans.. Ik denk dat de hond ondertussen wel schoon is 

honden page profiel ElianeEliane

Voor wie interesse heeft? Hier een tip ->

 

Veel mensen die hun hond wassen; maken hem nat en doen er dan shampoo op.

Het nadeel hiervan is dat je zo (zeker voor een grote hond) nogal veel shampoo nodig hebt. En je wel effe bezig bent vooraleer er overal shampoo op zit.

 

Neem een grote maatbeker, vul deze met lauw water en doe er een flinke scheut shampoo in. Goed roeren/mengen.

En giet dit rustig goed verdeeld over de natte hond en ondertussen kan je al beginnen wrijven.

 

honden page profiel ElianeEliane

" Topic uit 2014 frans.. Ik denk dat de hond ondertussen wel schoon is  "

 Hangt er vanaf hoe dikwijls hij zich ergens in heeft gerold natuurlijk  Maar heb mij ook laten vangen

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Voor wie interesse heeft? Hier een tip ->
 
Veel mensen die hun hond wassen; maken hem nat en doen er dan shampoo op.
Het nadeel hiervan is dat je zo (zeker voor een grote hond) nogal veel shampoo nodig hebt. En je wel effe bezig bent vooraleer er overal shampoo op zit.
 
Neem een grote maatbeker, vul deze met lauw water en doe er een flinke scheut shampoo in. Goed roeren/mengen.
En giet dit rustig goed verdeeld over de natte hond en ondertussen kan je al beginnen wrijven.
  "

 Wel een goeie tip! Ook voor kleine hondjes die niet graag gewassen worden, deze manier gaat namelijk ook een stuk sneller 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^