Ciclosporines

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Hallo allemaal,

 

Wie van jullie heeft een hond die behandeld wordt met een ciclosporine? Of heeft hier kennis over?

Normaal als een hond bv ergens allergisch voor is wordt dit vaak behandeld met prednison of met atopine.

Atopine is zoals ik weet een erg duur medicijn. Ik heb begrepen dat sinds heel kort een vervanging is voor atopine die vele malen goedkoper zou zijn. 

 

Heeft iemand hier al over gehoord? Meer informatie over??

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Niemand??

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Geen ervaring, maar ik vind dit soort dingen altijd interessant, en ben dus wat gaan opzoeken.

 

Hier wel een interessant artikel (had je misschien zelf ook al gevonden?).

Wanneer het gebruikt wordt voor dermatologische doeleinden: "Overall, cyclosporine had a good to excellent response in 65% to 76% of patients, with better responses noted in dogs receiving longer treatment regimens."

Het hele artikel is wel het lezen waard 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Ik ken het alleen van gebruik bij mensen (en dan alleen uit de boeken), het is een zogenaamde DMARD (disease modifying antirheumatics drug) die aangrijpt op het immuunsysteem en ontstekingsremmend werkt doordat het de autoimmuunreactie van het lichaam op zichzelf remt. Het wordt onder andere gebruikt bij psoriasis (huidaandoening) bij mensen. 

 

Het is wel een middel wat forse bijwerkingen kan hebben, maar dat heb je met de overige middelen ook. Ik kan me voorstellen dat het kan werken bij allergieen omdat het dus de afweerreactie remt. Maar dat is ook echt het enige wat ik weet...

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Cyclosporine is de werkzame stof in Atopica. Ik heb niet gehoord dat er een generiek middel is geregistreerd voor honden. En in Nederland mag je geen ander middel met dezelfde werkzame stof voorschrijven als er een geregistreerd middel met die stof bestaat. 

Er is wel iets nieuw op de markt wat tegen jeuk helpt (alleen bij jeuk door allergie geven) maar dat is niet goedkoop.

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Geen ervaring, maar ik vind dit soort dingen altijd interessant, en ben dus wat gaan opzoeken.
 
Hier wel een interessant artikel (had je misschien zelf ook al gevonden?).
Wanneer het gebruikt wordt voor dermatologische doeleinden: "Overall, cyclosporine had a good to excellent response in 65% to 76% of patients, with better responses noted in dogs receiving longer treatment regimens."
Het hele artikel is wel het lezen waard  "

 

Dankjewel Marlies! Dat ga ik zeker lezen. Heb inderdaad zelf al een aantal dingen gevonden en gelezen. 

 

@Wendy het is een middel wat dus hetzelfde doet als atopine. Volgens mij is er afgelopen week een briefing over geweest. Ik kan er niks over vinden op internet. Weet ook de naam niet....

 

@Kelly ik heb bij Willem nu bloed laten afnemen voor een allergie test. Waarschijnlijk zal hij dan toch zoiets gaan krijgen. Hij heeft chronisch oorontsteking en erg veel jeuk. Zijn oren zijn onder narcose doorgespoeld. 5 dagen zware antibiotica en twee weken ontstekingsremmende zalf. (hiervoor al ik weet niet hoe vaak kuurtjes zalf. Easotic, surolan etc) twee dagen ging het goed en weer een sopoor en ontsteking. Opnieuw begonnen met zalf (otiderm) en omdat ik bij de DA was voor bloed te laten prikken heeft hij nog een keer het ontstoken oor doorgespoeld. Wederom vol met zooi en pus. Willem was gewoon blij dat het gespoeld werd, bleef zo braaf zitten. Dag later alweer sopoor en rotzooi. Ik vind het zo zielig voor hem. Doet hem echt zeer.

 

Uit beide oren is al een swap genomen en onderzocht in Utrecht. Het blijkt een hele nare bacterie en de eerste 8 antibiotica kuren die ze erop getest hebben was de bacterie resistent voor. De kuur tabletten die hij gehad heeft leek het meest te doen. En na gebruik ook echt te werken..... Helaas....... Vandaar nu allergie test. Hoop zo dat de oorzaak wordt gevonden...

 

Aan het voer ligt het niet. Al 3,5jaar van alles geprobeerd en nergens wordt het beter van....

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Beterschap voor je Willem!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook, beterschap, allergie, kom er maar eens achter.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Je zou eens een consult met tannetje aan kunnen gaan. Ik kwam er met Drib ook niet uit. Zij adviseerde me Detox en alles was opgelost.. Ze bleek een te veel aan afvalstoffen in haar lijf te hebben.
Zo te lezen heeft jouw hond ook behoorlijk wat medicijnen gehad..

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Je zou eens een consult met tannetje aan kunnen gaan. Ik kwam er met Drib ook niet uit. Zij adviseerde me Detox en alles was opgelost.. Ze bleek een te veel aan afvalstoffen in haar lijf te hebben.
Zo te lezen heeft jouw hond ook behoorlijk wat medicijnen gehad.. "

 

Hai Roosje,

 

Inderdaad zou ik dat nog kunnen doen, hebben we het al eens eerder over gehad om een detox te doen. Qua medicatie heeft hij voornamelijk de oorzalf gehad. Dus easotic en surolan. Verder nu een antibiotica kuur en twee jaar geleden een keer prednison. Mijn dierenarts is gelukkig niet zo'n type die er gelijk iedere keer maar een lading pillen in wil gooien of spuiten. Natuurlijk zit in de zalf ook wel een soort van ontstekingsremmer. Is het niet zo dat dit oppervlakkig werkt, dus alleen in de oren. Ik bedoel dat het dus niet verder in Willem terecht komt? Normaal gesproken met een kuur tabletten of met injecties moet het lichaam alle stoffen afvoeren, is dat ook zo met een zalf??

 

Ik ben al eens bij een homeopaat geweest. Iemand heeft me nu ook al aangeraden om naar (ben zijn naam kwijt...hihi, maar hij werkt met wichelroede en zoekt zo bv uit welk voer wel en welke niet kan) 

 

Het is toch niet zo dat iedere homeopaat of holist het op voeding gaat gooien?? Het lijkt me nl heel sterk dat dat het zou zijn omdat ik al zoveel geprobeerd heb. (ik wil het wel opschrijven, maar volgens mij weet je wat ik allemaal al geprobeerd heb?) 

 

Het lijkt bij Willem echt op dat zijn slijmvliezen erg reageren. Hij kan bv ook niet zelf zijn anaalklieren helemaal leegdrukken. Eens in de zoveel tijd laat ik dit dan doen. Gaat wel de ene keer beter dan de andere keer hoor!! En gelukkig ook geen anaalklierontsteking ofzo. Ligt niet aan de ontlasting omdat deze wel mooi donker en vast is. 

 

Zoals het eruit ziet lijkt het dus echt een vorm van allergie. Zelf denk ik dan bv aan huismijt oid. Maar om hem nu altijd op een onderhoudsdosering ciclosporines te zetten......... 

 

Willem is overigens de enige uit het nest die problemen heeft. Hij heeft een hele lichte vorm van ichtyosis en dit heeft een broertje van hem ook. Verder is er een tumor verwijderd bij hem toen hij ongeveer een jaar was. Hij is nu 4 en heeft constant oorontsteking. Soms helpt een medicijn even en dan komt het net zo hard terug. Hij krabt zich erg veel en bijt zichzelf ook tegen jeuk. Wanneer ik zijn huid bekijk of de plekken waar hij krabt en/of bijt is er niks te zien. Geen bultjes, beschadiging...echt helemaal niks. Lijkt dus alsof hij onderhuids jeuk heeft. 

 

Ik vind het inderdaad heel erg lastig en voor hem heel sneu. Even afwachten nu of er wat uit de allergie test komt. Eventueel ga ik dan daarna een afspraak maken bij een holist. Misschien dan wel bij Tannetje.....zucht......word er zo moedeloos van......

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik moet zo weg, maar als je me een herinnering pb stuurt, wil ik vanavond of morgen wel ff je dossier erbij pakken.

Anaalklieren, jeuk en oren zijn ook dingen die ik bij drib zag. Het begon na haar castratie (narcose).
Ook na een oorzalf adviseerde Tannetje mij een Detox kuur.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Santa krijgt sinds Februari Apoquel via de dermatoloog.
Dit heeft minstens 75%van de jeuk klachten verminderd.
Het is helaas nog niet voor iedereen verkrijgbaar vanwege de productie capaciteit.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Via de allergiepoli heb ik begrepen dat eind van het jaar het patent van atopica eraf gaat wat de prijs naar beneden zal brengen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Bedoel je met dat nieuwe middel misschien Apoquel ? Is een vrij nieuw middel wat via dermatologen verkrijgbaar zou zijn en nog niet via de DA.

 

edit: http://news.zoetis.com/press-release/companion-animals/fda-approves-apoquel-oclacitinib-tablet-control-itch-and-inflammatio

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"

Bedoel je met dat nieuwe middel misschien Apoquel ? Is een vrij nieuw middel wat via dermatologen verkrijgbaar zou zijn en nog niet via de DA.


 


edit: http://news.zoetis.com/press-release/companion-animals/fda-approves-apoquel-oclacitinib-tablet-control-itche-and-inflammatio

"


Dit is het middel wat wij hebben gekregen ja.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Bedoel je met dat nieuwe middel misschien Apoquel ? Is een vrij nieuw middel wat via dermatologen verkrijgbaar zou zijn en nog niet via de DA.
 
edit: http://news.zoetis.com/press-release/companion-animals/fda-approves-apoquel-oclacitinib-tablet-control-itch-and-inflammatio "

 

Nee dit klinkt het anders dan wat ik gelezen heb.

volgens mij was het sporimune 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik moet zo weg, maar als je me een herinnering pb stuurt, wil ik vanavond of morgen wel ff je dossier erbij pakken.

Anaalklieren, jeuk en oren zijn ook dingen die ik bij drib zag. Het begon na haar castratie (narcose).
Ook na een oorzalf adviseerde Tannetje mij een Detox kuur. "

 

Ik wacht even de uitslag af nu. Dan kan ik je daarna alles in een keer pben.

Bij Willem is het niet begonnen na iets.... Eigenlijk al vanaf hij kleine pup is en alleen maar erger geworden.

 

Ook na een oorzalf dus toch detox. Oké!! 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Dit is het middel wat wij hebben gekregen ja. "

 

Oeps....heel erg blind hoor, had jouw reactie daarover helemaal niet gezien en reageerde eigenlijk op TS. (Dat gebeurt wel vaker als ik een reactie start maar eerst een hele hoop andere dingen ga doen.....koffie maken, kereltjes knuffen.......)

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"

" Dit is het middel wat wij hebben gekregen ja. "



 


Oeps....heel erg blind hoor, had jouw reactie daarover helemaal niet gezien en reageerde eigenlijk op TS. (Dat gebeurt wel vaker als ik een reactie start maar eerst een hele hoop andere dingen ga doen.....koffie maken, kereltjes knuffen.......)


 


 

"


Haha, geeft niks hoor.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Angelique, een goed holist doet iets meer dan een beetje Detox en meten op voeding. Een fytotherapeut of kruidgeneeskundige kan o.a. antibiotica vervangende middelen geven en op die manier het klachtenbeeld aanpakken. Daarnaast zullen die middelen altijd vanuit de constitutie bepaald worden. Ik zou het zeker een kans geven. Gezien alle resistentie die nu gekweekt wordt en het feit dat de weerstand van je hond steeds verder wordt afgebroken, kan dit soort ondersteuning juist verbetering bieden. 

Sterkte er mee.

 

Ik heb een heel vreemd lettertype in vet gedrukt. Dat gebeurt automatisch.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"

Cyclosporine is de werkzame stof in Atopica. Ik heb niet gehoord dat er een generiek middel is geregistreerd voor honden. En in Nederland mag je geen ander middel met dezelfde werkzame stof yvoorschrijven als er een geregistreerd middel met die stof bestaat. 


Er is wel iets nieuw op de markt wat tegen jeuk helpt (alleen bij jeuk door allergie geven) maar dat is niet goedkoop.


 

"


Ik heb mijn aantekeningen erbij gepakt van ons bezoek aan de dermatoloog en Wendy heeft gelijk, cyclosporines zit in atopica.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Atopica kan in gevallen dat prednison geen soelaas meer biedt een alternatief zijn. Ik ken diverse honden die dat uiteindelijk kregen, na tijdenlang getob. Ik vind het zelf geen uitkomst of redmiddel. Er kan bij beide middelen prima ondersteund worden met medicinale kruiden op klachtenbeeld en constitutie die o.a. verhitting uit het lijf halen. Verwacht zo dat dit bij jouw hond erg nodig zal zijn.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Met apoquel moet de nodige voorzichtigheid in acht genomen worden, door het wegnemen van de jeuk kunnen infecties verborgen blijven. Een oostenrijkse dermatologe vertelde dat ze een jeuk en bijna klachtvrij hond op apoquel gezien had die schurft bleek te hebben. 

Dus echt alleen voor allergische honden. 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Met apoquel moet de nodige voorzichtigheid in acht genomen worden, door het wegnemen van de jeuk kunnen infecties verborgen blijven. Een oostenrijkse dermatologe vertelde dat ze een jeuk en bijna klachtvrij hond op apoquel gezien had die schurft bleek te hebben. 
Dus echt alleen voor allergische honden.  "

 

 

Ik vind het best wel eng wat hier allemaal in staat (bijwerkingen en studies). 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"

Met apoquel moet de nodige voorzichtigheid in acht genomen worden, door het wegnemen van de jeuk kunnen infecties verborgen blijven. Een oostenrijkse dermatologe vertelde dat ze een jeuk en bijna klachtvrij hond op apoquel gezien had die schurft bleek te hebben. 


Dus echt alleen voor allergische honden. 

"


Ben ik met je eens.
De dermatoloog gaat eerst alles uitsluiten, en wij hebben tussentijds regelmatig contact.
Ik ben bang dat er door sommige dierenartsen het snel wordt voorgeschreven, zonder dat er naar oorzaken gekeken wordt.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Even off; vind het lettertype wel prettig lezen. (Mobiel)

 

Idd met 'jeukonderdrukkers' moet eerst al het andere uitgesloten zijn. 

(Net zoals met corticosteroiden)

Jolanda (Gast)

ja ik gebruik dit ook. Helaas is dit wel duur, maar ik omkom er niet aan. Als je niets doet, ziet m,n mops binnen een no time helemaal niets meer. Ik heb al verschillende keren info ingewonnen of dit evt met een goedkopere druppel kan maar helaas

mvg Jolanda

Jolanda (Gast)

mijn hondje gebruikt het. Het is duur, maar het is het enige medicijn dat werkt voor honden met te drogen ogen. KCS De traanproduktie wordt gestimuleerd en de afweer. Andere medicijnen werken niet. Het oog gaat weer glanzen maar wordt  niet meer beter. 2x druppelen per dag is nodig om te stabiliseren. Het toont bij mijn hond geen bijwerkingen. Succes

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Idem dito hier.

Lance gebruikt om de twee dagen een druppeltje cyclosporine in één oogje. Sindsdien geen last meer van te droge ogen.

 

Gonny (Gast)

mijn hond kreeg Cyclosporines voorgeschreven door kliniek in Belgie

2 tot 3x daags 1 druppeltje in oog ,

oorzaak : géén traanvocht , droog oogje

haar oogje was geirriteerd en zij wreef met haar pootje door oog , toen kwam de nagel van zijteen in haar oog en veroorzaakte een gat midden in haar oog

heb veel medicijnen gekregen waaronder ook Cyclosporines , het gat is dicht , het oog is genezen en zij produceert ook weer traanvocht !

echt een wondermiddel

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Baarmoederontsteking?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^