Blaffen bij iets onbekends, wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

Het gaat hartstikke goed met onze twee kleine donderstenen.
Het zijn leuke pupjes en wij zijn gek op ze. :-D
Maar nu is er wel één iets en dat is dat ze bij alles gaan blaffen. Dit is op zich geen ramp, maar ik wil liever niet dat ze dit altijd blijven doen of dat het verergerd.

Ze gaan bijvoorbeeld heel erg blaffen als ze andere honden tegen komen. Toto houd er heel snel mee op en met haar gaat het ook steeds beter, maar Soda is hier heel lastig mee. Het is niet meer zo dat ze haar haren overeind zet, wat ze eerst wel deed en ze kwispelt er vaak ook bij. Alleen ze blijft een hele tijd blaffen naar de andere hond/honden. Ook blaffen ze als er iets is wat ze niet kennen en soms gromt Soda hier ook bij. Hierbij geld dan ook dat Toto heel snel stopt, maar Soda niet.

Wat ik meestal doe in dit soort situaties is dat ik even stil sta bij de situatie of hond en ze laat snuffelen, meestal stoppen ze dan met blaffen. Maar dit kan niet altijd, of de andere hond is te over enthousiast.

Ik wil ze zo socialiseren en opvoeden dat ze in de toekomst niet meer zo gaan blaffen. Het blaffen doen ze trouwens thuis ook, maar dit is meer waaks. Ook al ben ik er niet heel blij mee.

Hebben jullie misschien tips over hoe ik dit het beste kan aanpakken?

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

Heeft niemand tips?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden



Ga je ook apart wandelen met 2 puppen?

2 puppen tegelijk opvoeden brengt dit soort situaties mee.

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

Dit soort situaties had ik idd al voorzien,
Maar het gebeurt ook als de puppen gescheiden worden uitgelaten gebeurd het.

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Ik laat ze zo wie zo niet snuffelen als ze aan de lijn zitten.
Je kan proberen stil te staan tot ze rustig worden.
Of proberen af afleiden en belonen als er niet word gereageerd.
Je zal vast nog meer tips krijgen ;-)
Succes

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Het lastige in deze situatie is dat je twee pups hebt (als ik het goed begrijp?). Daarbij steken ze elkaar aan en nemen ze het gedrag van de ander over. Meestal is het één van de twee die het veroorzaakt, de ander gaat mee. Meestal is het daarom zo dat als je de een aanpakt, de ander vanzelf volgt.


Mijn tip: Blijf vooral zelf rustig. Ze voelen jouw energie en ze moeten aan jou voelen dat er niks aan de hand is en geen reden tot paniek. Persoonlijk zou ik situaties waarvoor ze gaan blaffen ook niet uit de weg gaan. Als er een (sociale) hond aan komt en ze gaan blaffen, zou ik ze gewoon mee nemen. Laat ze kennis maken zoals je al doet en loop pas verder zodra ze helemaal rustig en op hun gemak zijn. Dus loop niet weg of snel door, zo leren ze nooit met de situatie om te gaan. 

Hoe loop jij met je drie honden? Aan een korte of lange lijn? Ik weet niet hoe erg ze tekeer gaan, maar als ze flink tekeer gaan zou ik ze aan een korte lijn naast me houden (in ieder geval niet al blaffend voor je uit aan een flexi). Jij leidt/begeleidt hun naar de ander, jij bepaald wat jullie doen. Jij geeft ook aan dat er geen reden is tot paniek en dat je de situatie onder controle hebt. 

 

Laat hun veel contact maken met sociale honden. Misschien ken je mensen of zijn er mensen in je omgeving met wie je af kunt spreken? Wandel stukken met andere mensen die sociale honden hebben, zo zien ze vanzelf dat het ook leuk en gezellig kan zijn met andere honden in de buurt. Zo zien zij ook het gedrag van andere honden; hoe ze kennis maken, hoe zij reageren op elkaar enz. Honden leren immers het meest van elkaar, dat kan een mens niet aan tippen. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Honden nemen elkaars gedrag over als ze samen leven.

Wij hebben een hond van 13 en een jonge hond van 6 maand.

De jonge hond kopieert ook gedrag van de oude hond.

Soms slaat het nergens op, dan weet ie zelf niet waarom hij iets doet.

Op zich is het hier niet erg, omdat de oude hond een stabiele, rustige hond is.

 

Maar toch nemen we de jonge hond vaak apart mee.

Zodat hij zichzelf ontwikkelt en niet blijft hangen in kopieergedrag.

 

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

" Het lastige in deze situatie is dat je twee pups hebt (als ik het goed begrijp?). Daarbij steken ze elkaar aan en nemen ze het gedrag van de ander over. Meestal is het één van de twee die het veroorzaakt, de ander gaat mee. Meestal is het daarom zo dat als je de een aanpakt, de ander vanzelf volgt.

Mijn tip: Blijf vooral zelf rustig. Ze voelen jouw energie en ze moeten aan jou voelen dat er niks aan de hand is en geen reden tot paniek. Persoonlijk zou ik situaties waarvoor ze gaan blaffen ook niet uit de weg gaan. Als er een (sociale) hond aan komt en ze gaan blaffen, zou ik ze gewoon mee nemen. Laat ze kennis maken zoals je al doet en loop pas verder zodra ze helemaal rustig en op hun gemak zijn. Dus loop niet weg of snel door, zo leren ze nooit met de situatie om te gaan. Hoe loop jij met je drie honden? Aan een korte of lange lijn? Ik weet niet hoe erg ze tekeer gaan, maar als ze flink tekeer gaan zou ik ze aan een korte lijn naast me houden (in ieder geval niet al blaffend voor je uit aan een flexi). Jij leidt/begeleidt hun naar de ander, jij bepaald wat jullie doen. Jij geeft ook aan dat er geen reden is tot paniek en dat je de situatie onder controle hebt. 

 

Laat hun veel contact maken met sociale honden. Misschien ken je mensen of zijn er mensen in je omgeving met wie je af kunt spreken? Wandel stukken met andere mensen die sociale honden hebben, zo zien ze vanzelf dat het ook leuk en gezellig kan zijn met andere honden in de buurt. Zo zien zij ook het gedrag van andere honden; hoe ze kennis maken, hoe zij reageren op elkaar enz. Honden leren immers het meest van elkaar, dat kan een mens niet aan tippen.  "

 



We zagen pas nadat we de twee duiveltjes opgehaald hadden dat het niet handig was om twee pups tegelijk op te voeden. Nu proberen we al de regels op te volgen, zoals het ook apart uitlaten. De situaties ga ik bijna nooit uit de weg en ik probeer ze altijd even te laten wennen aan die bepaalde situatie. Nu gaan we kijken of we naar het hondenpension gaan om ze daar kennis te laten maken met stabiele honden.

Onze hond Coco is jammer genoeg bijna 2 jaar geleden overleden, dus we lopen niet met 3 hondjes ;-) . Ook lopen ze nooit aan een flexi lijn, altijd aan een korte lijn.

Wel bedankt voor de tips :-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^