Hond blaft/jankt sochtends vroeg.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NadiaNadia

Hallo!

Ik vroeg me af of misschien iemand hier hetzelfde probleem heeft gehad als mij & mij kan helpen. Mijn hond (dwergkees) is nu bijna 8 maanden oud. Super lief beestje met af en toe een eigen wil. Sinds een paar weken word hij alleen elke ochtend tussen 04:30 en 05:00 wakker. Terwijl hij eerst soms langer sliep dan ons. Ik had al op internet gelezen dat negeren het beste is maar ik moet er half6 af en mijn vriend 6 uur ivm werk. We laten hem dan wel blaffen/piepen maar eenmaal de kamer in & hij denk dat hij heeft "gewonnen". Ook heb ik geprobeerd op tip van een collega hem later savonds eten te geven & een uur later uit. Dit werkte voor een paar dagen maar daarna begon het weer opnieuw..

Ik hoop dat iemand tips voor me heeft!

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Het beste negeren?? Moet je hond niet gewoon naar buiten om te plassen?? Mijn doos heeft dit ook gedaan nadat ik haar bij me op slaapkamer had gezet was het over. Ze wilde gewoon graag bij me zijn. Later mocht ze ook op bed en nu slapen we samen (:

 

Edit: wanneer gaat jullie slapen en hoelaat is zijn laatste ronde

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

reeds acht maanden, geen pup meer, en als de hond dat opeens gaat doen, dat tie om 4 - 5 uur komt, ja wat is het dan ? moet de hond plassen ?

je zou de hond even kunnen laten plassen en dan daarna gelijk terug naar zijn plekje. dat de hond uit de bench wil is niet zo raar, het is genoeg geweest voor de hond de uurtjes in de nacht dat tie daar zit.

zou je eens heel langzaam aan kunnen gaan wennen om buiten de bench een plekje kunnen creeren ? of de deur open laten van de bench ? niet het hele huis ter beschikking geven natuurlijk, maar een wat ruimere ruimte.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Misschien wil die gewoon een plasje doen?
Of zet de bench eens op de slaapkamer: ze weet dat jullie steevast om dat bepaald uur opstaan en ze wil er misschien nog graag bij in de slaapkamer?

Of is er iets rond 4u-5u buiten dat haar wakker maakt? Postbode, vroege wandelaar, ... ?

Anoniem (Gast)

hier zelfde sinds twee weken alleen hond is 13 maand, elke ochtend zelfde tot vervelend aan toe. Niks plassen of poepen gewoon wakker en aandacht willen. Geprobeert ma drie dagen voor te zijn met een kwartier op te bouwen, drie dagen vijf uur, drie dagen kwart over vijf maar bij dag zeven toen we naar half zes wilden, melde hij zich om half vijf. Na twee weken behoorlijk oververmoeid en dagelijks voor kwart over vijf eruit ipv kwart voor zeven

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Waarom hond niet gewoon uit bench?  Of bij je op de slaapkamer?

Hier is enkel de jongste 8 maanden nog in ren, maar zij wordt wakker tussen 6u en 6u30, dus wij staan gewoon iets vroeger op.  Van het moment dat ze rustiger is (en de andere hond met rust laat 's nachts) zal ze ook gewoon los zitten.  Tot dan zullen we vroeger opstaan (occasioneel is dit 5u30).

honden page profiel NadiaNadia

Bedankt voor de reacties! Idd het is geen plassen of poepen het is pure aandacht. Als ik op de bank ga zitten gaat hij rustig verder slapen.. Overdag word hij ook helemaal gek als ik naar de wc etc ga maar waneer wij op bed gaan hoor je hem niet? Heel apart.. Wij gaan tussen half 10 a 10 uur voor het laatst met hem uit. Ik denk dat ik vanavond later met hem uitga rond 11 uur? en dan om 04:30 met hem uitga? En dan weer proberen te gaan slapen want morgen ben ik vrij. Kijken hoe hij daar op reageert! Verder zit hij niet in de bench hij heeft wel een eigen plekje waar die altijd ligt..

En anoniem (gast) heb je ook nog andere dingen geprobeerd?

honden page profiel NadiaNadia

En oja we willen hem dus liever niet bij ons op de slaapkamer/bed. Als puppy hadden we dat voor een weekje maar zonder moeite sliep hij in de woonkamer. Maar nu zitten we dus met dit probleem..

Anoniem (Gast)

zitten nog in probeer fase, is begonnen sinds pup van vijf maand beneden slaapt. Hond van dertien maand boven gaat niet gebeuren want weegt rond de zeventig kilo al en dat til je qua formaat en omvang slecht. Zou liefst negeren maar heb buren. Sliep voorheen liefst in Bench en met deur dicht. Nu staat de Bench Open en blaft hij minder maar rust niet volledig, onrustig waardoor hij overdags bijna continue slaapt. Blijft lastig zitten nu paar dagen op dezelfde tijd en willen rustig weer gaan proberen op te bouwen met kwartier per dag al heb ik er een hard hoofd in

Anoniem (Gast)

hij sliep als pup ook boven maar die tijd is voorbij

stefanie (Gast)

Hier ook probleem moet elke ochtend de krantenwijk lopen ben dan ong 1,15 uur weg na een uur begint ze met janken krijsen blaffen ik doe dit werk nu 3 maand eerste paar weken ging het goed maar nu elke ochtend gaat ze er rond de zelfde tijd weer op 5 a 15 min daarna wordt ze weer stil...weet ook geen raad want blijft een visuele circel 

Volgende forumvraag: What to do?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^