Vleesvoer i.v.m. allergieën

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Oké, goed dat ik dat weet. We willen juist wel dingen met botten hebben i.v.m. zijn tanden..
 
We hebben al gebeld met degene van wie we zijn voer kopen. Zij neemt onze kippenrollen terug en we gaan weer terug naar geit en konijn. Dan kijken we weer aan of het beter gaat. Uitproberen dus. "

 

Bij gedroogde bot producten moet je bijvoorbeeld denken aan eendennekken. Die zijn gedroogd niet stevig meer.

 

Kabeljauw filet is wel vrij stevig. Ik droog dat wel op een lage temperatuur omdat er natuurlijk de mogelijkheid is dat er toch nog wat graatjes in zitten.

 

Verder zijn pezen vaak wat steviger en lamsoren. Maar lamsoren zelf drogen ben ik nog niet tegen gekomen. Het schijnt dat boeren de oren niet verkocht willen hebben ivm de nummers die erin staan.

honden page profiel dogfrienddogfriend 3 doggies

honden foto van dogfriend

"

Hallo allemaal,


 


Wij geven onze hond (Mayro, Duitse Herder) vleesvoer (nu bijna 4 maanden), omdat hij o.a. allergisch is voor meelmijt. Hij had met brokvoer last van ontstoken oren, jeuk over het hele lichaam, en we hebben qua brokken verschillende dingen geprobeerd. Hij heeft minder uitwerpselen en hij zit goed in de vacht. Hij heeft nog wel jeuk, maar dat komt omdat hij ook allergisch is voor een bepaald soort huisstofmijt.


 


Nu hoor ik veel dat honden die op vleesvoeding zitten een slecht gebit hebben, de onze is nu bijna 1 jaar, dus hij moet nog een tijd op vleesvoeding. Moet ik er eerlijk bij zeggen dat veel mensen in mijn omgeving alleen brokvoer geven en daarin wel bevooroordeeld op zijn. 


 


Hij allergisch is kunnen we hem niet echte kauwstaven geven, dentastix gaat ook niet goed, maar wel biologische dingen. Maar als het te klein is dan kauwt hij er bijna niet op. Heeft iemand suggesties wat ik hem dan moet geven dat goed is voor zijn gebit? en zijn er mensen die zeggen dat wat ik gehoord heb complete onzin is en dat honden op vleesvoeding ook gewoon een gezond gebit hebben?


 


Nu ik er toch ben :-) nog 1 vraag. Onze hond eet 1kg aan vleesvoer per dag, is dat veel? Hij is niet te dik en toen we 750 gr. gaven viel hij ook langzaam af....

"


hier gaan whimzees goed gemaakt van aardappel soort dentastix maar veel gezonder!!zonder rotzooi
heb n allergische hond, hier geen reactie op! verkrijgbaar bij boerenbond/pets Place

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Zo gezond zijn koolhydraten niet voor een hond ;-)

honden page profiel dogfrienddogfriend 3 doggies

honden foto van dogfriend

" Zo gezond zijn koolhydraten niet voor een hond <img class=" /> "

 



daar heb jij weer een punt ;-) maarr beter dan die dentastix :P haha groetjes

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^