Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

"  Eens. 
Het is zoeken naar je eigen weg.
 
Omdat er alternatieven zijn, geef ik geen Bravecto.
Het lijkt me niet dat de Bravecto opzich als doodsoorzaak kan worden aangewezen, het zal een samenloop van omstandigheden zijn.
Ik vermijd liever een  risico, als het kan.
 
Ben zelf ook gestopt met domperidon tegen misselijkheid, door de verhalen, evenals diclofenac, aan beide zijn mensen overleden. 
Er zijn gelukkig goede alternatieve.  "

 Ook mee eens... Bravecto zou de trigger geweest kunnen zijn. Maar we weten het gewoon niet, het is gissen. Ik kies toch liever voor een veiliger alternatief.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

'Eén pil en mijn hond was dood' Video Telegraaf 

Dit filmpje kwam ik ook tegen.

Anoniem (Gast)

De ene loopt de andere na de hysterie is niet meer te overzien

 

argumenten stoppen waar feiten beginnen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" De ene loopt de andere na de hysterie is niet meer te overzien
 
argumenten stoppen waar feiten beginnen. "

 Feit is, dat niet bewezen is dat Bravecto de doodsoorzaak is.

 

Het  kan dat het wel de doodsoorzaak is, bij vele honden, niets is bewezen.

 

Waarom risico lopen om het te gebruiken, als niets bewezen is.

 

Is dat hysterie? 

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

"  Feit is, dat niet bewezen is dat Bravecto de doodsoorzaak is.
 
Het  kan dat het wel de doodsoorzaak is, bij vele honden, niets is bewezen.
 
Waarom risico lopen om het te gebruiken, als niets bewezen is.
 
Is dat hysterie?  "

 Er is inderdaad niks bewezen over  de doodsoorzaak, dus je kan het ook van 2 kanten bekijken: Zolang het niet is aangetoond dat Bravecto de doodsoorzaak is, is het veilig te gebruiken. Bravecto is voor het op de markt kwam getest op honden en veilig bevonden.

Of zoals ik het bekijk...er is nog geen bericht gekomen met feiten waaruit blijkt dat Bravecto te maken heeft met de dood van verschillende honden. Maar er is ook geen duidelijkheid wat precies wel de doodsoorzaak was. Het kán wel door Bravecto komen, of het was de trigger. Maar dit weten we dus niet... Als er zoveel negatieve berichten komen dan vind ik het zeker belangrijk om er kritisch naar te kijken. En je gezonde verstand gebruiken:

Symptomen bij vergiftiging.

De meest voorkomende verschijnselen bij vergiftigingen zijn maagdarmklachten en hersenverschijnselen. Daarnaast kan er orgaanschade ontstaan.

  • Maagdarmklachten: misselijkheid, braken, diarree, buikpijn.

  • Hersenverschijnselen: sloomheid of juist exitatie (hyperactief of hypergevoelig voor bv. Geluid of andere prikkels), spiertrillingen, krampen, epileptiforme toevallen.

  • Orgaanschade: aantasting van lever- en of nierfunctie.


    Waarom het risico nemen als er andere alternatieven zijn waar geen negatieve berichten over te vinden zijn? Dan speel ik liever safe...

Anoniem (Gast)

Suzanne

dat bedoel ik juist en wordt nu van alles rondgestrooid zonder enig bewijs.

 

Dus laten we beginnen met de feiten en niet met argumenten blijven rond te strooien die gebaseerd zijn op een ander zijn niet bewezen spinsels

 

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

Bravecto in het nieuws

Hier vindt u de officiele reactie die Dierenarts Deventer ontvangen heeft van MDS over de Bravecto.th

De meeste werknemers van MSD Animal Health zijn dierenarts en/of diereigenaar en wij houden van onze dieren – net als u. Gezondheid en welzijn van uw en onze dieren zijn onze hoogste prioriteit. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om u correcte en evenwichtige informatie te geven over onze producten. Daarom is het belangrijk om alle feiten over Bravecto met u te delen. Deze brief is een reactie op onbevestigde informatie die rondgaat over Bravecto.

In de media (waaronder Facebook) zijn berichten verschenen waarin het plotselinge overlijden van honden, door de eigenaar in verband wordt gebracht met het gebruik van Bravecto. Ze hebben niet in acht genomen dat wetenschappelijke informatie over de veiligheid van het product niet overeenkomt met deze informatie, en zelfs angst en onrust veroorzaakt onder andere diereigenaren.

Nogmaals, we zien het als onze verantwoordelijkheid om elke melding van een mogelijke bijwerking te rapporteren aan de betreffende regelgevende instanties. Als dierenartsen en dierenliefhebbers leven wij mee met elk verlies van een dier, ongeacht de omstandigheden. Wij begrijpen dat het verdriet van een diereigenaar kan leiden tot meningen op o.a. sociale media die in tegenspraak zijn met de feiten uit wetenschappelijk onderzoek. Wij hebben vertrouwen in de veiligheid van Bravecto, zoals ook beschreven in de bijsluiter. Dit is gebaseerd op registratiestudies, het opvolgen en melden van mogelijke bijwerkingen, alsook op ons gebruikelijke en continue overleg met wetgevers en met u als practicus.

Wij begrijpen dat diereigenaren in geval van ongerustheid contact opnemen met hun dierenarts. Als dierenarts begrijpt u dat het enorm belangrijk is om zorgvuldig de feiten te onderzoeken van een mogelijke bijwerking en deze aan ons te melden. Alleen op deze manier kunnen we er ons samen van verzekeren dat we ons laten leiden door feiten en niet door anekdotes die niet door wetenschap wordt ondersteund.

Gezonde dieren staan bij u en ons voorop. Het is onze plicht en verantwoordelijkheid om alle vermeende bijwerkingen van onze producten goed en grondig te onderzoeken. Elke melding van een mogelijke bijwerking wordt door ons uitgebreid gedocumenteerd, grondig onderzocht en in samenwerking met de autoriteiten nauwkeurig beoordeeld. Ook alle bijwerkingen die in de media worden geplaatst worden door MSD Animal Health serieus genomen en op dezelfde manier behandeld als rechtstreeks ontvangen meldingen.

Wij hebben het volste vertrouwen dat Bravecto voldoet aan alle eisen ten aanzien van veiligheid en werkzaamheid die u als practicus van onze producten verwacht. Een factsheet met veiligheidgegevens van Bravecto is als bijlage bijgevoegd. Wij hopen dat wij u met deze informatie ondersteunen in uw communicatie naar eigenaren. Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

50 weken zijn er op honden getest daarvan zijn een aantal honden overleden.Na de test zijn alle honden ingeslapen(gedood)dus kunnen ze niet weten wat de pillen op den duur voor schade aanricht.

Veel DA,S zijn gestopt met het voorschrijven van vlooien/tekenpillen omdat ze eerst het onderzoek willen afwachten want er komt een onderzoek.

Ik vind het eigenlijk vreselijk verdrietig dat honden moeten lijden en daarna gedood moeten worden enkel en alleen voor een vlooien/tekenpil.Had ik dit geweten dan had ik die troep om deze reden alleen al nooit gekocht.

 

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

AMSTERDAM Grote onrust onder hondenbaasjes: er doen geruchten de ronde dat het anti-vlooien- en anti-tekenmiddel Bravecto dodelijk kan zijn. Het middel, dat in de vorm van een kauwtablet wordt toegediend, zou al verschillende honden hebben gedood.

De bal begon in Nederland te rollen na een emotioneel bericht van hondeneigenaar Maurice van Elburg op de Facebookpagina 'Is Bravecto veilig?'. Zijn gezonde beagle Jara (6,5) stierf binnen een aantal dagen aan acuut leverfalen, wat hij wijdt aan het middel. Bewijs hiervan is er echter niet, maar het bericht kreeg wel bijval van andere baasjes over de hele wereld.

Bij de Europese Commissie zijn inmiddels bijna 3000 meldingen binnengekomen over het middel, zo heeft de European Medicine Agency (EMA) bevestigd aan het nieuws- en actualiteitenprogramma EenVandaag. In Nederland zijn er volgens het programma sinds de introductie van het middel in 2014 vijftig meldingen binnengekomen over de vermoedelijke bijwerkingen. 

Fabrikant: 'Middel is veilig'
Onomstotelijk bewijs voor de beweringen van gedupeerde hondeneigenaren blijft uit. De fabrikant van het middel laat in een reactie weten het volste vertrouwen in de veiligheid van Bravecto te hebben: "Registratie-autoriteiten wereldwijd bevestigen consistent dat Bravecto veilig is voor gebruik als aangegeven op de bijsluiter."

Een dierenkliniek uit Enkhuizen sluit zich hierbij aan: "Ook onze ervaringen ermee binnen onze eigen praktijk zijn erg positief. We hebben het inmiddels zo'n 1200 keer verkocht en de enige bijwerkingen die we tot nu toe soms hebben gezien zijn braken en misselijkheid in de dagen direct na het geven van Bravecto."

De dierenkliniek wil wel benadrukken dat het aan de baasjes is om het middel wel of niet te gebruiken. 

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

20 oktober 2016

Veiligheid van Bravecto


De laatste weken verschijnen er steeds meer berichten over Bravecto op Facebook. Een kleine groep gebruikers wijt een ziekte bij hun hond aan deze medicatie. Wij begrijpen dat dit mogelijk onrust bij u brengt. Bij Dierenziekenhuis Eindhoven hebben we de gezondheid van uw dieren op nummer één staan. Er zijn ook voldoende middelen waarmee u vlooien en teken kunt bestrijden. Wij hebben als kliniek ervoor gekozen om óók Bravecto aan te bieden en aan te blijven bieden. In de afgelopen drie jaar hebben wij meer dan 1000 van deze tabletten verkocht. Daarbij viel op dat Bravecto tabletten bij honden nauwelijks bijwerkingen geven. Het aantal honden dat misselijk wordt van de tabletten is zelfs kleiner dan in onderzoeken die de fabrikant heeft gedaan. Wij zien in de praktijk en in diverse onderzoeken dat Bravecto veilig is. Tijdens de ontwikkeling van Bravecto pipetten voor katten is de veiligheid ervan wederom wetenschappelijk beoordeeld en veilig bevonden.

Gezondheid boven alles

Bij Dierenziekenhuis Eindhoven stellen wij de gezondheid van uw huisdier boven alles. Jaren geleden is een vlooien- en tekenproduct geïntroduceerd met Amitraz als werkzame stof. Dit middel werd als veilig bestempeld door de fabrikant. Helaas kwamen er regelmatig klachten over bijwerkingen van deze medicatie. Honden werden sloom en wankel. Deze bijwerking hoorden we ook terug van andere dierenartsen. Dit was reden om direct te stoppen met de verkoop van dit middel.

Bravecto tabletten veiliger dan onderzocht

Met de verkoop van Bravecto tabletten voor de hond zijn wij in 2014 begonnen. Tijdens de ontwikkeling van het medicijn is een van de onderdelen een veiligheidsstudie geweest. Deze veiligheidsstudie is verplicht voor registratie van het medicijn in Nederland en andere Europese landen. Bij dit onderzoek kwam naar voren dat 1,6% van de honden in het onderzoek darmklachten kreeg, die bestonden uit speekselen, braken, diarree en gebrek aan eetlust. Inmiddels hebben we bij Dierenziekenhuis Eindhoven meer dan 1000 Bravecto tabletten verkocht. Van onze klanten horen wij ook af en toe dat een hond heeft gebraakt na het ingeven van de tablet. Dit percentage ligt echter vele malen lager dan uit het onderzoek van de fabrikant is gebleken.

Mediagekte

Op Facebook wordt Bravecto door een kleine groep mensen zwart gemaakt. Er worden ziekteverschijnselen bij honden geweten aan het gebruik van de Bravecto tabletten. Er wordt niet verteld of bewust verzwegen of deze honden eerder ook al ziek waren. Het is daardoor moeilijk te achterhalen of een ziekte te linken is aan het gebruik van een specifiek medicijn. In een aantal gevallen wordt ook verwezen naar andere websites met informatie. Geen daarvan is echter van een wetenschappelijke of officiële instantie.

Bijwerkingen van medicatie worden in Nederland gemeld bij de fabrikant en het Bureau Diergeneesmiddelen. In Europees verband worden dergelijke meldingen door het European Medicines Agency (EMA) verzameld. Deze onderzoeken In het geval van mogelijke bijwerkingen of deze daadwerkelijk te wijten zijn aan het gebruikte medicijn. Onze ervaring met onder meer Bravecto is dat alle meldingen serieus genomen worden. De kosten van verder onderzoek worden in alle gevallen vergoed door de fabrikant, zodat duidelijk wordt of een ziekte daadwerkelijk een bijwerking is of niet. Tot op heden is geen enkele keer gebleken dat de op Facebook gemelde bijwerkingen te verwijten zijn aan Bravecto. In de meeste gevallen is verder onderzoek aangeboden, maar door de eigenaar afgewezen.

Nieuwe registratie

In het geval van Bravecto is er nog een belangrijke reden om twijfel aan de veiligheid weg te nemen. In 2016, drie jaar na de introductie van de Bravecto tablet, is de Bravecto pipet voor katten geïntroduceerd. Voordat deze pipet daadwerkelijk kon worden geleverd is Bravecto door medische instanties onder de loep genomen. Voor de registratie van dit nieuwe product is op landelijke en Europees niveau wederom gekeken naar alle veiligheidsstudies en de bijwerkingen die tot op dat moment bekend waren. Daaruit is gebleken dat Bravecto veilig is en ook de pipet voor de kat kon worden geregistreerd. In het geval van een onveilig product zou deze registratie nooit hebben plaatsgevonden.

Bij Dierenziekenhuis Eindhoven zitten wij bovenop ontwikkelingen rondom àlle door ons gebruikte en voorgeschreven medicijnen. Dankzij goede wetenschappelijke onderzoeken, onze eigen ervaring en de ervaringen van onze klanten staan wij nog steeds volledig achter Bravecto als veilig medicijn voor honden èn katten.

Lees verder over de bijwerkingen van Bravecto

Meer over Bureau Diergeneesmiddelen en bijwerkingen

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

" 50 weken zijn er op honden getest daarvan zijn een aantal honden overleden.Na de test zijn alle honden ingeslapen(gedood)dus kunnen ze niet weten wat de pillen op den duur voor schade aanricht.
Veel DA,S zijn gestopt met het voorschrijven van vlooien/tekenpillen omdat ze eerst het onderzoek willen afwachten want er komt een onderzoek.
Ik vind het eigenlijk vreselijk verdrietig dat honden moeten lijden en daarna gedood moeten worden enkel en alleen voor een vlooien/tekenpil.Had ik dit geweten dan had ik die troep om deze reden alleen al nooit gekocht.
  "

Ik vind het een goede actie van de dierenartsen die het tijdelijk uit de schappen hebben gehaald tot er meer bekend is over de veiligheid. 

Maar hoe komt u aan de informatie dat er honden zijn overleden tijdens het testen van het middel?

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Daar zijn rapporten van.Die waren wel over gedoseerd want dat hoort ook bij testen.

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

" Daar zijn rapporten van.Die waren wel over gedoseerd want dat hoort ook bij testen. "

 O, op die manier. Ik snap hem 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Daar zijn rapporten van.Die waren wel over gedoseerd want dat hoort ook bij testen. "

 

Waar kan ik die rapporten vinden? 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Hoe voeg ik een pdf bestand toe? 

Ik heb amerikaanse meldingen over bravecto.

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

Is het een online pdf bestand? Want dan kan je gewoon de link plaatsen. Anders weet ik het ook niet....

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Is het een online pdf bestand? Want dan kan je gewoon de link plaatsen. Anders weet ik het ook niet.... "

 Oh dat kan ik wel zo terug.

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

http://yourpetsneedthis.com/wp-content/uploads/2016/07/Bravecto-fluralaner-ADE-report-Q2-2016.pdf

Ik weet alleen niet in hoeverre deze cijfers betrouwbaar zijn... Kan iemand die er wel verstand van heeft dit misschien even beoordelen? Engels lezen wil nu niet zo goed lukken, kan me niet concentreren dus wil niet helemaal lukken om het door te lezen.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" http://yourpetsneedthis.com/wp-content/uploads/2016/07/Bravecto-fluralaner-ADE-report-Q2-2016.pdfIk weet alleen niet in hoeverre deze cijfers betrouwbaar zijn... Kan iemand die er wel verstand van heeft dit misschien even beoordelen? Engels lezen wil nu niet zo goed lukken, kan me niet concentreren dus wil niet helemaal lukken om het door te lezen. "

 Die bedoel ik! 

De cijfers zijn van de FDA en dus zeer betrouwbaar.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

In dat bestand wordt ook aangegeven op welke specifieke stof uit de bravecto is gereageerd.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" http://yourpetsneedthis.com/wp-content/uploads/2016/07/Bravecto-fluralaner-ADE-report-Q2-2016.pdfIk weet alleen niet in hoeverre deze cijfers betrouwbaar zijn... Kan iemand die er wel verstand van heeft dit misschien even beoordelen? Engels lezen wil nu niet zo goed lukken, kan me niet concentreren dus wil niet helemaal lukken om het door te lezen. "

 

Cijfers zijn zeker betrouwbaar, echter wordt er in het document zelf al benoemd dat dit enkel cijfers op papier zijn, en ze niet per definitie de waarheid zeggen.

 

"Accumulated ADE reports schould not be used to calculate indidence rates or estimates of drug risk, because there is no accurate way to determine how many animals were actually given the drug, which is needed as the denominator in calculations of incidence and relative risk" 

 

Daarbij wordt inderdaad ook benoemd dat een middel wat veel wordt ingezet van nature meer klachten binnen krijgt, nu juist omdat het veel gebruikt wordt. Elk middel krijgt namelijk klachten binnen, maar 1 die weinig gebruikt wordt zal minder klachten krijgen dan 1 die veel gebruikt wordt. 

 

"it is inappropriate to make use of adverse event data to compare the safety of different products. For example, if a drug is widely used to treat certain conditions, there may be more ADEs for that drug than another product that is not used as often"

 

Maar goed, wel leuk om bij de cijfers nu eens de precieze klachten te zien! 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Op de FB site;Is Bravecto veilig;staat bovenstaande stuk ook.

Dit is de reactie van de oprichter van die site;

 Hier wil ik dus als eigenaar slachtoffer graag op reageren. Ten eerste wordt er in dit stuk weer gesuggereerd dat hier op facebook alleen maar "anecdotes" verteld worden. Op zich al een dubieuze conclusie...Ik heb het overlijden van mijn hond gemeld bij MSD, en officieel een klacht ingediend bij de officiële instanties. De fabrikant zegt de gevallen serieus te nemen en te zullen onderzoeken. Bij mij kwamen na twee weken twee medewerkers van MSD langs voor een gesprek. Ik dacht "Mooi, ze nemen het dus serieus". Maar in dat gesprek werd alleen maar verteld dat hun product veilig is, en dat er geen bewijs is voor....(enz......). Sindsdien nooit meer wat van MSD gehoord. Dat noemen ze dus "serieus onderzoeken". Onze meningen zijn volgens MSD "in tegenspraak met de feiten uit wetenschappelijk onderzoek". Als ik de fabrikant was, dan zou ik dat onderzoek maar eens goed onder de loep nemen, want dan zou er daar wel eens wat aan kunnen schorten. Als er zo veel meldingen zijn (3000 klachten in europa, waarvan meer dan 600 met dodelijke afloop), dan is er toch iets goed mis. MSD moet stoppen met zich te verschuilen achter dit gebrekkige, kleinschalige onderzoek, waarna het product zo snel op de internationale markt is geplaatst

https://www.facebook.com/groups/isbravectoveilig/1219867798083914/?notif_t=group_activity&notif_id=1477300245522429

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Het zijn interessante cijfers, maar het ik vind deze zinnetjes toch wel de meeste waarde hebben (en juist déze waarschuwingen worden vaak weggelaten wanneer er met cijfertjes geslingerd wordt in een discussie):

- For any given ADE report, there is no certainty that the reported drug caused the adverse event.

- It is inappropriate to make use of adverse event data to compare the safety of different products.

 

En de belangrijkste in het geval van Bravecto op dit moment

- Underreporting occurs with most adverse event reporting systems. The frequency of reporting for a given drug product varies over time, and may be greater when the drug is newly marketed, or when media publicity occurs.

 

Het is dus goed dat alles gerapporteerd wordt, maar uiteindelijk kan je hier dus geen conclusies uit trekken.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" 50 weken zijn er op honden getest daarvan zijn een aantal honden overleden.Na de test zijn alle honden ingeslapen(gedood)dus kunnen ze niet weten wat de pillen op den duur voor schade aanricht.
Veel DA,S zijn gestopt met het voorschrijven van vlooien/tekenpillen omdat ze eerst het onderzoek willen afwachten want er komt een onderzoek.
Ik vind het eigenlijk vreselijk verdrietig dat honden moeten lijden en daarna gedood moeten worden enkel en alleen voor een vlooien/tekenpil.Had ik dit geweten dan had ik die troep om deze reden alleen al nooit gekocht.
  "

 

Hey Ria, had je deze rapporten dan nog...? 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

DR. FRAUKE GARBERS, BIOLOOG – OVER BRAVECTO EN FLURALANER

http://www.isbravectosafe.com/bravecto-files/101-DR-FRAUKE-GARBERS-BIOLOOG-Ned-BRAVECTO-EN-FLURALANER-en-de-werking-vh-middel.pdf

DR. FRAUKE GARBERS, BIOLOOG – OVER BRAVECTO EN FLURALANER (5 blz.) Vertaling: Michael van de Sande website: www.isbravectoveilig.nl Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=1065968503473845&fref=ts (Vertaling d.d. 23 juni 2016) IS BRAVECTO VEILIG ? - OVER BRAVECTO EN FLURALANER (= de werkzame stof) Dr. Frauke Garbers bioloog: Conservatieve vlooien- en tekenmiddelen in de vorm van “Spot-on” zijn klaarblijkelijk ouderwets. Het is tijd voor een “vernieuwing”. De sensationele kauwtablet voor honden tegen ecto-parasieten zoals vlooien en teken – blijvende gif-belasting van de hond gegarandeerd!

Waarom zo cynisch? We kijken er nog wat preciezer naar: Dit nieuwe “medicament” voor dieren met de werkzame stof “Fluralaner” van de firma Intervet Duitsland Gmbh, een onderneming van MSD ANIMAL HEALTH, doodt vlooien (Ctenocephalides felis) en teken (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus, Dermacentor variabilis) onmiddellijk en aanhoudend gedurende twaalf weken; de Bruine Hondenteek (Rhipicephalus sanguineus) meteen en gedurende acht weken. Voor een optimale vlooiencontrôle moet de behandeling daarom elke drie maanden herhaald worden.

De Bruine Hondenteek is hoofdzakelijk in Zuid-Europa wijd verbreid. Door importeren kan deze ook ten Noorden van de Alpen optreden. Ze komt echter lokaal voor in verwarmde ruimten als woningen, dierenverblijven etc.. “Fantastisch! Probleem Vlooien en Teken is nu eindelijk opgelost”, zullen velen opgelucht adem halend zeggen. Maar voorzichtig: Want zo eenvoudig ligt het blijkbaar niet. De Werking: TEN EERSTE werkt “Fluralaner” (Bravecto) systematisch tegen vlooien en teken. Dat wil zeggen, de werkzame stof wordt via het maag- en darmslijmvlies en aansluitend via de bloedbaan in de rest van het lichaam van de hond verspreid. De parasieten moeten via een bloedmaaltijd bij de gastheer (de hond) met Fluralaner in contact komen. Vlooien worden dan binnen acht uur en teken binnen twaalf uur gedood. En hier ligt het probleem. Men bereikt niet wat men wil bereiken: Tijdens de voedselopname van de parasiet op de gastheer ”(.....) kan het risico van overdracht van ziekten door parasieten niet worden uitgesloten”. Dit geeft de fabrikant aan : (www.msd-

tiergesundheit.de/products/bravecto/bravecto.aspx ). Maar daarover zou het toch juist moeten gaan!.... TEN TWEEDE heeft Bravecto geen afstotende/afwerende werking. Daarvoor heeft men dan een tweede medicament nodig, en dus een verdere, onnodige toxische / giftige belasting van de hond. Je kan je afvragen: Er wordt een nieuw middel voor dieren de hemel in geprezen, dat geen afwerende eigenschappen bezit tegen vlooien en teken, en dus geen bescherming biedt tegen de overdracht van ziekteverwekkers. Oplossing in de visie van de farma-lobby zal dan vermoedelijk zijn om daarvoor weer een “bescherm-enting” te geven. Dit betekent extra gezondheidsrisico’s voor de hond, en veilige bronnen van inkomsten voor dierenartsen en farmaceutische industrie. Hier wordt blijkbaar opzettelijk het vertrouwen en de goedgelovigheid van dierenbezitters benut, om een zakelijk voordeel te behalen. EEN PERFIDE BENADERING ! TEN DERDE, de langdurige werking van Fluralaner vanwege bepaalde farmaco-kinetische eigenschappen (farmacokinetiek = gezamenlijke werkingsprocessen die een medicament in het lichaam veroorzaakt): * de werkzame stof wordt voornamelijk opgeslagen in het vetweefsel, gevolgd door de lever, de nieren en in de spieren * relatief langzame afname in het plasma (halveringstijd 12 dagen) De werkzame stof blijft daarna nog lang in het lichaam van de hond.

Honden met overgewicht of obesitas honden lopen meer risico op toxische accumulatie dan honden met normaal gewicht (net als bij de mens). Als het middel – zoals wordt aanbevolen – om de drie maanden herhaald wordt, kan dit mogelijk leiden tot cumulatieve effecten. Het lichaam raakt het spul niet kwijt, lever en nieren moeten constant op volle snelheid werken. Nauwelijks een kans om te ontgiften. In plaats daarvan dreigen op langere termijn lever- en nierschade te ontstaan, met de bijbehorende ziekteverschijnselen. In die zin is de hond dan werkelijk het slachtoffer! Een gifbelasting van de hersenen bij de hond met Fluralaner kan niet duidelijk worden uitgesloten. Fluralaner heeft een remmend effect op het zenuwstelsel van vlooien en teken, waarmee het de zenuwimpulsen van de celmembranen blokkeert.

De parasieten raken verlamd en sterven daaraan. IS HET WERKELIJK ALLEEN VOOR DE PARASIETEN GIFTIG ? Meer precies: Fluralaner bezit een affiniteit met zogenaamde GABA (y-Aminoboterzuur) en glutamaatreceptoren. Met het “activeren” van deze receptoren worden de chloride-kanalen geopend in de cel-membranen van zenuw- en spiercellen. De chloride-instroom in de cel neemt toe, en de “hyper-polarisatie” (= het ongevoelig maken van de zenuwcel, daardoor minder gevoelig voor neurotransmitters, red.) voorkomt de verdere prikkeling van de zenuwcel (excitatie). Dit proces omvat alle delen van het lichaam (ledematen, luchtwegen, etc.). De genoemde receptoren bestaan alleen in de hersenen van de hond (en alle andere zoogdieren). GABA-receptoren zijn wijd verspreid in het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg), de neurotransmitter GABA maakt ongeveer 30 % deel uit van de totale hoeveelheid neurotransmitters. Het is de belangrijkste remmende (inhiberende) neurotransmitter bij mensen. Een intacte bloed-hersenbarrière beschermt het centrale zenuwstelsel – en dus ook de GABA-receptoren – tegen toxische/giftige stoffen of verbindingen. Of Fluralaner de bloedhersenbarrière echt niet kan passeren, is echter niet duidelijk.

Ontwormmiddelen (anthelmintica) met avermectinen als werkzame stof, werken blijkbaar volgens hetzelfde principe als Fluralaner. Ze remmen ook het zenuwstelsel als gevolg van hun affiniteit met GABA-receptoren. Daarom hier enige citaten over de werking van “avermectinen”: Hoewel de intacte bloed-hersenbarrière bij gewervelde dieren nauwelijks doorlaatbaar is voor avermectine, komt het desondanks ook bij neuronen in de hersenen van zoogdieren tot een versterking van de “GABA-erge” processen....”, aldus een proefschrift aan de universiteit van München uit het jaar 2011. (http://edoc.ub.uni-muenchen.de/13502/1/Schnerr_Cornelia_U.pdf ) . In gewoon Nederlands: Hoewel een intacte bloed-hersenbarrière in de hersenen van zoogdieren nauwelijks doorlaatbaar zou moeten zijn, treden er bij het geven van deze middelen versterkte reacties op bij de GABA-specifieke zenuwcellen. Zo volledig ondoorlaatbaar is de bloed-hersenbarrière dan dus niet! Bij voorbeeld vogels (in het bijzonder vinken en grasparkieten) reageren op deze middelen met “vermoeidheid”.

Voor honden met het zogenaamde MDR-1 defect (o.a. Collies, red.) kan een kleine hoeveelheid al dodelijk zijn! ( http://www.pan-germany.org/deu/~news-1220.html ) “Omdat GABA ook wordt aangetroffen in de hersenen van zoogdieren, wordt de binding aan GABA-receptoren ook beschouwd als de oorzaak van de toxische effecten van avermectinen...” ( http://borna-borreliose-herpes.de/allgemein/wurmkurenwirkstoffe.htm ). Avermectinen zijn lipofiele (van vet houdende) verbindingen, dus “...kunnen avermectinen zich verspreiden door de membranen van elke intacte bloed-hersenbarrière”. (http://www.vetpharm.uzh.ch/reloader.htm?clinitox/toxdb/SWN_022.htm?clinitox/swn/toxisw n.htm ). Celmembranen bestaan zoals bekend is grotendeels uit vetmoleculen! HET GEVAAR VAN ACCUMULATIE (stapelen van gifstoffen bij vaker gebruik, red.) Interessant in dit verband is een publicatie over avermectinen (http://www.pangermany.org/deu/~news-1220.html ) van Dr. Andreas Becker. Hij noemde neuro-degeneratieve veranderingen (achteruitgang van de functie van zenuwcellen, red.) in de hersenstam en de kleine hersenen van Beagles in een 53 weken durend onderzoek met avermectine!

Schade op de lange termijn kan daarom ook niet worden uitgesloten. En dat geldt zowel voor avermectines (ontwormmiddelen, red.) als isoxazolines (Fluralaner), die beide werken volgens hetzelfde farmaco-kinetische principe. De verklaringen over de mogelijke bijwerkingen van deze middelen zijn vermoedelijk gebaseerd op korte termijn experimenten, zoals gezegd. Zo wordt wel de acute toxische belasting waargenomen, maar niet de cumulatieve effecten (= ophopend/stapelend effect bij vaker gebruik van het middel bij de hond, red.).

Hierbij geldt de door de Nederlandse toxicoloog Henk Tennekes opnieuw in herinnering geroepen “Regel van Haber”: HET TOXISCHE EFFECT HANGT AF VAN HET PRODUCT, VAN DE CONCENTRATIE VAN DE STOF EN DE BLOOTSTELLINGSDUUR (wanneer geen eliminatie of afbouw van de werkzame stof plaats vindt). Dat wil zeggen: wanneer een dodelijke hoeveelheid van zo een gif 365 gram per dag is, treedt de dood eveneens op na één jaar bij een dagelijkse opname van 1 gram. Bij de toelating van avermectine “Ivermectin” door de EMA (European Medicine Agency) werd alleen de acute toxiciteit/giftigheid beschouwd. Bij een 53 weken durende test bij Beagles met het avermectine middel “Eprinomectin” werden reeds 1994 neuro-degeneratieve veranderingen in de hersenstam en de kleine hersenen vastgesteld”. (http://www.pan-germany.org/deu/~news-1220.html ). Men kan zich afvragen, waarom Bravecto niet ook als “ontworm-middel” (anthelminticum) verkocht wordt. Men kan zo meer winst maken met twee aparte, antiparasitaire middelen. Een paar woorden over de internationale betekenis van Fluralaner. Geneesmiddelen als “Valdecoxib” en “Parecoxib” als selectieve “cyclo-oxigenase-remmers (niet steroïdale reumatica) behoren tot dezelfde klasse van ‘geneesmiddelen’ als Fluralaner, namelijk de “Isoxazolines”. “Valdecoxib” is sinds 2005 niet meer toegelaten. “Parecoxib” is in Zwitserland uit veiligheidsoverwegingen uit de markt genomen, in de USA is dit middel niet toegelaten. In Duitsland is Parecoxib nog op de markt. Uit dit alles vormt iedere lezer zijn eigen oordeel.... Dr. Frauke Garbers, bioloog Vertaling: Michael van de Sande bronnen: http://www.msd-tiergesundheit.de/products/bravecto/bravecto.aspx http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/medicines/veterinary/medicines/0025 26/vet_med_000285.jsp&mid=WC0b01ac058001fa1c http://www.hunde-ratgeber.eu/neues-zeckenmittel.html http://www.pan-germany.org/deu/~news-1220.html http://ec.europa.eu/health/documents/communityregister/2014/20140211127740/anx_127740_de.pdf http://de.wikipedia.org/wiki/GABA-Rezeptor http://de.wikipedia.org/wiki/COX-2-Hemmer http://de.wikipedia.org/wiki/Braune_Hundezecke

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" DR. FRAUKE GARBERS, BIOLOOG – OVER BRAVECTO EN FLURALANER
http://www.isbravectosafe.com/bravecto-files/101-DR-FRAUKE-GARBERS-BIOLOOG-Ned-BRAVECTO-EN-FLURALANER-en-de-werking-vh-middel.pdf
DR. FRAUKE GARBERS, BIOLOOG – OVER BRAVECTO EN FLURALANER (5 blz.) Vertaling: Michael van de Sande website: www.isbravectoveilig.nl Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=1065968503473845&fref=ts (Vertaling d.d. 23 juni 2016) IS BRAVECTO VEILIG ? - OVER BRAVECTO EN FLURALANER (= de werkzame stof) Dr. Frauke Garbers bioloog: Conservatieve vlooien- en tekenmiddelen in de vorm van “Spot-on” zijn klaarblijkelijk ouderwets. Het is tijd voor een “vernieuwing”. De sensationele kauwtablet voor honden tegen ecto-parasieten zoals vlooien en teken – blijvende gif-belasting van de hond gegarandeerd!
Waarom zo cynisch? We kijken er nog wat preciezer naar: Dit nieuwe “medicament” voor dieren met de werkzame stof “Fluralaner” van de firma Intervet Duitsland Gmbh, een onderneming van MSD ANIMAL HEALTH, doodt vlooien (Ctenocephalides felis) en teken (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus, Dermacentor variabilis) onmiddellijk en aanhoudend gedurende twaalf weken; de Bruine Hondenteek (Rhipicephalus sanguineus) meteen en gedurende acht weken. Voor een optimale vlooiencontrôle moet de behandeling daarom elke drie maanden herhaald worden.
De Bruine Hondenteek is hoofdzakelijk in Zuid-Europa wijd verbreid. Door importeren kan deze ook ten Noorden van de Alpen optreden. Ze komt echter lokaal voor in verwarmde ruimten als woningen, dierenverblijven etc.. “Fantastisch! Probleem Vlooien en Teken is nu eindelijk opgelost”, zullen velen opgelucht adem halend zeggen. Maar voorzichtig: Want zo eenvoudig ligt het blijkbaar niet. De Werking: TEN EERSTE werkt “Fluralaner” (Bravecto) systematisch tegen vlooien en teken. Dat wil zeggen, de werkzame stof wordt via het maag- en darmslijmvlies en aansluitend via de bloedbaan in de rest van het lichaam van de hond verspreid. De parasieten moeten via een bloedmaaltijd bij de gastheer (de hond) met Fluralaner in contact komen. Vlooien worden dan binnen acht uur en teken binnen twaalf uur gedood. En hier ligt het probleem. Men bereikt niet wat men wil bereiken: Tijdens de voedselopname van de parasiet op de gastheer ”(.....) kan het risico van overdracht van ziekten door parasieten niet worden uitgesloten”. Dit geeft de fabrikant aan : (www.msd-
tiergesundheit.de/products/bravecto/bravecto.aspx ). Maar daarover zou het toch juist moeten gaan!.... TEN TWEEDE heeft Bravecto geen afstotende/afwerende werking. Daarvoor heeft men dan een tweede medicament nodig, en dus een verdere, onnodige toxische / giftige belasting van de hond. Je kan je afvragen: Er wordt een nieuw middel voor dieren de hemel in geprezen, dat geen afwerende eigenschappen bezit tegen vlooien en teken, en dus geen bescherming biedt tegen de overdracht van ziekteverwekkers. Oplossing in de visie van de farma-lobby zal dan vermoedelijk zijn om daarvoor weer een “bescherm-enting” te geven. Dit betekent extra gezondheidsrisico’s voor de hond, en veilige bronnen van inkomsten voor dierenartsen en farmaceutische industrie. Hier wordt blijkbaar opzettelijk het vertrouwen en de goedgelovigheid van dierenbezitters benut, om een zakelijk voordeel te behalen. EEN PERFIDE BENADERING ! TEN DERDE, de langdurige werking van Fluralaner vanwege bepaalde farmaco-kinetische eigenschappen (farmacokinetiek = gezamenlijke werkingsprocessen die een medicament in het lichaam veroorzaakt): * de werkzame stof wordt voornamelijk opgeslagen in het vetweefsel, gevolgd door de lever, de nieren en in de spieren * relatief langzame afname in het plasma (halveringstijd 12 dagen) De werkzame stof blijft daarna nog lang in het lichaam van de hond.
Honden met overgewicht of obesitas honden lopen meer risico op toxische accumulatie dan honden met normaal gewicht (net als bij de mens). Als het middel – zoals wordt aanbevolen – om de drie maanden herhaald wordt, kan dit mogelijk leiden tot cumulatieve effecten. Het lichaam raakt het spul niet kwijt, lever en nieren moeten constant op volle snelheid werken. Nauwelijks een kans om te ontgiften. In plaats daarvan dreigen op langere termijn lever- en nierschade te ontstaan, met de bijbehorende ziekteverschijnselen. In die zin is de hond dan werkelijk het slachtoffer! Een gifbelasting van de hersenen bij de hond met Fluralaner kan niet duidelijk worden uitgesloten. Fluralaner heeft een remmend effect op het zenuwstelsel van vlooien en teken, waarmee het de zenuwimpulsen van de celmembranen blokkeert.
De parasieten raken verlamd en sterven daaraan. IS HET WERKELIJK ALLEEN VOOR DE PARASIETEN GIFTIG ? Meer precies: Fluralaner bezit een affiniteit met zogenaamde GABA (y-Aminoboterzuur) en glutamaatreceptoren. Met het “activeren” van deze receptoren worden de chloride-kanalen geopend in de cel-membranen van zenuw- en spiercellen. De chloride-instroom in de cel neemt toe, en de “hyper-polarisatie” (= het ongevoelig maken van de zenuwcel, daardoor minder gevoelig voor neurotransmitters, red.) voorkomt de verdere prikkeling van de zenuwcel (excitatie). Dit proces omvat alle delen van het lichaam (ledematen, luchtwegen, etc.). De genoemde receptoren bestaan alleen in de hersenen van de hond (en alle andere zoogdieren). GABA-receptoren zijn wijd verspreid in het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg), de neurotransmitter GABA maakt ongeveer 30 % deel uit van de totale hoeveelheid neurotransmitters. Het is de belangrijkste remmende (inhiberende) neurotransmitter bij mensen. Een intacte bloed-hersenbarrière beschermt het centrale zenuwstelsel – en dus ook de GABA-receptoren – tegen toxische/giftige stoffen of verbindingen. Of Fluralaner de bloedhersenbarrière echt niet kan passeren, is echter niet duidelijk.
Ontwormmiddelen (anthelmintica) met avermectinen als werkzame stof, werken blijkbaar volgens hetzelfde principe als Fluralaner. Ze remmen ook het zenuwstelsel als gevolg van hun affiniteit met GABA-receptoren. Daarom hier enige citaten over de werking van “avermectinen”: Hoewel de intacte bloed-hersenbarrière bij gewervelde dieren nauwelijks doorlaatbaar is voor avermectine, komt het desondanks ook bij neuronen in de hersenen van zoogdieren tot een versterking van de “GABA-erge” processen....”, aldus een proefschrift aan de universiteit van München uit het jaar 2011. (http://edoc.ub.uni-muenchen.de/13502/1/Schnerr_Cornelia_U.pdf ) . In gewoon Nederlands: Hoewel een intacte bloed-hersenbarrière in de hersenen van zoogdieren nauwelijks doorlaatbaar zou moeten zijn, treden er bij het geven van deze middelen versterkte reacties op bij de GABA-specifieke zenuwcellen. Zo volledig ondoorlaatbaar is de bloed-hersenbarrière dan dus niet! Bij voorbeeld vogels (in het bijzonder vinken en grasparkieten) reageren op deze middelen met “vermoeidheid”.
Voor honden met het zogenaamde MDR-1 defect (o.a. Collies, red.) kan een kleine hoeveelheid al dodelijk zijn! ( http://www.pan-germany.org/deu/~news-1220.html ) “Omdat GABA ook wordt aangetroffen in de hersenen van zoogdieren, wordt de binding aan GABA-receptoren ook beschouwd als de oorzaak van de toxische effecten van avermectinen...” ( http://borna-borreliose-herpes.de/allgemein/wurmkurenwirkstoffe.htm ). Avermectinen zijn lipofiele (van vet houdende) verbindingen, dus “...kunnen avermectinen zich verspreiden door de membranen van elke intacte bloed-hersenbarrière”. (http://www.vetpharm.uzh.ch/reloader.htm?clinitox/toxdb/SWN_022.htm?clinitox/swn/toxisw n.htm ). Celmembranen bestaan zoals bekend is grotendeels uit vetmoleculen! HET GEVAAR VAN ACCUMULATIE (stapelen van gifstoffen bij vaker gebruik, red.) Interessant in dit verband is een publicatie over avermectinen (http://www.pangermany.org/deu/~news-1220.html ) van Dr. Andreas Becker. Hij noemde neuro-degeneratieve veranderingen (achteruitgang van de functie van zenuwcellen, red.) in de hersenstam en de kleine hersenen van Beagles in een 53 weken durend onderzoek met avermectine!
Schade op de lange termijn kan daarom ook niet worden uitgesloten. En dat geldt zowel voor avermectines (ontwormmiddelen, red.) als isoxazolines (Fluralaner), die beide werken volgens hetzelfde farmaco-kinetische principe. De verklaringen over de mogelijke bijwerkingen van deze middelen zijn vermoedelijk gebaseerd op korte termijn experimenten, zoals gezegd. Zo wordt wel de acute toxische belasting waargenomen, maar niet de cumulatieve effecten (= ophopend/stapelend effect bij vaker gebruik van het middel bij de hond, red.).
Hierbij geldt de door de Nederlandse toxicoloog Henk Tennekes opnieuw in herinnering geroepen “Regel van Haber”: HET TOXISCHE EFFECT HANGT AF VAN HET PRODUCT, VAN DE CONCENTRATIE VAN DE STOF EN DE BLOOTSTELLINGSDUUR (wanneer geen eliminatie of afbouw van de werkzame stof plaats vindt). Dat wil zeggen: wanneer een dodelijke hoeveelheid van zo een gif 365 gram per dag is, treedt de dood eveneens op na één jaar bij een dagelijkse opname van 1 gram. Bij de toelating van avermectine “Ivermectin” door de EMA (European Medicine Agency) werd alleen de acute toxiciteit/giftigheid beschouwd. Bij een 53 weken durende test bij Beagles met het avermectine middel “Eprinomectin” werden reeds 1994 neuro-degeneratieve veranderingen in de hersenstam en de kleine hersenen vastgesteld”. (http://www.pan-germany.org/deu/~news-1220.html ). Men kan zich afvragen, waarom Bravecto niet ook als “ontworm-middel” (anthelminticum) verkocht wordt. Men kan zo meer winst maken met twee aparte, antiparasitaire middelen. Een paar woorden over de internationale betekenis van Fluralaner. Geneesmiddelen als “Valdecoxib” en “Parecoxib” als selectieve “cyclo-oxigenase-remmers (niet steroïdale reumatica) behoren tot dezelfde klasse van ‘geneesmiddelen’ als Fluralaner, namelijk de “Isoxazolines”. “Valdecoxib” is sinds 2005 niet meer toegelaten. “Parecoxib” is in Zwitserland uit veiligheidsoverwegingen uit de markt genomen, in de USA is dit middel niet toegelaten. In Duitsland is Parecoxib nog op de markt. Uit dit alles vormt iedere lezer zijn eigen oordeel.... Dr. Frauke Garbers, bioloog Vertaling: Michael van de Sande bronnen: http://www.msd-tiergesundheit.de/products/bravecto/bravecto.aspx http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/medicines/veterinary/medicines/0025 26/vet_med_000285.jsp&mid=WC0b01ac058001fa1c http://www.hunde-ratgeber.eu/neues-zeckenmittel.html http://www.pan-germany.org/deu/~news-1220.html http://ec.europa.eu/health/documents/communityregister/2014/20140211127740/anx_127740_de.pdf http://de.wikipedia.org/wiki/GABA-Rezeptor http://de.wikipedia.org/wiki/COX-2-Hemmer http://de.wikipedia.org/wiki/Braune_Hundezecke "

Oh, ik had begrepen dat dit artikel onzin was? 

Verkeerd begrepen dan! 

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

" Op de FB site;Is Bravecto veilig;staat bovenstaande stuk ook.
Dit is de reactie van de oprichter van die site;
 Hier wil ik dus als eigenaar slachtoffer graag op reageren. Ten eerste wordt er in dit stuk weer gesuggereerd dat hier op facebook alleen maar "anecdotes" verteld worden. Op zich al een dubieuze conclusie...Ik heb het overlijden van mijn hond gemeld bij MSD, en officieel een klacht ingediend bij de officiële instanties. De fabrikant zegt de gevallen serieus te nemen en te zullen onderzoeken. Bij mij kwamen na twee weken twee medewerkers van MSD langs voor een gesprek. Ik dacht "Mooi, ze nemen het dus serieus". Maar in dat gesprek werd alleen maar verteld dat hun product veilig is, en dat er geen bewijs is voor....(enz......). Sindsdien nooit meer wat van MSD gehoord. Dat noemen ze dus "serieus onderzoeken". Onze meningen zijn volgens MSD "in tegenspraak met de feiten uit wetenschappelijk onderzoek". Als ik de fabrikant was, dan zou ik dat onderzoek maar eens goed onder de loep nemen, want dan zou er daar wel eens wat aan kunnen schorten. Als er zo veel meldingen zijn (3000 klachten in europa, waarvan meer dan 600 met dodelijke afloop), dan is er toch iets goed mis. MSD moet stoppen met zich te verschuilen achter dit gebrekkige, kleinschalige onderzoek, waarna het product zo snel op de internationale markt is geplaatst
https://www.facebook.com/groups/isbravectoveilig/1219867798083914/?notif_t=group_activity&notif_id=1477300245522429
  "

 Klopt! Diegene die dat stuk geplaatst heeft ben ik

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Guys, seriously?

Nog steeds geen autopsie op welke overleden hond ook verricht en toch blijven mensen met zogenaamde 'feiten' komen?

 

Ik heb MSD aan de lijn gehad vandaag, ik werk in een dierenartsenpraktijk namelijk waar we het ook verkopen, en ze zijn momenteel bezig met een brief opstellen waarin ze hun uitleg zullen doen. Bravecto gaat niet uit de markt, aangezien er geen wetenschappelijke bewijzen zijn dat het acuut leverfalen komt door de Bravecto. 

 

Dus, plaats dat je hier spanning en sensatie gaat lopen brengen; relax gewoon en geef gewoon een ander middel...

honden page profiel WolterWolter

honden foto van Wolter

"  
Jij gelooft zeker alles wat op internet staat? Doe jezelf een plezier en verdiep je eens aan de wetenschappelijke kant van een onderwerp, voordat je allemaal onzin gaat rondspuien 
 
En dan allemaal helemaal dat stukje ... "De da is er blij mee"... man man man, nee, zeg dan alsjeblieft gewoon helemaal niks   "

 Dierenarts toevallig????

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"  Dierenarts toevallig???? "

 

Dan mag je wel even heel sceptisch zijn over die dierenarts, en naar de bronnen vragen. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 35 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 3536 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^