Ervaringen met (afgekeurde) hulphond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik denk in ieder geval dat jullie er verstandig aan doen dat als jullie hem adopteren, gelijk een gedragstherapeut in te schakelen zodat zij jullie handvatten kan geven hoe ermee om te gaan :)

honden page profiel ElianneElianne

honden foto van Elianne

Aanstaande maandag halen we Zorba op!! :D volgende week vrijdag beginnen we met een cursus met o.a. een gedragstest bij de Martin Gaus school in Heerenveen. Na een klein weekje wennen direct aan de slag. 

Iemand van jullie ervaring met een Martin Gaus hondenschool? 

 

Nu begint het lange wachten tot we hem op mogen halen..

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat fijn dat jullie de hond ophalen, uit het verhaal lijkt het me een hele fijne hond.

En heel goed dat jullie er mee aan de slag gaan!

 

Ik zit met Black op een Martin Gaus hondenschool.

Heel positief daarover, het zijn vakkundige mensen die er de trainingen doen.

Er wordt positief getraind, dus geen slipkettingen, fysieke afstraffing etc.

Ook wordt er individueel naar hond/baas gekeken.

Wat werkt voor de ene hond hoeft voor de ander niet zo te zijn.

En daar wordt echt aandacht aan geschonken, om uit te zoeken wat voor een bepaalde hond/baas combinatie het beste werkt.

Tijdens de lessen is het niet alleen zit, af, blijf maar er worden ook andere dingen tussendoor gedaan om het voor hond en baas leuk en interessant te houden.

(zoals slalommen, laag sprongetje, op een ton staan, spelletje etc.).

Black is altijd super enthousiast als we daar op het terrein komen.

 

 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Wat leuk!!! Gefeliciteerd:-) (en nog oo mijn verjaardag ook:p!)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ach en als dat het enige was dat hij tekeer ging tegen een hond die boven het raam uit kwam dan komt het vast wel goed. Ik denk ook dat dat er nog wel uit te krijgen is zonder veel problemen.
Denk ook verder dat de problemen wel redelijk meevallen anders waren ze vast niet een jaar door gegaan met deze hond en was hij al eerder herplaatst

Wens je heel veel geluk met je aanwinst ;-)

honden page profiel YukiYuki

honden foto van Yuki

Goed nieuws Elianne! Weet zeker dat jullie dol op elkaar gaan worden! Maandag direct foto's sturen graag!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Wat leuk, gefeliciteerd!! Heel veel plezier met hem! :-D

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

En hoe gaat het met jullie en zorba?

honden page profiel ElianneElianne

honden foto van Elianne

Dag alle geïnteresseerden!!

 

Na een enerverende aantal dagen even een update van het grote zwarte schoffie dat in ons leven is gekomen.

Zorba maakt het uitstekend, ik heb deze week vrij en wandel veel met hem om een band op te bouwen. Ondertussen laat ik hem natuurlijk wennen om alleen te zijn door af en toe een uurtje weg te blijven. Net zelfs twee uren weggebleven en hij lag netjes te slapen zonder ook maar iets gesloopt te hebben. In zijn vorige gezin was dit namelijk een reden om afstand van hem te doen, hier nog niets van gemerkt. Ook z'n obsessieve geblaf waarvoor hij is weggedaan is niet overdreven aanwezig. Tuurlijk meneer blaft wel eens, maar dat is een waaks blafje van wie komt daar aan?!? Of wat is dat voor geluid?! De konijnen lopen hier los in de tuin, voor een hond toch iets om helemaal dol van te worden, maar hij kijkt vijf minuutjes door het raam naar het vreemde spektakel en gaat weer verder met zijn bot/speeltje. 

Onze omgeving reageert geweldig op hem. Uit alle hoeken krijg ik oppasadresjes aangeboden. Heerlijk gevoel. Ik werk voornamelijk vanuit huis, dus hij kan lekker veel thuis zijn of gaat met mijn vriend mee naar onze boerderij. Vanmorgen gingen ze twee de koeien ophalen uit het land. Vriendlief op de quad en Zorba netjes volgend. 

De enige domper op de vreugde is de onderlinge relatie tussen de hond en de katten. 3 van de 4 katten zijn geen hond gewend van zijn grootte. Wel een kleiner exemplaar. Wat het vervolgens nog moeilijker maakt is dat meneer de labradoodle er als een dolle stier achteraan vliegt als de katten besluiten weg te lopen/rennen. Het jachtinstinct jegens katten is ruimschoots aanwezig. Daarbij blaft hij en je kunt je voorstellen dat er voor de katten niets zo angstaanjagend is als een groot zwart blaffend gevaarte achter je aan. 

Zorba zal ze niets doen, maar maakt dat de kat wijs. 

We trainen er nu hard op door op tijd in te grijpen en Zorba is hier wel gevoelig voor. De strenge EEEHHHHH!! NEEE!! hebben invloed, maar elke blaf richting de kat die we niet konden voorkomen is 1 te veel. De katten wonen boven, deden ze altijd al, maar moeten perse beneden komen eten. Misschien niet in de keuken als voorheen, maar dan in de gang of op een tradtrede. Zorba staat dan samen met mij ook in de gang terwijl de poezen eten en hem in rustige staat kunnen bewonderen. Dit doet hij goed en dit wordt uitbundig gevierd.

Wij zetten ons beste beentje voor de komende 3 weken proeftijd en beslissen dan.

Tips? Natuurlijk van harte welkom!

 

Later meer!

 

 

 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Super leuk om te lezen! Mooi dat het zo goed gaat:-) hopen dat het met de katten ook snel went, dat de lol van het achterna rennen eraf gaat! Haha die oppas aanbodjes ken ik! Sommige mensen zouden me er bijna voor betalen om op te mogen passen;-)

Werken jullie trouwens nog steeds met de commando's van hulphond? Gewoon nieuwsgierig hoor:p

honden page profiel ElianneElianne

honden foto van Elianne

Hoi Maud ja we gebruiken alle commando's die hij heeft geleerd bij stichting hulphond. Hij luistert hier heel goed naar. Drop it, handshake en be free worden dagelijks gebruikt. 

Heerlijk beestje, al is het voor ons als nieuwe hondenbezitters wel wennen aan al die eigenaardigheden die bij honden horen. Zo heerlijk lomp vergeleken met een kat. 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat geweldig! Gefeliciteerd!

Volgens mij krijgen jullie een ontzettend lieve en opgevoede hond hihi. Onze labradoodle is ook een watje ;) Ze zijn gewoon erg gevoelig.. maar verder zijn het heerlijke grote knuffelberen! 

 

Ik ben heel benieuwd naar foto's :)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Wat betreft de katten, je kan het proberen met een 'leave it' commando. Dat kan je gebruiken voor eten (zoals in dit filmpje) maar ook voor dingen waar de hond achteraan wil,gaan.

http://youtu.be/zNAOe1djDyc

Dit moet je wel een aantal keren doen en langzaam opbouwen en vooral zorgen dat je hond GEEN succes kan behalen en dus niet achter de katten aan kan gaan. Je begint dus eerst met hem 'leave it' te leren met iets dat makkelijker is dan de katten, bv met iets lekkers als 'prooi' of met een speeltje zodat hij de essentie van het commando (niet pakken wat hij wil pakken maar naar jou kijken en beloond worden) snapt. Dan ga je opbouwen met de katten. Ik zou dan de leave it ook opvolgen met iets dat totaal tegengesteld is aan jagen, bv een zit en dat belonen. Ik heb bij mijn vorige husky dit gecombineerd met een 'touch' waardoor hij bij het zien van konijnen met zijn neus tegen mijn hand aan kwam duwen ipv mijn arm uit de kom te trekken. Een hele verbetering. (Met het huidige geboefte ben ik helaas nog niet zover....)

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik ben wel benieuwd hoe het is afgelopen en hoe het gaat?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb geen ervaring met afgekeurde hulphonden, maar als je invoren voldoende info krijgt kun je je eventueel al verdiepen in bepaalde problematiek en voor sommige dingen zou je een gedragsdeskunige kunnen benaderen voor advies. Sommige dingen zullen wellicht geaccepteerd moeten worden. Het blaffen tegen iemand met een muts is door middel van vertrouwen tijd geduld etc prima aan te werken het blaffen is wel te begeleiden maar of je de hond over de angst op zich heen kunt krijgen dat is afwachten. Maar op basis van vertrouwen is een hond prima te leren gewoon mee te lopen vertrouwend op jou. 

 

Ik denk dat het heel mooi is om zo'n hond een vast gouden mandje aan te bieden en tja je kan zeggen is het slim met geen ervaring ja met een pup loop je ook tegen van alles aan leren doe je toch als je een hond hebt gaande weg leer je van elkaar en haal je her en der informatie vandaan om dingen in zo goed mogelijke baan te leiden. 

 

Ik vind dat het super is dat jullie dit doen en qua labradoodels er zitten best wat eigenaren op het forum met een labradoodle en die wellicht kunnen helpen in extra info over deze honden en de rest ontdek je gaande weg.

 

Informatie verkrijgen verdiepen in deze honden en er gewoon voor gaan 

 

honden page profiel ElianneElianne

honden foto van Elianne

Dag allen,

 

Met Zorba gaat het goed, al is de proefperiode verlengd met drie weken. Dit omdat hij en de poezen elkaar nog niet willen accepteren. Er zit wel vooruitgang in, maar het heeft gewoon veel tijd nodig. In de eerste drie weken kon ik weinig zeggen of het ooit tot rust komt, dus hebben we samen met de Stichting dit besloten. 

Na 6 weken moeten we meer vooruitgang hebben geboekt. We doen ons uiterste best.

Fingers crossed!

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als er ten alle tijden een veilige ruimte is waar de katten heen kunnen, komt het wel goed hoor.

 

Hier heeft het met Ringo ook een tijd geduurd Garfield ligt s'avonds vaak bij Sadi en Ringo waagt zich ook steeds vaker dichter bij Sadi (maar alleen als ze rustig ligt). Garfield loopt zelfs op zijn gemakje onder Sadi door en om haar poten heen. 

Ze zijn alleen wel Allert op haar speelse buien maar zo gauw ze achter een van de katjes aan wil rennen in een speelse bui hoeven we alleen maar Sadi Nee te zeggen en dan weet ze weer even dat dat niet de bedoeling was.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Dag allen,
 
Met Zorba gaat het goed, al is de proefperiode verlengd met drie weken. Dit omdat hij en de poezen elkaar nog niet willen accepteren. Er zit wel vooruitgang in, maar het heeft gewoon veel tijd nodig. In de eerste drie weken kon ik weinig zeggen of het ooit tot rust komt, dus hebben we samen met de Stichting dit besloten. 
Na 6 weken moeten we meer vooruitgang hebben geboekt. We doen ons uiterste best.
Fingers crossed!
  "

 Hier hebben we er ook een aantal maanden over gedaan hoor.

Vanaf het begin is de ruimte boven voor de kat. Daar staat ook haar eten en yara mag niet boven komen. Verder zijn er een hoop kasten beneden waar de kat op kan springen. 

 

Met yara hebben we vanaf dag 1 getraind om de kat met rust te laten, maar dit kost veel moeite haha.

Inmiddels (ongeveer na 5 maanden) liggen ze regelmatig naast elkaar op de bank. Ik heb zelfs nog hoop dat ik ze een keer gezellig tegen elkaar aan zie liggen.

Dus ik ben bang dat 6 weken nog te kort is om er iets over te zeggen, maar uiteindelijk zal het vast goedkomen. 

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Elianne,

geweldig dat jullie een voorlopige proef hebben met de hond.Zo te horen een geweldige leuke hond met een paar vervelende dingetjes, die met geduld vast opgelost kunnen worden.
Misschien een idee om aan andere labradoodle baasjes te vragen hoe hun hond/en omgaan met katten.Helaas zijn de vrienden die ik noemde in mijn eerste reactie, hun prachtige Russische poes kwijtgeraakt door het gejaag van de hond.Ook daar hebben ze maanden aan gewerkt maar helaas is dat nooit goed gekomen. En je katten boven laten leven en de hond beneden vind ik geen optie,deze oplossing lees ik wel eens maar een kat heeft het hele huis en het is verdrietig als je ze gaat verbannen naar een boven etage,uiteindelijk heb je die toch ook voor je plezier.Ik hoop dat andere je kunnen geruststellen in dit.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als we er zijn hebben we een klemhekje met kattenluikje. Zo kunnen ze wel overal komen maar ook altijd een veilig heenkomen zoeken.

honden page profiel ElianneElianne

honden foto van Elianne

Helene, dat de kat weg liep van huis heb ik ook al eens gehoord en is iets waar ik hier zeer waakzaam op ben. 

De katten moeten inderdaad gewoon beneden kunnen rondlopen als zij dat willen, want ze eeuwig gescheiden houden wil ik niet. De katten waren eerder een hebben meer rechten wat dat betreft. 

Ik wil alles op alles hebben gezet in deze 6 weken van proef en dan vooruitgang zien. Het hoeft niet samen te slapen oid. Elkaar negeren is waar ik naar streef.

Buiten train ik ook hard met hem op het najagen van katten door simpelweg stil te gaan staan als meneer gaat trekken aan de riem. Pas lopen als hij ontspannen naast staat. Heel consequent, gewoon geen enkele kat najagen. 

Hij begint al te begrijpen dat katten een no go zijn, maar lastig is het wel voor hem. 

 

Het is wel zo, hoe langer de proefperiode duurt hoe meer wij ons hechten en hij aan ons. Dus 6 weken is de max en dan valt er een beslissing. Ik heb er een goed gevoel bij, let's do this.

 

 

 

 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Helene, dat de kat weg liep van huis heb ik ook al eens gehoord en is iets waar ik hier zeer waakzaam op ben. 
De katten moeten inderdaad gewoon beneden kunnen rondlopen als zij dat willen, want ze eeuwig gescheiden houden wil ik niet. De katten waren eerder een hebben meer rechten wat dat betreft. 
Ik wil alles op alles hebben gezet in deze 6 weken van proef en dan vooruitgang zien. Het hoeft niet samen te slapen oid. Elkaar negeren is waar ik naar streef.
Buiten train ik ook hard met hem op het najagen van katten door simpelweg stil te gaan staan als meneer gaat trekken aan de riem. Pas lopen als hij ontspannen naast staat. Heel consequent, gewoon geen enkele kat najagen. 
Hij begint al te begrijpen dat katten een no go zijn, maar lastig is het wel voor hem. 
 
Het is wel zo, hoe langer de proefperiode duurt hoe meer wij ons hechten en hij aan ons. Dus 6 weken is de max en dan valt er een beslissing. Ik heb er een goed gevoel bij, let's do this.
 
 
 
 
  "

 Bij ons heeft het trainen met de clicker trouwens erg gegolpen ivm de timing. 

Ik zette yara naast me terwijl de kat rond liep. Elke keer als yara weg keek van de kat en rustig bleef (ookal was het maar een seconde) beloonde we haar. Dit eerst op grote afstand en langzaam aan dichterbij.

Er zijn ook filmpjes van op YouTube. 

 

Misschien deden jullie het al op deze manier, maar zo niet dan is het misschien een handige tip.

peggy (Gast)

Hallo Elianne, wij zouden heel graag ook een afgerichte hulphond adopteren. Hoe is het bji jou verlopen? Via welke organisatie heb jij jouw hond aangeboden gekregen? Onze tuin is bijna klaar en dan willen we heel graag ons gezin uitbreiden met een hond. Het zou heel fijn zijn om samen met hem of haar naar mijn werk te kunnen. Ik werk in een bejaardentehuis en daar zijn ze gek van dieren, als die rustig zijn natuurlijk. Zo zou onze toekomstige schat bijna nooit alleen hoeven te zijn, echt zo iets van samen uit, samen thuis.

Groetjes,

Peggy

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Aanstaande maandag halen we Zorba op!! <img class=" /> volgende week vrijdag beginnen we met een cursus met o.a. een gedragstest bij de Martin Gaus school in Heerenveen. Na een klein weekje wennen direct aan de slag. 

Iemand van jullie ervaring met een Martin Gaus hondenschool? 

 

Nu begint het lange wachten tot we hem op mogen halen..

 

  "

 

Leuk dat hij bij jullie komt wonnen.
Ik train met Diva bij een martin gaus hondenschool vind het heel fijn en worden goed geholpen

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

6 weken proefperiode...is wel lang, zeker gezien vanuit het oogpunt van de hond, als hij nu nog terug moet

 

En de reden waarom, ik had reeds lang de knoop doorgehakt. Heb mijn leven lang katten, die er meestal eerst waren en neen, dat gaat niet steeds goed met de hond, jagen zit er dikwijls in. Maar ik maak me daar nooit druk in, zeker niet als de hond niet echt kwaad in zin heeft. En het komt steeds in orde, maar soms duurt dat stukken langer dan 6 weken, want 6 weken is in dat opzicht niets.

 

Voor mij is dat echter geen reden om een hond retour te brengen. Hij zal wel wennen aan de katten, vreemde katten kunnen later nog altijd zijn jachtinstinct oproepen, maar ze weten dan wel wie de eigen katten zijn. Die laten ze dan met rust.

 

Ken zoveel huisgezinnen waar een hond aanvankelijk de katten achterna joeg, maar waar het later toch op zijn pootjes terecht kwam. Is iets anders als de hond in kwestie ze echt wil doodbijten, maar anders....katten zijn ook niet van porselein.  En voor je denkt dat ik niets van katten weet, we hadden er bij tijden soms wel 5 + hond. 

 

De katten waren er ook telkens eerst, maar toch vond ik dat zij zich in het begin ook maar wat moesten aanpassen, langzaamaan beetje bij beetje kom je er dan wel. Vaak willen wij mensen toch alles veel te snel. Want in dit soort dingen doe je stappen vooruit en vervolgens weer een paar achteruit. Wil niet zeggen dat het hopeloos is.

honden page profiel ElianneElianne

honden foto van Elianne

Dag Peggy,

 

Zorba komt bij Stichting Hulphond vandaan uit Herpen. 

Op hun site kun je de informatie vinden die je zoekt. Je hebt keuze uit een afgekeurde hulphond of eentje die met pensioen gaat. 

Houd wel rekening met het feit dat sommige honden afgekeurd zijn wegens een wat heftiger gedragsprobleem dan de ander. Wij dachten vooraf een keurig opgevoede rustige hond te adopteren, maar het blijven gewoon honden. Misschien met een goede achtergrond. Zorba is gewoon een schobbejak, geen hond voor aan de rolstoel, hij wil vliegen. Een echte jonge hond. 

Het verschilt per geval en alle voorkeuren kun je aangeven en wanneer zij jouw geschikt achten,  kom je op een wachtlijst. 

 

Succes met de tuin en misschien in de toekomst een nieuw gezinslid :)

 

 

 

Frank.annac (Gast)

Enn hebben julie de hond genomen ? Wij zijn op zoek naar een anti.allergische afgkeurde hulphond . Bij welke instantie hebben

jullie de aanvraag gedaan.

graag uw spoedige bericht

Annemarie Frank

honden page profiel ElianneElianne

honden foto van Elianne

Na een aantal spannende weken heeft Zorba al een tijdje een verblijfsvergunning in zijn zak! De boef heeft een plekje in ons hart en tussen hem en de poezen gaat het steeds beter. 

Het was erg wennen onze eerste hond na een leven lang katten te hebben gehad. Hoe werkt het, hoe vaak laat ik hem uit, kan hij wel los, is hij nu boos of gewoon aan het spelen, verzorg ik hem goed? Vast herkenbaar. Heel veel gelezen en gesproken met ervaren hondenbezitters. De signalen en zijn gedragingen begrijpen wij nu goed en kunnen nu lekker genieten!

 

 

 

 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Wat een mooi berichtje om te lezen! Wat fijn dat het steeds beter gaat! ;-) en wat een heerlijke foto's op je profiel! O-)

honden page profiel YukiYuki

honden foto van Yuki

Wat fijn dat het goed gaat met Zorba en dat hij bij jullie mag blijven! Je moet inderdaad elkaars gebruiksaanwijzing leren kennen, dan wordt het steeds leuker! 

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^