wat te doen, helluuupie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaartjeSaartje

Was ik weer...

Ik lig nu vanaf zondag op de bank met de bench naast me.

Maar mijn maltezer pup wil maar niet in de bench. Begin van de nacht gaat, maar rond drie uur half vier, na plassen lukt het niet.

Oke ze piept, maar ze bijt aan de tralies, krabt alle dekens door en als ik mijn hand erbij leg, krabt ze eraan of bijt ze erin..

Moet ik nu toch erin laten?? :'( moe

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Is ze niet te wakker na haar nachtelijke plasje? Klinkt mijn meer als aandacht vragen, zo van ik ben wakker actie baasje....

 

Hoe haal je haar uit de bench rond 3uur? Ik deed het altijd zonder iets te zeggen. Dus deurtje open, hond oppakken en buiten op het gras zetten. Beloning "braaf plasje/hoopje" oppakken en terug de bench in met "Lekker verder slapen, welterusten". Verder niets zeggen of doen.

 

ze is gewoon even wakker en schud haar kussen op en vraagt jouw aandacht. Probeer het te negeren want ze piept niet? Ik denk wanneer je het negeert ze binnen 5 minuten gaat liggen en verder doezelt.

 

hoe vind ze de bench verder? Want wanneer dat geen probleem is zou ik weer lekker in mijn bedje gaan liggen en als je weet dat ze altijd tussen 3 en 3.30 uur komt de wekker zetten op 2.45uur en een nachtelijk plasje en binnen 5 minuten lig ik altijd weer in mijn bed.

honden page profiel SaartjeSaartje

Ze vind de bench prima...

Maar ze piept dus wel ernom nachts

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Bijt ze trouwens overdags ook in de tralies?

 

O ja sommige honden maken altijd een soort kuiltje in de dekens voordat ze gaan liggen. Lara is ruim 12 jaar en maakt altijd nog een kuiltje voordat ze gaat liggen. dit mag ze zolang ze het maar niet op de bank doet.

honden page profiel SaartjeSaartje

Onze anderehond ( labrador) maakt ook zo een kuiltje.. maar dit is echt graven in een hoek om eruit te komen en piepend en traliebijtend. Het is meer dat ik niet weetvwat ik dan moet doen...

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

" Ze vind de bench prima...

Maar ze piept dus wel ernom nachts "

 

 

De hele nacht of vanaf het nachtplasje?

 

dat piepen was niet helemaal duidelijk "oké ze piept, maar" ik dacht dat je bedoelde "oké ze piept niet, maar" 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Koop een Kong 

 

Als je er dan 's nachts uit bent geweest kan ze nog even door het huis heen wandelen en dan kan jij de Kong vullen.

Als je klaar bent doe je je hondje weer in de bench en geef je de Kong.

Daar is ze even heel erg druk mee en hopelijk daarna weer moe genoeg om te slapen.

 

Als je hier op klikt zie je wat een Kong is:

http://media.mediazs.com/bilder/kong/classic/rood/7/300/1_135948_kong_classic_rot_11_2012_7.jpg

 

Om de een of andere rede krijg ik dat foto invoegen maar niet voor elkaar 

 

Via het grote gat aan de onderkant kan je Kong vullen met van alles wat je hondje lekker vind. Wij deden er vaak pindakaas in. Blijft zo lekker plakken en daardoor is hij even extra lang bezig. Dit kan je natuurlijk niet elke dag doen want er zit wel veel zout in.

Je kan ook overdag al een ijsje maken ervan.

Plak dan het kleine gaatje bovenop de Kong dicht met plakband vul de kong met wat yoghurt en als je het leuk vind kan je daar hele kleine stukjes fruit in doen.

Dit kan je eindeloos variëren. Zet dan de Kong rechtop met het grote gat naar boven in de vriezer.

Vergeet niet het plakbandje eraf te halen voordat je hem geeft!

 

honden page profiel SaartjeSaartje

Echt heel aardig.. maar hij heeft een kong O-) . Alleen daar heeft tie dan geen aandacht voor. Van de week snachts ook een kluifje geprobeerd. Dat gaat goed....... tot dat het op is ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een bench is ideaal als plekje voor de hond, niet iedere hond vind het prettig daarin, zeker niet als ze nog zo klein zijn, is het niet mogelijk om de deur open te houden, en dat jij een vetbedje naast je op maakt, licht uit en slapen ?

zolang het donker is gaat een pupje ook slapen, het wil graag bij je zijn, in zo,n bench voelt de pup zich alleen en opgesloten, probeer dat eens, bedje opmaken naastje, pup daar, licht uit, slapen, en je kan even je hand op de pup leggen als die morrelt, omdraait of wat dan ook, kan ook zo zijn , even plassen en dan weer terug naar bed, zolang het donker is gaat je pup slapen. en ja als het licht is dan eruit he. de pup is dan uitgeslapen :-D

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Hoi Saartje,

 

Vervelend dat je midden in de nacht dus veel wakker bent.

Is vermoeiend!

 

Ik heb hier zelf geen ervaring mee, onze pup (labrador) ging juist na het plassen als een speer zelf terug haar bench in maar misschien helpt het als ik vertel hoe ik het gedaan heb, iedere hond is anders maar je weet maar nooit!

 

Wij hebben vanaf het begin dat ze bij ons is haar aan de bench laten wennen, deurtje staat altijd open en er liggen een hoop kroelen en leuke dingen in.

Aan het begin ook weleens brokjes erin verstopt. Zo ging ze de bench al gauw leuk vinden.

Maar ook Faye heeft eerst gepiept en geblaft toen ze erin zat, niet vreselijk maar het gebeurde wel. Wat wij deden als we haar in de bench hadden gedaan en ze ging janken/piepen was het volgende.

 

We gingen bij haar bench staan zonder 1 woord te zeggen en ook zonder haar aan te kijken. Gewoon vlakbij haar staan en stom voor je uit staren zonder haar aandacht te geven. Soms helpt het dat je veilig bij je pup bent die even niet in de bench wil.

Het zal ze een veilig gevoel geven maar je beloont het piepen niet, ze moet immers gewoon in de bench blijven.

Faye ging hierdoor altijd snel rustig liggen zonder geluid te maken. Ze vond het aan het begin wel vreemd denk ik maar het heeft echt heel erg  goed gewerkt bij ons.

 

Als dit goed gaat kun je steeds een stap verder van de bench af gaan staan, wel met je gezicht richting de bench maar kijk haar niet aan.

 

Als ook dat goed gaat kun je je omdraaien en steeds verder weg gaan. Wij konden zo na een kleine week gewoon weg gaan als ze in de bench zat.

Verder hebben wij haar NOOIT uit de bench gehaald wanneer ze "boos" deed zoals slopen in de bench of piepen. Altijd even wachten tot ze een minuutje o.i.d. stil/kalm is.

 

Na een 1,5 week ging ze 's avonds soms zelf een kijkje in de bench nemen en er zelfs in liggen slapen. We lieten dan het deurtje gewoon open en inmiddels is het echt haar plekje.

 

Ik weet dat je hondje al in de bench kan dus overdag hoeft dit waarschijnlijk niet maar misschien helpt het na het plassen 's nachts.

 

Ohja iets heel belangrijks... Je moet absoluut niet met je hondje gaan praten of spelen of kroelen als ze 's nachts het plasje doet of gaat doen. Het is immers alleen even plassen en terug, geen nachtelijke leuke wandeling. Als je wel veel aandacht geeft of praat of speelt zal het voor je pup snel een leuke ervaring worden en wil ze elke nacht wel zo'n lekker stukje lopen. Je wilt uiteindelijk dat ze de nacht door slaapt dus maak er geen feestje van Ik zei zelf helemaal niks en ging even plassen/poepen en hup terug naar de bench en dan het staan wat ik hierboven uit heb gelegd. :-)

 

Succes en hou ons op de hoogte, ben benieuwd!!

 

 

honden page profiel SaartjeSaartje

Erg fijn alle tips. Onze labrador was echt een makkie.

Dus ik heb niet echt ervaring met als het iets lastiger gaat.

Overdag gaat de best goed, al zeg ik het zelf. Een poosje spelen en daarna in de bench. Ook prettig voor de lab die nu namelijk als klimrek fungeert :-)

Ook fijn voor de katten ( yep die hebben we ook nog) die constant met hem bezig zijn. Heel schattig trouwens.

Maar dan snachts. Ik ga zelf al vroeg naar bed. Leg onze dochter op bed en probeer zelf ook te slapen. Rond twaalven maakt manlief me wakker. Hondjes uitgelaten en dan ga ik op de bank. Hij heeft dan al gespeeld maar wil nog niet in de bench... doe hem daarin met kluifje... als die op is piept hij even en gaat dan slapen.. wisselend rond 2 a 3 uur moet tie plassen. Dat eenmaal gedaan, hangt tie gelijk in mijn broek of in mijn handen ( spellluuuh). Ik zeg niet en leg hem terug.. dan begint dus de " boze" sessie!

Maar ik ga alle tips nog eens doorlezen en vanavond ze proberen toe te passen ;-)

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Wat ik deed was haar optillen tot het veld, neerzetten, plasje en meteen weer optillen. Zodat ze ook niet hyper werd ofzo. Dan pakte ik haar nog 5/10 minuten bij me en legde haar dan pas in de bench. Gewoon even knuffelen en soesen, meer niet. Ook had ze een speeltje in de bench zodat ze wat kon doen als ze niet wilde slapen

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Herkenbaar!

Mikey was in het alle begin na het nacht plasje ook gewoon 'wakker'..

 

Wat ik deed was, als ze 's nachts wakker werd en piepte, haar uit de bench halen met 1x iets van 'even plassen' op een zachte (bijna fluisterende toon) en riempje om en naar buiten. Buiten vlak voor de deur op 1 plek blijven net zo lang tot er iets gedaan werd en al die tijd zei ik dus helemaal niets.

Pas na een plasje/poepje zei ik heel rustig iets van goed zo, en dan gingen we weer naar boven. (Dus zo weinig mogelijk activiteit en prikkels).

Eenmaal boven weer zonder iets te zeggen de bench in, lichten uit, en dan bleef ik voor de bench zitten, met mijn rug er naar toe. 

Als ze echt overdreven bleef piepen hielp het wel als ik gewoon begon te praten op lage, rustige toon.

Ik begon gewoon hele verhalen als: Ja, het is ook niet leuk als je zo wakker ben en eigenlijk gewoon nog moet slapen. Maar het vrouwje moet ook slapen en over een paar uurtjes begint weer de nieuwe dag. Morgen gaan we ... en dan .. en bla bla bla.. En soms duurde het wel een uur, maar uiteindelijk viel ze dan in slaap.

 

De eerste nachten zijn gewoon het zwaarst.. Maar geduld  Je pupje moet even het ritme te pakken krijgen en zal vanzelf steeds wat later moeten plassen en beter doorslapen.

 

Ikzelf dacht slim te zijn door mjn pup voor het slapen 'wakker' te houden en moe te maken.. Niet doen! ;) Dit zorgt er namelijk voor dat je pupje juist moeilijker slaapt en dus ook sneller wakker is. Toen ik eenmaal had gelezen dat meer rust voor het slapen beter was, ben ik vanaf zeg maar een uur of half 10 's avonds niets actiefs meer gaan doen. Het laatste uitje (was bij ons 12 uur) was ook echt alleen maar naar buiten om iets te doen en dan weer naar binnen. Niet meer spelen, geen gekkigheid meer en eigen zoveel mogelijk 'negeren' in de zin van rustig houden. Dit hielp goed en ze sliep hierdoor beter en langer! :D

 

Gr. Alexandra

 

 

 

 

 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Ik ben het eens met Alexandra!

Inderdaad buiten op 1 plek blijven totdat je pup de behoefte zal doen, het is belangrijk dat ze leren dat het alleen even plassen is en geen uitje!

En weinig tegen je pup praten, een beetje aaien kan natuurlijk wel en wat zeggen maar niet enthousiast doen. Ik doe inderdaad ook haast niks meer met Faye vanaf een uur of 21. Nu is Faye zelf een echte labrador en dus vaak om 20 uur ligt ze al te pitten.

honden page profiel AmyAmy

Hoelang doet ze dit al? Dagen, jaren, weken?

honden page profiel SaartjeSaartje

Yesssss, vanacht is helemaal goed gegaan! Zonder piepen! ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goed zo Saartje, heus het gaat iedere dag wat beter met slapen.

vergeet je ook niet te socialiseren buiten ? ga met je hond eens naar de markt, gerust optillen als het te ver is, laat je hondje kennismaken met drukte.

ga ook eens naar een winkelcentrum, neem de pup mee is het te ver, kan je hem optillen, laat kennismaken met de wijde wereld niet alleen maar het huis en tuin en een stukje buiten de tuin.

ga ook eens een ochtendje naar de dierenarts, lekker wegen zodat tie het straks niet eng vind om daar binnen te stappen als er wat aan de hand is.

er zijn vele dingen die je kan doen, buitenshuis, zodat de pup lekker slaapt als tie binnen is, niet direkt na ieder spelen in de bench doen, laat hem een plekje uitzoeken in huis om te slapen. en ga het alleen zijn ook opbouwen.

even weg naar boven, terug komen, en doen alsof je niet weg geweest bent, ga even tien minuten uitzicht, en kom weer terug, negeer op dat moment je pup, zodat tie denkt, ooo daar is ze weer, vele dingen doen met je pup. socialiseren is nu van groot belang.

honden page profiel SaartjeSaartje

Ja ben wel trots op hem.

En yep, socialiseren zijn we uiteraard al mee begonnen. Moet wel zeggen dat, in tegenstelling tot mijn lab destijds, hij alles eng vind en dus ook echt om alles piept. Zo zijn we bezig om hem te laten wennen aan de auto., tot op heden piept hij zowel heen als terug :-D . We zijn naar de markt geweest ( al piepend op mijn arm), tuincentrum. Achter ons huis is een grasveld met speeltuin. Daar kennis gemaakt met kleine kindjes, aankomende week gaan we naar een zorginstelling. Mijn moeder is daar een hoge pief, dus kan ik hem makkelijk meenemen naar de jonge oudjes ;-) . En oja.. 3 minuten op het strand, op hard zand.. maar bij alle wat we hebben ondernomen piept en trilt hij er op los :-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Misschien ga je met alles gewoon iets (of veel) te snel?

Een beetje piepen oke, maar ik zou zelf proberen iets rustiger aan te doen zodat hij minder piept. Want een ervaring opdoen met trillen en piepen is niet socialiseren, omdat hij niet leert het het goed is zo.

 

Als je bijv. naar de markt gaat zou ik op een afstandje met hem op je armen gewoon eens toekijken. Of op een bankje/zitje gaan zitten met hem op schoot. Dan kan hij gewoon op veilige afstand toekijken en dan kijken of hij wat ontspant. Misschien iets lekkers mee, een klein speeltje, zodat hij een positieve ervaring opdoet. Pas als dat wat beter gaat kun je met hem op je arm de markt oplopen. 

 

Het is een klein hondje in een grote wereld en de ene pup heeft wat meer tijd nodig dan een andere. 

 

Ik snap ook niet al je lachende gezichtjes achter je tekst, want een hondje dat trilt en piept vind ik niet zo om te lachen, maar om juist extra aandacht aan te geven dat hij zich wel prettig gaat voelen. Misschien bedoel je het niet zo, maar het komt op mij een beetje over alsof je het niet erg vind en denkt dat het wel over gaat.. Dit gaat het wel als je het goed begeleid, maar bedenk je wel dat een pup die echt in de stress schiet zodanig een nare ervaring op kan doen dat hij in plaats van gewend raakt, juist heel angstig raakt voor bepaalde dingen! 

 

(dit alles als tip en goed bedoeld!) 

 

Gr. Alexandra

 

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Is de bench wel aangeleerd?
Het is nog een pup.
Wij hebben de bench opgebouwd, eerst 5 minuten erin, is hij rustig, belonen en er weer uit.
Steeds op die manier en een paar minuten langer.
Meteen een hele nacht in de bench lijkt mij geen goed idee.
De pup voelt zich opgesloten en wilt eruit.
Het moet geleerd worden dat de bench voor de rust is. En dat gaat niet over 1 nacht ijs

honden page profiel SaartjeSaartje

Uiteraard zijn we bezig geweest met opbouwen.. nog steeds! Heb een week bij hem gelegen op de bank, zoals ik schreef en nu dus extra trots dat ik vanacht in mijn eigen bed kon liggen en hij het heeeel goed gedaan heeft in zijn bench.. zonder te piepen. Heb wel mijn wekker gezet vanacht om hem uit te laten. En we hebben over maar van twaalf tot kwart voor zes en om 03.00 eruit voor een plasje.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Fijn zeg Saartje! 

Wat heb je precies gedaan ? :-) ben benieuwd. Erg fijn, hopen dat het zo goed blijft gaan! 

honden page profiel Astrid Astrid

honden foto van Astrid

Hallo Saartje,

 

ik zou zeggen keep the good work up  gaat nu toch zeker de goede kant uit fijn voor jullie en nu volop genieten van die kleine dondersteen hoor.

 

Groetjes Astrid

 

en laat je niet door een tegenslag ontmoedigen hoor.

honden page profiel SaartjeSaartje

Zo positief gister. Vandaag echt krankjorum!!!
Wordt echt gek van het gepiep!!!

Echt om alles.. de he-le dag! Gewoon in huis, buiten, vanwege bandje, in de auto, in de tuin, in destad!! Kan hem niet eens oo mijn arm houden hij wil alleen maar weg!

Nogmaals vind hem nog steeds leuk!! Maar gaat dit over?

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Het is gewoon een pup.

 

Laat je dag schema eens weten.

Opstaan, uitlaattijden (hoelang en hoevaak), slaaptijden, speeltijden, eettijden enz.

honden page profiel SaartjeSaartje

Ik snap dat het een pup is, maar heb gewoon geen ervaring met een piepert :-D !

Mijn andere pups (3) die ik ooit gehad heb, waren allen gewoon vrolijke pups . Ik weet dat alle honden anders zijn

Rond 0600 lopen met de pup en de andere hond. De pup loopt nog minimaal
Daarna nog slapen, eten, daarna even spelen met de andere hond ongeveer een uurtje daarna 2 uur in de bench. Dat doet hij zelf, gaat zelf lekker slapen. En zo gaat dat gedurende de dag! 1x per dag wat nieuws of herhalend. Zo heb ik gister evenin de auto een rondhe over het dorp gereden. Rond 20.00 blijft het rustig totdat de nacht begint.

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey

honden foto van Toller Mickey

Ik had 9 nachten erg weinig geslapen en ik heb de oplossing gevonden.
Gewoon los in de huiskamer (gaat al 2 nachten goed!) Er gebeuren dan misschien wat meer ongelukjes want ik ga er dus ook niet meer uit in de nacht. Mickey kan nu al heel goed op de puppytrainer plassen/poepen, dus vind geen verrassingen door het hele huis. Alleen overdag gebeurt er wel een ongelukje maar in de nacht dus maar op 1 plek. Echt ideaal.

Ook mijn vorige 2 honden konden als pup goed in de bench. Mickey niet blijkbaar. Loopt je andere hond los? Vroeger toen mijn ouders een pup er bij namen en ze haar afschermde met onze hond die we al hadden was het echt janken janken janken. 2e nacht maar gewoon samen gelaten en toen hebben we haar nooit meer gehoord 's nachts. 
Maar het kan best zijn dat je dat nog niet aan durft natuurlijk om die 2 samen zonder toezicht te laten. 

En op je vraag of het over gaat dit gedrag... Meestal wel, maar niet vanzelf 

honden page profiel SaartjeSaartje

Ja maar snachts gaat best goed. Tis meer overdag dat hij om alles piept wat er gebeurt

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Wat doe je als hij piept?

(troosten, negeren, optillen, boos worden enz.?)

 

Gr. Alexandra

honden page profiel SaartjeSaartje

Ik probeer het zoveel mogelijk te negeren. Maar geef eerlijk toe dat het ook wel eens niet lukt en dan wordt ik geiiriteerd

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^