Stafford/pitbull vakantielanden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Hoi allen, we willen deze zomer graag op kampeervakantie buiten onze landsgrenzen en ik ben op zoek gegaan naar informatie over naar welke landen onze hond wel en niet mee naar toe mag en onder welke voorwaarden.. ik vind het erg lastig om de informatie te vinden. Frankrijk mag niet volgens mij, Duitsland alleen aangelijnd.. weet iemand hier er wat meer over?

Dank!

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Hou er wel rekening mee dat als je naar bv Spanje zou willen gaan, waar je hond wel mee mag onder bepaalde regels, je door Frankrijk moet. En daar is je hond niet welkom....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp dat je graag eens buiten de landsgrenzen wilt gaan met de honden, maar de regels die er gelden , zou ik toch geen enkel risico lopen, frankrijk mag je zo wie zo niet in, daar moet je vaak doorheen. duitsland zijn ze ook niet zo welkom.

is er in Nederland niet een vakantie te regelen, waar je welkom bent ? Nederland doet niet zo moeilijk voor deze rassen.

Ben je al eens naar de eilanden geweest ? heerlijk ruimtelijk, honden overal welkom, geen regeltjes, die maak je zelf natuurlijk, denk er eens goed over na.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

Sommige landen is bv een muilkorf ook verplicht. Of helemaal niet welkom,goed kijken dus.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Ligt er ook nog is aan of je een stamboom bij de hond hebt of niet.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Duitsland heeft inderdaad op de meeste plaatsen een aanlijnplicht en vaak ik openbare gebieden muilkorfplicht als je hond boven een bepaald gewicht zit geloof ik zelfs overal.
Wij gaan naar Oostenrijk via Duitsland met Lady (ambull kruising met staffordachtig uiterlijk) en de organisatie waarmee we gaan informeerde ons dat ze in Oostenrijk prima welkom is, maar voor de plaspauzes in Duitsland moet ze aangelijnd en gemuilkorfd zijn.

In Oostenrijk moeten honden in openbare plekken als het openbaar vervoer en bijv. zo'n kabelbaan wel een muilkorf om. Maar wij gaan toch niet naar de steden of met de bus oid

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

De jaren ervoor zijn we gewoon in Nederland gebleven, je kan bijv. naar een Landalpark bij Eerbeek gaan, daar kan je heerlijk wandelen in de bossen. Ook hebben wij toen een bakfiets gehuurd op het park (lady met de fiets laten meerennen was t te warm en te lang voor) en Lady daarin vastgezet en zo een flink stuk gefietst en gepicknickt.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

de Belgische ardennen of de kust zijn ook leuk... moet de hond ook niet uren lang in de auto zitten

 

zeker als de hond achterin in een bench moet en deze niet voorzien is van airco is het niet aan te raden om op warme zomerdagen bv van NL naar Spanje te rijden met de hond.

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Mijn ervaring in Duitsland viel me 1000% mee,ik dacht dat het verplicht was je hond daar te moeten muilkorven,maar heb er geen eentje mee zien lopen.

Ook zijn honden in de meeste hotels welkom,daar.

Nu zou het wel zo kunnen zijn dat je in Duitsland,je pitbull moet muilkorven.

Voor de rest kun je eens kijken op honden vakanties.

Heel veel succes,ik zal voor je duimen dat je een leuk land kunt vinden,waar je hond mee mag. ;-) ;-) ;-)

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik weet niet waar jullie van houden, maar Oostenrijk schijnt wel een heel gastvrij-hondenland te zijn. Ook zijn hier alle rassen toegestaan, je kan alleen niet via Zwitserland reisen. Via Duitsland kan wel, maar dan moet je wel een muilkorf bij je hebben.

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Dank voor alle tips en sites! 

Spanje wordt t zeker niet hoor, veeeel te ver haha!

Misschien door Duitsland richting Hongarije ofzo..  en anders inderdaad Belgie : ) Goed om te lezen dat Oostenrijk ook prima kan, ik hou wel van de bergen.

Boris heeft geen stamboom, dus Frankrijk is helaas de komende jaren uitgesloten!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Ligt er ook nog is aan of je een stamboom bij de hond hebt of niet.

"


Precies, en dan nog kun je gedoe krijgen, mijn collega werd bijna de camping in Frankrijk afgegooid, terwijl ze alles vantevoren had geregeld en gemeld, vanwege hun Amerikaanse Stafford met stamboom.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

@santa, ik wil die risico's liever niet lopen dus mijn hinden komen NL niet uit haha. Sowieso vind ik t niks voor een hond om zo lang in de auto te moeten in de hitte. 

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" Precies, en dan nog kun je gedoe krijgen, mijn collega werd bijna de camping in Frankrijk afgegooid, terwijl ze alles vantevoren had geregeld en gemeld, vanwege hun Amerikaanse Stafford met stamboom. "

 

Weet niet wanneer dat was, maar sinds juli 2013 is am staff met stamboom zodanig aangescherpt in Frankrijk, dat je eigenlijk ook niet eens Frankrijk meer inkomt met een stamboom am staff..

 

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

plan je reis goed (waar je kan stoppen om met de hond te eten, om even te wandelen, om te overnachten) en probeer vooral 's avonds,'s nachts of vroeg in de ochtend te rijden 

Dirk (Gast)

Ik zou het op Nederland of België houden, talloze leuke plaatsen. Frankrijk doet vrij belachelijk door de honden niet toe te laten (dan zou ik niet eens willen gaan) en Duitsland zou ik uit principe nooit naartoe gaan, ik koop zelfs zo min mogelijk Duitse producten.

 

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

" Ik zou het op Nederland of België houden, talloze leuke plaatsen. Frankrijk doet vrij belachelijk door de honden niet toe te laten (dan zou ik niet eens willen gaan) en Duitsland zou ik uit principe nooit naartoe gaan, ik koop zelfs zo min mogelijk Duitse producten.
  "

 Uit principe zou ik niet reageren op posts uit 2014!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik zou het op Nederland of België houden, talloze leuke plaatsen. Frankrijk doet vrij belachelijk door de honden niet toe te laten (dan zou ik niet eens willen gaan) en Duitsland zou ik uit principe nooit naartoe gaan, ik koop zelfs zo min mogelijk Duitse producten.
  "

 Topic van drie jaar geleden....

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Uit principe zou ik niet reageren op posts uit 2014! "

 


Als ik op mijn mobiel naar HP ga zonder in te loggen dan zie ik geen datums.
Het zijn ook bijna altijd gasten die zo'n oud topic omhoog halen.

honden page profiel nathalienathalie

Hallo iedereen. 

Weten jullie iets over de regels van luxemburg. Wij hebben voor nu dinsdag een reis geboekt op camping. Maar ben nu te weten gekomen dat ze moeilijk kunnen doen ivm staffords. Iemand hier al ervaring mee? Alvast bedankt groetjes

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Hallo iedereen. 
Weten jullie iets over de regels van luxemburg. Wij hebben voor nu dinsdag een reis geboekt op camping. Maar ben nu te weten gekomen dat ze moeilijk kunnen doen ivm staffords. Iemand hier al ervaring mee? Alvast bedankt groetjes "

Zowel de Amerikaanse stafford als de Engelse stafford zijn, volgens Google, niet welkom in Luxemburg...  Ik zou het risico niet nemen. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik ga ieder jaar met mijn poedel naar Frankrijk hp-angel

5591575201_63b4b5b6f8.jpg

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Ik ga ieder jaar met mijn poedel naar Frankrijk  "

*proest*! Geweldig!laughingtongue-out

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ik ga ieder jaar met mijn poedel naar Frankrijk  "

Haha geweldig hp-thumbsup.

 

Bedankt voor de tip hp-shiny

Volgende forumvraag: Rare hond...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^