verplichte hondencursus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

"  Oh, ohhhh. 
Zoek dekking!
Komt die bommmmm! "

 Snap niet zo heel goed waar dit op slaat? Maar misschien ook wel...

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

@Alexandra, jouw verhaal strookt met hoe ik de mijne eigenlijk ook bedoelde.

En die bommmmmmm… daar zal ik vast mee bedoeld zijn ;-)

Maakt niet uit.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik zeg heel eerlijk, kom ik een staff tegen dan ben ik wel 'alert' maar geef ik dat het voordeel van de twijfel. Ik maak me dan minder zorgen dan wanneer ik een klein hondje tegen kom waarbij je aan de lichaamstaal al 1 bonk spanning kunt lezen.. dan ben ik niet 'alert' maar al weer een paar stadia verder en ja.. misschien ook bevooroordeeld ;).

 

Gr. Alexandra

 

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

"  " Als een grote hond hier niet tegen kan, mag ik toch ook verwachten dat het baasje ook ingrijpt, corrigeert, of is het alleen de kleintjes hun schuld, omdat ervan uit wordt gegaan dat dit bij de kleintjes hoort? "
 
Ja, je mag zeker verwachten dat het baasje ook in grijpt, want iedereen zou moeten reageren op zijn/haar eigen hond bij onenigheid vind ik.
Maar wat ik me dan af vraag is waarom jij niet eerder ingrijpt? En nee, niet aanvallend bedoeld, maar omdat jou hondjes klein zijn lijkt het gedrag misschien minder erg, maar het blijft het zelfde.
 
Natuurlijk begrijp ik heel goed dat een Mikey die vol enthousiasme zonder zelfbeheersing (te druk, te gespannen, onzeker, borstelend, blaffend) op een andere hond afstiert een heel ander beeld geeft als een klein hondje naar een grotere. Maar Mikey doet dit om precies dezelfde redenen. Zij is op dat moment ook gespannen, vaak van enthousiasme, en tegelijkertijd ook een beetje onzeker en is de ontmoeting net even wat ongemakkelijk.
En ik grijp dan op de weg er naar toe al in. Als ik zie dat ze te druk op een andere hond afgaat roep ik dr terug waardoor de rechte lijn/dreiging al afneemt. Als ik net in het bos kom (blij, druk uit de auto) en er komen honden aan blijft ze eerst aan de lijn tot we de rust en ruimte hebben en ze ontspannen is. Als ik zie dat ze een hond spannend vind en er is ruimte dan lopen we er ruim omheen. (Ze heeft dan zelf de keus om kennis te maken, niet omdat we ze moéten passeren).. Ik bedoel eigenlijk, met de juiste aandacht is het gedrag goed te sturen en nu Mikey ondertussen 2.5 is, vind ik dat het vaak heel keurig gaat en heb zelden moeilijkheden.
  
Want ik verwacht namelijk niet dat een andere hond hier zomaar tegen kan en ook vind ik het niet kloppen dat het andere baasje zijn hond zou moeten corrigeren omdat de mijne nog niet genoeg zelfbeheersing heeft of niet goed met de situatie om kan gaan..
 
Waarschijnlijk juist omdat Mikey iets groter is, is het voor mij een veel groter aandachtspunt dan voor jou met een kleinere hond, maar misschien zou je het gedrag van je hondje eens kunnen voorstellen in het lichaam van een groot ras ;-) :-)
 
Gr. Alexandra
 
   "

 

Staat er dan dat ik niet ingrijp? Er staat zelfs dat ik ze pas los koppel als ik het kan overzien,...... met nu een aanvulling......  en ook kan zien of er een andere hond bij het water staat.  Verder staat er dat ze in het begin van het loslaten dit doen. Ik loop hier elke dag met een roedel van vijf honden, groot en klein. De kleintjes hebben dit gedrag in het begin. 
 
Als mijn roedel met elkaar spelen mogen er geen vreemde honden mee doen van mij, de meeste, en vooral grote, weten niet eens hoe ze er mee om moeten gaan..ook dit is mijn ervaring. 
 
Valt me wel op dat dit eruit wordt gepikt uit mijn reactie, en mijn irritatie niet.
Loop heel vaak met een reu van een ander aan de lijn die mijn roedel dan blijft volgen omdat mijn gecastreerde reutje voor opdringerige reuen, lekker schijnt te ruiken, en de baasjes lekker kleppend door lopen.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik reageer eigenlijk op alle vooroordelen die hier werden neer geschreven over de kleintjes. 

 

Misschien had ik dit niet moeten doen, maar voelde me aangesproken, omdat ik ook een andere kant mee maak.

 

 

 

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" @Alexandra, jouw verhaal strookt met hoe ik de mijne eigenlijk ook bedoelde.

En die bommmmmmm… daar zal ik vast mee bedoeld zijn

Maakt niet uit. "

 

De bomm, zal wel de grote discussie zijn tussen klein en groot..

Het blijft ook gewoon dat ieder zijn eigen ervaring heeft en vandaaruit ook een andere mening heeft :)

 

Staff vs. ander ras

Grote hond vs. kleine hond

Correctie vs Beloning

..enz..

 

Ik probeer in ieder geval mijn hond zo goed mogelijk te begeleiden en gelukkig doen de meeste baasjes die ik tegenkom het zelfde voor hun hond.  :)

 

Gr. Alexandra

 

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Nee, dan had je niet aan een kind moeten beginnen. "

 Oh ja, dat is het! 

 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ik reageer eigenlijk op alle vooroordelen die hier werden neer geschreven over de kleintjes. 

 

Misschien had ik dit niet moeten doen, maar voelde me aangesproken, omdat ik ook een andere kant mee maak.

 



 

  "

 



Ik begrijp het, wellicht was kwam ik erg defensief over in mijn reactie? Niet bewust in ieder geval hoor! Ik was in zeer relaxte toestand toen ik het verhaal typte ;-)

Ik begrijp jouw redenatie ook wel, maar probeerde ook mijn interpretatie uit te leggen. Andere intenties dan dat had ik echt niet!


















honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

"  

Ik begrijp het, wellicht was kwam ik erg defensief over in mijn reactie? Niet bewust in ieder geval hoor! Ik was in zeer relaxte toestand toen ik het verhaal typte



Ik begrijp jouw redenatie ook wel, maar probeerde ook mijn interpretatie uit te leggen. Andere intenties dan dat had ik echt niet! "

 Had ik al begrepen uit je reactie.

En die bom kan ook voor mij zijn, misschien krijgen we nog uitleg.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca


Als baasje van twee kleine honden, is dit mijn irritatie, naar baasjes met grote honden.
Een grote hond die van achteren op een kleintje wilt springen is ook niet 

 Feit is, dat een grote hond veel meer kracht heeft. Kleintjes zijn kwetsbaarder. Mensen mogen daar best rekening mee houden. Hoeveel kleine hondjes zijn niet bang door slechte ervaring met grote honden.

 

Laatst een lompe labrador die vol op een chi pup van 6 maanden afrent, tegen hem aanbotst en een meter verder in de struiken beland. Als hij tegen een grote hond opbotst kan het toch minder kwaad.

 

ik denk alleen niet dat je kunt spreken over alle kleintjes en alle grote honden. 

 

Mijn Luca is super voorzichtig met kleine hondjes en bange honden. Lompe honden of honden die hard op haar afrennen, moet ze niets van hebben. Gelukkig is ze heel snel om de andere honden voor te zijn, kleintjes kunnen zich minder makkelijk verdedigen. 

 

Als alle honden mensen nou rekening met elkaar zouden houden, maakt niet uit of je een grote of kleine hond hebt, dat zou zo veel schelen

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Er staat niet dat je niet ingrijpt, maar uit de zin die ik quotte maak ik op dat je hondjes blaffend op een andere hond af gaan en van de ander een verwachting hebt..  

 

En je irritatie snap ik ook goed. Maar een hond die zich opdringerig gedraagd is altijd vervelend. Daarbij maakt grootte (in mijn ogen dan) niet uit. Mikey is ook geholpen, toch zijn er zeker ook reuen die blijven 'plakken' en erop proberen te klimmen. Maar ook teven.

 

Mijn gedachte daarover zit hem niet in hormonen of sekse, maar in gedrag: Ik denk namelijk dat Mikey zich op zo'n moment zodanig gedraagt, dat een andere hond hier niet zo goed mee om kan gaan. Dat de andere hond haar probeert 'onder controle' te houden, rustig te houden en dat de andere hond wat overprikkeld/gespannen raakt en dit alles uit door te gaan rijden. Ofwel, ik denk dat Mikey degene is die het gedrag uitlokt.

Ik zeg niet dat het haar, of mijn schuld is, en ik zou dan ook graag zien dat de andere baas zijn hond uit de situatie haalt. Want de andere hond is blijkbaar nog niet zo beheerst genoeg om zelf uit de situatie te komen.

Maar doet een andere baas niets, dan probeer ik ruimte tussen de honden te creeren en ze uit elkaar te halen. En ja, mijn eigen hond zal ik beschermen en bij écht vervelend gedrag kan de andere hond ook een schreeuw krijgen. Niet omdat ik vind dat dat juist is voor die hond, maar omdat mijn eigen hond toch voor gaat en ik wil doorlopen.

 

Dat andere honden niet in je roedel mogen meespelen kan ik ergens inkomen, maar hoe zie je het spelen? Ikzelf vind het altijd een heel moeilijk iets:

Stel dat ik je tegen kom denk ik dat Mikey echt wel komt kijken. Niet om te spelen, maar uit interesse. Mikey is een hond die snel een spelhouding aanneemt. Dit is niet per definitie een uitnodiging tot spel, maar ook een kalmerend signaal waarbij ze eigenlijk zegt: Niet boos worden, ik ben leuk en gezellig en bedoel het goed. Dit doet ze vooral als de situatie wat gespannen is. Stabiele/oudere honden gaan ook niet in op de spelhouding in de zin van echt spelen/rennen. Een zelfde reactie terug gebeurt wel eens maar tot echt spelen komt het vaak niet, want het is zo niet bedoeld.

 

Gaan honden weg rennen in de zin van spelen en zelf daarbij ook uitnodigen, ja dan gaat Mikey mee..

Maar gaat een hond echt achter haar aan, rent ze met dr staart laag weg.. want ze wil eigenlijk niet spelen..  

 

Waarom dik gedrukt? Omdat Mikey ook wel deze zelfde inschattingsfout maakt bij andere honden. Soms maakt een andere hond een speluitnodiging die eerder kalmerend is bedoeld dan echt om te spelen. En die hond reageert dan ook niet blij als Mikey er dan achteraan gaat.

 

Sorry, heel verhaal geworden, maar ik probeer denk ik te zeggen dat honden elkaar niet altijd goed kunnen lezen. En dat ligt in mijn ogen aan de situatie en aan beide honden. De 1 geeft 'verkeerde' signalen af, de ander trekt daar de 'verkeerde' conclusie uit.

En ja, welke van de 2 weet er dan niet met wie om te gaan?

 

Gr. Alexandra

  

    

honden page profiel VlooienbaalVlooienbaal

honden foto van Vlooienbaal

" En... Bij welke hondenschool? 
 
Afgezien van alles er om heen worden dit type honden stelselmatig geweigerd. Ik heb zelf al heel vaak niet mee mogen doen omdat 'mijn hond te groot was', 'niet in de groep zou liggen'. 
 
Het is heel dubbel allemaal. "

 

wat bizar - hond is hond klein of groot - discipline moeten ze allemaal kennen.

lijkt me eerder een keuze van de trainer.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik merk wel dat een opdringerige reu last heeft van zijn hormonen.

Zie het verschil wel, en het zijn juist de grote honden die dan niet wijken of willen wijken. Een opdringerige reu, die mee genomen wordt door zijn baasje, en na vijf minuten weer in mijn roedel staat, terwijl ik de andere kant op loop, dus al best ver uit de route ben, doet dit niet omdat mijn reutje het uitlokt, door zijn gedrag.

 

Over spelgedrag: Ik stop dit als ze aan het spelen zijn en er een hond in de roedel komt, die dit niet aankan, dan stop ik het spel. Als jouw hond in mijn roedel komt, ligt ook aan zijn/haar houding, en de manier waarop, is dit geen enkel probleem.

 

Ik neem gewoon geen risico meer, en ik lees ook de taal van mijn honden en degene die om wat voor reden dan ook, contact zoekt met mijn honden.

Loop niet als een angst haasje elke hond te vermijden, maar ben wel alert, en zo hoort het ook, zeker met een roedel.

 

En ik tolereer helemaal geen "jaag gedrag", zoals ik dit noem, van mijn honden. Of het nu wel of niet een inschatting fout is.

 

Na geruime tijd lopen met een roedel, ben ik dit wel gaan leren lezen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Waar een beetje aan voorbij gegaan wordt is dat als je met een klein hondje een grote hond het voordeel van de twijfel gunt, je kans hebt dat je hondje het niet na kan vertellen. Hoe groter het verschil in formaat, hoe groter het risico. Ook bij een vriendelijke grote hond.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

"Feit is, dat een grote hond veel meer kracht heeft. Kleintjes zijn kwetsbaarder. Mensen mogen daar best rekening mee houden. Hoeveel kleine hondjes zijn niet bang door slechte ervaring met grote honden."

 

Hier ben ik het ook zeker mee eens!

Maar vergis je niet dat mijn wat grote hond net zulke negatieve ervaringen (en angst) heeft gehad door andere honden, die soms wel 3 slagen kleiner waren!

 

In een ander topic zei iemand:

Het gaat niet om de grootte, het gaat om de energie.

Daar ben ik het ook zeker mee eens.

 

Het enige wat het verschil maakt is dat mijn hond een kleine hond lichamelijk veel meer schade kan toebrengen. Dàt maakt mijn verantwoording -als baas- groter. Maar dat zegt niet dat het gedrag van mijn hond daarom verkeerd is, en de kleine hond zich goed gedraagd. :)

 

Gr. Alexandra

 

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Volgens mij zijn we aardig off topic.

 

Ik vond de discussie niet naar...

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Ik merk wel dat een opdringerige reu last heeft van zijn hormonen.
Zie het verschil wel, en het zijn juist de grote honden die dan niet wijken of willen wijken. Een opdringerige reu, die mee genomen wordt door zijn baasje, en na vijf minuten weer in mijn roedel staat, terwijl ik de andere kant op loop, dus al best ver uit de route ben, doet dit niet omdat mijn reutje het uitlokt, door zijn gedrag.
 
Over spelgedrag: Ik stop dit als ze aan het spelen zijn en er een hond in de roedel komt, die dit niet aankan, dan stop ik het spel. Als jouw hond in mijn roedel komt, ligt ook aan zijn/haar houding, en de manier waarop, is dit geen enkel probleem.
 
Ik neem gewoon geen risico meer, en ik lees ook de taal van mijn honden en degene die om wat voor reden dan ook, contact zoekt met mijn honden.
Loop niet als een angst haasje elke hond te vermijden, maar ben wel alert, en zo hoort het ook, zeker met een roedel.
 
En ik tolereer helemaal geen "jaag gedrag", zoals ik dit noem, van mijn honden. Of het nu wel of niet een inschatting fout is.
 
Na geruime tijd lopen met een roedel, ben ik dit wel gaan leren lezen. "

 Eens,

 

Ik snap je ook zeker wel.

Maar ik ben net als jij ;) Ik heb namelijk veel meer 'last' van kleine hondjes, dan van grotere honden. En ik voel mij juist altijd aangesproken als mensen het hebben over de vooroordelen van grotere honden dat ze niet met kleintjes om kunnen gaan.

Heel eerlijk, Mikey kan het ook niet altijd. Ook door veel nare ervaringen.

 

Jij klinkt als een hele verantwoordelijke baas. Als wij elkaar tegen zouden komen zouden we allebei de situatie gewoon fijn houden voor iedereen.

 

Maar hier in mijn omgeving maak ik ook mee hoeveel kleine hondjes gedrag vertonen waarvan mijn hond al in beslag genomen zou zijn.. zeg maar. En ik probeer geen vooroordelen te hebben, maar ik denk dat iedereen vanuit eigen ervaringen dit stiekem toch heeft.. :)

 

Gr. Alexandra

   

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Waar een beetje aan voorbij gegaan wordt is dat als je met een klein hondje een grote hond het voordeel van de twijfel gunt, je kans hebt dat je hondje het niet na kan vertellen. Hoe groter het verschil in formaat, hoe groter het risico. Ook bij een vriendelijke grote hond. "

 Helemaal eens, een kleintje is veel kwetsbaarder! 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"  Helemaal eens, een kleintje is veel kwetsbaarder!  "

 

Akkoord en dus mogen mensen met grotere honden daar best wat rekening mee houden.... maar dan dus omgekeerd ook. Met een kleinere hond is het dan dus ook billijk dat je zo nu en dan even voorrang geeft aan de ander. Het moet wel tweerichtingsverkeer zijn. Toch?

 

Overigens blijft de beste remedie om gewoon met elkaar te praten. Kan het? Mag het? Zal ik even de hond aan de riem doen? Elkaar een beetje helpen dus.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Ik ben jeugd en zie m'n profiel wat betreft mijn hond. Ik begrijp dus dat ik niet serieus ben omdat ik jeugd ben. De cursus zou volgens u immers voorkomen dat de jeugd zo'n hond koopt en in de hand werken dat alleen serieuze mensen zo'n ras aanschaffen. De hele jeugd wordt dus eigenlijk afgeschreven. Wat als ik u vertel dat verantwoordelijkheid voor mens en maatschappij geen leeftijdskwestie is? Of moet je eerst een bepaalde magische leeftijdsgrens over en komt verantwoordelijkheid dan vanzelf? Ik kan dus per definitie niet serieuzer en verantwoordelijker zijn dan een asociale stafford eigenaar van veertig. Ik ben immers jeugd. U brengt generaliseren naar een geheel nieuw niveau en dat vind ik getuigen van kortzichtigheid. 

 

Onze vorige hond was trouwens een maltezer kruising. "

 



Pablo, je voelt je aangesproken, helemaal niet nodig, als jij je verantwoording neemt, zal niemand jou aanvallen, en het is ook niet voor jou bedoelt neem ik aan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en zeker waar, een grote forse hond is geen partij voor een chihuahua bijvoorbeeld, ook al zit er bij beide geen greintje kwaad bij.

hier ook een reutje een chihuahua, nog geen twee kilo en dan Bamse 75 kilo, Bamse mag niet spelen met de kleine, en de kleine zit tussen de poten van Bamse als Bamse af ligt.... gaat ze staan dan lopen we verder, Bamse hoef maar perongeluk op een teentje te gaan staan van de chihuahua en dat teentje is vermorzeld, kleintje bij Bamse zal geen enkele schade aan richten, de chihuahua is een ontzettend lief ding, blaft niet, maar komt permantig op bamse afgestapt. zo kan het ook, maar ik als eigenaar zal altijd voorzichtigheid moeten beamen wat de chihuahua betreft, en de eigenaar van dit hondje ziet totaal geen gevaar. ik dus wel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

aan de blauwe stad... Bamse los, en een kleine chihuahua in het water...

de eigenaar vroeg aan mij mag mijn hondje kennis maken met de jouwe ? ja tuurlijk.

ze pakt het hondje op uit het water , houdt het op haar hand, Bamse komt er bij, de chi krijgt een grote tong over zich heen, zo kan het ook, en de chi, kwispelt naar Bamse, nee niet op de grond, niet erg toch, zo kan het ook kennismaken met een grote hond.

geven en nemen, daarna ben ik met bamse doorgelopen, de kleine niet laten zwemmen waar bamse bij was want die zou dus zo de open bek van bamse in kunnen zwemmen, zo kennis maken met elkaar , helemaal leuk en goed, maar laten lopen in het water beiden ? nee dat gaat niet , daar is Bamse te groot voor. de kleine heeft toch kennis gemaakt met een grote hond, en zelf vond ik dit een goed idee. :-D

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

"  Snap niet zo heel goed waar dit op slaat? Maar misschien ook wel... "

 Jawel, je snapt het best.

En Suzan ook.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

het is zeker waar dat kleine hondjes kwetsbaarder zijn, lijkt me wel eerder een reden om ze niet zomaar te laten uithalen naar andere honden.

 

ik liep net met Kira een vrouw met drie kleine honden voorbij... de honden gingen er vol voor en de vrouw blijft staan. een geluk dat Kira daar niet op reageert 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" het is zeker waar dat kleine hondjes kwetsbaarder zijn, lijkt me wel eerder een reden om ze niet zomaar te laten uithalen naar andere honden.
 

 Een hond die uithaalt naar een ander: groot, klein, dik, dun, lang, jong, oud, kaal, veel haar, uit angst,agressie, stress, irritatie enzo, is nooit goed. Een baas moet dit altijd voorkomen. 

Het is voor geen een hond niet fijn als er eentje naar hem uithaalt. 

 

Door een goede hondencursus, leren bazen hun hond kennen, maar ook signalen die een hond laat zien. Als je de signalen herkend, kan je zoveel voorkomen.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  Jawel, je snapt het best.

En Suzan ook. "

 



Maar ik heb me keurig gedragen, toch?

Nooit te oud om te leren ;-)

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

"  

Maar ik heb me keurig gedragen, toch?

Nooit te oud om te leren ;-) "

 Ik ben trots op je.

honden page profiel Jamy & MiloJamy & Milo

honden foto van Jamy & Milo

"

" Ik ben het er wel mee eens. Zo voorkom je dat jeugd een stafford, of andere grote honden kopen om er 'stoer' mee te kunnen doen. En alleen serieuze mensen nemen dan zo'n ras waardoor het aantal bijtincidenten voorkomen kan worden. Je ziet geen jeugd stoer lopen met een maltezer hoor! "




 


Ik ben jeugd en zie m'n profiel wat betreft mijn hond. Ik begrijp dus dat ik niet serieus ben omdat ik jeugd ben. De cursus zou volgens u immers voorkomen dat de jeugd zo'n hond koopt en in de hand werken dat alleen serieuze mensen zo'n ras aanschaffen. De hele jeugd wordt dus eigenlijk afgeschreven. Wat als ik u vertel dat verantwoordelijkheid voor mens en maatschappij geen leeftijdskwestie is? Of moet je eerst een bepaalde magische leeftijdsgrens over en komt verantwoordelijkheid dan vanzelf? Ik kan dus per definitie niet serieuzer en verantwoordelijker zijn dan een asociale stafford eigenaar van veertig. Ik ben immers jeugd. U brengt generaliseren naar een geheel nieuw niveau en dat vind ik getuigen van kortzichtigheid. 


 


Onze vorige hond was trouwens een maltezer kruising.

"


Hoihoi,

ik heb niks tegen 'jeugd' met een stafford. Ik ben zelf ook nog jeugs in vele ogen en heb ook een stafford gehad. Ik bedoel alleen te zeggen dat serieuze mensen 'jeugd' dan een cursus gaan volgen. De gene die niet geïnteresseerd zijn in het ras zullen dit niet gaan doen. Ik zag laatst een jongen van 18, en ik liep met Milo. Hij vertelde me dat zijn hond mijn hondje kapot maakt & veel sterker is als mijn Milo. Klopt ook. Mijn meisje is onderdanig en zal never bijten. Hij vertelde met trots hoe die hond de chiwaha dood gebeten heeft. Chapoooo!!! Dit hoeft niet zo gezegd te worden. Heeft geen inpact op mij en ik vind het geen charme als een jongen zo stoer loopt te doen met z'n staff. Ik heb hem ook verteld dat hij heel stoer bezig was zo, en ben door gelopen. Daarom ben ik het er mee eens dat er cursuse gedaan moeten worden. Zulk lui hebben daar ten 1e geen geld voor dus mogen dan ook niet zo'n hond aanschaffen!!!

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Hoihoi,



ik heb niks tegen 'jeugd' met een stafford. Ik ben zelf ook nog jeugs in vele ogen en heb ook een stafford gehad. Ik bedoel alleen te zeggen dat serieuze mensen 'jeugd' dan een cursus gaan volgen. De gene die niet geïnteresseerd zijn in het ras zullen dit niet gaan doen. Ik zag laatst een jongen van 18, en ik liep met Milo. Hij vertelde me dat zijn hond mijn hondje kapot maakt & veel sterker is als mijn Milo. Klopt ook. Mijn meisje is onderdanig en zal never bijten. Hij vertelde met trots hoe die hond de chiwaha dood gebeten heeft. Chapoooo!!! Dit hoeft niet zo gezegd te worden. Heeft geen inpact op mij en ik vind het geen charme als een jongen zo stoer loopt te doen met z'n staff. Ik heb hem ook verteld dat hij heel stoer bezig was zo, en ben door gelopen. Daarom ben ik het er mee eens dat er cursuse gedaan moeten worden. Zulk lui hebben daar ten 1e geen geld voor dus mogen dan ook niet zo'n hond aanschaffen!!! "

 




Zo vertelde een vriend van mij ooit eens heel stoer hoe de herder van een vriend van hem een kat aan stukken had gescheurd en ermee terug kwam thuis..... Vond ie zó stoer dat die hond dat deed (en het bij elke kat probeerde...)

Je snapt vast dat ik die per direct heb 'ontvriend' ... En dan heb ik het niet over Facebook ;-)
Heb toen ook de politie gebeld erover maar omdat ik het zelf niet gezien had, konden ze er niets mee ..... ;-)

honden page profiel AnneAnne

honden foto van Anne

Een cursus lijkt mij zeker nuttig! Ik ben niet van mening dat een hond per se op cursus moet. Zo ben ik al vaak genoeg mensen tegengekomen met een goed luisterende hond, die nog nooit op cursus is geweest. Het is dus zeker mogelijk om een hond goed op te kunnen voeden, zonder dat daar een cursus bij komt kijken. Wel weet ik dat een cursus (vooral een puppycursus) heel goed is voor de socialisatie van een hond. Ze leren hierdoor andere honden kennen & wennen daar dan ook aan. Daarnaast is het leuk om samen met je hond te trainen! Maar, dit kan je natuurlijk ook thuis doen! Wij hebben met onze hond een puppycursus gedaan & afgerond, maar zijn daarna niet meer doorgestroomd, zoals sommigen wel doen. 

pagina 9 van 15 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13 14 15
Volgende forumvraag: Blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^